Tags Posts tagged with "sedinta"

sedinta

Guvernul va discuta, în ședința de miercuri, proiectele de lege privind bugetele de stat și al asigurărilor sociale de stat pe 2016 și un proiect de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul viitor, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal- bugetare.

 Pe lista proiectelor de acte normative care ar putea fi incluse în ședința Guvernului se află aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul viitor, Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2016-2018, un proiect de ordonanță de urgență pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 189/2002 privind operațiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziții pentru nevoi de apărare, ordine publică și siguranță națională și abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, potrivit unui comunicat al Guvernului.

foto: ziuaveche.ro

În urma votului la ședința de miercuri a Comitetului Executiv al partidului, Liviu Dragnea a fost desemnat preşedinte executiv interimar al PSD. Votul a fost secret cu buletine, iar contracandidatul lui Dragnea a fost Rovana Plumb. Reamintim că funcţia a rămas vacantă după ce premierul Victor Ponta a renunţat la conducerea partidului, în contextul în care este urmărit penal de DNA în dosarul Turceni-Rovinari.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunțat miercuri că social-democrații vor avea congres în luna noiembrie.

„L-am susținut (pe Liviu Dragnea — n.r.) pentru că eu cred că are calitățile necesare — bun organizator, într-o perioadă în care e nevoie. Urmează Congresul, care trebuie pregătit. Deci el e omul care poate. (Congresul va fi — n.r.) în noiembrie. S-a propus și toată lumea a fost de acord”, a anunțat Iliescu, după ședința CExN a PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, că va face politică numai în PSD și că va sprijini conducerea partidului, indiferent cine este liderul interimar.

Victor Ponta le-a solicitat social-democraților sprijinul, afirmând că eforturile sale, pe viitor, se vor concentra în proporție de 99% pe guvernarea țării, astfel încât rezultatele măsurilor Guvernului Ponta să servească PSD în viitoarele alegeri.

„Vreau să vă rog un singur lucru: să mă sprijiniți în continuare. Acum, 99% din eforturile mele (…) merg spre guvernare, însă în final dvs., politic, la anul, veți avea bătăliile la locale și parlamentare și eu vreau să ne folosească rezultatele guvernării și să zicem că încă o dată PSD a luat țara din prăpastie și a dus-o într-un loc bun”, a mai afirmat Ponta.

sursa: agerpres

Şedinţa Consiliului Judeţean Alba din ziua de 28 aprilie 2015 a durat mai mult decât oricare altă şedinţă din acest mandat: şedinţa a durat 31 de minute.

Este un record pentru consilierii judeţeni care votează de obicei pe bandă rulantă hotărârile – discutate, negociate anterior în comisiile de specialitate.

Şedinţa CJ Alba din 28 aprilie a avut 25 de puncte pe ordinea de zi, după care au urmat declaraţii făcute de Romul Popa şi Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba.

Marţi, 28 aprilie, la sediul Direcţiei de Programe din subordinea Consiliului Local Alba Iulia va avea loc, de la ora 13:00, şedinţa ordinară a Consiliului Local Alba Iulia.

Ordinea de zi este următoarea:

1. Rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli pe anul 2015 al municipiului Alba Iulia
2. Execuția bugetului general de venituri și cheltuieli pe trimestrul I, anul 2015, al municipiului Alba Iulia
3. Neacordarea de facilitati fiscale unei fundatii
4. Modificarea organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Serviciului public ”Administrarea partimoniului local”, Serviciului public comunitar pentru cadastru și agricultură, Direcției de asistență socială, Direcției programe, Serviciului public de asistență medicală, Serviciului voluntar pentru situații de urgență și Direcției creșe, urmare reorganizării
5. Deplasarea d-lui Comănici Florin, șofer în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, în Arnsberg – Germania, în perioada 20-27 mai 2015
6. Aprobarea cheltuielilor ocazionate de primirea delegațiilor orașelor din străinătate invitate de către Primăria municipiului Alba Iulia în anul 2015
7. Deplasarea d-lui Mircea Hava – Primarul municipiului Alba Iulia în orașul Praga, Republica Cehia
8. Alocarea unor sume de bani din bugetul local al municipiului Alba Iulia pe anul 2015, pentru activități culturale
9. Acordarea normei de hrană personalului poliției locale din cadrul Serviciului Poliția Locală a municipiului Alba Iulia
10.Alocarea sumei de până la 50.000 lei din bugetul local, capitol asistență socială, pentru organizarea evenimentului de sărbătorire a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie
11.Încheierea actului adițional nr. 1 la acordul de parteneriat nr. 32959/54/05.05.2014 dintre municipiul Alba Iulia prin Direcția de asistență socială și Asociația SM SPEROMAX Alba
12. Aprobarea listei de priorităţi pe anul 2015, în vederea repartizării locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii
13.Repartizarea unor locuinţe pentru tineri destinate închirierii, rămase vacante, realizate de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe
14.Înființarea unității de implementare în cadrul proiectului ”Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile” finanțat prin Apelul COERENT, din cadrul Programului RO10 ”Copii și tineri în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale”
15.Aprobarea ajustării tarifelor la lucrările de dezinsecție, deratizare și dezinfecție în municipiul Alba Iulia prevăzute în anexa nr. 2 la Contratul de concesiune nr. 20082/2012 încheiat între municipiul Alba Iulia și SC CORAL IMPEX SRL
16.Aprobarea constituirii dreptului de administrare a depozitului neconform de deșeuri a municipiului Alba Iulia în favoarea Consiliului Județean Alba
17.Încheierea unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a Serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia, nr. 69525/2013
18.Înființarea și amplasarea unor stații de autobuz pentru transportul public al persoanelor în municipiul Alba Iulia
19.Atribuirea denumirii unor străzi din municipiul Alba Iulia
20.Modificarea Regulamentului local de urbanism al ”Planului urbanistic general și amenajarea teritoriului administrativ al municipiului Alba Iulia – reactualizare” aprobat prin Hotărârea nr. 158/2014 a Consiliului local

21.Aprobarea unor documentații de urbanism :
Art.1 Aprobã Planul Urbanistic de Detaliu „Planul Urbanistic Detaliu „MODIFICARE PUD aprobat cu HCL 398/2007 PT. SCHIMBARE FUNCTIUNE DIN SPATIU COMERCIAL SI BIROURI IN SPATIU COMERCIAL SI SPATII DE CAZARE TURISTICA, ALBA IULIA, STR. CALEA MOTILOR, NR. 37A, solicitant SC ELECTRO BVL SRL”.
Art.2: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „SCHIMB DE DESTINATIE DIN APARTAMENT IN SPATIU COMERCIAL CU EXTINDERE SI REALIZARE ACCES, ALBA IULIA, STR. ARNSBERG, BL.37, AP.2, solicitant SC LIN SI EMA SRL”.
Art.3: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „CONSTRUIRE ATELIER COSMETICA AUTO, ALBA IULIA, STR. DETUNATA, NR.37, solicitant EIDENMULLER ELENA MARIA”, conform planului de situatie anexat.
Art.4: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „CONSTRUIRE LOCUINTA UNIFAMILIALA SI IMPREJMUIRE, ALBA IULIA, STR. NAZARETH ILLIT, NR.8, solicitant CRET TEODOR”.
Art.5: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „REALIZARE ACCES DIN STRADA PEPINIEREI PENTRU PARCELA CU CF. 85347, ALBA IULIA, OARDA DE JOS, STR. PEPINIEREI, FN, solicitant TRIFA GABRIEL NICOLAE si sotia TRIFA CRISTINA MARIA”.
Art.6: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „REGLEMENTARE ACCES – MODIFICARE PUD APROBAT CU HCL NR. 389/12.2012, ART.5, ALBA IULIA, MICESTI, STR. STADIONULUI, NR.3, solicitant CORDEA IOAN, CORDEA VALENTINA CORNELIA”.
Art.7: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „CONSTRUIRE LOCUINTA INDIVIDUALA SI IMPREJMUIRE, ALBA IULIA, STR. CURCUBEULUI,
NR.10, solicitant BORZESCU SORIN FLORIN”, conform planului de situatie anexat.
Art.8: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „CONSTRUIRE LOCUINTA UNIFAMILIALA SI IMPREJMUIRE, ALBA IULIA, STR. VALEA
ARGINTULUI, NR.45, solicitant CHERAN SEBASTIAN GABRIEL, CHERAN NICOLETA ELENA”, conform planului de situatie anexat.
Art.9: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „CONSTRUIRE ANEXE ALE EXPLOATATIE AGRICOLE – SPATIU DEPOZITARE UTILAJE AGRICOLE, ALBA IULIA, ZONA FUNDOAIE, EXTRAVILAN OARDA, solicitant NICOLA FLAVIU AUREL”.
Art.10: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „SCHIMB DE DESTINATIE DIN APARTAMENT IN SPATII COMERCIALE MAGAZIN INDUSTRIAL SI MAGAZIN ALIMENTAR, EXTINDERE SI REALIZARE ACCES, ALBA IULIA, B-DUL REPUBLICII, NR.14,BL.27, AP.2, solicitant NISTOR CRUCITA”.
Art.11: Aprobã Planul Urbanistic Detaliu „CONSTRUIRE LOCUINTA UNIFAMILIALA, GARAJ SI IMPREJMUIRE, ALBA IULIA, STR. TALMACIU, solicitant JURCA IOAN , ARGHIR IONELA NICOLETA”.
Art.12: Aprobã Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINTE FAMILIALE SI PARCELARE, ALBA IULIA – MICESTI, ZONA TIGLARIE, solicitant PLESA GABRIEL CODRU, PLESA CALIN AUREL, COLDA PETRU”.
Art.13: Aprobã Planul Urbanistic Zonal „MODIFICARE REGLEMENTARI URBANISTICE LA CIMITIR MAIERI II, ALBA IULIA, STR. INCORONARII, NR.17, solicitant PAROHIA ORTODOXA ROMANA MAIERI II”.
Art.14: Aprobã Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINTE FAMILIALE, ALBA IULIA, STR. PETRU DOBRA, NR.18, solicitant NEDOV
ADRIAN, NEDOV DANIEL”.
Art.15: Aprobã Planul Urbanistic Zonal „MODIFICARE TRAMA STRADALA, AMENAJARE SPATIU COMERCIAL SI ZONA DE AGREMENT
IN ZONA DE LOCUINTE INDIVIDUALE, SEMICOLEVTIVE SI COLECTIVE, ALBA IULIA, MICESTI, CARTIER ORIZONT, solicitant SC VIZIONAR INVEST SRL”.
Art.16: Aprobã Planul Urbanistic Zonal „PARCELARE LOTURI PT. CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE SI REALIZARE ACCES, ALBA
IULIA , MICESTI, STR. DRAGASANI, NR. 20, solicitant MAN PETRU RAUL SI DAN IOAN”.
22.Modificarea Hotărârii nr. 81/2015 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia
23.Expertiza tehnică efectuată în Dosar nr. 1768/176/2015 aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia
24.Propunerea de atribuire a terenului aferent caselor particulare
25.Acceptarea donației imobilului (drum) aferent străzii Casandra, situat în Alba Iulia – Pîclișa
26.Stabilirea componenței Comisiei de evaluare a ofertelor pentru concesionarea bunurilor monumente istorice proprietate a municipiului Alba Iulia
27. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Bastionul Trinitarienilor(spațiul nr.1 cu indicativul M4B1)
28. Aprobarea concesionării prin licitaţie publică a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Trinitarienilor(spațiul nr.2 cu indicativul M4C1)
29. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Ravelinul Sf.Capistrano(spațiul nr.4 cu indicativul M5R1)
30. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Sf.Elisabetha(spațiul nr.5 cu indicativul M6C2)
31. Aprobarea concesionării prin licitaţie publică a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Sf.Michael(spațiul nr.6 cu indicativul M7C1)
32. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Sf.Carol(spațiul nr.7 cu indicativul M7C2)
33. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Ravelinul Sf.Carol(spațiul nr.8 cu indicativul M7R1)
34. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Ravelinul Sf.Carol(spațiul nr.9 cu indicativul M7R2)
35. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Ravelinul Sf.Carol(spațiul nr.10 cu indicativul M7R3)
36. Aprobarea concesionãrii prin licitație publicã a unui spațiu situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Trinitarienilor(spațiul nr.13)
37. Acceptarea donației fãcute municipiului Alba Iulia a unui Monument Comemorativ de cãtre ASOCIAȚIA FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI
38. Aprobarea prelungirii termenului contractului de închiriere nr.25759/2007 încheiat între Consiliul Local și S.C.ARTI – PAN S.R.L.
39. Aprobarea prelungirii termenului contractului de închiriere nr.2862/2009 încheiat între Consiliul Local și S.C.FARMA LUX S.R.L.
40.Aprobarea prelungirii termenelor unor contracte de închiriere încheiate între Consiliul Local al municipiului Alba Iulia şi S.C.UNITATEA S.R.L.
41.Aprobarea încheierii contractului de vânzare-cumpãrare a unei locuințe construite din fonduri A.N.L., situate administrativ în municipiul Alba Iulia, Piața Consiliului Europei, bl.32D, ap.4
42.Aprobarea încheierii contractului de vânzare-cumpărare a unei locuinţe construite din fonduri A.N.L., situate administrativ în municipiul Alba Iulia, str.Vânătorilor, nr.32A, bl.C1C, ap.17

Viceprimarul demis al oraşului Alba Iulia nu va fi prezent la şedinţa Consiliului Local Alba Iulia în care va fi instalat în funcţie noul viceprimar.

Dorin Şerdean se află în Spania, unde a asistat la meciul de fotbal Real Madrid – Schalke 04, scor 3-4.

Viceprimarul Dorin Şerdean a fost demis de majoritatea consilierilor locali din Consiliul Local Alba Iulia în ziua de 20 februarie 2015. Decizia nu a putut fi pusă în aplicaţie din cauza absenţei lui Dorin Şerdean (care era în concediu legal în Dubai). Demiterea sa nu putea fi pusă în aplicare până nu i se comunica acest lucru.

Dorin Şerdean va rămâne simplu consilier local din partea PP-DD.

Noul viceprimar este liberalul Gabriel Pleşa, are 49 de ani (neîmpliniţi), fost om de afaceri, fost director al SC Electrica Serv Alba Iulia, consilier local din partea vechiului PNL.

Joi, 26 februarie 2015, are loc o şedinţa ordinară a lunii februarie a Consiliului Judeţean Alba.

Pe ordinea de zi se află următoarele puncte:

Având în vedere prevederile art. 94 – (1) şi (7) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
În temeiul art.106 (1) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată,
cu modificările şi completările ulterioare, DISPUNE: Articol unic.

(1).Convoacă Consiliul Judeţean Alba în şedinţă ordinară pe data de 26 februarie 2015, ora 11.00, şedinţă ce va avea loc în sala „Mihai Viteazul” a Palatului administrativ din municipiul Alba Iulia.
(2).Proiectul ordinii de zi cuprinde:

1.Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2008-2013, in Judetul Alba, prelungit pana la data de 31.03.2015, prin eliminarea traseului Cod 033: Alba Iulia–Galda de Jos–Cetea, care urmeaza a fi inclus in programul de transport public local din cadrul Asociatiei Intercomunitare de
Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

2.Proiect de hotărâre privind reactualizarea componenţei Comisiei de evaluare şi selecţia lucrărilor din categoria culturii scrise.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

3.Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială „Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea susţinerii activităţilor Agenţiei Locale a Energiei Alba – ALEA, înfiinţată potrivit Contractului de grant EIE/TYPE2/07/211/SI2.469828.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

5.Proiect de hotărâre privind numirea Comisiei pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilităţii publice de interes local a lucrării „Stadion – Cîmpeni”.
Iniţiator: Roman Florin Claudiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba

6.Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 216/2014 privind aprobarea unor procese verbale de vecinătate.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

7.Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei nr. 1 a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 75 din 27.03.2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Restaurare, reabilitare, refuncţionalizare pentru clădire corp C3 în Museikon” – Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Str. Unirii nr. 3.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

8.Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării valorii de inventar a unui bun imobil, proprietate publică a Judeţului Alba, concesionat către S.C. APA – CTTA S.A., ca urmare a realizării unor lucrări de investiţii din Fondul de Intreţinere, Inlocuire, Dezvoltare.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

9.Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiilor tehnice cadastrale, pentru înscrierea în Cartea funciară a dreptului de proprietate publică a Judeţului Alba asupra a două sectoare de drum judeţean.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

10.Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a unui spaţiu în suprafaţă totală de 5 mp, situat în imobilul aflat în administrarea acestei unităţi sanitare.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

11.Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în administrarea Colegiului Medicilor Dentişti Alba a unor bunuri – spaţii în suprafaţă utilă totală de 59,81 mp, situate la subsolul imobilului din Municipiul Alba Iulia, Str. Basarabiei nr. 5, proprietate publică a Judeţului Alba.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

12.Proiect de hotărâre privind includerea unui bun în Inventarul proprietăţii private a Judeţului Alba şi aprobarea concesionării acestuia către S.C. APA – CTTA S.A.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

13.Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

14.Proiect de hotărâre privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

15.Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 213/29.12.2014 privind actualizarea „Devizului general” din cadrul documentaţiei tehnico-economice aferentă Proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Alba”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

16. Proiect de hotărâre privind completarea Anexei Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 27/17.02.2013.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

17.Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 156/27.09.2014 privind stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba în anul 2015, cu modificările şi completările ulterioare.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

18.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, a bugetului propriu al Judeţului Alba şi aprobarea bugetului fondurilor externe nerambursabile, pe anul 2015.
Iniţiator: Dumitrel Ion, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

19.Întrebări, interpelări, declaraţii politice.

A trecut Valentines Day, s-a terminat cu dragostea. Urmează răboiu total, măcelu: DNA-ul e decis să mai rărească din parlamentarii României: ultima este Madam Udrea, spre disperarea aşa-numiţilor băsişti.

PMP Alba a decis să nu mai ţină conferinţe de presă… pentru un timp, până se mai liniştesc apele învolburate. Cu mama la puşcărie şi cu tatăl beţiv fugit de-acasă e cam greu pentru bietul Milu să dea explicaţii privind situaţia „de acasă”…

Un alt partid aflat la apusul carierei este PP-DD Alba: viceprimarul de Alba Iulia Dorin Şerdean mai are vreo 5 zile până va fi schimbat din funcţie de către majoritatea PDL-PNL din Consiliul Local Alba Iulia. Nu ştim de ce graba asta la noii liberali, că doar Şerdean era bun la Primăria Alba Iulia, ca pătrunjelu-n zamă.

Primarul din Cîmpeni s-a certat rău de tot cu consilierii liberali (PDL-PNL) la ultima şedinţă de Consiliu Local. Nu a fost mult până să se bată: preşedintele de şedinţă (consilierul liberal Dan Borteş, care întâmplător este finul lui Andreş) era cât pe ce să-l scoată afară din sală pe primarul neascultător. Motiv pentru care primarul Călin Adreş a dat o replică antologică: „Aţi sărit calul, domnule. Nu vă vedeţi lungul nasului”.

Şi pentru că tot suntem la Cîmpeni, îl felicităm pe harnicul primar care din 2004 până astăzi şi-a asfaltat de 3 ori drumul pe care merge acasă (str. Horea), în timp ce Moţilor e plină de gropi…

Încă una de la Cîmpeni, dacă tot l-am prin la colţ pe Andreş: consilierul judeţean Cristi Paşca a spus că preţul trădării liberalului Andreş care a plecat la PSD era de 130 de miliarde de lei (vechi, dar miliarde). În schimb Primăria Cîmpeni a primit în 2015 de la Bugetul de Stat 2 miliarde lei (vechi). Adică, cum se spune la români, a pus botul sau ţeapă, vrăjeală…

Şi dacă tot suntem în Apuseni, în Capitala Ţării Moţilor, să ştiţi că moţii au un secretar de stat la Ministerul Agriculturii, colonelul Ioan Uţiu, membru PLR. Acelaşi partid, PLR Alba are un veterinar pe care doreşte să îl pună secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi o secretară focoasă specializată în dactilografie şi cafele cu zahăr dintr-o comună de lângă Sebeş (nu-i dăm nume) pe care vor să o pună secretar de stat la Ministerul Economiei…

E-moţii

Joi, 29 ianuarie 2015, va avea loc prima şedinţă ordinară din anul 2015 a CJ Alba.

În această şedinţă va fi votat şi bugetul judeţului Alba pentru anul în curs: bugetul general al judeţului Alba se ridică în acest an la suma de 291.901.390 lei.

Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul „Refuncţionalizare, reabilitare pentru clădire corp C2 în Biblioteca judeţeană cu mansardare”.

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, pentru obiectivul „Consolidare terasamente şi asigurarea stabilităţii versanţilor pe drumul judeţean DJ 705: limita Judeţul Hunedoara–Almaşu de Mijloc–Almaşu Mare–Zlatna (DN 74), de la km 43+228 la km 43+263 şi de la km 44+428 la km 44+463”.

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea stării de viabilitate a drumurilor judeţene administrate de Consiliul Judeţean Alba la 31.12.2014.

4.Proiect de hotărâre pentru desemnarea reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Asociaţiei „Ţara Vinului”.

5.Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special şi modificarea contractului de mandat al reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială „Parcul Industrial Cugir” S.A.

6.Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei pentru Protecţia Copilului Alba.

7.Proiect de hotărâre privind încuviinţarea cererii adresate Consiliului Local al Oraşului Ocna-Mureş pentru transmiterea spaţiilor aferente etajului I al clădirii situate în Orasul Ocna-Mureş, Str. Axente Sever nr. 43 A, din domeniul public al Oraşului Ocna-Mureş şi din administrarea Consiliului Local al Orasului Ocna-Mureş, în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba, în vederea amenajării unui centru multifuncţional de sănătate.

8.Proiect de hotărâre privind aprobarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ special preuniversitar de stat din Judeţul Alba, pentru anul 2015-2016.

9.Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului activităţilor de cooperare externă al Consiliului Judeţean Alba pe anul 2015.

10.Proiect de hotărâre privind acordarea unei subvenţii Clubului Sportiv „Universitatea” Alba Iulia în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2015.

11.Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Handbal Club Alba-Sebeş” pe anul 2015.

12.Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir” pe anul 2015.

13.Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj” pe anul 2015.

14.Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional nr. 5 la Acordul de parteneriat din data de 23.11.2006, incheiat intre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba, prin Municipiul Alba Iulia, Directia de Asistenta Sociala Alba Iulia si Asociatia pentru Consiliere si Asistenta Specializata ACAS Alba Iulia.

15.Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de asociere între Judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean şi Municipiul Blaj, prin Consiliul Local, în vederea realizării în comun a obiectivului „Amenajare bază de agrement în Municipiul Blaj”.

16.Proiect de hotărâre privind stabilirea preţurilor medii la principalele produse agricole pe baza cărora se calculeaza veniturile din arendă în anul 2015.

17.Proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar unor unităţi de cult din Judeţul Alba aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

18.Proiect de hotărâre privind aprobarea implementarii Programului EURODYSEE în anul 2015.

19.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 52/27.02.2014 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 20.000.000 lei.

20.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Societăţii Comerciale „Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A. pentru anul 2015.

21.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Societăţii Comerciale „Parcul Industrial Cugir” S.A. pentru anul 2015.

22.Proiect de hotărâre privind constituirea şi utilizarea excedentului bugetului local în anul 2015.

23.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general al Judeţului Alba, bugetului propriu al Judeţului Alba, bugetului creditelor interne şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2015.

24.Planul strategic al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba pentru anul 2015. Prezintă: Marincaş Ion, preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba.

25.Raportul Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba pe anul 2014 cu privire la modul de indeplinire a atribuţiilor ce-i revin şi a hotărârilor Consiliului Judeţean Alba.

26.Întrebări, interpelări, declaraţii politice.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook