Tags Posts tagged with "stagiune"

stagiune

Proiectul “Stagiunea cu Skepsis 2016” continuă cu o Comedie Neagră!

Grupul Skepsis vă prezintă spectacolul “Comedie Neagră” (1h.50min), după Peter Shaffer. Vineri, 19.02.2016, ora 19.00, vă aşteptăm la Casa de Cultură a Studenţilor la degustarea unei comedii negre, un spectacol în care soarta personajelor şi relaţiile dintre ele sunt influenţate de jocul dintre lumină şi întuneric, joc care transformă totul, complicând intrigi ţesute cu grijă, schimbând mizele, separând albul de negru şi silindu-i pe toţi să-şi arate, în mod paradoxal, adevărata faţă.

Biletele – 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari) – se găsesc la Secretariatul casei de Cultură a Studenţilor începând de marţi, 16.02.2016, între orele 09.00 – 15-00.

Spectacolul este realizat în cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016, desfăşurat de Asociaţia Grupul Skepsis în parteneriat cu: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Proiectul este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian 15 spectacole de teatru şi divertisment şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor, Grupul Skepsis va oferi publicului, vineri, 29 Ianuarie 2016, cu începere de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor spectacolul „Cerere în Căsătorie”, de A.P.Cehov – un spectacol după piesa cu acelaşi titlu purtând amprenta marelui dramaturg rus, care satirizează modul în care mica nobilime de la ţară amesteca dragostea şi interesul atunci când se punea problema legăturilor de familie. Ivan Vasilievici (Vasile Dîngă), un tânăr boiernaş de la ţară se hotărăşte să facă un mare pas în viaţă şi cere mâna tinerei Nataila Stepanovna (Olga Surd), fiica vecinului său, Stepan Stepanovici (Viorel Cioflică). Aranjamentul este ca pregătit de soartă, moşiile urmând să devină mai mari odată cu fericita uniune maritală, mai ales că între cei doi tineri există o „chimie” anume. Şi totuşi… anumite detalii trebuie discutate…

Biletele (10 lei preţ întreg/ 5 lei redus pentru elevi, studenţi şi pensionari) se găsesc începând de marţi, 26.01.2016 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare.

Acesta este primul spectacol din proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016, desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016 în Alba Iulia, organizat de Asociaţia Grupul Skepsis cu sprijinul Partenerilor şi Sponsorilor locali. Acest proiect conferă continuitate unui demers început în 2014 de a sistematiza prezentarea spectacolelor grupului pentru a dinamiza şi diversifica oferta cultural-artistică a oraşului şi da vitaliza viaţa socială a cetăţii prin implicarea tinerilor. În 2014 şi 2015, spectacolele cu Skepsis au atras participarea unui public numeros la fiecare reprezentaţie, compania atrăgând un public fidel şi reprezentând Alba Iulia la numeroase festivaluri şi evenimente artistice la nivel naţional şi internaţional.

În 2016, compania de teatru Skepsis îşi propune să ofere albaiulienilor 15 spectacole de teatru şi divertisment, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment şi teatru de stradă cu specific medieval. Cele 15 spectacole vor fi prezentate publicului sistematic, lunar, pe parcursul anului 2016. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se vor prezenta publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole de stradă cu specific medieval şi clasic. La spectacolele de sală intrarea este bază de bilet – 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari). Fondurile obtinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul următor.

Următoarele spectacole din cadrul proiectului vor avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia: Vineri, 29 Ianuarie, ora 19.00; Vineri, 19 Februarie – ora 19.00;Vineri, 18 Martie – ora 19.00; Vineri, 08 Aprilie – ora 19.00. – pentru detalii şi informaţii, vă invităm să urmăriţi pagina facebook a Organizatorului : https://www.facebook.com/Teatrul-Skepsis-440787869341057/

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia anunță închiderea stagiunii 2014 – 2015 în care ne-am bucurat de un număr de aproximativ 15 500 de spectatori prezenți în cadrul proiectelor teatrului: Festivalul Internațional de Teatru POVEȘTI Alba Iulia, Prefața Festivalului de Teatru, Postfața Festivalului de Teatru, Gesturi pentru toți (spectacole gratuite adresate copiilor din centrele de plasament, case de copii, persoane cu dizabilități), Caravana cu păpuși, Experiențe teatrale (participări la festivaluri naționale și internaționale), Ziua teatrului de animație, Povești noi pentru copii (premiere), parteneriate și producții cu alte instituții.

CARAVANA CU PĂPUȘI este cel mai important proiect deoarece prin el teatrul își prezintă spectacolele proprii copiilor din toate școlile și grădinițele din Alba Iulia dar și din județul Alba: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Ighiu, Ighel, Hăpria, Țelna, Ampoița, Tăuț, Meteș, Șard, Micești, Bucerdea, Șeușa, Ciugud, Galda de Jos, Galda de Sus, Galtiu, Sântimbru, Sântimbru Fabrică, Oiejdea, Cetea, Benic, Partoș, Ocna Mureș, Uioara, Valea Lungă, Cergău, Lupu, Șugag, Dobra, Săsciori, Blaj, Tiur, Sebeș, Săliște, Deal, Tărtăria, Vințu de Jos, Sibișeni, Vurpăr, Jidvei, Cetatea de Baltă, Cugir, Baia de Arieș, Valea Lupșii, Lupșa, Aiud, Teiuș, Stremț, Geoagiu de Sus, Cricău, Coșlar dar și localități din alte județe precum Gherla, Luduș, Sânger și Târnăveni.
„Ne dorim ca acest proiect să acopere cât mai multe sate și comune din județul Alba. Uneori ne aflăm în situația de a nu putea prezenta spectacolele noastre peste tot întrucât nu toate locațile dispun de condiții tehnice minime pentru ca piesa să nu-și piardă din calitățile artistice. Pe cât posibil adaptăm spectacolele la spațile de joc deoarece ne dorim să oferim cât mai multor copii accesul la teatru profesionist. Încă de la înființare, Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia a fost unul de deplasare și vom continua astfel tradiția acestuia. Pe timpul verii, chiar dacă stagiunea este închisă, actorii teatrului pregătesc un nou spectacol. Vă așteptm cu mult drag la premiera spectacolului URSULEȚUL ȘI ANOTIMPURILE, regia Teodora Popa, care va avea loc în luna septembrie la începutul stagiunii 2015 – 2016.”

02.Duminică, 2 februarie 2014, Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui un concert exctraodinar: pianistul Tadashi Imai şi dirijorul Federico Crisanaz vor concerta alături de albaiulianul Dan Liviu Cernat – vioară, şi orchestra de cameră a judeţului Alba. Este primul concert al orchestrei din această stagiune.

Concertul a fost prezentat într-o conferinţă de presă, la care alături de cei 3 s-a aflat şi Daniela Floroian, directoarea Centrului de Cultură „Augustin Bena” (foto).

Dacă Dan Liviu Cernat s-a mai întâlnit cu Tadashi Imai la Royal Academy of Music din Londra, unde au cântat împreună, prezenţa lui Federico Crisanaz alături de cei doi reprezintă o formulă inedită.

De notat că cei doi muzicieni internaţionali cântă la Alba Iulia pro-bono (gratis, fără a primi vreun onorariu).

Crisanaz a cântat în România de mai multe ori: la Tg. Mureş, Sibiu, Cluj, Satu Mare. La rândul său, Tadashi Imai este la al 6-lea concert în România.

Dan Liviu Cernat: „Muzica clasică nu trebuie înţeleasă. Ea trebuie experimentată, trăită. Ce face muzica clasică cel mai bine: uneşte oameni de toate felurile, din naţiuni şi culturi diferite, îi face să rezoneze”.

Tadashi Imai, Japonia: „Prima mea opţiune a fost trombonul, destul de târziu m-am apucat de pian, la 12 ani. Ca şi hobby nu e niciodată prea târziu să înveţi să cânţi la pian, ca şi profesionist contează când te apuci de un instrument”.

Federico Crisanaz, Italia: „Haydn şi Mozart sunt doi compozitori intuitivi, foarte naturali. Le spun oamenilor să vină deschişi la concertul nostru, să aveţi încredere în Haydn şi Mozart”.

Acasă, Federico Crisanaz ascultă în majoritatea timpului muzică clasică sau muzică tradiţională, care are legătură cu tradiţiile popoarelor”.

Evenimentul va avea loc duminică, 2 februarie 2014, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Programul concertului:

W. A. Mozart – Divertimento în D Major KV 136
W. A. Mozart – Concertul pt. pian şi orchestră nr. 17 Sol Major KV 453
J. Haydn – Simfonia Nr. 45 În Fa minor Despărţirea

La pian Tadashi Imai, muzician internaţional originar din Japonia. Primul său premiu a fost obţinut la frageda vârstă de 14 ani. A studiat la Londra Academia Regală de Muzică, devenind asociat al acestei academii; a susţinut numeroase recitaluri în oraşele lumii: Tokyo, New York, Londra şi alte oraşe din Franţa, Olanda, Polonia şi Germania.

Dirijor şi violonist, Federico Crisanaz, născut în Trieste-Italia, dezvoltă abilităţile dirijorale, analiza muzicii şi compoziţia în orase precum Budapesta, Veneţia, Hannovra. A dirijat lucrări importante din istoria muzicii, aflându-se în anul 2009 printre finaliştii festivalului concurs Victor de Sabata.

SkepsisTrupa albaiuliană de teatru Skepsis pregăteşte pentru acest an 10 spectacole, primul fiind „Cerere în Căsătorie”, de A.P.Cehov.

Primul spectacol se va juca vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. „Cerere în Căsătorie” este o comedie purtând amprenta marelui dramaturg rus, care satirizează modul în care mica nobilime de la ţară amesteca dragostea şi interesul atunci când se punea problema legăturilor de familie.

Biletele (5 lei) se găsesc începând de luni, 27 ianuarie 2014, la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor, între orele 9.00-15.00 sau în momentul intrării la spectacol.

Din cele 10 spectacole ale trupei Skepsis vor fi două premiere, alături de piesele din repertoriu, spectacole de umor şi divertisment.

Distribuţia spectacolului „Cerere în Căsătorie”:
Stepan Stepanovici Ciubukov – Viorel Cioflică
Natalia Stepanovna – Olga Surd
Ivan Vasilievici Lomov – Eugenio
Serghei – Bogdan Berar
Vania – Răzvan Cociobea
Regie: Viorel Cioflică
Sunet: Ovidiu Olea

Stagiunea cu Skepsis este dedicată demersului de strângere de fonduri prin care trupa de teatru Skepsis doreşte să dobândească un spaţiu pe care să-l amenajeze şi în care să funcţioneze ca teatru comunitar – înţeles ca un centru cultural-artistic şi de divertisment, dar şi de dezvoltare personală prin artă, un spaţiu în care o trupă de teatru născută în interiorul comunităţii şi pentru comunitate va oferi albaiulienilor şi turiştilor stagiuni de spectacole, evenimente şi programe cultural-artistice şi cursuri de dezvoltare personală.

Şi în acest an partenerii trupei Skepsis sunt Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia Inter-Art Aiud, S.C Tipo-Rex S.R.L.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook