Tags Posts tagged with "Stefan Balog"

Stefan Balog

Fundaţia Inter-Art Aiud organizează o nouă expoziţie internaţională… de această dată la Geneva, Elveţia.

Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 60 de ani de când România este membră a Naţiunilor Unite (devenită ONU).

Vernisajul are loc luni, 23 martie, ora 18.00.

Cu acest prilej expun:

Albania: Elsa Martini
Argentina: Perla Bajder
Australia: Michelle Dawson
Austria: Eva Mazzucco
Azerbaijan: Yusif Katanov
Bielorusia: Marina Maroz
Belgia: Margot Klingenberg
Bosnia-Herţegovina: Edvin Granulo
Brazilia: Anna Maria Coelho
Bulgaria: Dimitar Velichkov, Temenuga Hristova
Canada: Jarmila Kavena
Chile: Carolina Busquets
China: He Lihong
Croaţia: Irena Gayatri Horvat, Željko Hude
Cuba: Yudit Vidal Faife
Cehia: Teodor Buzu
Egipt: Kareem Helmy
Finlanda: Pirjo Heino
Franţa: Catherine Chrétien
Georgia: Inga Shalvashvili
Germania: Elisabeth Ochsenfeld, Gerd Messmann
Ghana: Atta Kwami
Grecia: Iorgos Iliopoulos
Grenada: Suelin Low Chew Tung
Haiti: Patrick Cauvin
Olanda: Shefqet Avdush Emini
Ungaria: Damó István, Horváth Attila
Islanda: Valgerdur Haukdottir
India: Chiru Chakravarty
Israel : Karmela Berg
Italia: Gianfranco Scafidi
Japonia: Atsuko Tajima
Liban: Fadia El Khatib
Luxembourg: Serge Koch
Macedonia: Burhan Ahmeti
Malaysia: Bee Ng
Mexic: Mauricio Vega Vivas
Republica Moldova: Gheorghe Știrbu
Muntenegru: Jelena Jovančov
Maroc: Zidor Cheikh
Namibia: Helena Brandt
Nepal: Keshav Malla
Nigeria: Kingsley C. Nwabia
Polonia: Jacek Cichon
Portugalia: Lurdes Sousa
Russia: Ludmila Baitsaeva
Serbia: Jelena Gojsović
Siria: Thaier Helal
Slovacia: Roland Neupauer
Slovenia: Lojze Kalinšek
Coreea de Sud: Clemens Beungkun Sou
Spain: Giuseppe Strano Spitu
Sudan: Mahgoub Al-Magboul
Suedia: Ann Pia Azizuddin
Elveţia: Vera Staub
Turcia: Özlem Kalkan Erenus
Ucraina: Oleh Nedoshytko
Marea Britanie: Tommy Barr
USA: Marianne Knipe, Patricia Goodrich

România
Aiud: Andrei Bakó, Horhát Kund Lehel, Horhát Miklós, Ioan Hădărig, Mihaela Bakó, Robert Lixandru, Sándor Albert, Ștefan Balog, Victor Cacovean, Zoltán Balog
Alba Iulia: Ana Pantea, Anca Sas, Diana Mureşan, Elena Cristea
Blaj: Maximilian Boeriu
Bucureşti: Angela Tomaselli, Gabriel Dinu, Georgiana Cozma, Ion Sălişteanu, Kléh Gyöngyvér
Cluj Napoca: Ada Muntean, Andor Kömives, Claudiu Presecan, Dorel Găină, Horváth Gyöngyvér, Lucian Székely-Rafan
Hunedoara: Maria Cristina Oneţ
Petroşani: Cristian Ianza
Sebeş: Eugen Măcinic
Sovata: Fülöp Mária

Tot acum va avea loc expoziţia personală: Colour of dreams (Culorile viselor) – semnată de Ştefan Balog

Cu acest prilej vor avea loc lansările de carte: „Images from the old Aiud” (Imagini din Aiudul de altădată) – de Robert Lixandru şi Ioan Hădărig
„Aripile cerului“ – de Ioan Hădărig
Catalogul expoziţiei

Ambianţa muzicală va fi asigurată de cantautorul albaiulian Daniel Avram.

În urmă cu câteva zile Fundaţia „Inter-Art” Aiud a semnat un parteneriat de colaborare cu Asociaţia malaeziană Sasaran Arts. Prin acest document cele două părţi se angajează să organizeze o serie de evenimente artistice comune şi promovarea reciprocă a culturii din cele două ţări.

În data 29 noiembrie 2014, în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia, unde artistul aiudean Ştefan Balog a reprezentat Aiudul, judeţul Alba şi implicit România.

În calitate de preşedinte al Fundaţiei „Inter-Art” Ştefan Balog şi omologul său, Ng Bee, preşedintele Asociaţiei „Sasaran Arts” au semnat protocolul în prezenţa a peste 500 de persoane, artişti participanţi la festival din 23 de ţări, public local prezent la eveniment, reprezentanţi ai guvernului malaysian şi ai administraţiei teritoriale.

Expoziţia de artă românească pe care Fundaţia „Inter-Art” a realizat-o în cadrul festivalului reprezentă primul pas al acestui parteneriat, urmând ca anul viitor o expoziţie de artă malaeziană să fie organizată la Aiud, judeţul Alba.

Expoziţia românească a făcut parte din programul oficial al Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran şi a avut un important succes. Lucrările semnate de Elena Cristea, Anca Sas şi Ştefan Balog au fost admirate de peste 3.000 de vizitatori pe parcursul celor 12 zile cât a durat festivalul.

Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia, a marcat anul acesta o ediţie deosebită şi tinde să devină una din cele mai importante tabere de creaţie din Asia. Au fost prezenţi 70 de artişti din 23 de ţări din toate colţurile lumii, care au creat pe mai multe ateliere: pictură, grafică, sculptură, ceramică.

În închidere a festivalului a fost prezentată sinteza celor 2 săptămâni de artă…

În perioada 27 noiembrie-9 decembrie 2014 în Malaysia, la Sasaran, va avea loc Festivalul Internaţional de Artă, iar printre expozanţi îl regăsim pe artistul aiudean Ştefan Balog.

Organizat o dată la trei ani, festivalul propune o abordare de nivel înalt a artei contemporane şi invită artişti din lumea întreagă să participe la eveniment.

Consecventă politicii sale culturale, Fundaţia Inter-Art Aiud va organiza şi în acest an o expoziţie de artă românească dedicată Zilei Naţionale a României, de această dată în Asia, mai exact în Malaysia. Inclusă în programul oficial al Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, această expoziţie va cuprinde lucrări semnate de Elena Cristea, Anca Sas şi Ştefan Balog.

În deschiderea oficială a festivalului va fi semnat un protocol de colaborare între asociaţia gazdă, Sasaran Arts, şi Fundaţia Inter-Art din Aiud. La acest moment a fost invitat şi Excelenţa Sa Nistor Constantin-Volodea, ambasadorul României în Malaysia.

După expoziţia de succes de la institutul cultural roman din New York, din toamnă anului trecut, Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter Art Aiud, propune publicului din Alba Iulia o nouă expoziţie.

Despre lucrările lui Ştefan Balog, expuse în galeria newyorkeză, Ioan Hădărig spune: „Construcţia elaborată, obiectivă şi metaforică în acelaşi timp, predilecţia spre interiorizarea demersului plastic dar şi o anume incursiune în abstract, conturează grafic plasticitatea imaginilor propuse. Alternanţa dintre dimensiunea închisă şi deschisă a spaţiului compoziţional, detaşarea uneori de metaforic şi de construcţia unei imagini paralele, rămân câteva dintre caracteristicile unei grafici inedite ca exprimare plastică, şocante ca mesaj interior. Ştefan Balog este un artist al tăcerii interioare. Picturile lui sunt o metaforă de lumină şi culoare, sunt acel spaţiu al sufletului şi inimii, dincolo de pânza albă, un spaţiu imaginar, o lume ireală dincolo de fantastic… Lucrările lui şocheză, atrag atenţia şi se impun…”

Expoziţia s-a bucurat atât de aprecierea publicului cât şi a artiştilor prezenţi  la vernisaj.

Consiliul Judeţean Alba, Muzeul  Naţional Al Unirii Alba Iulia, Fundaţia „Inter-Art” Aiud şi Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud, în colaborare cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia şi Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia organizează expoziţia de artă plastică semnată  Ştefan Balog, intitulată „Doctrină Abstractă”

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, joi,  05 iunie 2014, la ora 16:00

În cadrul evenimentului, va avea loc şi un recital de chitară clasică susţinut de Dragoş Tudor (profesor-coordonator), Zaharescu Ana, Martin Anamaria, Biro Andrei, David Emanuel şi Josan Antonio.

Foto: Robert Lixandru

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook