Tags Posts tagged with "secretar"

secretar

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a publicat anunțurile privind organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere vacante de Secretar al județului Alba și de Arhitect Șef al județului Alba.
Ambele concursuri vor avea loc la data de 3 aprilie 2015, ora 10.00, la sediul ANFP din București.

Detalii despre concursuri se pot obține aici:

http://www.anfp.gov.ro/Concurs/17784- pentru postul de secretar al județului

http://www.anfp.gov.ro/Concurs/17781 – pentru postul de arhitect șef al județului.

Vă reamintim că la finalul anului trecut cinci dintre angajaţi CJ Alba s-au pensionat, aici vorbim şi de fostul secretar, Mariana Hurbean (născută în localitatea Popeşti, judeţul Cluj, în data 21 de iulie 1949). Mariana Hurbean a fost jurist în cadrul Consliului Popular al judeţului Alba. Din 1995 a devenit secretar general al judeţului Alba.

În locul experimentatei juriste Mariana Hurbean, până la finalizarea concursului funcţia este ocupată temporar de Dana Potopea.

De asemenea s-au pensionat şi Eugenia Mărginean – arhitectul şef al judeţului, Elena Anghel Coman – consilier pe chestiuni culturale, Tiberiu Toma şi Magdalena Bene.

Secretarul general al PMP-ului, deputatul Clement Negruţ, lansează un atac la adresa preşedintelui Iohannis.

Clement Negruţ: „Fostul contracanditat al lui Victor Viorel Ponta, actualul preşedinte Iohannis pare să devină partener al premierului, prin declaraţiie pe care le face. Să nu uităm că actualul preşedinte se bucură de susţinerea a ceea ce s-ar dori să fie opoziţia, adică PNL, iar Victor Viorel Ponta e încă la putere susţinut de baronii PSD şi celelalte partide satelit pe care le-a atras. Aşadar, lupta împotriva lui Ponta nu s-a încheiat, chiar dacă a fost învins la alegeri.

De ce spun că preşedintele pare să fi pus armele jos şi fraternizează cu cel împotriva căruia ar trebui să lupte? În primul rând din cauza declaraţiilor pe care le-a făcut referitor la justiţie. Este un subiect sensibil şi se pare că domnul Iohannis nu îl stăpâneşte foarte bine şi nici nu are consilieri prea buni care să-l sfătuiască sau tocmai acei consilieri i-au pus sula-n coaste deja şi domnul Iohannis dansează damen-vals… după cum cântă Mihalache & Company. S-a văzut de la o poştă după cum recită discursul de la şedinţa CSM ca domnul Preşedinte habar nu are ce spune, sau poate are şi nu îl interesează, dacă ne gândim că domnia sa era parte a unei selecte frăţii USL care în 2012 călca în picioare statul de drept.

Am văzut în discursul preşedintelui cum justiţia a devenit cam tupeistă şi ziariştii care informează despre corupţii din toate partidele ar trebui să tacă”.

Iohannis tace şi… tace

Secretarul general al PMP-ului spune că nu trebuie uitat că actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a participat la puciul (sau tentativa de puci) din anul 2012.

„Acelaşi discurs al USL din anul 2012, uşor asezonat cu figura unui preşedinte care tace şi … tace.

Domnul Iohannis doreste, ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare într-un interval scurt de timp, considerând că după opt ani de monitorizare pe justiţie România nu mai are nevoie de acest instrument. Tot ce s-a câştigat în opt ani de eforturi riscă să se piardă peste noapte. Majoritatea PSD, premierul Ponta şi Guvernul s-au manifestat constant împotriva justiţiei: refuză avize de arestare, propun pe bandă rulantă modificări la Legea ANI pentru a slăbi instituţia, mai schimbă cate o virgulă din alte legi în beneficiul infractorilor, apără la scenă deschisă condamnaţi şi cercetaţi penal etc, etc.

S-a acumulat o puternică aversiune împotriva justiţiei în aproape toată clasa politică, bulversată de anchete şi arestări. Niciodată sistemul politic şi în special PSD-ul nu s-a simţit mai ameninţat si vulnerabil decat azi, mai terorizat de imaginea puşcăriei, mai dornic să încalece la loc judecatorii şi procurorii. În aceste condiţii, a face din ridicarea MCV un obiectiv cu termen atât de scurt de realizare (2016) nu ajută cu nimic justiţia, dimpotrivă. Să ne imaginăm cam ce s-ar fi întâmplat în timpul tentativei de lovitură de stat din vara lui 2012 dacă România nu avea MCV.

Alte două erori ale domnului Iohannis: când spune că justiţia nu ar trebui să fie o superputere şi când cataloghează informaţiile din anumite dosare, apărute în presă, drept scurgeri de informaţii. Probabil domnul Iohannis se resimte după procesul cu ANI şi de aceea are o sensibilitate faţă de activitatea justiţiei de la noi din ţară.

Interesul cetăţenilor României este să aibă o justiţie independentă pe termen lung, o justiţie puternică în faţa tuturor politicienilor, baronilor locali, infractorilor mari şi mici”, mai spune deputatul PMP Clement Negruţ.

Silviu BianÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat decizie definitivă în cazul Silviu Bian, fost secretar de stat şi fost preşedinte al ANOFM: joi, 10 aprilie 2014, fostul secretar de stat şi fost președinte al ANOFM, albaiulianul Silviu Bian, a primit o decizie cu executare.

Condamnat iniţial la 9 ani de închisoare, Silviu Bian (fost vice-preşedinte al PDL Alba) are de ispăşit doar 6 ani.

În octombrie 2011 Silviu Bian a fost suprins la Braşov de procurorii DNA având asupra sa mari sume de bani, ascunse în mânecile hainei şi în alte locuri din îmbrăcăminte.

 

706272_544367768925674_928089004_oComisia de Alegeri din cadrul Ligii Studenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, anunţă rezultatele voturilor din cadrul  Adunării Generale de joi, 14 noiembrie 2013, al doilea tur de scrutin, în vederea alegerii Secretarului, membru al Consiliului Director, pentru mandatul 2013-2014, post declarat vacant începând cu data de 01.11.2013

Candidata înscrisă pentru acest post, ADAM RALUCA-ANCA, studentă la specializarea Măsurători terestre şi cadastru, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii înainte menţionate, conform numărului de voturi, ocupă funcţia de Secretar al LSUA, începând cu data de 18. 11. 2013.

Comisia de Alegeri urează mult succes noului membru al Consiliului Director al Ligii Studenţilor din Alba Iulia.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook