Tags Posts tagged with "sport"

sport

Cu siguranţă, toată lumea a auzit de acest concept, însă adevăratele noastre probleme nu constau în a cunoaşte, ci în a face ceva în acest sens. Deşi suntem conştienţi de beneficiile pe care practicarea sportului le aduce în viaţa noastră, refuzăm să punem mai mult accent pe această activitate.

Una dintre cele mai importante tulburări cu care ne confruntăm în zilele noastre este sedentarismul, care se traduce prin lipsa mişcării. Organizaţia Mondială a Sănătaţii consideră sedentarismul ca fiind printre primele 10 cauze de deces la nivel mondial. Din păcate, studiile arată că 60% dintre locuitorii planetei nu practică nici un fel de sport.

Dacă dorim să evitam apariţia obezităţii, a problemelor cardiovasculare sau a diabetului, atunci a venit timpul să ne punem pe primul loc sănătatea şi să dedicăm puţin din timpul nostru activităţii fizice. 30 de minute de sport pe zi, efectuat la o intensitate moderată, de cel puţin 3 ori pe săptămână, va fi cea mai bună decizie pe care o putem lua în vederea îmbunătaţirii stării noastre de sănătate. Cel mai probabil la început o să găsim greu loc pentru activitatea fizică în rutina noastră zilnică, dar odată ce am reuşit, nimic nu ne va mai putea opri să ducem o viaţă activă şi sănătoasă. Bineînţeles că doar această activitate nu e suficientă. Pentru a deveni persoane cu adevărat preocupate de stilul de viaţa pe care îl ducem, trebuie ca atât alimentaţia să fie una echilibrată şi sănătoasă, cât şi odihna să fie una corespunzătoare. Toate acestea formează “triunghiul de aur” al sănătăţii noastre fizice şi psihice.

În fiecare zi putem alege să practicăm diferite tipuri de activităţi, acestea constând în: plimbări în aer liber, jogging, mers pe bicicletă, jocuri de echipă sau fitness. Toate acestea sunt doar câteva modalităţi la care putem apela pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Doar practicându-le vom putea deveni mai organizaţi, mai concentraţi, mai armonios dezvoltaţi, mai fericiţi, dar nu în ultimul rând mai sănătoşi.

Moto: ,,Ai grijă de corpul tău! Este locul în care vei trăi toata viaţa!

Instructor de fitness şi Personal Trainer:

Sorin Neamţu

Iubitorii de ciclism și sportivii amatori vor putea să participe la o competiție din categoria cross-country, un concurs pe bicicletă. „Mamut Bike Race” va avea loc în data de 12 septembrie și cuprinde un traseu de 30 de kilometri pe pista de biciclete și pe dealul Mamut. Cei mai buni sportivi vor câștiga premii în bani, diplome, medalii și diferite produse.

Concursul se va desfășura pe un singur traseu, considerat de dificultate medie, pentru bicicliști amatori suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor de acest tip. Traseul de concurs va fi definitivat şi anunțat cu cel puțin trei săptămâni înainte de data concursului, până la data de 23 august. Lungimea traseului de concurs este de aproximativ 30 km, iar diferența de nivel pozitivă de maxim 1.000 m.

„Este o iniţiativă pe care am primit-o cu bucurie. Realistă, cu un scop bine determinat, acela de a pune în evidenţă printre cei pasionaţi unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din România. Organizatorii sunt localnici care, pe lângă pasiunea pe care o au, au înţeles că aşa ceva merită promovat, iar acest gen de competiţie poate arăta un alt mod de a vizita Alba Iulia. Este adevărat, e drum lung până la a ajunge să rivalizăm cu alte competiţii de acest gen, dar startul se dă onorant”, spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Evenimentul, programat pentru data de 12 septembrie 2015, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseul va include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, dar și pe vârful Mamut (altitudine 765 m), cu o excelentă panoramă spre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii.

Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Categoriile de concurs sunt masculin (14-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40+) și feminin (14-29 ani, 30+).  Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii 3 (trei) clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri.

Concursul este organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Sfârşitul săptămânii trecute a programat la Cluj-Napoca prima ediţie a Cupei “Coral Impex Cluj”, care a cuprins două turnee: unul de şah rapid şi unul de blitz. Organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Cluj în parteneriat cu SC Coral Impex SRL şi Facultatea de Ştiinţe Econimice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, competiţia a beneficiat de un fond total de premiere de 6000 lei.

Printre cei 87 de jucători prezenţi la startul probei de şah rapid s-au aflat marea maestră internaţională Cristina Foişor, multiplă campioană naţională de senioare şi componentă de bază a echipei feminine a României în ultimele 3 decenii, maeştri internaţionali Ovidiu Foişor şi Dragoş Dumitrache, foşti campioni naţionali de seniori, alături de alţi 4 jucători cu titluri internaţionale. În această companie selectă, maestrul FIDE Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a avut o nouă evoluţie foarte bună, terminând concursul pe locul 2, fiind devansat doar de Cristina Foişor (AEM Luxten Timişoara) care a acumulat 8,5 puncte în 9 partide. Juniorul albaiulian, care este susţinut financiar de SC IPEC SA Alba Iulia, a obţinut 7 puncte, la fel ca şi maestrul FIDE Paul Rusan (ASC Bistriţa) şi candidatul de maestru Alexandru Pop (CS Otopeni), clasaţi pe locurile 3, respectiv 4. La aceeaşi probă evoluţii foarte bune au avut şi ceilalţi doi juniori ai CSU Alba Iulia prezenţi la turneu, Radu Ţâmpea (9 ani) obţinând premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 10 ani, iar Iustin Ciorgovean (14 ani), clasându-se pe locul 2 între juniorii categoriei sale de vârstă.

Proba de blitz a oferit o nouă dovadă a nivelului ridicat de joc la care a ajuns Mihnea Costachi. Juniorul albaiulian în vârstă de doar 15 ani a obţinut 7 victorii şi 2 remize în cele 9 partide jucate, clasându-se pe locul 1 din cei 89 de participanţi prezenţi la startul acestei probe. Locul 2 a fost ocupat de Alexandru Pop (CS Otopeni), tot cu 8 puncte dar cu un coeficient Bucholtz inferior, podiumul fiind completat de maestrul internaţional Ovidiu Foişor (CS Sînandrei Timiş) cu 7,5 puncte. Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) s-a clasat şi în această probă pe locul 1 la categoria juniori sub 10 ani.

Următorul weekend este unul al şahului şcolar, Şcoala gimnazială “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia urmând a fi sâmbătă dimineaţa gazda turneului pentru preşcolari şi elevi Cupa Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, competiţie la care sunt aşteptaţi să ia startul peste 100 de participanţi. Tot în weekendul următor sunt programate şi finalele la şah a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, elevii albaiulieni George Ileană (Şcoala gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia) şi Mihnea Costachi (Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia) fiind printre favoriţii la podiumurile competiţiilor rezervate elevilor de gimnaziu, respectiv liceu.

La finele săptămânii trecute s-au desfășurat 2 importante competiții de orientare la care sportivii secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia au fost prezenți atât la start cât și pe podiumul de premiere.

“Metropolis of South East Europe 2015” care s-a desfășurat în Serbia și a contat ca etapa pentru ierarhia mondială a seniorilor, a fost dominată de sportivul unirist Bogya Tamas care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere și a acumulat puncte importante în clasamentul mondial.

Cea de-a doua competiție a fost Finala Campionatului Național de Semimaraton, care a contat și ca etapă de selecție pentru loturile naționale și s-a desfășurat duminică la Craiova.

În competiția seniorilor același Tamas Bogya(foto) a terminat pe poziția a treia și a intrat în posesia medaliei de bronz, în timp ce Radu Milea s-a clasat pe un onorant loc 6. La categoria 40-45 ani Marius Anghel s-a clasat de asemenea al treilea cucerind medalia de bronz.

“Mă bucură rezultatele obținute de sportivii secției iar nivelul de pregătire mă îndreptățește să sper că Tamas va obține calificarea pentru lotul de seniori al României care va fi prezent la Campionatele Europei de Sud-Est din luna august, în fapt acesta fiind obiectivul principal al secției pentru acest sezon competițional”

Principele Nicolae s-a aflat sâmbătă, 25 aprilie, la Alba Iulia. Principele Nicolae a iniţiat un tur ciclist care traversează România de la Sighetu Marmaţiei la Constanţa.

Turul ciclist caritabil „Cărţile copilăriei pe bicicletă” este sprijinit de Editura Curtea Veche.

În acest mod principele Nicolae doreşte să atragă atenţia asupra faptului că o mare parte a românilor nu practică sportul şi citesc din ce în ce mai puţine cărţi.

În zona Bărăbanţ principele Nicolae a fost întâmpinat de 20 de biciclişti (care l-au însoţit până la Sala Unirii) şi de un grup de membri ANRM Alba. În grupul principelui sosiţi din Cluj s-au numărat 10 ciclişti antrenaţi, inclusiv albaiulianul radu Urcan, student la Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj.

În faţa Sălii Unirii, principele Nicolae a explicat ce înseamnă acest tur ciclist: „Am mers foarte bine. În prima zi a fost foarte dificil și ieri, la începutul zilei a fost dificil din nou. Totul este foarte bine și toţi din echipă sunt fericiţi. Mergem bine, în primul rând. Vrem să promovăm lectura, românii au o problemă cu lectura. Şi o altă problemă: românii nu practică sportul. Cred că în jur de 60 la sută din români nu practică sport deloc. Este un mare procent din populaţie. Împreună cu cărți și sport vrem să promovăm un viitor mai puternic, mai educat, mai sănătos. E important, mai ales pentru copii”.

Principele s-a fotografiat cu simpatizanţii săi, a dat autografe. Aflat în zonă, primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, fără echipament sportiv şi bicicletă, l-a salutat pe oaspetele regal.

Campionul naţional la ciclism Alex Ciocan a fost moderatorul unui concurs cu întrebări din poveşti, iar câştigătorii (toţi copii) urmează să fie premiaţi de organizatorii turului

Câştigătorii bicicletelor: Elisabeta Elena Sânziana (Colegiul Tehnic Apulum), Natalia Nicolae (Liceul de Arte Regina Maria), Mihai Dăescu (Colegiul Tehnic Apulum), Ana Maria Păştină (Colegiul Tehnic Apulum).

Câştigătorii ghiozdanelor cu rechizite: Miruna Haţegan, Mihai Rais Rus, Iosif Dan Răzăilă, Andreea Guadelupe Sărăcuţ.

Turul ciclist se va încheia în ziua de 3 mai la Constanţa, după ce vor fi parcurşi 1.000 km, în numele cărţii, al educaţiei şi sportului.

Oricine poate face donaţii, urmând ca din suma adunată să fie cumpărate cărţi pentru copii din anumite localităţi în care sunt probleme economice.

DONAŢII

Donaţii pot fi făcute la contul IBAN nr. RO62OTPV113000823980RO01 sau RO19OTPV113000823980EU01, deschise la OTP BANK sucursala Băneasa pentru Asociaţia Curtea Veche.

Donaţii sunt colectate şi de către albaiulianului Radu Urcan: http://asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta/?product=fundraiser-radu-urcan .

Sâmbătă 28 martie de la ora 14:00, echipa de handbal AS UNIT Alba Iulia întâlneşte pe teren propriu, în Sala de Sport a Universităţii 1 Decembrie 1918, pe CSM ORADEA, ocupanta locului doi în seria B a diviziei A de handbal masculin.

Partida contează pentru etapa a XX-a a diviziei A seria B, al doilea eşalon valoric al Campionatului Naţional de Handbal Masculin.

Partida va fi arbitrată de R.Chiriac/C.Cordescu ambii din Gorj.

Intrarea este liberă!

Vă reamintim că handbaliştii de la AS Unit Alba Iulia nu sunt sprijiniţi de autorităţile locale sau judeţene, jucătorii, aproape toţi din Alba, evoluând mai mult de plăcere, fără prime şi salarii.
Echipa antrenată de Sorin Macarie şi Vasile Petric este la limita supravieţuirii fiind ajutată doar de câţiva sponsori inimoşi.
Putem spune că jucătorii şi antrenorii celor de la AS Unit fac voluntariat în handbalul masculin, pe când voleiul, baschetul şi handbalul feminin din Alba, unde evoluează aproape doar jucătoare din afara judeţului sau străinătate, primesc sume consistente de la autorităţile judeţene şi locale!

Activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba cu prilejul aniversării celor 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, au continuat şi în perioada 20 – 23 martie.

Astfel, vineri 20 martie, șaisprezece echipe de fotbal din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba s-au confruntat pe terenurile de fotbal ale unei baze sportive din Alba Iulia, pentru trofeul Cupa Poliţiei 2015.

Trofeul a fost adjudecat de echipa Poliției municipiului Alba Iulia, pe locul II s-a clasat echipa Poliției orașului Ocna Mureș, locul III a fost ocupat de “Inter City” echipa Serviciului Județean a Poliției Transporturi Alba, iar pe locul IV s-a clasat “Frauda”, echipa Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.
Cel mai bun portar a fost desemnat Maria Florin din cadrul echipei Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cel mai bun jucător a fost desemnat Sârbu Andrei iar golgeterul campionatului a fost Trif Radu ambii din echipa Poliției municipiului Alba Iulia.

Diploma “fair play” a fost atribuită echipei „Criminaliștii” iar cea mai spectaculoasă echipă a fost desemnată echipa „Old Boys” care a avut în componența sa pe Brumaru Florian – cel mai vârstnic jucător.

Și pe această cale, organizatorii, adresează mulțumiri tuturor celor care au participat la această competiție, precum și Asociației Județene de Arbitraj Alba, Centrului Medical Județean Alba și gazdei Adrian Himcinschi.

Luni 23 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au vizitat Aşezământul Social „ Sfântul Vasile cel Mare şi casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii” din Alba Iulia.

Copiilor le-au fost oferite cărţi, rechizite, jucării, hăinuţe şi dulciuri, colectate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi ai Secţiilor de Poliţie Rurală Vinţu de Jos şi Galda de Jos. Poliţiştii le-au vorbit copiilor despre însemnătatea zilei de 25 Martie, când se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, despre profesia de poliţişti şi nu în ultimul rând despre măsurile de protecţie pe care ar trebui să le adopte, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

„Reamintim faptul că, în contextul aniversării la data de 25 Martie a Zilei Poliţiei Române şi a 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române moderne, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează manifestări educative şi cultural sportive care se desfăşoară pe parcursul mai multor zile.
Astfel, marţi 24 martie, începând cu ora 10.30, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba va fi organizată „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”, când toţi doritorii vor avea posibilitatea să viziteze instituţia.
La ora 11.00 este planificat un exercițiu demonstrativ ce se va desfășura în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
În aceeaşi zi, începând cu ora 14.00, în Poligonul Miceşti, va avea loc turneul de tir la care vor participa poliţişti din structurile inspectoratului dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, instituţii de colaborare şi jurnalişti.
Miercuri, 25 martie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se va desfăşura şedinţa festivă în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar şi vor fi făcute avansările în gradul profesional următor” au declarat reprezentanţii IPJ ALBA.

18

23 golgeter Trif Radu AI

24A cel mai bun jucator SIRBU Adrian AI

36a Locul 4 FraudA

37a Locul III Inter City

38a Locul II Ocna Mures

39a Locul I Alba Iulia

42

panorama

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

Karatiştii Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir au participat la Galaţi la finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional – Fudokan pentru copii.

Printre cei 275 de sportivi reprezentând 35 de cluburi din ţară, s-au numărat 9 karatişti ai secţiei de karate din cadrul CSO Cugir.

Elevii sensei-ului cugirean Vasile Pricob au obţinut 12 medalii: trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz. Aurul a fost cucerit de Andrei Rus, Paul Codrea şi Cătălin Mortură, toţi la categoria 10-11 ani. Ultimii doi au mai câştigat şi medalia de bronz la aceeaşi categorie de vârstă.

Urbănescu Tamaş (5 ani), Sebastian Micu (8-9 ani), Robert Ungureanu (8-9 ani) au obţinut fiecare un argint şi un bronz, iar Roberto Dandea a reuşit o medalide de argint la categoria 8-9 ani.

În urma acestor rezultate karatiştii Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir vor participa la Campionatul European de Karate care va avea loc la sfârşitul lunii martie în Napoli, Italia.

Până atunci, sportivii din Cugir – cadeţii, juniorii şi seniorii – vor participa în perioada 13-15 martie 2015 la finala Campionatului Naţional de Karate ce va avea loc la Bucureşti.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook