Tags Posts tagged with "statie"

statie

Cazul jafului de la o staţie Peco din Blaj din luna noiembrie a anului trecut este pe cale să fie rezolvat. Conform reprezentanţiilor IPJ Alba în această dimineaţa 60 de poliţişti de la IPJ Alba şi IPJ Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează 10 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Activităţile vizează domiciliile a 10 persoane din localităţile Sovata, Chibed şi Sărăţeni, judeţul Mureş.

„În cauza investigată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 21/22.11.2014, în jurul orelor 01.50, patru dintre persoanele vizate, profitând de faptul că angajata unei staţii de carburanţi din Blaj a ieşit din incinta staţiei, au imobilizat-o şi au sustras dintr-un seif suma de 22.400 lei, bani proveniţi din încasări.

Azi, 27 ianuarie a.c., urmează să fie puse în executare mandatele de aducere emise pe numele celor 4 persoane bănuite de comiterea faptelor de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal şi pe numele altor 6 persoane care urmează să fie audiate în calitate de complici sau martori.

La această acţiune participă poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din I.P.J. Alba care sunt sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Mureş” se arată în comunicatul de presă al IPJ Alba.

Ministrul Fondurilor Europene , Eugen Teodorovici se află astăzi, înainte cu o zi de începerea campaniei electorale, într-o vizită la Alba Iulia. Oficialul va participa alături de reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale din Alba Iulia la inaugurarea noii staţi de epurare din oraşul reşedinţă de judeţ. După aceast moment ministrul Teodorovici va participa la o conferinţă de presă la sediul PSD Alba.
Refacerea actualei staţii de epurare de la Partoş a făcut parte dintr-un amplu proces de reabilitare şi de extindere a reţelei de canalizare pe raza întregului municipiu şi în cartierele adiacente (Miceşti, Barabanţ, Oarda şi Partoş) demarat în 2011. Staţia de epurare va putea deservi până la 86.000 de locuitori echivalenţi (locuitori şi agenţi economici de pe raza municipiului).Proiectul are o valoare de 10 milioane euro şi este cofinanţat prin Fondul de Coeziune din cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu..

Compania Jetrun EnergoEco a livrat echipamente de generare a energiei electrice care vor asigura economii de până la 3600 kW/zi pentru noua stație de epurare a apelor uzate de la Alba Iulia. Beneficiarul, S.C. Apa CTTA S.A. Alba, a semnat în luna martie 2012 contractul de execuție a stației de epurare ape uzate cu reprezentanții companiilor germane Hochtief Solutions AG şi Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH, care lucrează pe plan local cu subcontractorul Hidroconstrucția SA Sebeș.

Proiectul european este finanțat cu 10 milioane de euro și are ca termen de finalizare luna martie 2015.

În cadrul proiectului, Jetrun EnergoEco a livrat o centrală de cogenerare care poate susține în întregime consumul electric al stației de epurare, asigurând economii de până la 3.600 kWh/zi.Centrala de cogenerare produce energie electrică și termică rezultate din combustia biogazului, energia termică fiindfolosită la încălzirea digestorului de biogaz, iar energia electrică la funcționarea întregii stații de epurare.

Grupul de cogenerare livrat, Wolf GTK 150 K, are o putere electrică de 150 kW si o putere termică de 204 kW. Este prevăzut să funcționeze la capacitate maximă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu opriri de 4 ore pentru revizie la fiecare 1000 de ore de funcționare.

Echipamentul este compus dintr-un motor termic MAN turboalimentat de 12.8 litri cu funcționare pe biogaz, un generator electric Marelli sincron și un sistem de recuperatoare de căldură pentru valorificarea căldurii din gazele de ardere.

Grupul de cogenerare este prevăzut să funcționeze și în regim insular ca generator de urgență. În plus, datorită sistemului de automatizare performant, grupul de cogenerare funcționează fără supraveghere umană și poate fi controlat de la distanță prin intermediul unui modem sau al unei linii de comunicare ProfiBus.

Pentru că s-a uitat insistent la un bărbat, o femeie din Alba Iulia a fost lovită de acesta cu mâinile şi picioarele. Jandarmii au intervenit de urgenţă şi l-au prins pe agresor.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 28 mai a.c., într-o staţie de autobuz din Alba Iulia. În timp ce aşteptau mijlocul de transport, între doamna T.D. şi domnul Ion N. ( 59 de ani) a izbucnit un conflict spontan, care, se pare, a pornit de la faptul că femeia l-a privit insistent pe bărbat. Acesta, simţindu-se insultat, i-a recomandat să înceteze şi, probabil, pentru a fi mai convingător, i-a aplicat mai multe lovituri  la nivelul capului şi picioarelor, după care a plecat.  Anunţaţi prin apel la 112, jandarmii au intervenit de urgenţă, l-au căutat pe agresor şi l-au identificat la câteva străzi distanţă. Existând suspiciunea rezonabilă a săvârşirii de către acesta a infracţiunii de lovire şi alte violenţe, a fost întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate, urmând ca documentul să fie înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia, ca act de sesizare.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook