Tags Posts tagged with "sunt"

sunt

P1010980Jandarmii din Alba sunt pregătiţi pentru sezonul rece şi vor participa la asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă pe timpul Sărbătorilor de Iarnă. Jandarmii montani sunt în dispozitiv şi gata în orice moment să vină în ajutorul populaţiei.

Efectivele de jandarmi vor fi organizate atât în echipaje auto şi subunităţi de intervenţie, cât şi în patrule de menţinere a ordinii publice, independente sau mixte ( alături de poliţişti ). Acestea vor avea misiunea de a veghea la prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase sau cultural – artistice organizate în judeţul Alba, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Echipajele de jandarmi vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia violenţelor și a faptelor antisociale.

Jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Alba sunt pregătiţi să contribuie la prezervarea climatului de normalitate civică în perioada Sărbătorilor de Iarnă şi să intervină pentru ajutarea celor aflaţi în dificultate în zona montană a judeţului. Ei vor fi în măsură să dea informaţii referitoare la zonele considerate dificile şi care trebuie evitate, la modul corect de echipare şi la conduita în caz de pericol. Totodată, vor putea oferi date cu privire la zonele acoperite de reţeaua de telefonie mobilă, fapt care s-ar putea dovedi deosebit de important îndeosebi în zona Muntelui Şurianu, unde se ştie că aceasta funcţionează discontinuu. De asemenea, prin contactarea jandarmilor montani, turiştii sau localnicii amatori de sporturi de iarnă îşi vor putea revizui cunoştinţele despre prevederile legale care reglementează utilizarea pârtiilor şi traseelor de schi. Jandarmii montani recomandă să nu se folosească pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul ( ATV), să nu se coboare pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi să nu acceadă pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând alt echipament decât cel adecvat pentru practicarea schiului sau snowboardingului deoarece pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru prima situaţie şi cu amendă de la 25 la 200 lei pentru celelalte două.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială.

De asemenea, celor aflaţi la munte în această perioadă, le solicităm să rămână în preajma pârtiilor amenajate şi să evite călătoriile solitare, să fie echipaţi corespunzător şi să-şi doteze mijloacele de transport pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi, foarte important, să respecte indicatoarele şi semnalizările care atrag atenţia asupra unui drum / traseu turistic închis circulaţiei în acest anotimp.

Totodată reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

primariaCa în fiecare toamnă, la puţin timp de la începerea anului şcolar, liceenii din Alba Iulia se pregătesc de Balul Bobocilor.

În fiecare liceu din Alba Iulia, agitaţia este pe cale să înceapă.

Una dintre marile probleme cu care se confruntă tinerii este susţinerea de care are nevoie un astfel de eveniment.

Cu atât mai mult în vreme de criză, soluţiile pe care elevii le au la dispoziţie sunt extrem de puţine.

În urma numeroaselor solicitări adresate primarului municipiului Alba Iulia-Mircea Hava, administraţia locală se va implica că în fiecare an în susţinerea balurilor bobocilor.

Astfel, municipalitatea va putea să ofere un sprijin important şi egal pentru toţi cei care doresc să înceapă liceul aşa cum am făcut-o cu toţii.

Primăria va asigura, printr-un parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, închirierea sălii de spectacole pentru organizarea evenimentelor.

În acest fel, bobocii din toate unităţile vor putea să îşi înceapă experienţa de licean într-un mod plăcut şi conform tradiţiei.

Imagine0193Asociația Absovelnților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă la sediul acesteia, lansarea proiectului „Știu cine sunt, știu ce vreau!”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba, proiect ce are ca parteneri Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba. Proiectul își propune Stimularea tinerilor din Alba Iulia spre a-și alege corect un pachet educațional adaptat la piața muncii și la propria personalitate.

Pentru a atinge acest deziderat echipa de proiect a stabilit un set de obiective precum:

O1. Creșterea nivelului de autocunoaștere și dezvoltare personală pe perioada derulării proiectului a 40 de tineri albaiulieni în scopul orientării acestora spre un pachet educațional potrivit propriei personalități.

O2. Dezvoltarea unei campanii de informare a tinerilor asupra importanței deciziei care privește pachetul educațional ales pe perioada derulării proiectului.

O3. Dezvoltarea a două studii sociologice profesioniste de cercetare asupra sferelor de influență care afectează formarea educațională a tinerilor albaiulieni.

Proiectul se adresează unui număr de 40 de beneficiari direcți și unui număr peste 1000 de tineri aflați în ultimul an de liceu.

Motivația realizării unui astfel de proiect o reprezintă faptul că în ultima vreme tot mai mulți absolvenți de studii univeristare ajung la concluzia că nu și-au ales bine pachetul educațional, că nu sunt se pot integra pe piața muncii din acest motiv și sunt nevoiți să apeleze la diverse cursuri de pregătire suplimentară sau chiar să se înscrie la studii univeristare pe o altă specialitate, acest lucru făcându-se de această dată contra cost, deoarece statul român nu finanțează decât o singură dată studiile universitare.

Așadar, tânărul nemulțumit de absolvirea unei facultăți la care poate a ajuns influențați de părinți în timpul liceului sau poate de colegii de generație, e nevoit să o ia de la capăt și să își mai irosească o perioadă din viață în încercarea de a-și găsi un rost în viață și de a-și clădi o carieră.

Acest demers al tânărului care alege să se mai înscrie la facultate crează însă un handicap în relația cu tinerii de vârsta lui, dar mai ales o frustrare care afectează tânărul și în plan emoțional și psihic.

Tocmai de acea considerăm important ca tânărul elev de liceu să încerce să își facă o viziune personală asupra carierei lui pe mai departe și să diminuăm în cadrul acestui proiect efectele negative ale unei alegeri proaste.

O alegere bună a pachetului educațional face ca atunci când tânărul ajunge în mediul universitar și știe că a făcut alegerea corectă, să fie mai încrezător, să acorde o atenție sporită studiului pentru că totul va face din plăcere.

Metodologia de lucru pe parcursul derulării proiectului „Știu cine sunt, știu ce vreau!” se axează pe două direcții principale dar bine conectate.

În primul rând ne gândim la educarea prin metode nonformale a participanților în cadrul a două ateliere de lucru la Roica și dezvoltarea personală a acestora bazată pe autocunoașterea dar și cunoașterea celorlalți și dezvoltarea tinerilor în grup.

Vom pune accent pe abilitățile lor încercând să stimulăm exercițiul și dezvoltarea acestor abilități, dar vom lucra și la aflarea unor noi abilități și conștientizarea acestora în scopul descoperirii de sine și de asemenea a creșterii încrederii de sine, a capacității de a lua o decizie în ce privește viața profesională.

A două direcție a proiectului nostru este este realizarea unui studiu sociologic în rândul studenților și a elevilor asupra sferelor de influnță care intervin în procesul de alegere a pachetului educațional în rândul tinerilor.

Tinerii chestionați vor afla direct de la cei implicați despre importanța luării unei decizii bune pentru viitorul profesional.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 august – 15 noiembrie, prima fază a acestuia fiind dedicată etapei de pregătire a proiectului.

Atelierele de lucru axate pe autocunoaștere și dezvoltare personală se vor desfășura în perioada 20-22 septembrie, respectiv 11-13 octombrie 2013, iar studiul va fi realizat în jumatatea a doua a lunii octombrie.

Bugetul total al proiectului este de 7100 lei din care 1400 lei reprezintă contribuția Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și 5700 lei reprezintă finanțarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

ziuaminerului2Localnicii din comuna Ziduri, jud. Buzau, doresc sa le transmita minerilor din comuna Rosia Montana, jud. Alba, ca sunt alaturi de ei si ca spera ca totul se va rezolva cu bine. Am vazut ca sunt disperati si unii dintre ei chiar s-au blocat in subteran, cerand autoritatilor sa ii ajute sa aiba in continuare locuri de munca in minerit, prin pornirea proiectului minier din localitate. Este o drama ceea ce traiesc ei si nu putem ramane indiferenti, ca romani si ca oameni. .
Ne amintim de minerii de la Sindicatul Viitorul Mineritului Rosia Montana care, in ianuarie – februarie 2012, cand am trait cea mai grea iarna din ultimii 50 de ani, au sarit in ajutor la deszapezirea mai multor localitati din judetul Buzau. Impresionati de imaginile pe care le-au vazut la televizor, acesti oameni si-au riscat vietile si au infruntat codul portocaliu de viscol si ninsori pentru a veni in ajutor buzoienilor. Au scos la lumina peste 100 de case ingropate in zapezi si au adus provizii de apa, conserve si paine. Acum e randul nostru sa ne aratam solidaritatea. Noi nu putem veni acum la Rosia Montana sa fim alaturi de ei, asa cum am vrea, dar dorim sa transmitem autoritatilor ca sustinem demararea mineritului in localitate, pentru ca acesti oameni sa aiba de lucru, pentru ei si copiii lor.
Oamenii din comuna noastra se indeletnicesc mai ales cu agricultura, avem teren agricol dar in rest nu sunt alte activitati in zona. Trebuie sa recunoastem ca o ducem greu, oamenii isi duc traiul cum pot, muncesc mult si nu reusesc decat sa aiba din ce trai. Dar ne descurcam cum putem si ne bucuram ca macar avem pamantul roditor care ne permite sa facem agricultura. Nu avem investitori privati la noi in localitate, desi ne-am dori, dar nimeni nu investeste. La fel ca noi sunt multe alte localitati din Romania, care ar avea mare nevoie de investitii private, dar nu investeste nimeni. Pe de alta parte, Rosia Montana are norocul unei mari investitii private, al unei firme care este in zona de peste 10 ani, din cate am auzit. Oamenii din Rosia Montana nu pot face agricultura, pentru ca nu au terenul potrivit, dar pot face minerit, asa cum au trait si stramosii si parintii lor. Daca au aceasta sansa, acesti oameni ar trebui sa fie lasati sa faca minerit, daca asta este ceea ce isi doresc, daca la asta se pricep si daca au si un investitor care sa finanteze mina respectiva.
Cand fiecare localitate din Romania va face tot ceea ce poate pentru a beneficia de pe urma resurselor pe care le are, pentru a se dezvolta si pentru a da oamenilor de lucru, atunci cu siguranta ca Romania si toti romanii o vor duce mai bine.Noi, locuitorii comunei Ziduri, suntem solidari cu minerii de la Rosia Montana, le dorim multa sanatate si locuri de munca in minerit!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Nicolae Nedelcu,
Viceprimar, Comuna Ziduri
Jud. Buzau

foto: incomod.ph
foto: incomod.ph
foto: incomod.ph

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit, marţi, 10 septembrie, cu directorii de unităţi şcolare din judeţul Ilfov. Ministrul le-a cerut directorilor ca, în anul şcolar 2013-2014, să pună accent pe inspecţia la clasă şi să monitorizeze, cu atenţie, procesul de predare-învăţare, având în vedere că rezultatele comparative între mediile din gimnaziu şi mediile la Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a au arătat, în multe cazuri, diferenţe mult prea mari de notare a elevilor, de la 1,5 până la 7 puncte. În acest sens, ministrul a subliniat importanţa introducerii evaluării naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ca parte a măsurilor de monitorizare şi îndrumare a elevilor şi profesorilor.

Degeaba am făcut reforme la nivelul sistemului, dacă ele nu se regăsesc, zi de zi, în clasă, la nivelul comunităţii şcolare. Inspecţia la clasă va fi o prioritate a anului şcolar 2013-2014. Testarea elevilor, fără note, fără a pune presiune pe ei, este necesară pentru a îndrepta, din timp, parcursul educaţional al acestora. Este anormal ca, la finalul clasei a VIII-a, 34.000 de elevi să nu fie capabili să obţină media 5 la Evaluarea Naţională‘, a subliniat ministrul Educaţiei.

La dezbaterea desfăşurată la sediul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Ilfov, au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Petrache, prefectul judeţului Ilfov, Speranţa Cliseru, reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Întâlnirea cu directorii de unităţi de învăţământ din judeţul Ilfov este una dintre cele 20 de vizite similare în teritoriu efectruate de ministrul Remus Pricopie în cele nouă luni de mandat.

saniEpilarea cu ceară

Este absolut perfectă pentru firele groase și închise la culoare, deoarece ține mult și te ajuta să arăți bine pentru o perioadă mai lungă de timp. Doar că acest procedeu are și dezavantaje. Epilarea este dureroasă și provoacă iritații. Dacă pielea nu este sensibilă vei avea doar puțină roșeață. Dacă nu, s-ar putea să te alegi cu niște bubițe care trec abia când părul a crescut la loc.

Electroliză

Este singura metodă permanentă de îndepărtare a părului facial. Aceasta funcţionează prin astuparea fiecărui folicul de un dispozitiv metalic care transmite curenți electrici înspre rădăcina. Astfel, distruge firele de păr de la bază și le împiedică regenerarea. Deși este o metodă sigură are și câteva dezavantaje care trebuie luate în calcul. Aşa cum probabil îţi imaginai, acest procedeu este dureros și poate să ducă la hiperpigmentarea pielii. Există riscul de a suferi leziuni.

Epilarea cu creme depilatoare

Acestea nu provoacă durere și sunt cât se poate de eficiente. Rădăcinile firelor de păr sunt topite, așa că acest tip de epilare este perfectă pentru persoanele cu ten sensibil. Există și dezavantaje, efectele lor sunt de o durată mai scurtă, iar pielea nu va rămâne fină decât câteva zile, până când noile fire vor reuși să iasă la lumină.

Epilarea cu zahăr

Epilarea cu zahăr este similară cu cea cu ceară, doar că pasta de zahăr aderă numai la firele de păr, nu și la piele. Paştele de zahăr sunt o opțiune mai naturală, mult mai blândă cu pielea decât multe din substanțele chimice folosite în diferitele preparate din ceară. Dezavantaj ar fi că poate provocă dureri mai puțin intense în momentul în care banda este dezlipită.

Inhibatorii

Aceste produse nu îndepărtează firele de păr dar în schimb, acționează asupra folicului pilos pentru a încetini sau inhiba rata de creștere a părului. Părul din zona tratată va fi mai subțire și va crește mult mai greu. Utilizarea inhibitorilor se realizează împreună cu una dintre celelalte metode de îndepărtare a părului pentru ca rezultatele să dureze.

Aceste produse se găsesc deseori sub forma de creme ce trebuie aplicate pe piele, prin masare, de două ori pe zi. După una sau două luni de utilizare ar trebui să apară rezultatele. Dezavantajele acestor produse ar fi că nu sunt foarte ușor de manevrat și nu funcționează pentru toată lumea.

Va trebui să experimentezi mai multe produse până vei găsi unul care să funcționeze cel mai bine pentru pielea ta.

foto: argumentpress.ro
foto: argumentpress.ro
foto: argumentpress.ro

Potenţialii beneficiari de fonduri europene contractate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) nu mai trebuie să depună scrisori de confort în momentul solicitării finanţării. Anterior, cererile de finanţare trebuiau să conţină aceste documente eliberate de instituţiile bancare.

Am renunţat să solicităm scrisori de confort potenţialilor beneficiari POS CCE, aceasta fiind o măsură prin care simplificăm documentaţia cerută în cadrul cererilor de finanţare şi prin care reducem birocraţia.

Îi scutim astfel pe potenţialii beneficiari şi de cheltuieli suplimentare, în condiţiile în care aceştia pot depune şi alte documente care să demonstreze capacitatea de cofinanţare.

Vom continua procesul de simplificare până când sistemul va deveni unul normal, european.

Rezultatele pe acest program vor deveni vizibile în toamnă, când aşteptăm decizia Comisiei Europene de reluare a plăţilor prin POS CCE‘, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Până la data de 2 octombrie 2013 pot fi depuse proiecte pentru contractarea de finanţări prin intermediul POS CCE, operaţiunea 1.3.3 ‘Sprijin pentru integrarea întreprinderilor în lanţurile de furnizori sau clustere’.

Valoarea apelului este de 89 milioane de lei.

În cadrul acestei operaţiuni pot fi depuse proiecte destinate clusterelor emergente, respectiv proiecte destinate clusterelor inovative.

Durata de implementare a proiectelor poate fi de cel mult 18 de luni de la data intrării în vigoare a contractului de finanţare, cu condiţia ca implementarea proiectului să fie finalizată până la data de 31 iulie 2015.

Tot pentru contractarea de fonduri europene prin intermediul POS CCE mai pot fi depuse până pe 19 august a.c. proiecte în cadrul altor două apeluri.

Astfel, în cadrul Operaţiunii 2.2.1 ‘Dezvoltarea infrastructurii de Cercetare-Dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri de Cercetare-Dezvoltare’ valoarea apelului deschis este de 400 milioane de lei.

În acelaşi timp, în cadrul Operaţiunii 2.3.2 ‘Dezvoltarea infrastructurii de Cercetare-Dezvoltare a întreprinderilor, cu crearea de noi locuri de muncă pentru Cercetare-Dezvoltare’ pot fi depuse proiecte în valoare de 100 milioane de lei.

foto: chicsalon.ro
foto: chicsalon.ro
foto: chicsalon.ro

În sezonul estival putem experimenta diverse manichiuri, să ne jucăm cu nuanțe tari, forme sau accesorii gen catifea, cristale, caviar sau folie metalică.

În această vară se poartă forma unghiei ovală și modelele semilună.

Culorile neon sunt la modă și în acest sezon (verde, roz, galben, orange) dar și albul care rezistă încă printre preferințele femeilor.

Sunt manichiuri care nu se demodează ca manichiura French, dacă lucrezi la birou sau într-un mediu business manichiura French este simplă și rafinată.

Pont pentru un tratament naturist

Dacă unghiile sunt mai subțiri și se exfoliază foarte repede atunci vă sugerăm un remediu naturist pentru hidratare este înmuierea mâinilor în ulei de măsline călduț timp de 10 min, o dată pe săptămână.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook