Tags Posts tagged with "Stiri"

Stiri

În seara zilei de luni, 26 ianuarie 2015, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au oprit pentru control, pe B-dul Republicii din Alba Iulia, un autoturism condus de M.N., de 27 de ani, din comuna Ighiu, judeţul Alba.

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de tânăr este radiat din circulaţie din luna februarie 2014.

Poliţiştii continuă cercetările pentru infracțiunea de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.

Foto: arhivă

Vineri, 23 ianuarie 2015, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au organizat o acţiune în locurile identificate cu risc de producere a accidentelor rutiere datorate depăşirii neregulamentare. Acţiunea a avut ca scop prevenirea accidentelor şi combaterea încălcării legislaţiei în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii Serviciului Rutier au fost sprijiniţi de poliţiştii rutieri de la subunităţile din judeţ.

Cu acest prilej au fost aplicate 188 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.330, din care 16 pentru depăşire neregulamentară. Totodată au fost reţinute 22 de permise de conducere din care 16 pentru depăşire neregulamentară, 3 pentru consum de alcool şi 3 pentru alte abateri constatate.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier.

Specialiştii CJ Alba ne oferă situaţia pârtiilor din judeţul Alba pentru weekendul care începe.

În perioada 23-25 ianuarie 2015 pe pârtiile din judeţul Alba se poate schia în condiţii acceptabile.

Arieşeni (Vârtop și Nucet)

Pârtii: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Lungime: 2 km
Altitudine maximă: 1.400 m
Tunuri de zăpadă: da
Webcam: da (http://www.arieseni.info/external/camera-web-vartop.html)
Nocturnă: da
Pârtie pentru sănii: da
Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: deși stratul de zăpadă s-a redus, totuși sezonul continuă în condiții acceptabile la Arieșeni. Urmează precipitații abundente în weekend, predominant sub formă de ninsoare, așadar există motive să credem că sezonul se va îmbunătăți. Urmăriți camerele web pentru actualizări zilnice.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: în prezent, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2 măsoară circa 30 cm și este practicabil pentru schi și snowboarding. Instalațiile de transport pe cablu funcționează conform programului. Din păcate, zona de off-piste este greu accesibilă, întrucât stratul de zăpadă nu este suficient.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania), la Arieșeni vor fi precipitații abundente în weekend, predominant sub formă de ninsoare. Cerul va fi parțial înnorat, cu temperaturi între -4 și 3 grade Celsius, urmând ca săptămâna viitoare să apară ninsori răzlețe.

Vizibilitatea pe pârtii va fi afectată de condițiile meteo.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfatul Serviciului Turism:
– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie;
– atenție la pârtia de sănii;
– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor de schi.

Domeniul Schiabil Şureanu

Webcam: da (http://live.schisureanu.ro)
Pârtii: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)
Lungime: 11 km
Altitudine maximă: 2.010 m
Tunuri de zăpadă: nu
Nocturnă: nu
Pârtie pentru sănii: da
Semnal mobil: în principal Telekom

Evaluare generală: sezonul continuă în condiții bune la Șureanu, în ciuda faptului că pârtiile prezintă gheață pe alocuri, din cauza încălzirii vremii. Stratul de zăpadă este consistent și suficient, iar ninsorile care vor începe în acest weekend vor îmbunătăți sezonul, cu siguranță. Drumul, deocamdată, are multe porțiuni cu gheață, așadar este obligatoriu să vă dotați cu lanțuri pentru roți!

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (și anume pe șoseaua Transalpina): drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.

Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (pe o distanță de 18 km): drumul este deszăpezit și practicabil de către orice tip de mașină. Din păcate, însă, datorită încălzirii vremii din ultima perioadă, suprafața înzăpezită a drumului s-a transformat în gheață, ceea ce face absolut obligatorie folosirea lanțurilor pentru roți. Deși există refugii din loc în loc, păstrați atenția sporită la porțiunile înguste!

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din cele nouă pârtii, cinci sunt funcționale (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3). Stratul de zăpadă bătătorită măsoară între 20-40 cm iar cel nebătătorit, din afara pârtiilor, între 50-60 cm. Pârtiile prezintă pe alocuri porțiuni cu gheață, datorită încălzirii vremii, așadar păstrați atenția la coborâre și evitați vitezele mari. Pârtia A_1 prezintă în continure mici porțiuni de pietre în partea superioară, abruptă. Pârtia A_2 este rezervată iubitorilor de freeride.

Din cele trei instalații, funcționează teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Dacă, însă, viscolul va fi mult prea puternic, cel puțin telescaunul va fi oprit. Urmăriți zilnic cele trei camere web de pe site-
ul www.schisureanu.ro Deși zona de off-piste pentru freeride este accesibilă, totuși zăpada este înghețată.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/muntii-surean/7-zile/meteograma/?gid=665721&language=romanian&country=romania), la Șureanu va ninge vineri, sâmbătă și Duminică, urmând ca ninsori răzlețe să aibă loc și săptămâna viitoare. Cerul va fi înnorat iar temperaturile se vor încadra între -6 și 2 grade Celsius. Vremea va afecta vizibilitatea pe pârtii.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitor de schi în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; monitor de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski–uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfatul Serviciului Turism:
– faceți acasă o probă de montare a lanțurilor;
– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor de schi.

 

 

Foto: Arieşeni

După frumoasele reuşite din 2014, medalia de bronz la campionatele mondiale de juniori pentru Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), respectiv titlul de campion mondial şcolar pentru George Ileană (Şah Club Cugir), juniorii din Alba au început anul participând la un puternic turneu de seniori la Paracin, în Serbia, desfăşurat în perioada 15-19 ianuarie 2015.

La competiţie au fost prezenţi 99 participanţi din 5 ţări, dintre care un mare maestru internaţional, 4 maeştri internaţionali şi 8 maeştri FIDE – în ciuda premiilor modeste (circa 1.000 lei pentru locul I).

Mihnea Costachi (14 ani) a încheiat neînvins cele 7 runde, acumulând 5,5 puncte (4 victorii şi 3 remize), cu o jumătate de punct mai puţin decat primii doi clasaţi: maeştrii internaţionali sârbi Mladen Milenkovic şi Boroljub Zlatanovic, La final Mihnea a încheiat turneul pe locul 6, după aplicarea criteriilor de deparatajere.

De notat că pe lângă remiza din ultima runda cu piesele negre împotriva principalului favorit al turneului, marele maestru internaţional Bosko Abramovic (Serbia), Mihnea Costachi a obţinut şi premiul special pentru cel mai bine clasat junior din turneu.

Cu o experienţă mult mai redusă în turneele de seniori, George Ileană (13 ani, elev al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia) a obţinut 4 puncte în cele 7 partide, clasandu-se lpe locul 33 dintre cei 99 de participanţi.

Participarea tinerilor şahişti din Alba la openul internaţional din Serbia s-a realizat cu sprijinul IPEC SA. Iniţiat anul trecut, sprijinul acordat de IPEC SA celor mai talentaţi tineri şahişti albaiulieni, va continua şi în anul 2015, Mihnea Costachi şi alţi juniori albaiulieni care vor fi sustinuţi la viitoarele turnee naţionale şi internaţionale.

Pentru Mihnea Costachi urmeaza participarea la unul dintre cele mai puternice openuri internaţionale din Balcani: Campionatul Internaţional Open al Bulgariei, care se va desfăşura în perioada 1-8 februarie 2015 la Plovdiv (o competiţie la care s-au înscris până astăzi aproape 200 de participanţi, 14 dintre aceştia având titlul de mare maestru internaţional, iar alţi 46 titluri de maeştri internaţionali sau FIDE!

Marţi, 20 ianuarie 2015, între orele 9.00 şi 12.00 judeţul Alba se află sub cod galben de ceaţă, anunţă INMH.

Local în judeţul Alba, inclusiv în municipiul Alba Iulia, pe drumurile naţionale şi europene, autostrada A3, vizibilitatea este redusă.

Situaţia este similară în cea mai mare parte a Transilvaniei.

În dimineaţa zilei de marţi, 13 ianuarie, pe DN1, la ieşirea din Aiud spre Cluj s-a produs un accident rutier.

Două maşini au intrat în coliziune, rezultând 3 răniţi.

În acest moment se circulă alternativ, conform reprezentanţilor IPJ Alba.

Vom reveni cu informaţii suplimentare.

Foto: arhivă

Joi, 8 ianuarie 2015, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate neacordării de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 48 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, 10 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor şi 5 pietonilor care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

Alte 33 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate după cum urmează: 6 pentru viteză excesivă, 7 pentru neportul centurii de siguranţă, 8 pentru oprire/staţionare neregulamentară şi 9 pentru alte abateri constatate.

Celor 10 conducători auto ce nu acordat prioritate de trecere pietonilor, le-a fost suspendat permisul de conducere.

De asemenea, faţă de un alt şofer, care nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric, a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere. Totodată a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 6.035 lei.

Baschetbalistele de la CSU Alba Iulia înregistrează prima victorie a anului 2015. Miercuri seara, evoluând pe teren propriu, albaiuliencele s-au impus cu scorul de 118-45 (35-11, 30-14, 27-13, 26-7) în faţa celor de la Universitatea Cluj-Napoca. Partida a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

Sportivele lui Miroslav Popov şi George Lăncrănjan au dominat partida de la un cap la altul.

Profitând de evoluţia scorului, antrenorul Popov a decis să odihnească jucătoarele de bază în ultimele sferturi, introducând în teren toate jucătoarele disponibile, inclusiv junioarele Andreea Beldian și Mihaela Gherman, care au și marcat.

DE NOTAT: Americanca Jessica Kuster de la CSU a reuşit în 31,35 minute de joc să obţină un coeficent de eficiență de 46 de unități, reușind și un double-double, obținut din 27 de puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive și 2 intercepții. În double-double a încheiat disputa și Wumi Agunbiade, care a reușit 26 de puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții.

În urma acestei partide CSU ajunge la cel de-al 13-lea succes în actuala stagione, având 3 înfrângeri. În acelaşi timp, pentru albaiulience este a doua victorie cu un punctaj peste 100 de puncte.

Pentru sportivele din Alba Iulia urmează însă o partidă extrem de dificilă, întâlnirea de pe terenul campioanei en-titre, CSM Târgoviște, care va avea loc sâmbătă, 10 ianuarie.

Statistică baschetbalistelor de la CSU Alba Iulia:
Jessica Kuster – 27 de puncte, 13 recuperări și 8 pase decisive
Wumi Agunbiade – 26 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive
Milica Deura – 21 de puncte și 4 recuperări
L’Oreal Price – 16 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive
Marta Fodor – 9 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive
Alexandra Uiuiu – 8 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive
Valencia McFarland – 6 puncte, o recuperare și 5 pase decisive
Andreea Beldian – 3 puncte, o recuperare și 3 pase decisive
Mihaela Gherman – 2 puncte și o recuperare
Dora Ardelean – 6 recuperări.

După meci, Miroslav Popov, antrenorul celor de la CSU Alba Iulia, a declarat: „Ca după orice vacanță se vede că jucătoarele și-au ieșit puțin din ritm, din forma și avem mult de lucrat la antrenamente. E păcat că trebuie să jucăm și să ne antrenăm fără cei doi pivoți, deci trebuie sa improvizăm, să schimbăm tactic unele lucruri, dar sunt încrezător că Elisabeth Pavel va începe în curând să se antreneze normal, pentru că avem mare nevoie de ea pentru partidele dure ce urmează. Mă bucur că am început anul cu o victorie, chiar dacă a venit în urma unui meci cu un adversar mult sub nivelul nostru, însă ne așteaptă un adevărat test sâmbătă la Târgoviște, pe care îl vom trata cu maximă seriozitate, ne vom agăța de orice șansă și vom încerca să producem surpriza și să câștigăm”.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook