Tags Posts tagged with "Sebes"

Sebes

Daimler, grupul german care deține marca Mercedes-Benz, va începe, oficial, in data de 4 aprilie 2016 producția de cutii de viteze automate cu 9 trepte în Romania. Este vorba de fabrica Star Transmission din Sebeș, a cărei piatră de temelie a fost pusă în urmă cu doi ani, în data de 4 aprilie 2014.

Prin inceperea productiei de cutii de viteze automate cu 9 trepte la Sebes Romania intra intr-un club select al tarilor in care se construiesc transmisii atat de moderne si cu un numar atat de mare trepte.

Noua cutie de viteze cu 9 trepte fabricata de Star Transmission – o companie Daimler – are cod NAG3 (denumire comerciala 9G-TRONIC) si echipeaza modele precum Mercedes-Benz Clasa E.

Miercuri, 2 martie 2016, ora 11:00 la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va avea loc vernisajul mini-expoziţiei „Exponatul lunii martie”. Cu această ocazie va fi expus un fragment din Sbornicul slavon, apărut la Sebeș în anul 1580.
Deşi fragmentară, tipăritura recent identificată prezintă o importanţă deosebită, fiind o raritate bibliofilă. La ora actuală, incluzând fragmentul de la Alba Iulia, sunt cunoscute doar 17 exemplare ale Sbornicului slavon.
Piesa va fi expusă în perioada 2 martie – 3 aprilie 2016.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat 4 tineri din Sebeş, care sunt bănuiţi de comiterea unui furt dintr-o locuinţă din Alba Iulia. Pentru recuperarea prejudiciului, în valoare de peste 8.000 de lei şi obţinerea de probe, poliţiştii au efectuat 4 percheziții la domiciliile bănuiţilor. Toate bunurile furate au fost recuperate.

La data de 23.02.2016, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba, i-au identificat pe E.P.R., de 23 de ani, A.A.G., de 24 de ani, M.B., de 26 de ani şi C.A., de 31 de ani, primii 3 din municipiul Sebeş, iar ultimul din comuna Maieru, judeţul Bistriţa Năsăud, dar care locuieşte fără forme legale în municipiul Sebeş, ca persoane bănuite de comiterea unui furt din locuinţă ce a fost reclamat poliţiei la data de 8 februarie a.c.

În sarcina celor 4 tineri s-a reţinut faptul că, în perioada 07-08.02.2016, au pătruns, prin efracţie, într-un apartament nelocuit din Alba Iulia ce aparţine unei femei din municipiu şi au sustras produse electronice, în valoare de peste 8.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale şi recuperarea prejudiciului cauzat prin fapta lor, la data de 23.02.2016, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, au efectuat 4 percheziţii, pe raza municipiului Sebeş, la domiciliile celor 4 bănuiţi de furt.

Cu această ocazie au fost găsite bunurile sustrase din apartamentul din Alba Iulia, iar doi dintre tineri au fost identificaţi la domicilii.

Faţă de M.B. şi C.A. a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 24.02.2016, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii desfășoară activităţi specifice, în vederea depistării şi luării măsurilor legale şi faţă de ceilalţi doi bănuiţi de furt.

Cercetările sunt continuate.

București, 4 decembrie 2015 – Cu privire la speculaţiile despre achiziţia de către Grupul Schweighofer / Fundaţia Privată Schweighofer a Palatului Herberstein, din Michaelerplatz, Viena, dorim să facem următoarele clarificări.

În primul rând, această tranzacţie a fost realizată de către divizia de imobiliare a Grupului Schweighofer, care este independentă de activităţile din industria lemnului şi de business-ul operațional al companiei Holzindustrie Schweighofer. Divizia de imobiliare are activitate economică proprie, independentă, în piața din Austria și din alte țări, nefiind finanţată de celelalte activităţi ale Grupului. Astfel, respingem orice conexiune speculată între o tranzacție imobiliară realizată în Austria şi activităţile din industria lemnului derulate în România.

În al doilea rând, reiterăm faptul că Holzindustrie Schweighofer a investit, până în acest moment, 778 milioane de euro în România, iar majoritatea profiturilor obţinute din prelucrarea lemnului sunt reinvestite în mod constant în acestă ţară. Compania a generat peste 3.000 de locuri de muncă direct în cele 5 fabrici din România şi mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. De asemenea, Holzindustrie Schweighofer contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale prin sprijinirea financiară a numeroase proiecte sociale din România (într-un cuantum de 4,75 milioane de euro în perioada 2011-2014).

Cu peste 400 de ani de experienţă, Grupul Schweighofer este o afacere de familie recunoscută la nivel internațional. În afară de prelucrarea lemnului şi imobiliare, Grupul operează şi alte divizii cheie precum silvicultura, producţia de vâscoză şi producția de bioenergie.

Despre Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând peste 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. De la intrarea pe piața locală și până în prezent, Holzindustrie Schweighofer a investit 778 milioane de euro în România, iar în ultimii patru ani a contribuit la bugetul statului cu peste 100 milioane de euro. Profitul realizat de companie timp de 10 ani este reinvestit în România, generând în fiecare an noi locuri de muncă. Compania Holzindustrie Schweighofer importă anual din ţările vecine peste 1 milion m3 lemn sub formă de buştean pentru care plătește taxe (peste 40 milioane lei), în timp ce din România pleacă în fiecare an, cu precădere în Extremul Orient, aproximativ 400.000 m3 lemn sub formă de buştean neprelucrat.

Două femei care au provocat un scandal într-un loc public au fost sancţionate contravenţional. Amândouă păreau a fi sub influenţa alcoolului şi gelozia uneia dintre ele a fost motivul pentru care s-au certat, s-au înjurat şi s-au expus într-un mod indecent.

Incidentul s-a petrecut în Piaţa Dacia din municipiul Sebeş, sâmbătă, 3 octombrie, la ora 16.00. După ce a consumat băuturi alcoolice într-unul din localurile din apropiere, Maria V. (59 de ani) a întâlnit-o întâmplător pe Vandana M. ( 39 de ani ) şi i-a cerut “să–i lase soţul în pace”. Vandana se afla şi ea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar între cele două femei a izbucnit un scandal pe timpul căruia s-au înjurat, s-au îmbrâncit şi s-au expus într-un mod care poate fi apreciat ca indecent.

Violenţele au fost de natură să provoace indignarea celor care se aflau în apropiere şi au atras atenţia unui echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un poliţist şi un jandarm, care patrula în zonă. S-a acţionat de urgenţă pentru aplanarea conflictului şi stabilirea vinovăţiei fiecăreia dintre cele două femei. În urma verificărilor s-a constatat că neînţelegerile dintre acestea sunt mult mai vechi şi s-au acutizat în ultimul timp deoarece femeia în vârstă de 59 de ani bănuieşte că soţul său ar avea o relaţie prea apropiată cu cea în vârstă de 39 de ani.

Amândouă au fost sfătuite să evite să mai fie implicate în astfel de conflicte şi, pentru fapta săvârşită, în conformitate cu prevederile legale, au fost sancţionate cu amendă în valoare totală de 400 lei. Totodată li s-a pus în vedere că, potrivit prevederilor Codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi defineşte fapta persoanei care în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică.

Este vorba de un bărbat care a mai fost sancţionat în trecut de jandarmi pentru săvârşirea unor fapte antisociale, E.C. ( 35 de ani ), cunoscut şi cu antecedente penale, care sâmbătă, 19 septembrie, în jurul orei 19.00 se afla în apropierea blocului 154, situat în cartierul M. Kogălniceanu din municipiul Sebeş. La acea oră, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie a intervenit în imobilul respectiv deoarece într-un apartament izbucnise un scandal între un bărbat în vârstă de 38 de ani, soţia şi soacra acestuia. În urma verificărilor efectuate, vinovat de provocarea conflictului a fost găsit bărbatul şi, pentru îndeplinirea procedurilor legale, a fost invitat la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş. Acesta a fost foarte cooperant cu echipajul de jandarmerie, şi-a recunoscut fapta şi acceptat să ofere explicaţii suplimentare cu privire la cele întâmplate, însoţindu-i în acest sens pe jandarmi. În momentul în care ieşeau din scara blocului, E.C. i-a interpelat într-un mod agresiv solicitându-le jandarmilor să-i lase prietenul în pace. Fără să ţină cont nici de recomandările primite din partea forţelor de ordine şi nici de cele ale prietenului său care-l îndemna să înceteze şi să plece, acesta a continuat violenţele verbale până când a fost la rândul său oprit, identificat şi sancţionat contravenţional. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că a tulburat prin strigăte şi larmă liniştea locuitorilor şi a împiedicat echipajul de jandarmerie să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu privind aplicarea măsurile de menţinere a ordinii publice, drept pentru care a fost sancţionat cu două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 7000 lei. La rândul său, prietenul pentru care a intervenit a fost sancţionat cu avertisment scris.

Pentru prevenirea acestor fapte reamintim că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.

Acum aproape un an și jumătate spuneam că reabilitarea și revitalizarea centrului istoric al Sebeșului trebuie să fie cel mai important obiectiv. Atât pentru administrația locală, cât și pentru Consiliul Local Sebeș. Iată că un prim pas a fost deja făcut, prin semnarea contractului pentru realizarea studiilor necesare contractării de fonduri europene pentru a readuce Sebeșului faima de mic burg săsesc.
La finalul săptămânii trecute Primăria Sebeș a semnat contractul pentru „Actualizarea strategiei de dezvoltare locală durabilă a Municipiului Sebeș” şi „Elaborarea planului de mobilitate urbană a Municipiului Sebeș”. Contractul a fost câștigat de firma Foreign Investment Projects, care va primi în total 94.924 lei pentru elaborarea celor două studii. Potrivit condițiilor contractuale atât actualizarea strategiei de dezvoltare cât și elaborarea studiului de mobilitate urbană vor fi realizate și predate Primăriei Sebeș în termen de maxim 80 de zile de la semnarea contractului.
Cele două studii vor sta la baza proiectelor finanțate din fonduri europene ce vor fi elaborate în următoarea perioadă. Planul de mobilitatea urbană va lua în calcul variantele de scoatere a traficului auto din centrul orașului, care va deveni aproape în întregime pietonal, precum și realizarea unor parcări subterane, dar și supraterane. Practic întreg centrul burgului săsesc de odinioară va fi reabilitat.
Împreună cu mai mulți profesioniști, în urmă cu 3-4 luni, am hotărât să facem un proiect de reabilitare a centrului istoric din Sebeș și să încercăm să aducem fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro. Ce înseamnă renovare centru istoric Sebeș? De la infrastructură, apă, canal, străzile toate pietruite, toate cablurile să dispară să intre pe sub pământ, refacerea traseelor de apă prin centru, refacerea piațetei mari unde să putem avea fel și fel de evenimente culturale și educative sau promovarea obiectivelor turistice. Până în octombrie să sperăm că vom termina 80 la sută din studii. Apoi trebuie să depunem dosarul la ADR Centru și un răspuns final, în ce privește finanțarea, ar putea veni în primăvară.
Radu Cristian,
Consilier local Sebeș

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook