Tags Posts tagged with "tara vinului"

tara vinului

Duminică, 28 septembrie 2014, de la ora 12.00, lângă Alba Iulia, în Poligonul Jandarmeriei din Miceşti, are loc a XIII-a ediţie a evenimentului „Tropote în Ţara Vinului”.

Evenimentul este realizat de Organizaţia de Tineret ACL Alba Iulia.

Principalul moment al zilei este concursul hipic care se va desfăşura pe două secţiuni: viteză şi tracţiune.

Organizatorii vor oferi premii şi cadouri participanţilor, iar ocupanţii podiumului vor fi recompensaţi cu importante premii în bani şi cereale.

Ca o surpriză, organizatorii au gândit un concurs pentru public şi concurenţi.

Nu va lipsi muzica populară: este vorba de interpreţii de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu, Bogdan Toma, Oana Carmen Bozga şi Codru de România, dar şi Ansamblul de dansuri populare Alba Carolina.

CJ-Alba-358Luni, 3 martie, de la ora 11.00, la Crama Apoulon din Bucerdea Vinoasă se va desfășura Adunarea Generală a Asociației „Țara Vinului”, asociație a producătorilor din județul Alba, sprijinită de Consiliului Județean Alba, ce reunește peste 50 de vinificatori și 18 Consilii Locale din județul nostru.

În cadrul ședinței se va discuta activitatea desfășurată de asociație în anul 2013, dar și programul de acțiune al anului 2014, inclusiv participarea la evenimentele organizate de Consiliul Județean Alba și Consiliile Locale membre de pe cuprinsul județului. Totodată, reuniunea este și prilej de întâlnire pentru vinificatori și de dezbatere a problemelor cu care aceștia se confruntă în mod curent.

Asociaţia Ţara Vinului a fost înfiinţată în anul 2007, la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba, cu scopul de a promova turismul vitivinicol în judeţul Alba, de a impulsiona dezvoltarea acestui sector şi de a-l integra în reţeaua internaţională a turismului vitivinicol. Astfel s-a reușit și organizarea asociațiilor de vinificatori în cele patru podgorii tradiționale Aiud, Alba-Iulia, Tîrnave și Sebeș- Apold.

Printre obiectivele majore ale asociaţiei se numără promovarea producţiei vinului de calitate, dezvoltarea turismului rural şi al vinului, păstrarea regiunilor vitivinicole tradiţionale, extinderea pieţei şi a cererilor pentru vinurile de calitate tradiţionale, locale, protejarea artei, culturii, valorilor monumentale şi a arhitecturii tradiţionale, împreună cu coordonarea şi reprezentarea intereselor gospodarilor şi meşteşugarilor locali.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook