Tags Posts tagged with "Tariceanu"

Tariceanu

Raluca Turcan: ”Lansez Petiția: Demiteţi-l pe Călin Popescu Tăriceanu, demolatorul justiției care sfidează bunul simţ al românilor din fruntea Senatului!”
Având în vedere numeroasele abuzuri comise în cazul Dan Şova de senatorul Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, chemăm cetăţenii la semnarea unei petiţii publice pentru demiterea de la conducerea Senatului României a lui Călin Popescu Tăriceanu cel care sfidează Justiţia şi votul cetățenilor.
De luni de zile, Călin Popescu Tăriceanu profită de funcţia politică de la conducerea Senatului pentru a acționa împotriva Justiției cu scopul de a-i feri de răspunsuri fireşti în Justiţie pe politicieni suspecţi de acte de corupţie.
Solicitarea adresată președintelui României, de către Călin Popescu Tăriceanu pentru a le demite pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție și pe procurorul șef al DNA, încununează seria abuzurilor politice și reprezintă o nouă încercare de a distrage atenţia de la necesitatea revenirii asupra votului pentru încuviinţarea reţinerii senatorului Dan Şova, prietenul premierului Victor Ponta.
O petiție publică este singura măsură prin care se poate salva credibilitatea și se mai poate curăța imaginea Parlamentului al cărui scop de a servi cetățeanul a fost pervertit de către PSD și prietenii săi politici, într-o activitate de ascundere a politicienilor suspectați de corupție.
Semnați petiția pentru demiterea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu – demolatorul justiției care sfidează bunul simţ al românilor din fruntea Senatului și pe care PSD l-a trimis la conducerea Camerei Superioare pentru a-i apăra de Justiție pe prietenii corupţi ai premierului Victor Ponta.
Raluca Turcan
Vicepreședinte PNL

Constatăm cu stupoare că Victor Ponta insistă să-l gratuleze public pe Călin Popescu Tăriceanu cu eticheta de ”liberal”. Despre Tăriceanu se poate spune, însă, orice, numai că este liberal, nu.

Actualul președinte al Senatului a dovedit că rolul său în politică este acela de berbece împotriva Justiției și protector al suspecților de corupție din PSD, capabil să sfideze orice normă democratică în acest scop.

Faptul că Tăriceanu a primit din partea Curții Constituționale două decizii consecutive (cazul Șova) care au confirmat că a girat încălcarea principiilor statului de drept arată fără dubiu că își folosește funcția publică pentru a presta orice serviciu la comanda PSD, fiind doar o păpușă manevrată de Victor Ponta.

Ca și mentorul său mai tânăr, Tăriceanu a început să contabilizeze sesizări adresate de CSM Inspecției Judiciare cu privire la încălcarea independenței Justiției. Mai mult, exploatarea emoțională, fără scrupule, a cazului Rarinca pentru a justifica norme facile corupției și furtului din fondurile publice, arată lipsă de caracter și morală.

Singura opțiune decentă pe care ar mai avea-o Călin Popescu Tăriceanu este aceea de a părăsi scena politică pentru a mai salubriza ceva din modul în care PSD înțelege exercitarea funcției publice în folosul cetățenilor.

Departamentul de comunicare al PNL

Domnul Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului României și al doilea om în statul român, a cerut astăzi Președintelui României demiterea Procurorului șef DNA și a Președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, precum și susținerea modificărilor la Codul de procedură penală pentru eliminarea arestului preventiv în cazurile de corupție.

Domnul Tăriceanu este consecvent și a rămas același bun prieten al infractorilor politicieni ca și atunci când, de exemplu:

îl apăra public și se plimba de mână cu dl. Remeș când acesta lua șpagă caltaboși și mașini de teren, și încerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu, condamnat ulterior și el pentru corupție;
cerea, cu încălcarea legii, să fie informat de Procurorul general atunci când membrii Guvernului erau anchetați pentru fapte de corupție în faza secretă a cercetărilor preliminare (conform vechiului Cod de procedură penală);
susținea, alături de Ponta și PSD, modificarea Codului penal și Codului de procedură penală astfel încât jurnaliștii care publicau date din dosare să fie pedepsiți cu închisoarea, iar mijloacele de supraveghere secretă (de ex. înregistrarea convorbirilor telefonice) să fie folosite doar cu înștiințarea prealabilă a politicienilor suspectați de corupție;

certa ambasadorii UE și SUA pentru că aceștia susțineau lupta anticorupție și respectarea statului de drept în România;

a refuzat să trimită spre publicare votul Senatului care aviza arestarea preventivă a inculpatului Șova Dan.

Comportamentul domnului Tăriceanu nu are nicio legătură cu funcția și atribuțiile unui președinte al Senatului României, ci cu atribuțiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta si PSD. El nu urmărește respectarea legii, ci încălcarea ei prin orice mijloace.

Domnul Tăriceanu nu mai reprezintă românii, ci este agentul activ al PSD și al lui Ponta în lupta acestora cu anticorupția, statul de drept și legile României.

Domnule Tăriceanu, numai CSM are atribuții de inspecție judiciară.

Cer demisia imediată a lui Tăriceanu. Azi am fost aproape de o catastrofă prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tăriceanu continuă să împingă România spre buza prăpastiei. Să plece și să ne lase în pace. Românii nu îl plătesc să slujească mafia.

Cătălin Predoiu
Prim-vicepreședinte PNL

Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte PNL: Tăriceanu trebuie să adopte o nouă hotărâre, în acord cu Constituția

Decizia Curții Constituționale cu privire la hotărârea Senatului în cazul lui Dan Şova demonstrează că actuala coaliție anti-justiție, PSD – Tăriceanu, e în stare să nu respecte Constituția atunci când prevederile legii nu le convin. Au dat o interpretare neconstituțională votului din Senat și au publicat hotărârea de abia când Curtea Constituțională i-a somat să facă acest lucru, în urma sesizării Consiliului Superior al Magistraturii. Însă tot circul trebuie să se încheie odată cu decizia CCR de astăzi: Călin Popescu Tăriceanu trebuie se emită o nouă hotărâre pe baza votului din 25 martie, de această dată în acord cu Constituția.

Cu toate acestea, cred că adoptarea unei noi hotărâri care să respecte prevederile Constituției nu îi spală păcatele lui Călin Popescu Tăriceanu. Cu același stilou cu care semnează hotărârea ar trebui să-și semneze și demisia. Senatul României are nevoie de credibilitate, iar acest lucru nu se poate întâmpla atât timp cât la conducerea sa se află domnul Tăriceanu.

Teodor Atanasiu,
Prim-vicepreședinte PNL

Românii pot constata, încă o dată, că PSD nu știe să-și exercite puterea decât prin abuzuri. PSD și Călin Popescu Tăriceanu au suspendat Constituția pentru senatorul Șova, de o lună și jumătate. Frontul anti-justiție PSD – Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca Șova să rămână un super-cetăţean.

Interpretarea dată votului din Senat de această coaliție a fost una neconstituțională. A refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR. A modificat în grabă Regulamentul Senatului și Statutul deputaților și Senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestația liberalilor la Curtea Constituțională. Somați de Curtea Constituțională și de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituțională, care neagă evidența: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Șova, nu pentru respingerea lor.

A trecut o lună și jumătate în care PSD și Tăriceanu s-au jucat de-a v-ați ascunselea cu Constituția. Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgență, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru ușor pentru PSD. Cazul Șova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanțul premierului și al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecții i-ar da electoratul.

În urma deciziei Curții Constituționale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere. Călin Popescu Tăriceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care îl așteptăm de la domnia sa este demisia din funcție.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în acest moment România nu poate avea o voce importantă în UE deoarece economia nu este una puternică. preşedintele Senatului a spus că în situaţia crizei din Ucraina România s-a raliat curentului majoritar, curent care este impus de ţările puternice.

„România a abordat această problemă (a crizei din Ucraina — n.r.) dintr-o poziție care nu ar trebui să ne surprindă. Ne-am raliat poziției majorității țărilor occidentale sau, în sfârșit, a Uniunii Europene. Nu vreau să spun că este un lucru rău, dar România nu s-a putut individualiza în niciun fel. De ce nu s-a putut individualiza ? (…) Noi, spre deosebire de Polonia, nu am putut să jucăm mai mult, un rol mai important? De ce nu am putut să jucăm un rol mai important? Din două motive. Primul cred că este un motiv de bază, România nu va putea să joace un rol important în politica externă atâta vreme cât din punct de vedere al performanței economice ne clasăm pe niște locuri care sunt la coada clasamentului celor 28 de țări europene. Fără o pondere economică serioasă România nu va putea să devină o voce serioasă la nivelul Uniunii Europene. Vom rămâne să jucăm un rol marginal și să ne raliem curentului majoritar sau, eventual, curentului care este propus de țările mari din UE”, a spus președintele Senatului.

Sesizarea depusă de liderul PMP Eugen Tomac, în care reclamă modul în care a reacţionat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în urma votului Parlamentului în cazul lui Dan Şova, a fost trimisă de Parchetul General la DNA, care și-a declinat astfel competența.

Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au declarat, vineri, pentru Mediafax, că procurorii de la Secţia de urmărire penală au decis că, în acest caz, competentă să continue cercetarea penală este DNA.

Conform sursei citate, declinarea competenţei a avut loc ca urmare a faptului că la DNA deja există un dosar în care sunt verificate faptele reclamate. La două zile după ce Senatul nu a încuviinţat cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova, Tomac a anunţat că va depune plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, pe motiv că ar fi încălcat articolul 176 din Constituţie la votul în privinţa cererii pentru Dan Şova.
sursa: cotidianul.ro

Consiliul Național al Elevilor, singura structură reprezentativă a elevilor la nivel național, critică vehement decizia Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Senatului României, care a acordat aviz negativ cererii de a elimina plafonarea sumei acordate elevilor navetiști pentru a-și deconta transportul către și de la unitatea de învățământ. Faptul că elevilor navetiști le este încălcat flagrant dreptul la acces gratuit la învățământul preuniversitar de stat nu poate decât să demonstreze lipsa de interes a autorităților în asigurarea unui învățământ accesibil de calitate, în care fiecare persoană să dispună de drepturi egale, indiferent de mediul din care provine.

Reprezentanții elevilor consideră ca acest fapt duce din 2013 încoace la o creștere a abandonului școlar, multe dintre familiile elevilor în cauză neavând posibilitatea financiară de a acoperi costurile navetei. Consiliul Național al Elevilor se simte nevoit sa tragă un semnal de alarmă privind faptul că măsurile bugetare luate în prezent vor avea vaste implicații negative în viitor. Faptul că educația nu reprezintă o prioritate în România va aduce prejudicii economice, sociale și culturale pentru generațiile ce vor urma. Consiliul Național al Elevilor solicită Comisiei de Buget și Finanțe din cadrul Senatului României să ia aceste lucruri în calcul și să acorde aviz favorabil inițiativei legislative.

Conform rapoartelor realizate de UNICEF, România se situează pe locul întâi când vine vorba de abandon școlar. Unul din cinci elevi renunță la studii, principalul motiv fiind sărăcia. Este o cifră alarmantă datorată în mare parte finanțării precare a sistemului de învățământ. În acest ritm, obiectivele naționale pe care le are țara noastra pana în 2020, de a reduce procentul abandonului școlar la 11%, dar și de a suporta și întreține un învățământ obligatoriu de douăsprezece clase, nu vor avea nicio finalitate.

Consiliul Național al Elevilor va continua să marșeze pentru respectarea drepturilor elevilor navetiști și are intenția să publice un raport privind respectarea acestor drepturi în România.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook