Tags Posts tagged with "spitalul"

spitalul

În data de 15 aprilie 2015, ora 10.00, Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu sediul în Alba Iulia, B-dul Revoluţiei, nr. 23, organizează concurs pentru postul vacant de medic în specialitatea Radiologie şi imagistică medicală.

Concursul se va organiza cu respectarea prevederolor Ordinului nr. 698 din 2001 la sediul DGASPC Alba – sala de şedinţe, Alba Iulia, Bdul 1 Decembrie 1918, nr. 68, şi va consta în proba scrisă şi proba clinică sau practică.

Proba scrisă va avea loc în data de 15 aprilie 2015, ora 10.00, iar data susţinerii probei clinice sau practice va fi comunicată odată cu rezultatul probei scrise.

Dosarul va fi depus până în data 23 martie 2015, ora 15.00, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia organizează în data de 17 martie 2015, ora 10.00, concurs pentru ocuparea a 2 posturi de medic în specialitatea medicină legală în cadrul Serviciului de Medicină Legală a județului Alba.

Concursul se va organiza cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 698/ 2001 la sediul DGASPC – sala de şedinţe, Alba Iulia, Bdul 1 Decembrie 1918, nr. 68, şi va consta în proba scrisă şi proba clinică sau practică.

Pentru a participa la concurs candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 21 Anexa 1 din ordinul 698 din 2001.

Relaţii suplimentare privind bibliografia şi conţinutul dosarului pentru concurs se obţin la tel. 0258.820.825, interior 146 sau la Serviciul Resurse Umane din cadrul unităţii.

Luni, 8 septembrie 2014, noul manager al Spitalului Orăşenesc Cugir, Florin Arion, şi-a preluat oficial responsabilităţile. Evenimentul a avut loc într-un cadru oficial în prezenţa primarului, Adrian Teban, a directorului medical – Terezia Boruah, a preşedintelui Consiliului de Administraţie (Dorin Herlea), reprezantantul primarului în C.A. (Ana Sântu), consilierul judeţean Nicolae Truţă (membru în C.A. al spitalului) şi majoritatea medicilor din spital.

Întrucât perioada următoare va fi foarte importantă pentru unitatea medicală locală, care trebuie să primească acreditarea, noul manager Florin Arion a făcut apel în primul rând la unitatea şi la responsabilitatea personalului din spital.

Primarul Adrian Teban a vorbit chiar de posibilitatea încheierii unui contract de performanţă cu fiecare şef de secţie, după modelul contractului pe care-l va primii actualul manager în care sunt stipulate criteriile de performanţă.

Florin Arion a fost numit manager al Spitalului Orăşenesc Cugir prin dispoziţia primarului Adrian Teban, în contextul în care la concursul de ocupare a acestui post din data de 1 septembrie 2014 nu s-a înscris nici o altă persoană. Edilul Cugirului şi-a exprimat speranţa că, odată cu acest mandat de maxim 6 luni, se va încheia cu interimatele la spital. Rămâne de văzut!

Anterior, juristul Florin Arion a ocupat funcţia de şef al Serviciului Administraţie Publică din cadrul Primăriei Cugir, după ce timp de 4 ani a fost Şeful Poliţiei Locale.

În data de 31 iulie 2014, ora 10.00, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia organizează concurs pentru ocuparea unui post de medic în specialitatea medicină de urgenţă.

Concursul se va organiza cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 698/ 2001, la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, B-dul Revoluţiei 1989, nr. 23, şi va consta în proba scrisă şi proba clinică sau practică.

Proba scrisă va avea loc în data de 31 iulie 2014, ora 10.00, iar proba clinică sau practică în maxim 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

Calin Andres
În acest moment Primăria Cîmpeni derulează lucrări de reabilitare a ambulatoriului Spitalul Orăşenesc în valoare de 2 milioane lei (circa 480.000 euro), un proiect finanţat prin ADR Centru. Lucrările de reabilitare se vor încheia în primăvara anului 2015.

Deşi oraşul Cîmpeni are doar 8.000 de locuitori, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni fiind finanţat în consecinţă, spitalul deserveşte toată zona Munţilor Apuseni, de la Zlatna şi Ocoliş până la Baia de Arieş, Avram Iancu şi Arieşeni, aşadar o populaţie care se ridică la circa 50.000 de persoane. Spitalul are 15 medici, în total 200 de angajaţi – cu asistente, infirmiere, alţi angajaţi. Anual aici sunt trataţi circa 8.000 persoane, mulţi care nu sunt din oraşul Cîmpeni.
În acest moment în Cîmpeni sunt 2 spitale: Spitalul Orăşenesc, subfinanţat, şi Spitalul TBC, care merge bine.

„Nu vreau permanent să fac apel la mila Consiliului Judeţean Alba. Avem consilieri din Apuseni, sper să facă lobby pentru ca la următoarea rectificare să primim 1,5 milioane lei. Am cerut Consiliului Judeţean Alba aceşti bani pentru a cumpăra un hotel pentru a oferi medicilor locuri de cazare ieftină, pentru a amenaja nişte cabinete şi un laborator… Nu vreau să fac presiuni, dar chiar astăzi am primit o scrisoare prin care ni se spune că acreditarea trebuie refăcută până în septembrie 2014. Dacă pierdem acreditarea Spitalului Orăşenesc vom fi retrogradaţi ca unitate spitalicească de gradul 5. Acum suntem unitate de gradul 4. Astfel cheltuielile cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba vor creşte cu 30 la sută. Dacă nu primim aceşti bani până în septembrie, voi scoate oamenii în stradă, îi aduc la Consiliul Judeţean Alba”.

„În momentul de faţă avem doar jumătate (125) din numărul paturilor necesare. Mulţi spun că ne uităm prea mult spre Uniunea Europeană. Dacă s-ar respecta standardele europene, la populaţia judeţului Alba am avea unul sau două spitale. Acum avem 7 spitale, din care doar două la parametrii europeni, la Alba Iulia şi Blaj.

 

Primăria vrea să cumpere un hotel pentru a asigura cazare ieftină pentru medicii şi profesorii navetişti

Primarul Călin Andreş a anunţat că doreşte cumpărarea unui imobil din centrul oraşului Cîmpeni aparţinând Cooperaţiei Meşteşugăreşti: „Cooperaţia ne-a cerut 2.000.000, dar cred că putem negocia şi să-l cumpărăm cu 1,5 milioane lei. Este un hotel (n.a. Tulnicul) cu 70 de camere pe care le putem amenaja pentru a le da spre chirie medicilor şi profesorilor. Doctorii ar urma să plătească o chirie modică de 50 de lei. În acest moment chiriile în Cîmpeni pentru 2 camere (fără mari dotări) sunt cam de 700-800 lei”.

În acest moment din cei 300 de profesori din Cîmpeni, 40 fac naveta. Alături de medici, şi ei ar putea primi locuinţe cu chirie scăzută în hotelul Tulnicul dacă va fi cumpărat de Primărie.

Odată cumpărat, hotelul Tulnicul ar avea nevoie de reabilitări de circa 500.000-1.000.000 lei, reabilitări din fondurile Primăriei care nu se pot face însă în acest an, după cum excplică primarul.

„Am cerut bani de la Fondul de Rezervă al Guvernului. Pentru Guvern 15 milioane de lei nu ar fi mult, pentru noi ar fi vital. S-au dat la Ilfov, s-au dat lui Mazăre, dar pe noi ne uită lumea. Vreau să merg la ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, vreau să fiu primit de premierul Victor Ponta. Mi-au promis unii că mă ajută să ajung la Bănicioiu şi Ponta, dar deocamdată nimic”.

La începutul anului 2014 primarul din Cîmpeni a făcut o solicitare către 20 de primării din zonă pentru a sprijini financiar spitalul din Cîmpeni: „Pentru noi 200 de milioane de la fiecare primărie ar fi bine, pentru ei nu ar fi foarte mult. Din cele 20 de primării au răspuns pozitiv doar 4: Arieşeni, Lupşa, Poşaga, Roşia Montană. Din partea celor 4 primării am primit 190.000 lei – pentru primării e o sumă mare, pentru spital o sumă mică. Nu ne sprijină toată lumea. Trebuie să dau exemple: Abrudul nu ne sprijină cu nimic, dar anual avem peste 200 de pacienţi de la Abrud. După sărbătoarea Paştelui le voi face o invitaţie primarilor din zonă pentru a constitui un Grup de Dezvoltare Locală prin care să susţinem Spitalul Orăşenesc Cîmpeni”.

 

Primarul vrea pornirea proiectului de la Roşia Montană

Andreş: „De când au fost concediaţi angjaţii de la Roşia Montană comercianţii au vânzări cu 34 la sută mai mici. Ştiţi că eu sunt pentru proiectul de la Roşia Montană, şi nu pentru că lucrează soţia mea acolo. Fără minerit în 5 ani zona Munţilor Apuseni va muri”.

 

Soluţii urgente pentru spitalul din Cîmpeni

Primarul doreşte să schimbe statutul spitalului, din spital orăşenesc în spital regional, ca o recunoaştere a importanţei pentru zona Munţilor Apuseni.

Ce soluţii vede primarul Andreş pentru spital:
1.Să nu scadă numărul paturilor din spital
2.Să vină mai mulţi medici (prin cumpărarea hotelului Tulnicul)
3.Unitatea de Primiri Urgenţe trebuie mărită. Acum este subdimensionată pentru nevoile spitalului

„Ceea ce mă doare cel mai tare este că se judecă electoral. În Munţii Apuseni sunt puţini votanţi, dar foarte importanţi. Din parlamentarii de Alba doar senatorul Atanasiu ne-a oferit sprijin. Alţii au promis, dar nu au făcut nimic”, concluzionează primarul.

 

 

05.PotorFostul director al Spitalului Judeţean Alba, deputatul PSD de Alba Călin Potor, vrea să revină în spital ca doctor voluntar – a declarat deputatul într-o conferinţă de presă ţinută alături de preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu.

Potor a solicitat preşedintelui Colegiului Medicilor Alba (Gheorghe Vieru) un acord pentru a putea lucra în spital.

„Am timp în fiecare săptămână să lucrez câteva ore. Voi face şi cursuri la dr. Boilă, voi da şi examen dacă trebuie. Vreau să mă duc la Urgenţă pentru că vreau să fac un lucru pentru care sunt pregătit, vreau să-i învăţ şi pe alţii”.

Fiul lui Potor are 23 de ani şi este voluntar la Colegiul Transilvania din Cluj (instituţie privată care se ocupă de educaţia copiilor din creşă până la clasa a XII-a), sperând să rămână aici ca angajat.

„Răspunsul de la Colegiul Medicilor va veni probabil în luna aprilie şi voi putea reîncepe lucrul la Spital”, declară entuziast deputatul.

Specialitatea lui Potor este urgenţă medico-chirurgicală. „Este medic primar” – a ţinut să sublinieze şeful PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, completat imediat de Potor: „Deocamdată nu ne gândim la Primărie. Acum ne canalizăm pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale”.

tp1380771Reabilitarea completă a Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi inaugurată mâine. Investiţia în valoare de 975.000 de lei a fost finanţată exclusiv de către Consiliul Judeţean Alba.

Lucrările au demarat în data de 25 iunie şi au presupus modernizarea spaţiului şi dotarea cu mobilier nou.

Pentru buna funcţionare a UPU, pe perioada acestui proiect amplu s-a lucrat în două etape, fiind reabilitat întâi jumătate din spaţiul secţiei şi mai apoi cea de-a doua jumătate.

De mâine însă serviciile medicale se vor putea desfăşura în condiţii optime, deoarece lucrările au ajuns la final.

La inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este aşteptat şi secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

IMG_1853

Veşti bune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Prim vicepreşedintele Sanitas Marius Sepi adeclarat că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au fost54 de posturi. Vestea vine după negocierile avute cu ministerul Sănătăţii de către SANITAS
Sindicaliştii SANITAS au mai cerut deblocarea unor posturi la spitalele din Aiud, Sebeş, Aiud, Abrud, Cugir.
„Avem discuţii cu Ministerul sănătăţii pentru plata zâmbetelor şi sâmbetelor, astfel că veniturile angajaţilor din Sănătate va creşte cu 200-300 lei, reprezentând circa o treime din veniturile lor. De asemenea am reşit finanţarea pentru zonele sensibile: TBC-urile care nu erau finanţate, LSM-uri, DSP-uri, sunt bani care vor intra în domeniul Sănătăţii”, a spus Marius Sepi.
Sepi a mai declarat: „Prin Legea 62 greva putea fi declanşată doar dacă ai contracte colective de muncă. Legea era prost făcută de Guvernul Boc, dar noi am reuşit cu reprezentanţii Guvernului ponta negocierea, semnarea şi înregistrarea contractului colectiv de muncăpe sector. Suntem al doilea sector din România care reuşeşte încheierea contractului colectiv de muncă pe sector ca o minimă protecţie pentru cei 221.000 angajaţi”.
Din ianuarie 2014 venitul minim din sector va creşte la 850 lei, iar din iunie va creşte la 900 lei.
De asemenea, se discută un proiect de ordonanţă prin care autorităţile locale să poată interveni financiar, nu doar pentru plata utilităţilor din spitale, ci şi pentru salariile din domeniu, a explicat Marius Sepi.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook