Tags Posts tagged with "SUA"

SUA

Șansele României de a deveni parte a programului Visa Waiver în 2016 sunt minime.

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a declarat, luni, că nu este foarte optimist cu privire la acest lucru din cauză că participanții români la acest program au o rată de refuz mai mare decât procentul minim legal de 3%.

„Legea americană cere ca participanții la programul Visa Waiver să aibă o rată de refuz nu mai mare de 3%. Ultimele statistici cu rata de refuz în cazul României, publicate acum mai bine de un an, arată că, deși evoluția era în direcția bună, rata de refuz era încă în mod considerabil mai mare de 3% și, de aceea, România nu se califică încă pentru acest program”, a afirmat Klemm, conform cotidianul.ro.

Mai multe puteți citi aici.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că încă nu s-au îndeplinit toate condiţiile pentru ca românii să poată călători fără viză în SUA dar că România merge „în direcţia cea bună”.

Aflat miercuri într-o vizită de informare la Alba Iulia, ambasadorul american a fost abordat, la ieşirea din Catedrala Romano-Catolică, de un student la Drept care l-a întrebat când anume şi ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a fi eliminate vizele pentru români.

Mai multe puteți citi aici.

Hans Klemm, ambasadorul desemnat al Statelor Unite ale Amercii pentru Romania, va face o vizita personala de informare la Alba iulia, astăzi, în jurul amiezii. Sursele spun că diplomatul american va vizita cetatea și se va întâlni cu oficialitățile orașului.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a avut astăzi o întâlnire cu o delegaţie americană condusă de Michael Turner, co-președintele Grupului de Prietenie pentru România din Congresul SUA.
După întâlnire Iohannis a declarat că îşi doreşte ca SUA să se afle printre primii 10 investitori din România

„Am spus delegației americane conduse de Michael Turner, co-președintele Grupului de Prietenie pentru România din Congresul SUA, că ne dorim ca Statele Unite ale Americii să se afle printre primii 10 investitori străini din România. Pentru aceasta, putem pleca de la potențialul incontestabil al țării noastre, care are oameni bine pregătiți și creativi şi de la avantajele conferite de poziția noastră geostrategică. Domenii precum energia, infrastructura strategică, IT-ul ar trebui să fie prezente pe lista scurtă de priorități a investitorilor americani în România. Astfel Parteneriatul Strategic România – Statele Unite ale Americii va veni în întâmpinarea așteptărilor cetăţenilor, va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătățirea nivelului de trai” a declarat preşedintele Klaus Iohannis după întâlnirea cu delegaţia americană.

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, un număr mare de unioniști au ieșit în stradă duminică pentru a adresa mesaje în fața ambasadelor statelor europene și SUA. Marșul început din Piața Marii Adunări Naționale încheie manifestațiile dedicate zilei de 27 martie 1918 – ziua Unirii Basarabiei cu România.
,,Yes, we can”, ,,We have a dream” și ,,United States of Romania” au scris participanții la eveniment pe bannerele afișate în fața ambasadei SUA din Chișinău. De asemenea, ,,EU integration through Reunification”, ,,Wir sind ein Volk” și ,,Keep calm and unite” au fost mesajele afișate în fața reprezentanței Uniunii Europene, a Germaniei și a Marii Britanii. La sediul fiecărei ambasade a fost lăsată o scrisoare deschisă prin care s-a cerut recunoașterea dreptului populației din Republica Moldova de integrare în spațiul european prin unirea cu România. ,,Considerăm că este și în interesul țării dvs. ca Republica Moldova să se unească cu România în contextul în care pericolul izbucnirii unui conflict în zonă este mare, iar statul român ar putea aduce stabilitatea mult dorită la Dunăre și Nistru pentru NATO și UE”, se menționează în declarație.
Coloana plină de steaguri tricoloare s-a format după ce în piață s-au întins hore, s-au cântat piese patriotice românești și s-au rostit discursuri.

Vineri, 14 noiembrie 2014, ora 19.00, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia va găzdui concertul de jazz Trio Fantasm.

Trio Fantasm îi are în componenţă pe violonistul german Albrecht Maurer, pianistul american de origine română Lucian Ban şi violistul american (nominalizat la premiile Grammy) Mat Maneri.

Preţul unui bilet este 9 lei, biletele putând fi procurate de la casieria Teatrului de Păpuşi „Prichindel”.

Concertul de la Alba Iulia face parte dintr-un turneu european prilejuit de lansarea albumului Fantasm, produs de Nemu Records.

În luna mai 2014 Lucian Ban şi Mat Maneri au cântat la a treia ediţie a Alba Jazz Festival de la Alba iulia.

Criticul de jazz danez Hennig Bolte spune în textul de pe coperta albumului: „Pe albumul Fantasm nimic nu sună asemeni unor viori obişnuite. Purtând în mod paradigmatic titlul unei compoziţii a celebrului baterist Paul Motian cu care Maneri a cântat vreme de 6 ani, albumul celor trei relevă, prin improvizaţie şi structură în acelaşi timp, ceva adânc din memoria noastră comună. Concentrat. Enjoyably disturbing”, după cum ne anunţă reprezentanţii Teatrului Prichindel.

MAE a preătit lista secţilor de vot din lume unde românii îşi pot vota pe 16 noiembrie noul preşedinte. Cele mai multe secţii de votare din diaspora au fost organizate în Italia-51, Spania-38 secţii şi SUA-22.
În Italia au fost organizate 51 de secții de votare, dintre care trei la Roma, două la Milano și două la Trieste. Românii din Spania vor putea vota la 38 secții. Patru dintre acestea se află la Madrid, două la Barcelona, două la Zaragoza și două la Castellon de la Plana.
În SUA, cetățenii români au la dispoziție 22 de secții de votare, plasate pe coasta estică, pe coasta vestică, dar și în zona centrală a acestui stat. Singurul oraș american în care se află mai multe secții de votare este Chicago, cu două secții.
În Republica Moldova, MAE a organizat 21 de secții, dintre care patru sunt în Chișinău.
Marea Britanie are pe teritoriul său 11 secții de votare pentru românii din Regatul Unit: trei la Londa şi câte o secţie în Leeds, Liverpool, Edinburgh, Belfast sau Birmingham.
În Franța se află nouă secții de votare. Două la Paris și câte una în Bordeaux, Marsilia, Toulouse, Strasbourg, Nancy, Brest, Lyon.
Cinci secții de votare au fost organizate și în Germania, câte una în orașele Berlin, Hamburg, Bonn, Munchen și Stuttgart.
Tot cinci secții sunt și în Australia, la Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne și Perth.
Românii aflați în Belgia, Austria, Turcia, Ungaria, Serbia sau Canada pot vota în una dintre cele patru secții de votare organizate în fiecare dintre aceste state.
În Belgia toate cele patru secții se află la Bruxelles, în Turcia, două dintre ele sunt la Istanbul iar în Ungaria, două secții de votare au fost organizate la Budapesta. Secții de votare se află și în Afganistan, China, Cipru, Grecia, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Ucraina, câte trei în fiecare dintre statele enumerate. În cazul Afganistanului, două dintre cele trei se află la Kabul iar a treia, la Kandahar.
În Africa de Sud, Brazilia, Cehia, Chile, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Irak, Olanda sunt câte două secții pentru fiecare stat. În Olanda, ambele se află în Haga. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a organizat câte o secție de votare în Albania, Algeria, Angola, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Columbia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Croația, Cuba, Egipt, Etiopia, Filipine, India, Indonezia, Iordania, Iran, Irlanda, Japonia, Kenia, Kuweit, Kazahstan, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Malta, Mexic, Maroc, Muntenegru, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelandă, Palestina, Pakistan, Peru, Qatar, San Marino, Senegal, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zimbawe.

Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite. România se află printre ţările participante la programul DV-2016.
Înregistrările pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic în perioada care începe miercuri, 1 octombrie 2014 la ora 12:00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) şi se încheie luni, 3 noiembrie 2014 la ora 12:00 PM ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5). Solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Solicitanţii sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înregistra. Numărul mare de inregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare online sau pe hârtie nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014. Dacă trimiteţi mai mult de o înregistrare de persoană veţi fi descalificaţi.
Participarea la program este GRATUITĂ. Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.
Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (http://www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.
Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2016, aplicanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.
Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2016.

Vă rugăm să vizitaţi pagina Întrebări frecvente #22 la http://travel.state.gov/content/dam/visas/DV-2016-Instructions-Translations/DV_2016_Instructions_English.pdf pentru mai multe informaţii despre procesul de selecţie şi despre posibilele fraude legate de acest program.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook