Tags Posts tagged with "sectia"

sectia

La Spitalul Judeţean Alba Iulia a avut loc o masă rotundă privind situaţia bolnavilor de scleroză multiplă – o boală degenerativă care poate fi doar încetinită.

La discuţii au participat Mihaela Cristea şi Iuliana Cărpinişan din partea Caritas, Adela Cristescu şi Ana Maria Turc din partea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul primăriei Alba Iulia, dr. Carmen Iancu – secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Alba Iulia, Corina Muntean, Alexandru Lăscuş şi Dragoş Zaharia din partea S.M. SPEROMAX Alba Iulia.

Dragoş Zaharia, preşedintele S.M. SPEROMAX Alba Iulia: „Eu am o problemă, pacienţii din Şugag, Biia, Pănade, din alte zone izolate, ei sunt discriminaţi. Prin parteneriatul cu Primăria Alba Iulia, pacienţii din Alba iulia sunt peste cei din zona de munte sau din alte zone izolate”.

La rândul său, dr. Carmen Iancu din cadrul secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean Alba Iulia a declarat: „Noi, doctorii, şi mass-media trebuie să facem ceva pentru a ajuta aceste persoane să fie angajate, integrate în societate. Sunt pacienţi mai tineri, la care boala nu este foarte vizibilă, care încă nu afectează fizic foarte mult bolnavul. Sunt asemenea persoane care pot fi angajate. Trebuie să schimbăm percepţia societăţii, prejudecăţile. Trebuie să lucrăm mai mult cu angajatorii, să-i facem să fie mai deschişi, să angajeze persoane cu S.M…” .

„Greu putem schimba lucrurile în acest domeniu dacă domeniul Sănătăţii are în România 3,6 la sută din PIB. Oare când vom avea 5 sau 6 la sută?”, se întreabă retoric Dragoş Zaharia.

Alexandru Lăscuş a prezentat rezultatele unui proiect privind bolnavii de Scleroză Multiplă din judeţul Alba, iar rezultatele par destul de bune: bolnavii de Scleroză Multiplă din Alba Iulia sunt asistaţi permanent, sunt ajutaţi şi integraţi în anumite activităţi sociale. Din păcate, o situaţie mai grea o au bolnavii din localităţile izolate din judeţ…

 

 

 

tp1380681În data de 16 august 2013 o mamă din Aiud a adus pe lume o fetiţă de numai 500 de grame. Copilul era născut prematur, la 26 de săptămâni de sarcină, şi avea mai multe probleme de sănătate specifice în astfel de cazuri. Prin eforturile susţinute ale întregii echipe medicale a secţiei de Neonatologie, la mai puţin de două luni şi jumătate, fetiţa a ajuns la greutatea de două kilograme şi 400 de grame şi poate fi externată.

Fetiţa a fost născută cu prematuritate de gradul IV, cel mai mare grad, iar starea ei după naștere nu a permis transportarea într-un centru specializat din ţară.

Pentru a se recupera fetița a fost ținută în incubator o lună de zile și a beneficiat de tratament specific.

A fost alimentată artificial la început, iar mai apoi cu lapte praf”, a explicat Mihaela Câra, asistent șef în secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Potrivit datelor centralizate, în secția de nou-născuți a spitalului din Alba Iulia, într-o lună se nasc prematur, în medie 7-8 copii.

De cele mai multe ori sunt copii născuți după cea de-a 30 săptămână de sarcină.

Gradul de pematuritate este mai mic.

Rezultatul la care am ajuns în cazul în cazul fetiței, care la naștere avea doar 500 de grame, este o reușită, întrega echipă a fost foarte implicată și a ajutat la această performanță.

Cea mai mare bucurie este să știm că în această săptămână poate fi externată în grija familiei cu o stare de sănătate bună”, a mai spus asistenta Mihaela Câra.

ab-spital_04ddaba777Un bărbat de 41 de ani a fost sancţionat contravenţional de jandarmi deoarece a agresat verbal personalul de serviciu de la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba.

Bărbatul locuieşte pe raza comunei Ţânţăreni, judeţul Gorj şi se afla în avansată stare de ebrietate.

Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, de un asistent medical.

Acesta a relatat că un bărbat, după ce a primit ajutor medical de specialitate, a devenit recalcitrant, agresând verbal personalul de serviciu.

La spital s-a deplasat de urgenţă un echipaj de jandarmerie, iar la sosirea acestuia bărbatul turbulent tocmai îl trăgea de halat pe asistentul medical care semnalase incidentul la 112, le înjura şi le ameninţa pe celelalte cadre medicale cu acte de violenţă.

Mai mult, nu s-a conformat indicaţiilor jandarmilor de a înceta comportamentul violent şi a oferi detalii asupra identităţii sale.

În aceste condiţii, a fost imobilizat şi condus cu autospeciala de intervenţie a jandarmeriei la sediul poliţiei.

Pe drum însă, bărbatul s-a calmat, a acceptat să coopereze cu forţele de ordine, şi-a recunoscut fapta, a spus că o regretă şi a pus-o pe seama alcoolului consumat.

Identificat ca fiind Marius I. ( 41 de ani), domiciliat pe raza comunei Ţânţăreni, judeţul Gorj, acestuia i-au fost explicate consecinţele legale ale comportamentului pe care l-a avut în incinta spitalului şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei.

558145_428431590580973_968502470_nCondiţii hoteliere la standarde europene pentru Secţia de dermatologie a Spitalului din Alba Iulia.

Secţia de dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba funcţionează în demisolul clădirii care găzduieşte şi Secţia de boli infecţioase.

Spaţiul dedicat Secţiei de dermatologie, care dispune de opt paturi pentru spitalizare continuă, a fost complet refăcut.

Saloanele şi sala de tratamente au fost dotate cu mobilier nou, la standarde europene.

Secţia de dermatologie deserveşte pacienţii cu diverse afecţiuni ale pielii.

Potrivit declaraţiilor medicului Diana Ciobotea, şeful Secţiei de dermatologie, patologia cea mai frecventă constă în eczeme, psoriazis, ulcere de gambă, afecţiuni ale pielii datorate unor alte boli cronice precum cele cardiace, diabetul zaharat, insuficienţă venoasă cronică, sau alergii, în cazul urticariei cronice.

59755_428431567247642_973590178_nSecţia de dermatologie dispune de trei saloane cu opt paturi pentru spitalizarea continuă.

Atât aceste saloane, cât şi sala de tratamente pentru pacienţi au fost complet refăcute şi dotate cu mobilier nou.

Aceeaşi atenţie s-a acordat şi cabinetelor medicale şi grupurilor sanitare din acestă secţie.

Majoritatea pacienţilor care necesită spitalizare sunt vârstnici care suferă de afecţiuni ale pielii ca urmare a unor suferinţe cronice, care pot provoca şi probleme dermatologice”, a explicat medicul Diana Ciobotea, şeful secţiei de dermatologie.

Consultaţiile de specialitate sunt asigurate şi la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, de pe strada Muşeţelului.

Pacienţii care suferă de afecţiuni ale pielii pot solicita medicului de familie bilet de trimitere la medicul specialist.

Consultaţiile în ambulatoriu sunt asigurate pe rând, câte o lună, de unul dintre cei doi medici dermatologi ai Spitalului din Alba Iulia.

De exemplu, la acest moment consultaţiile în ambulatoriu sunt asigurate de medicul Călin Radu”, a mai explicat Diana Ciobotea, şeful Secţiei de dermatologie.

5389_423355791088553_2010992898_nSpitalul Județean de Urgență Alba dorește să atragă în Secția de Chirurgie și un medic specializat în chirurgie toracică

Secția de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Alba este formată din trei compartimente: chirurgie generală, neurochirurgie și chirurgie plastică și reparatorie. În anul 2012 pe această secție au fost internați aproximativ 3.500 de pacienți și s-au efectuat 2.900 de intervenții chirurgicale. Pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, Spitalul Județean de Urgență Alba încearcă să aducă în această secție și un medic specializat în chirurgie toracică.

Una dintre cele mai mari secții ala Spitalului din Alba Iulia, Chirurgia, dispune de 65 de paturi de spitalizare continuă și de un Bloc operator cu șase săli pentru intervenții chirurgicale. Pacienții din Alba sau din alte județe pot beneficia, dacă este cazul, de o paletă largă de servicii chirurgicale.

dr. dan pahontuSe pot face intervenții abdominale laparoscopice, intervenții de refacere a peretelui abdominal și intervenții în cazul cancerelor abdominale, care sunt în număr destul de mare. Sunt abordate și intervențiile în scop estetic, de exemplu: implanturi mamare, corecții nazale sau operații pentru înlăturarea varicelor, precum și alte tipuri de operații cu scop reparatoriu. 

De asemenea, se fac intervenții neurochirurgicale, hernii de disc, tumori cerebrale, averisme cerebrale sau intervenții neurochirurgicale în cazul accidentelor vasculare cerebrale. Medicii din secție abordează și intervențiile chirurgicale de traumatologie abdominală și în unele cazuri și traumatologia toracică.

Dorim să atragem, în acest an, în echipa de la Alba Iulia și un medic specializat pe chirurgia toracică”, a explicat medicul primar în chirurgie generală, Dan Pahonțu, șeful Secției de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Șase săli de operație grupate într-un Bloc operator

Blocul operator al Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba dispune de aparatură performantă, aparate laparoscop și microscop operator. Una dintre cele șase săli de operație este folosită exclusiv pentru intervențiile neurochirurgicale.

La acest moment blocul operator este dotate cu două laparoscoape, de altfel suntem printre primele centre chirurgicale din țară care a introdus chirurgie laparoscopică. Intervenții de acest fel se fac în spitalul din Alba Iulia încă din anul 1996. Pe lângă aceste aparate secția mai dispune și de aparatură modernă de chirurgie și anestezie”, a mai spus medicul Dan Pahonțu.

Află aici, care este echipa medicală a Secției de chirurgie și care sunt serviciile chirurgicale complete pe care această secție le oferă.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook