Tags Posts tagged with "silvan stancel"

silvan stancel

În perioada 13 – 17 mai 2015 vor avea loc la București Festivalul Internațional de Poezie / Târgul Național al Cărții de Poezie / Maratonul de Poezie și Jazz. Toate acestea reprezintă un program de promovare a culturii scrise, în special a unui gen de nişă: Poezia. De câţiva ani, TNCP (Târgul Naţional al Cărţii de Poezie) şi Maratonul de Poezie şi Jazz sunt organizate în zilele apropiate evenimentului european – Noaptea Europeană a Muzeelor. Anul acesta, programul se va desfăşura în următoarele locaţii bucureştene: Palatul Șuțu (Muzeul Municipiului Bucureştiului), Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Librăria Open Art, Teatrul Odeon, Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Green Hours jazz-cafe, Teatrul Excelsior, Muzeul Memorial „Tudor Arghezi” – Mărțișor. Programele Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti / TNCP / Maratonul de Poezie şi Jazz se vor constitui într-un spaţiu interactiv de lecturi publice şi de promovare a cărţii de poezie, a bluesului şi jazzului. În 2009, a debutat Maratonul de Poezie şi Jazz. În 2010, urmare a succesului înregistrat de Maraton, au fost organizate Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti şi TNCP – Târgul Naţional al Cărţii de Poezie, cu logo-ul Tu Nu Citeşti Poezie? Maratonul de Poezie şi Jazz are următoarea adresă web: http://poezie-jazz.blogspot.ro TNCP are următoarea adresă web: www.tncp.ro

Târgul Naţional al Cărţii de Poezie – la Muzeul Municipiului București, Bulevardul Ion C. Brătianu 2

– Pavilionul de Carte de Poezie, Blues şi Jazz, unde vor fi prezentate, vândute şi lansate cărţi, CD-uri, audiobook-uri de poezie, blues şi jazz, precum și reviste de specialitate care sunt dedicate acestor genuri de nișă (fără taxe de participare pentru editori sau poeţi/artişti). Sunt invitate următoarele edituri: Aius (Craiova), Max Blecher (Bucureşti), Brumar (Timişoara), Cartea Românească-Polirom (Bucureşti), Charmides (Bistriţa), Eikon (Cluj), FNSA (Bucureşti), Editura Muzeului Literaturii Române din Bucureşti, Națiunea (București), Timpul (Iaşi), Tracus Arte (Bucureşti), Vinea (Bucureşti)

„Invitația de a participa în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București 2015 este foarte onorantă și plăcut surprinzătoare pentru mine. Iată ca volumul de poezie INCREDIBIL.IUBESC, dublat de un concert cu același titlu, penetrează, la scurt timp după lansarea de la Brașov, în cadrul celui unui important eveniment internațional de profil. Faptul că volumul și numele meu figurează alături de numele importante propuse de organizatori mă încurajează și îmi oferă un motiv în plus să merg mai departe pe drumul ales, cel al muzicii și al scriiturii… Totodată recentul concert de la Alba Iulia, din cadrul Târgului de Carte Alba Transilvana, mi-a confirmat că acest program muzical este unul de succes și doresc astfel să îl propun peste tot acolo unde publicul este receptiv la o muzică live și 100 % originală. Vă aștept cu drag la concerte și lansări pentru că eu… INCREDIBIL.IUBESC ! ”

Albaiulianul Silvan Stâncel răspunde invitației celui mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, SC Hora SA Reghin, de a participa în perioada 14 – 18 aprilie 2015 la Târgul Internațional Musikmesse din Frankfurt, Germania.

În calitate de artist invitat Silvan Stâncel va susține mai multe recitaluri pentru producătorul Hora din Reghin.

Musikmesse Frankfurt este cel mai mare târg muzical din lume. Pe parcursul evenimentului vor avea loc concerte, seminarii, workshopuri, evenimente iar producători din întreaga lume vor expune o gamă completă de instrumente din domeniul muzical, de la cele clasice până la echipamente destinate muzicii electronice și pe computer. Musikmesse reprezintă platforma ideala pentru a te informa despre noi produse, accesorii și servicii din muzică și pentru a găsi noi parteneri sau a stabili contacte în domeniu. Pentru muzicieni și profesorii de muzică, Musikmesse reprezintă oportunitatea de a testa produse noi și a afla ultimele noutăți în domeniu. Ultima ediţie, cea din 2014, a adunat nu mai puţin de 1345 de expozanţi din întreaga lume, numărul vizitatorilor depăşind 65 000. Mai multe detalii pe www.musik.messefrankfurt.com

Silvan mărturiseşte: „Am fost plăcut surprins de propunerea venită din partea SC HORA SA Reghin de a participa la acest important eveniment internațional. Mă onorează dar totodată mă și obligă această propunere pe care însă am acceptat-o cu cea mai mare plăcere pentru că vine din partea unuia dintre cei mai serioși și profesioniști colaboratori pe care i-am avut de-a lungul timpului… și mă refer aici în special la minunata colaborare pe care am avut-o ani de zile în cadrul taberei de chitară Acustic Live Music Camp www.tabarachitara.ro la care SC HORA SA a fost mereu prezentă oferind cu generozitate chitare de o foarte bună calitate. Îmi amintesc cu plăcere că și prima mea chitară este tot de HORA… Mulțumesc pe această cale domnului director general, domnul Ing. Nicolae BÂZGAN pentru invitație și gândul bun ! Pentru mine se întâmplă astfel două lucruri speciale, pe de o parte această participare în Germania, iar pe de altă parte apariția și lansarea primului meu volum de versuri INCREDIBIL.IUBESC care a avut prima lansare oficială pe data de 21 martie a.c. în cadrul Târgului Internațional de Carte și Muzică LIBRIS Brașov 2015. Câteva detalii despre acest proiect și aprecieri critice sunt de gasit aici http://atelier.liternet.ro/articol/15483/Autori-diversi-Silvan-Stancel/Aprecieri-critice-IncredibilIubesc.html”.

Albaiulianul Silvan Stâncel, poet şi cantautor, a publicat în luna februarie a acestui an, la Editura Libris Editorial, primul său volum de versuri intitulat „Incredibil.Iubesc”.

Lansarea oficială va avea loc în data de 21 martie 2015, ora 15.30, la Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov, organizat la Brașov Business Park.

Cartea conține peste 60 de poezii într-o formulă originală.

Silvan Stâncel mărturiseşte: „Volumul este capătul a 36 de ani de trăire, experiență și analiză personală asupra celei mai importante forțe care definește umanitatea… iubirea. Inițial nu mi-am propus să scriu într-un mod programat. Cartea s-a născut firesc, am simțit nevoia să spun anumite lucruri… și le-am spus cu responsabilitate, gândindu-mă mereu la public, la oameni, la intimitatea și initimitățile fiecăruia dintre noi. Anul trecut am postat on-line câteva poezii iar mesajele puternice de încurajare m-au făcut să mă gândesc serios la tipărire. Tot anul trecut propunerea de a publica, venită din partea Libris Editorial, m-a determinat definitiv să-mi asum apariția volumului. Le mulțumesc pe această cale pentru întreg profesionalismul. Mulțumesc totodată celor care m-au încurajat, susținut și în mod special, în egală măsură, domnului Virgil Oniță, doamnei Dana Anghelescu, echipei Libris Editorial, scriitorului și criticului literar Aurel Pantea, scriitorului Doru Munteanu, artistului Nicu Alifantis, doamnei Anca Iacob și tatălui meu!”

Silvan Stâncel s-a născut la 2 iulie 1978; este absolvent de filologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Limbi Străine, Secția germană-franceză. Primele versuri au fost scrise în perioada studenției, câștigând premii la mai multe concursuri literare. În calitate de traducător autorizat pe limbile germană și franceză, a tradus literatură de specialitate. Este totodată chitarist, compozitor, textier, interpret, câștigând cu propriile piese mai multe trofee la festivaluri naționale de muzică. În 2006 a câştigat aproape toate consursurile feestivalurilor de folk din ţară. De asemenea este fondator și organizator al taberei de chitară Acustic Live Music Camp.

La invitaţia artistului Ducu Bertzi, gazdă a emisiunii împreună cu Eveline Păuna, serialul TV “OMUL CU CHITARĂ” aduce în prim plan trei artiști speciali: Mircea Vintilă, Vali Șerban, Silvan Stâncel, acompaniați la chitară de talentatul muzician Marius Popa. Muzică live, povești savuroase, amintiri, proiecte de viitor, detalii picante și multe altele… vor fi de aflat în premieră doar în cadrul acestei emisiuni dedicate Festivalului de muzică „Ziua de Mâine” Alba Iulia.
“Mulțumesc Ducu Bertzi pentru plăcuta și onoranta invitație, mulţumesc Eveline Păuna pentru minunata colaborare ! Multumesc echipei TVR ! A fost totodată o mare plăcere să reîntânesc în platou doi artişti foarte dragi mie, Mircea Vintilă și Vali Șerban cărora le mulțumesc și pe această cale pentru colegialitate și muzica lor deosebită. Mulțumesc Marius Popa pentru profesionalism și buna colaborare ! Îmi doresc ca cei care vor urmări această emisiune să petreacă momente plăcute alături de noi, cei din platou, și să se bucure de muzica pe care le-o oferim cu sinceritate ” a declarat Silvan Stâncel.

În perioada 20-23 noiembrie 2014 la Alba Iulia a avut loc a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”.

Cu bucurie vă anunţăm că locul I a fost ocupat de o interpretă din Alba Iulia: Laura Todică.

Este al doilea concurent din Alba Iulia care câştigă concursul Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. În 2006 concursul festivalului a fost câştigat de Silvan Stâncel.

Iată câştigătorii ediţiei a X-a:

Premiul I – Laura Todică
Premiul II – Cosmin Mariciuc
Premiul III – Cristian Bordaș și Laura Gașpar
Premiul Special al Consiliului Județean Alba – Icarus
Premiul de Popularitate – Cezara Crețu
Premiul Postului de Radio Reîntregirea din Alba Iulia – Andrei Bauer
Premiul www.folkalba.ro – Karla Cristiana Dăian

Lista completă a concurenților:

Andrei Bauer – Iași
Cezara Crețu – Săcele
Karla Dăian – Alba Iulia
Ana-Maria Dumitru – București
Laura Gașpar și Cristian Bordaș – Arad
Icarus (Andrei Cicioc și Bogdan Pinghireac) – Săveni, Botoşani
Cosmin Mariciuc – Săveni, Botoşani
Cristian Mihai – Tulcea
Sorina Puiac și Radu Leu – Luduș, Câmpia Turzii
Laura Todică – Alba Iulia

Juriul concursului festivalului a fost format din Mihai Cosmin Popescu (preşedinte), folkistul Florin Săsărman, Mihai Boicu – câştigătorul ediţiei din 2013, Ioana Bogăţan – directorul Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia, Daniel Avram, Călin Bulac – Radio Reîntregirea, și Claudiu Marean – directorul CCS Alba Iulia.

Interpretul albaiulian Silvan Stâncel a realizat o colaborare cu trupa Good Day din Ocna Mureş.

Silvan Stâncel feat. Good Day reprezintă o premieră muzicală. Cinci artişti s-au unit pentru un proiect care reuneşte diverse stiluri muzicale: flamenco, jazz, folk, pop, tradiţional, fusion sunt ingredientele de bază ale proiectului muzical.

Cel care semnează repertoriul acestui proiect este Silvan Stâncel, interpret vocal şi chitarist.

Good Day este o trupă compusă din Marius Popa – chitară electrică, Rareş Marcu – citară acustică, backing vocal, Florin Logofătu – bas, Cătălin Nistor – tobe.

Silvan Stâncel feat. Good Day – O CLIPĂ NEBUNĂ

https://www.youtube.com/watch?v=VMo7lAj8AIg&feature=youtu.be

În perioada 17-20 iulie 2014 la Brașov va avea loc a treia ediţie a Festivalului de Carte şi Muzică. Organizat de Asociaţia Libris Cultural din Braşov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Județean Brașov şi Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România, festivalul reuneşte cei mai importanţi edituri şi case de discuri din România.

De notat că în acest an, prin parteneriatul dintre Libris Braşov şi Tabăra de Chitară Acustic Live Music Camp, 10 dintre participanţii din seria A (13-19 iulie 2014) a taberei de chitară Acustic Live Music Camp de la Râmeţ, judeţul Alba, vor putea participa la festivalul care va avea loc la Brașov, în Piaţa Sfatului.

„Cine vine în tabără învață (de la nivel începător) să cânte la chitară, compune câteva cântece pe care le va prezenta în cadrul taberei iar la final, pe data de 19 iulie, va avea ocazia specială și unică de a cânta pe o scenă profesionistă alături de nume importante ale genului acoustic. Libris Brașov face în acest sens un efort lăudabil deoarece pentru cele 10 persoane asigură cazarea plus scena dotată cu sunet profesional și sistem de lumini, ceea ce înseamnă cheltuieli dar și investiții culturale… Nu mai rămâne decât ca 10 participanți din 21 ai taberei de chitară să dovedească că își doresc și că merită acest lucru. Este o șansă și o oportunitate foarte bună de promovare și completare a experienței de scenă. Mulțumiri speciale Libris Brașov pentru această invitație !”, declară albaiulianul Silvan Stâncel, organizatorul Taberei de Chitară Acustic Live Music Camp.

tabara de chitaraSilvan Stâncel, în calitate de organizator, anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a VII-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP, începând cu data de 8 martie 2014. Evenimentul se va desfăşura în două serii, Seria A 13 – 19 iulie 2014 și seria B 17 – 23 august 2014, în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea RÂMEŢ, în cadrul Pensiunii Râmeţ şi se adresează iubitorilor de chitară, indiferent de nivelul tehnic, cu vârsta minimă de 10 ani.

Cursurile sunt structurate pe nivel începător – mediu – avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitară electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se desfășoară zilnic după un program bine definit iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. Vor fi prezenţi Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Silvan Stâncel.

În cadrul fiecărei serii vor avea loc cursuri intensive de chitară, concerte, lansări de carte, lansări de CD și discuții tematice.

Totodată se organiză: foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ iar în ultima seară a taberei spectacolul ACUSTIC LIVE MUSIC SHOW unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri.

Partenerii actuali sunt Pensiunea RÂMEŢ și Asociaţia Culturală Cultur’ART.

În funcţie de apariţia sponsorilor se organizează concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare.

„ Iată ca ajungem la cea de-a VII-a ediție și cu siguranţă va fi una foarte reușită. Are marele avantaj de a beneficia din punct de vedere organizațional de 6 ani de experiență. Știm exact care sunt pașii și butoanele la care să umblăm pentru ca evenimentul să rămână ca și până acum unul educativ, cultural, social și desigur și cu multă voie bună. Un număr semnificativ de participanți din anii trecuți revin, despre unii aflăm că în urma taberei de chitară s-au decis să urmez conservatorul, cei mai mulți se reîntorc acasă și își fac formații de muzică iar alții, mai îndrăzneți, chiar au și concerte proprii. Unul dintre foștii participanți a participat anul acesta la Eurovizion… În cadrul taberei se cântă mai toată ziua, sunt lansari de carte și CD, ședințe foto, discuții tematice, foc de tabără și desigur câteva excursii într-o zonă naturală superbă. Participanții află aici informații tehnice despre chitară, își formează deprinderi și beneficiază la nivel informațional de întreaga experienţă artistică a profesorilor artiști. Faptul că anul acesta organizăm tabără se datorează în primul rând solicitărilor pe care le înregistrăm. Dorim ca sponsorul nostru principal de până acum, SC HORA SA, să fie și în acest an alături de noi și desigur suntem deschiși la orice alt suport pentru că ne dorim ca și anul acesta să putem asigura un loc gratuit pentru un tânăr dintr-un centru de plasament. Tabăra de chitară Acustic Live Music Camp www.tabarachitara.ro este un eveniment cultural pe care l-am inițiat în 2008 și de atunci se susține exclusiv din contribuțiile participanților, nu este subvenționat. Mulțumesc întregii echipe pentru sprijinul necondiționat și fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc de-a lungul timpului: Pensiunea Râmeţ www.pensiunearamet.ro, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii, partenerii și mass-media care ne-a promovat.” a declarat Silvan Stâncel, organizator.

Detalii și informații complete despre tabăra de chitară puteți găsi pe www.tabarachitara.ro și www.facebook.com/tabara.chitara

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook