Tags Posts tagged with "spectacol"

spectacol

Ziua femeii şi începutul primăverii vor fi sărbătorite la Căminul pentru persoane vârstnice din subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia, marţi, 8 martie 2016, în cadrul spectacolului “Anotimpul artelor”, organizat în colaborare cu Centrul de cultură “Augustin Bena” Alba. 

Din programul artistic vor face parte grupul literar-artistic „Optimiştii” din cadrul căminului, clasele de canto popular, de muzică uşoară şi de muzică instrumentală ale Centrului Augustin Bena.

În cadrul aceluiaşi eveniment bunicii din cămin vor primi vizita Bibliobusului Consiliului judeţean Alba şi va fi organizat vernisajul unei expoziţii de fotografie şi a unei expoziţii „hand made”, semnate de clasele de arte vizuale şi pictură ale Centrului Augustin Bena.

Doamnele prezente la eveniment vor primi flori din partea Primăriei municipiului Alba Iulia, vârstnicii sărbătorind apoi ziua dedicată femeii.

Evenimentul face parte din programul complex de integrare, socializare şi petrecere a timpului liber al vârstnicilor din cămin.

Director, Corina BEDELEAN  

Albaiulienii și nu numai sunt așteptați, vineri, 24 iulie de la ora 21.00, la un spectacol de artă stradală, susținut de Grupul Aglaja, Belgia. Spectacolul face parte din turneul european de evenimente prilejuite de sărbătorirea a 50 de ani de existență ai grupului și va avea loc în Piața Cetății din Alba Iulia.

Grupul Aglaja reprezintă una dintre cele mai vechi companii de treatru și dans din Belgia, dedicată tinerilor și exprimării artistice a acestora.

Fragmentele de muzică clasică și momentele de coregrafie cu steaguri fac spectacolele Aglaja să fie unice în lume.

50 de tineri belgieni recompun și transpun muzica în reprezentații coregrafice care au fascinat deja, în cadrul turneului de anul acesta, peste 25 de orașe și capitale europene, precum Berlin, Viena, Budapesta sau Atena.

Belgienii au ales Alba Iulia, înainte de a fi prezenți la Budapesta, ca singura destinație în care vor performa în România.
Duminică dimineață, Michael Mayer în persoană a redus controlul volumului la zero pentru a încheia cea de-a treia ediție Blaj aLive, într-o notă super optimistă. Peste 14.000 de oameni din toată țara au venit pe Câmpia Libertății pentru două zile de muzică variată, voie bună și mult soare.

A fost cea mai bună ediție de până acum și va rămâne în istorie pentru stabilirea unui nou record de oameni prezenți simultan pe câmpie, în ultimul deceniu. Organizatorii își propun să dezvolte proiectul până la cifra stabilită în timpul Marii Adunări Naționale de la Blaj, dar în condiții de festival cu servicii optime pentru toți participanții.

Manu Chao a susținut aici probabil unul dintre cele mai bune concerte ale sale într-o atmosferă perfectă pentru misiunea sa artistică: promovarea libertății și egalității între oameni. Dacă Manu Chao a fost chiar headlinerul Blaj aLive Festival 2015 și s-a integrat superb în energia Câmpiei Libertății, Matisyahu, Sunrise Avenue, UNKLE Sounds, artiștii Kompakt Label și comunitățiile invitate au realizat împreună un weekend de poveste.

După mai bine de 25 de ani, cugirenii vor avea şansa de a-i revedea pe scena Casei de Cultură pe marii artişti ai teatrului românesc Alexandru Arşinel şi Stela Popescu.
Mâine, cu începere de la ora 19.00, Casa de Cultură a oraşului Cugir va găzdui spectacolul VIVA REVISTĂ, un spectacol revuistic, în regia tânărului Cezar Ghioca, pe texte de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Octavian Sava, Vasile Muraru, Aurel Storin şi Dan Mihaescu. Din distribuţie fac parte actorii Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu, Adriana Trandafir, Ana Maria Donosa, Liliana Mocanu, Nae Alexandru şi Cristian Simion.
Interpreţii Ana Maria Mirica, Alin Gheorghisan şi Bianca Sârbu sunt acompanitţi de orchestra Teatrului de Revista Constantin Tanase (dirijor Dan Dimitriu). Îşi dă concursul Ansamblul de Balet al Teatrului de Revista Constantin Tănase, coregrafia fiind semnată de Cornel Popovici, iar scenografia de Ana Iulia Popov.
Spectacolul VIVA REVISTA a stârnit interesul cugirenilor, fiind vândute o bună parte din bilete. Cei care doresc să îi vadă pe marii actori ai teatrului românesc, şi încă nu şi-au procurat bilet, o pot face astăzi şi mâine, preţul variind între 10 şi 40 de lei.

Luni, 20 aprilie 2015, la Alba Iulia poate fi văzut spectacolul „Avarul” de Moliere – inspirat de comedia antică a autorului latin Plautus, „Ulcica”.

Distribuţia îi reuneşte pe actorii Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Vasile Filipescu, Oana-Gabriela Drăghici, Tomi Cristin, Jean Lemne, Florin Kevorkian, Anne Marie Zaharia, Răluca Bădoiu, Daniel Niţoi, Loredana Benga şi Mariangela Coldea.

Regia este semnată de Daniel Niţoi, scenografia – Simona Marcu, coregrafia – Izabela Bostan Kevorkian, Mădălina Mechenici, ilustraţia muzicală – George Marcu.

Spectacolul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia (începând cu ora 19.00), preţul unui bilet fiind de 60 lei – sau 30 de lei pentru elevi.

Dacă e primăvară e Skepsis, e ziua grupului Skepsi. În această primăvară, grupul împlineşte 13 ani de la înfiinţare. Evenimentul Aniversar „13 Ani cu Skepsis” va avea loc vineri, 27 martie 2015, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Evenimentul cuprinde spectacolul de teatru „Cafeneaua”, de Carlo Goldoni – unul dintre cele mai bune spectacole din repertoriul trupei şi, după cum spun organizatorii, „o comedie în care bunul simţ al omului simplu încearcă să aducă echilibru într-o lume prinsă în atmosfera carnavalului veneţian în care personajele poartă măşti nu doar la propriu, încercând să-şi ascundă feţele în spatele politeţurilor, intereselor şi falselor modestii. Comedia lui Goldoni este aşa cum o doreşte autorul: decentă, raţională, centrată pe un conţinut realist şi având întotdeauna valenţe educative. Teatrul său exprimă spiritul iluminist care a marcat întregul veac al XVIII-lea, fiind construit pe cadre viu colorate, spirituale şi mobile”.

Spectacolul se desfăşoară pe durata a două ore, implicându-i pe toţi membrii grupului Skepsis – un spectacol timp de 2 luni, special pentru a fi prezentat în cadrul Evenimentului Aniversar, un eveniment organizat intenţionat în ziua de 27 martie – Ziua internaţională a Teatrului.

Preţul biletelor: 10 lei – preş întreg; 5 lei – elevi, studenţi, pensionari. Biletele se găsesc la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând de luni, 22 martie 2015, între orele 09.00 – 15.00.

Distribuţie:
Ridolfo…………………Răzvan Cociobea
Trappola……………….Vinicius Moldovan
Pandolfo……………….Bogdan Berar
Don Marzio…………..Viorel Cioflica
Eugenio………………..Vasile Dîngă
Lisaura………………….Andreea Adam
Vittoria………………….Olga Surd
Placida…………………..Ludmila Cioflică
Leandro…………………Gabriel Muncuş
Căpitanul……………….Daniel Muntean
Băieţi de prăvălie…………. Almond Chismorie; Lawrence Chismorie;
Arlechini:…………………..Mădălina Ivaşcu; Elena Smeu Mare; Corina Bejinariu; Diana Bîrsan.
Primele Măşti……………… Carmen Neag, Andreea Bena
Regia……Viorel Cioflica
Sunet: Ovidiu Olea

Partenerii evenimentului sunt primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia „Inter-Art” Aiud.

Joi, 5 martie 2015, la Alba Iulia, va avea loc un spectacol Stand-up comedy cu trupa CNP, un prilej de a-l reîntâlni pe Radu Pietreanu – fostul component al grupului Vacanţa Mare.

Spectacolul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar preţul unui bilet costă 30 de lei.

Numele trupei (CNP) reprezintă cele 3 iniţiale ale componenţilor: Cristi Priză, Tibi Neuronul şi Radu Pietreanu, primii doi fiind personaje extreme de populare în lumea Stand Up-ului Comedy autohton. Dupa câteva apariţii de probă, în luna martie se va lansa oficial trupa umoristică CNP în cadrul un turneu naţional de popularizare.

Reţeta e una de succes: muzică şi umor, pentru că alături de poantele care ridică sala în picioare, din show nu va lipsi chitara lui Pietreanu. Spectacolele CNP încep în 1 martie la Craiova şi se va încheia pe 16 martie la Iaşi.

Șase noi proiecte muzicale se alătură artiștilor deja confirmați pentru 5 și 6 iunie 2015, la Blaj aLive. Programul complex de festival de pe Câmpia Libertății va include și showcase-uri de inovație și tehnologie, ateliere fun și educative, și va oferi două scene principale:

FREEDOM STAGE, dedicată performance-urilor pop-rock, rock alternativ, reggae și hip-hop: Matisyahu, Dubioza Kolektiv, Sunrise Avenue, Guess Who, Coma.

ELECTRONICA, un showcase pentru tendințele actuale din muzica electronică: Michael Mayer, UNKLE Sounds, Șuie Paparude, Thomas Fehlmann, Justus Köhncke, Saschienne, Acid Pauli, Let The Machines Do The Work.
Matisyahu este un artist-simbol al muzicii reggae din ultimul deceniu. Piesa „One Day” face parte din albumul oficial al FIFA 2010, alături de Shakira cu „Waka Waka” și alte hit-uri ale momentului. Show-urile live Matisyahu adună fani din toată lumea pentru semnătura sa particulară, o vibrație unicat, cu o energie puternică și un timbru vocal distinctiv într-o interpretare modernă a rădăcinilor reggae și hip-hop.
Hipiot la vârsta de 14 ani, un puștan cu dread-uri care făcea exerciții de bongo în cantină și beat-boxing în spatele clasei, Matisyahu și-a explorat intens trăirile interioare și, după ani de căutări, a creat un mod de a combina gândurile sale despre viață și valori în muzică printr-un mix de reggae, hip-hop, pop-rock, new wave-ska sau folk acustic.

E o muzică venită din interior, un dialog spiritual și o provocare intelectuală. Matisyahu are o sinceritate aparte și o creativitate îndrăzneață. În „Watch the World Melt Down” creează un contrast puternic între meditație și muzică triumfantă, o altă fuziune genială, bazată pe emoții complexe, lupte interioare și singurătate care concurează cu o determinare la fel de puternică de a iubi și a renaște.
„Open The Gates” sau „King without a Crown” au urcat, rând pe rând, în Billboard Top 20, iar albumul „Youth” a fost nominalizat la premiile Grammy pentru cel mai bun album reggae.

Dubioza Kolektiv a devenit cunoscută pe scena internațională pentru mixul dintre hip-hop, reggae, dub și folclor balcanic. Muzica lor este o explozie de pozitivism, unul dintre cele mai bune spectacole live din Europa de Est. Dincolo de amestecul îndrăzneț de stiluri muzicale, Dubioza Kolektiv e vocea care exprimă problemele societății, fără stereotipuri clasice. Publicul Blaj aLive va asculta în premieră și piesele de pe viitorul album, „No Escape (from Balkans)“.

Guess Who este unul din puținii artiști români care au reușit în ultimii doi ani să spargă barierele stilistice ale hip-hop-ului, venind cu un sound fresh, adresându-se în special publicului deschis către nou, în acord cu tendințele internaționale. „Tot mai sus” vine după incredibilul succes al pieselor „Locul Potrivit” și „Manifest”, două piese cu un puternic mesaj social care au reușit să revoluționeze piața muzicii hip-hop făcând-o digerabilă și pentru mainstream.

James Lavelle presents UNKLE Sounds la Blaj aLive cu un live set și vizualuri sincronizate într-un spectacol audio-video de proporții, cu hit-uri și piese noi, colaborări și remixuri, un proiect arhi-cunoscut la nivel mondial.
Acid Pauli, mastermind-ul și inițiatorul Console, membru în The Notwist, cu piese preluate în compilații celebre de către Tiefschwarz, Nicolas Jaar, Oliver Koletzki și Damian Lazarus, vine în premieră în România cu proiectul său solo ajuns faimos pentru compilația Get Lost V. Recenziile foarte bune l-au poziționat între geniile zilelor noastre din zona compoziției muzicii electronice la capitolul inovație în sound. Acid Pauli ar putea fi considerat prea sensibil pentru un festival, dar cum Blaj aLive nu este un simplu festival de consum, el este unul dintre artiștii supracalificați aduși pentru un public curios să experimenteze și să înțeleagă în profunzime rafinamentul muzicii electronice.

Britanicii Let The Machines Do The Work au debutat în forță încă din 2012, fiind parteneri de pupitru cu Booka Shade, KlangKarussel, DJ Falcom, Aeroplane și Bodhi. Single-ul „Let Me Be The One” este o piesă electrizantă, cu linie de bass clasică, mergând pe același mix de live și analogic specific LTMDTW.
Blaj aLive are loc între 5 și 6 iunie pe Câmpia Libertății din Blaj, iar abonamentele sunt disponibile până la finalul lunii martie la prețul de 50 de lei pentru acces în zona de festival și 100 lei pentru acces în festival & camping. În zilele festivalului abonamentele vor avea prețul de 90 de lei pentru acces simplu în festival și 140 de lei pentru acces în festival & camping. Biletele sunt disponibile pe blajalive.ro/bilete în variantele e-ticket sau cu plată ramburs, și în rețelele Eventim și Myticket, inclusiv magazinele Diverta și Germanos.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook