Tags Posts tagged with "scrisoare"

scrisoare

Mihaela Codrean e o învățătoare care predă la Școala cu clasele I-VIII din localitatea sătmăreană Homorodu de Mijloc și zilele trecute a postat, pe o rețea de socializare, o scrisoare către părinții elevilor din România. Scrisoarea a adunat nenumărate comentarii, majoritate de apreciere față de munca dascălilor. Redăm scrisoare în continuare.

”Scrisoarea unei invatatoare către parintii copiilor din clasă…din orice clasă!

Din nou nu pot sa tac. Nu am fost atacata direct(nici nu se putea, sunt in pauză încă). Am auzit doar voci, ale diferitelor persoane, vorbind despre cadre didactice. Stiti cum? Cu dusmanie, cu revolta, cu ura in glas si in privire. Si nu, nu mai pot sa tac. Deci scriu.

Părinte drag, tu poate nu realizezi câtă munca am depus eu pana am primit o diploma. O diploma care sa spună ca sunt capabila sa iti educ copilul. Nu stii ca ma trezeam cu noaptea in cap pentru a termina un proiect de lectie, nu stii cate ore am fost asistata, criticata, slefuita de dascălii mei la practica, nu stii ca aveam zile cand abia mă târam spre casa, obosita si flamanda, nu stii de weekenduri întregi in care decupam, pictam, confectionam materiale, pana nu îmi simteam degetele…sau spatele, sau sufletul. Dar anii grei au trecut si am obtinut diploma. Si, lângă numele meu apare un frumos cuvânt, visat si râvnit: invatatoare…Dar anii de munca nu s-au terminat.

Si, părinte drag, chiar daca poate pare greu de crezut, eu iti iubesc copilul. Pe fiecare dintre ei, din clasa mea, din scoala mea, din jurul meu. Si îmi iubesc munca. Chiar daca am avut tentative de a o schimba. Meseria de invatator, de dascăl, rămâne in sufletul meu, indiferent ce îmi va fi dat sa mai trăiesc.

Acestea fiind zise, te rog TE ROG respecta-ma. Nu ma vorbi de rau, mai ales nu in prezenta copilului tau. Nu îmi spune, cu repros in glas, ca fratele băiatului tau reusea sa facă exercitii cu inmultiri mai dificile in clasa a treia, decât fac eu cu copilul tau acum. Tu nu stii, dar programa s-a schimbat intre timp. Si, ca mama iti spun, fiecare copil e unic. Nu ma considera un dusman, ci un aliat. Si nu uita un lucru: eu singura nu voi reusi niciodată sa-ti educ copilul, daca nu am tot sprijinul tau, daca tu nu continui acasa munca pe care o fac eu la clasa. Întreaba-ți copilul ce teme are.Pune-l sa citească in plus. Asculta ce are de spus. Si mai ales, nu astepta din partea mea sa fac minuni. Sunt doar un om. Gresesc si eu, stiu. Nu ma superi daca îmi spui ca am gresit, ci mă raneste tonul tau si atitudinea ta. Nu suntem sef si subaltern, tu si eu, ci o echipa. Iar castigatorul va fi copilul tau.

Îti multumesc daca ai avut răbdarea sa citesti tot. Si iti multumesc de o mie de ori mai mult daca vei tine cont de ce ai citit, înainte de a adresa cuvinte jignitoare la adresa colegilor mei, dascălii de pretutindeni.”

În urma articolului publicat de ziarulapulum.ro prin care Holzindustrie Schweighofer a păgubit statul român și furnizorii de lemn autohton, încă din anul 2003, reprezentanții companiei reacționează și răspund pintr-o scrisoare.

Vă prezentăm mai jos conținutul scrisorii:

”Întregul articol publicat de Neuer Weg este – din nou – un amestec nefericit dintr-o poveste inventată de cineva, care nu este un expert și care vrea doar să facă rău companiei noastre fără nici un motiv.

De la demararea activității fabricilor de cherestea până în octombrie 2014, am folosit un sistem de măsurare electronic, care a fost verificat de către institute independente, și care este utilizat în prezent în multe state membre ale UE pentru măsurarea și clasificarea buștenilor.

Începând cu luna octombrie 2014, din cauza schimbărilor legislative, am fost nevoiți să limităm utilizarea facilităților noastre de măsurare computerizată, care sunt printre cele mai moderne din Europa, doar pentru nevoile legate de procesul tehnologic.

Așa cum specialiștii din industria lemnului din România cunosc, actualmente, măsurarea lemnului relevantă pentru determinarea prețurilor, înregistrare etc. se face direct și manual în pădure / depozitul de buștean, așa cum este prevăzut de noua legislație românească (HG 470/2014) .

Prin urmare, așa-numitele „concluzii” ale domnului Hedrich sunt bazate pe presupuneri greșite.

Ar trebui menționat faptul că măsurarea electronică este cu siguranță și prin natura sa mult mai precisă decât orice măsurătoare manuală. Măsurarea electronică este o metodă aplicată și recunoscută pe plan internațional, dar România face o excepție. Suntem foarte surprinși și ne întrebăm de ce ar denunța cineva un standard european și întreaga industrie europeană a lemnului ca fiind înșelătoare și ar face afirmații nefondate, inclusiv despre acțiuni ilegale. Deoarece astfel de acuzații sunt foarte dăunătoare pentru imaginea și activitatea noastră, compania ia în considerare demararea unor demersuri legale necesare.”

Primarul Alexandru Dăncilă trimis o scrisoare angajaţilor Kronospan, în care spune că oraşul are nevoie de investiţii, dar şi de linişte, cu referire la protestele din ultimele două luni.

Textul scrisorii:

„Scrisoare deschisă,
Stimați angajați,

În ultimele două luni, orașul nostru a fost măcinat de tensiuni interne generate de valurile de proteste. S-a creat un climat deopotrivă dezavantajos: atât pentru cele două părți implicate (organizațiile de mediu si Kronospan), cât și pentru comunitatea locală. Am certitudinea și încrederea că interesul nostru comun, al tuturor, este să oprim acest tumult intern și să găsim cea mai bună și corectă soluție pentru orașul nostru.

Așa cum știți, Primăria Sebeș a susținut și susține investițiile în zonă. Este o strategie obligatorie pentru orice oraș care își dorește să se dezvolte, să crească prin forțe proprii și să asigure cetățenilor șansa la un trai decent. Acestea nu trebuie făcute însă cu orice preț, ci responsabil, legal și cu grijă față de mediu, oameni și normele aferente fiecărui domeniu de activitate.

De aceea, preocuparea noastră constantă a fost de a urmări în permanență și cu atenție activitatea și planurile investiționale ale tuturor companiilor cu sediu local, inclusiv Kronospan. Ori de câte ori au apărut nereguli, acestea au fost sancționate, așa cum nu am ezitat să sprijim proiectele care îndeplineau toate cerințele legale obligatorii. În acest sens, Primăria Sebeș are contact direct cu toate instituțiile abilitate ale statului pentru a asigura calitatea aerului în Sebeș.

În ceea ce privește Kronospan, analiza noastră asupra situației confirmă faptul că au fost urmați toți pașii solicitați de legislatie în procedura de obținere a autorizației de construire și funcționare și că toate normele de mediu sunt respecte de companie.

Primăria a făcut o serie de demersuri către instituțiile statului pentru a rezolva câteva probleme majore: o cartografiere a situației privind calitatea aerului și protecția mediului în Sebeș, precum și un studiu asupra stării de sănătate a cetățenilor. Aceste cartografieri, precum și concluziile dezbaterilor publice care vor fi organizate în viitorul imediat de către Primăria Sebeș vor sta la baza deciziilor care se impun la nivel de municipiu pentru a se asigura protecția cetățenilor, principalul nostru interes. Aceștia vor fi constant informați cu privire la evoluția proiectului și măsurile care se vor lua în fiecare fază.

Până atunci însă, orice fel de proteste, orice acumulare de tensiune internă și orice conflict nu vor face decât să amplifice starea de fapt existentă. Acestea nu sunt o soluție și nu reprezintă o rezolvare a problemei cu care ne confruntăm în această perioadă. Apelez la buna dumneavoastră înțelegere pentru ca, împreună, să depășim această perioadă, fără impedimente.

Primarul Municiupiului Sebeș, Adrian Alexandru Dăncilă”.

E absolut halucinant ce se întâmplă câteodată în România. În loc de „La mulţi ani!” românii au primit din partea statului, la început de an somaţii de plată. Şi nu vorbim despre nişte înştiinţări la care oamenii se aşteptau ci la ceva aberant şi absurd, pentru că printre cei vizaţi au fost şi mulţi copii care, după mintea celor de la ANAF aveau restanţe la plata contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate.

48.000 de persoane fizice din judeţul Alba au primit astfel de somaţii privind plata unor datorii restante din anul 2012. Este vorba despre contribuţii la asigurările sociale de sănătate pentru venituri pe care oamenii le-au realizat în urmă cu trei ani.

Câteva mii dintre somaţii sunt pe numele unor copii minori care au primit alocaţiile în conturi deschise la bănci. Într-un caz, unui copil i se cer bani chiar şi pentru o perioadă în care încă nu era pe lume. Dar de ce să ne mirăm de aşa ceva când în România, am văzut şi morţi votând.

Foamea de bani, disperarea generată de incompetenţă i-a împins pe subalternii lui Ponta, de la ministrul Finanţelor, la şeful ANAF şi cei de sub ei, să ordone scotocirea prin buzunarele românilor. Ne-am putea aştepta să ne intre prin case şi să ne ia din bunuri aşa cum se întâmpla pe vremea stăpânirilor străine. Accesul la conturile bancare ale contribuabililor, permis printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, a dus la această avalanşă de somaţii ANAF în toată ţara, prin care Fiscul vrea să scoată bani din piatră seacă, mai precis din taxarea depozitelor bancare din care românii ar face „profit”.

Şi nu doar copiii sunt ţintele Fiscului, ci zeci sau sute de mii de persoane ale căror conturi bancare sunt acum în baza de date a inspectorilor fiscali.

După ce scandalul cu alocaţiile copiilor a explodat, conducerea ANAF recunoaşte că „obiectul impunerii nu îl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi”. Şi dacă un părinte nu ridică alocaţia din acel cont pentru a strânge acolo bani pentru studiile viitoare ale copilului sau pentru eventuale urgenţe medicale, statul trebuie să vină să îl dijmuiască?

Potrivit unor informaţii apărute chiar în presa locală pentru cele 48.000 de decizii care au fost trimise prin poştă, în judeţul nostru, cu confirmare de primire, Fiscul ar fi cheltuit 288.000 de lei, adică aproape 65.000 de euro! Iată cât e de scumpă prostia celor care au orchestrat această idioţenie.

Este incredibil ce se întâmplă! În plin scandal, Victor Viorel Ponta iese ieri cu declaraţii cum că va cere sancţionarea celor vinovaţi de gafa comisă. Domnule premier, tu eşti primul care trebuie să fie sancţionat! De fapt trebuia să fi părăsit guvernarea de multă vreme deoarece, chiar de la început ne-ai arătat de ce eşti în stare.

În tot acest scandal preşedintele Iohannis se face că nu vede. Poate e prea preocupat de ridicarea MCV-ului. Halal conducători avem!

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruţ

Doamnă ministru,

V-am admirat întodeauna pentru cariera dumneavoastră sportivă și din cât am observat sunt câteva eforturi și în ce privește sportul românesc la nivel de minister, dar nu uitați că dumneavoastră conduceți Ministerul Tineretului și Sportului nu Ministerul Tineretului sau Sportului. E inexplicabil să văd că aplecare mai mare asupra tineretului o desfășoară ANPCDEFP decât MTS, sau considerați oare că prin sport vă adresați tinerilor. Nu cred că înțelegeți atât de prost o astfel de instituție. De ce vă acuz că nu vă preocupați de tineret. Studenții sunt tineri și activitățile dedicate lor intră în activitatea ministerului pe care îl conduceți. Din păcate se pare că această direcție din cadrul ministerului nu prea funcționează și dacă vreau să vorbesc cu cineva care se ocupă de studenți nu reușesc să contactez telefonic pe nimeni, decât un consilier incapabil care mă amână de pe o zi pe alta, nefiind în stare să îmi dea o rezolvare unei spețe pe care eu o consider o nedreptate și o ilegalitate. În cazul în care nu sunteți la curent cu ce se întâmplă în ministerul pe care îl conduceți, aflați de la mine că unii dintre angajații dumneavoastră nu își fac treaba pentru care sunt plătiți din banul public, ba chiar și încalcă legea și nu răspund adreselor în timpul legal. Vorbesc aici, deschis, despre o situație din cadrul Direcției Programe și Proiecte pentru Tineret și Studenți. Probabil pentru dumneavoastră și colegii dumneavoastră suma de 25.186 lei reprezintă ceva insignifiant, însă pentru organizația pe care o conduc reprezintă modul în care în mod voluntar aducem o mică contribuție în educația tinerilor. Repet, membrii organizației noastre și corpul de voluntari implementează proiecte pentru educația tinerilor în mod voluntar, Asociația Alumni UAB neavând niciun angajat. Din timpul meu și câteteodată din salariul meu de 1300 de lei (din nou o sumă modică pentru dumneavoastră), aloc o parte considerabilă pentru a face ceva în comunitatea de tineri albaiuliană. Astfel de inițiative am derulat atât prin fonduri ale Fundației Comunitare Alba (un ONG) cât și prin mai multe proiecte mici (5000 Euro) finanțate de Comisia Europeană.

Dar să vă descriu situația în care ne aflăm. În luna Aprilie a anului 2014 s-a lansat anunțul pentru Concursul Național de Proiecte de Tineret și Concursul Național de proiecte studențești. În cadrul ultimului dintre cele două, Asociația Alumni UAB pe care o conduc a depus un mic proiect, proiectul DAC-OS nr. Înregistrare 4415/07.05.2014. În data de 16.06.2014 s-au afișat rezultatele și din păcate nu am fost prin lista de proiecte aprobate deși consideram noi că am depus un proiect bun, motiv pentru care am depus contestație (Nr. 971/18.06.2014). Răspunsul la contestație a fost unul neașteptat, proiectul nostru a obținut cel mai mare punctaj dintre toate proiectele declarate câștigătoare și înainte și după contestații și nu doar la proiectele studențești cât și la cele de tineret. Așadar, după contestație s-a dovedit că proiectul nostru e cel mai bun. Bucuria a fost mare pentru toți cei care am lucrat, însă după scurt timp a venit și deziluzia și dezamăgirea. Cum s-a făcut cum nu s-a făcut, declarați căștigători tot nu am văzut finanțarea. Suntem un ONG mic și nu ne permitem să cheltuim bani în judecăți așa că ultima noastră modalitate de luptă este să vă adresăm această scrisoare deschisă.

Ce s-a întamplat, doamnă ministru?

– În data de 03.07.2014 am fost contactat telefonic de către d-na Ilinca Stemat, consilier în cadrul Direcției Programe și Proiecte pentru Tineret și Studenți și am fost anunțat că voi primi pe e-mail o cerere de accord cu privire la sumele aprobate (deși metodologia prevede doar pentru proiectele locale o astfel de aprobare în care ar trebui să se menționeze și date cu privire la semnarea contractului de finanțare). Deoarece unele situații cu privire la locația stabilită în cadrul proiectului s-au schimbat am întrebat dacă se poate schimba locația stabilită în cadrul proiectului și am fost sfătuit să fac o cerere în acest sens, dar mai înainte să răspund respectivului accord.

– În aceași zi 03.07.2014 am primit respectivul acord emis de Direcția Programe și Proiecte pentru Tineret și Studenți cu nr. 1292/03.07.2014 în care erau speficicate categoriile de cheltuieli aprobate precum și faptul că pentru detalii suplimentare, în vederea încheierii formalităților legale de finanțare nerambursabilă, persoană de contact din partea MTS – Direcția de Programe și Proiecte pentru Tineret și Studenți: Ilinca Stemat Consilier II.

– În data de 04.07.2014 am transmis pe adresa de mail a doamnei Ilinca Stemat o adresă prin care ne-am exprimat acordul cu privire la sumele alocate (nr de la noi: 12/04.07.2014). În aceași zi am transmis doamnei Ilinca Stemat solicitarea de relocare (nr de la noi: 13/04.07.2014).

– În data de 05.07.2014 am sunat-o pe doamna Ilinca Stemat care mi-a confirmat că au ajuns documentele mai sus menționate și am întrebat cum se va derula în continuare procedura de contractare pentru că în metodologie nu regăsesc foarte multe informații legate de procedură. Mi s-a transmis să aștept și că voi fi contactat.

– Am așteptat până la momentul în care proiectul trebuia să debuteze, moment în care am revenit cu un telefon la doamna Stemat. Mi-a transmis ca au fost ceva probleme legate de contract și că ea este în concediu dar în momentul în care va reveni la birou mă va informa cu privire la această situație.

– A mai trecut o lună, când am revenit cu telefoane la doamna Stemat, la care nu mi-a răspuns decît după multe insistențe la care mi-a spus că urmează să primesc un răspuns cu privire la problema respectivă.

– Alte telefoane prin care am primit același răspuns dar și că nu are cine să semneze hârtia respectivă. Totodată întrebând de posibilitatea ca problema să se rezolve am fost informat că dacă contractul nu s-a semnat conform metotologiei în termen de 30 de zile, nu se mai poate finanța proiectul. Am replicat că dacă am fost informat că a existat o problemă la departamentul economic cu privire la contract, eu nu aveam cum să semnez acel contract care nu exista și că în mod normal trebuia să primesc un răspuns conform legii. Mi s-a transmis din nou vă voi primi un răspuns.

– În 16.10.2014 am trimis o adresă prin care solicitam un răspuns pentru cele menționate mai sus.
După o lună am început să sun și să întreb care e situația adresei mele și am fost informat telefonic atât de doamna Stemat cât și de alte personae din cadrul direcției că voi primi un răspuns dar că nu este domnul director care să semneze documentul.

– În data de 27.11.2014 am depus o reclamație atât la secretarul de stat al ministerului cât și la cele două direcții. Tot fără nici un răspuns, deși am telefonat din nou la doamna Stemat să îmi confirme dacă adresele mele au ajuns. Aceasta a confirmat și mi-a promis că voi primi un răspuns doar că directorul a fost ocupat și nu a avut timp să semneze răspunsul care este deja pregătit. Mai mult am solicitat numerele de înregistrare ale adreselor mele și doamna Stemat mi-a promis că mi le va trimite prin e-mail. La fel și răspunsul la adresele mele le va trimite atât prin Poșta Militară cât și prin e-mail.

9 decembrie 2014

Cu regrete, Cristian Dima, președinte Asoociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Foto: romanialibera.ro

Attila KorodiReprezentanţii celui mai important ONG care s-a exprimat împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană a trimis o scrisoare deschisă noului ministru al Mediului, Attila Korodi, care este în acelaşi timp şi vechiul ministru al acestui sector sensibil.

SCRISOARE DESCHISĂ

Stimate Domnule Ministru Attila Korodi,
Stimaţi membri ai Comisiei de Analiză Tehnică a proiectului Roşia Montană,

Asociaţia Alburnus Maior şi Campania Salvaţi Roşia Montană vă solicită să acţionaţi în acord cu legislaţia în vigoare, şi în acest nou mandat de ministru, şi să avizaţi negativ acordul de mediu solicitat de Roşia Montană Gold Corporation în 2004.

În argumentarea acestor demersuri, vă aducem la cunoştinţă următoarele aspecte privind proiectul Roşia Montană:

1.Mina de la Roşia Montană ar fi cea mai mare exploatare auriferă, de suprafaţă, din Europa. Impactul acesteia asupra naturii Munţilor Apuseni va avea consecinţe certe devastatoare asupra peisajului, biodiversităţii, pânzei freatice şi surselor de apă. Patru masive muntoase ar fi aruncate în aer; carierele ar avea un diametru de peste 8 kilometri. Actualul sat Corna ar fi în întregime acoperit de un lac de decantare, cu cianuri şi metale grele, care s-ar întinde pe 300 de hectare. În plus, La Roşia Montană s-ar folosi de 10 ori mai multă cianură de sodiu decât toată cantitatea folosită actualmente pe continent. Lipsa impermealizării şi siguranţa precară a iazului sunt un motiv suplimentar de îngrijorare, barajul din anrocamente de 185 de metri fiind propus la 2 km în amonte de Abrud, unde locuiesc peste 5.000 de oameni.

2.Proiectul de minerit aurifer propus la Roşia Montană presupune devierea cursului natural al Râului Corna pentru a permite construcţia iazului de decantare. Conform Directivei Cadru pentru Apă (1) devierea este permisă doar în cazul proiectelor de interes public deosebit. Transpunerea Directivei Cadru pentru Apă în România s-a realizat prin Legea Apei nr. 107 din 25 septembrie 1996. Cu toate acestea, Legea Apei 107/1996 nu stipulează autoritatea competentă pentru a declara un proiect ca fiind de interes public deosebit şi nu stipulează o procedură care să fie urmată de către autoritatea competentă când declară un proiect ca fiind de interes public deosebit. În lipsa unor astfel de prevederi, autorităţile din România s-ar afla în situaţia de încălcare a Directivei Cadru pentru Apă în eventualitatea eliberării acordului de mediu.

3.Roşia Montană Gold Corporation nu este proprietarul sau concesionarul tuturor terenurilor incluse în proiect. Există proprietari de terenuri private, esenţiale în avansarea proiectului (ex. locaţia uzinei de procesare), care refuză vehement vânzarea acestor proprietăţi ceea ce face imposibilă obţinerea de către operatorul minier a permiselor necesare. Mai mult, imobilele administrative şi terenurile aflate în proprietate publică, sunt conform legislaţiei actuale, imposibil de transferat către un operator privat, fără dezbatere sau licitaţie publică.

4.Certificatul de descărcare de sarcină arheologică 9/2011 emis în data de 14 iulie 2011 de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Judeţului Alba, prin care s-a descarcat arheologic întreaga suprafaţă a Masivului Cârnic este suspendat printr-o sentinţă definitivă a Tribunalului Suceava din ianuarie 2014. Acelaşi certificat face obiectul unei acţiuni în anulare. Procesul se află pe rolul Tribunalului Buzău, Secţia de Contencios Administrativ, dosarul nr. 8243/117/2011.

5.Masivul Cârnic este înregistrat în Lista Monumentelor Istorice (2), versiunea revizuită, actualizată şi republicată în 2010. Masivul Cârnic este clasat ca monument istoric în întregime, cu toate elementele sale, atât ca extindere teritorială, cât şi ca tipologie şi cronologie a vestigiilor.

Potrivit Legii minelor nr. 85/2003 suprapunerea carierelor peste obiective clasate ca monumente istorice încalcă prevederile art. 11, alin.1: „Efectuarea de activităţi miniere pe terenurile pe care sunt amplasate monumente istorice, culturale, religioase, situri arheologice de interes deosebit […], precum şi instituirea dreptului de servitute pentru activităţi miniere pe astfel de terenuri sunt strict interzise.”

Prin urmare, titularul proiectului minier se află în imposibilitatea de a obţine acordul de mediu, ce are la baza inclusiv evaluarea impactului asupra patrimoniului cultural.

6.Avizul de mediu pentru Planul de Urbanism Zonal modificat pentru Zona de Dezvoltare Industrială a RMGC, eliberat de de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu în martie 2011, face obiectul unei acţiuni în anulare, ce se judecă de către Tribunalul Covasna sub numărul de dosar 8318/117/2011. Suspendarea aceluiaşi aviz este cerută prin dosarul 740/117/2012, aflat pe rolul Tribunalului Bacău. Avizul de mediu este un act obligatoriu pentru aprobarea planului de urbanism zonal pentru perimetrul de dezvoltare industrială propus de Roşia Montană Gold Corporation, plan care nu a fost încă supus aprobării Consiliului Local Roşia Montană. Avizul de mediu contravine legislaţiei în vigoare, fiind eliberat pentru o zonă protejată arheologic supusă unui program de reabilitare ecologică din fonduri guvernamentale. Mai mult, însuşi auditul juridic solicitat de dumneavoastră în mandatul anterior recomandă oprirea analizei proiectului minier de la Roşia Montană în urma deciziei definitive a Curţii de Apel Alba Iulia, decizie care anulează Hotărârea Consiliului Local Roşia Montană nr.1/2009 de confirmare a planurilor de urbanism iniţial votate în 2002. Pe această cale, vă invităm să publicaţi acest audit pentru a respecta criteriile de transparenţă privind studiile realizate din fonduri publice.

Procesul de avizare de mediu a acestui proiect minier durează deja de zece ani. Considerăm că această perioadă de timp a fost mai mult decât suficientă pentru ca titularul de proiect să parcurgă procesul de avizare. În tot acest timp, proiectul nu a reuşit să îşi demonstreze viabilitatea, rând pe rând, avizele emise fiind anulate în justiţie.

Prezenţa companiei miniere la Roşia Montană este foarte toxică pentru orice plan de dezvoltare durabilă a localităţii şi pentru reecologizarea din fonduri europene a vechii mine de stat. Menţionăm că prin atitudinea responsabilă a ministerului mediului de respingere şi nu suspendare a acordului de mediu, se deschide calea realizării unor noi planuri de urbanism care să deblocheze economic zona.

Ţinând cont de cele prezentate mai sus, vă solicităm să dispuneţi respingerea acordului de mediu, luând în considerare că o simplă suspendare a procedurii de evaluare nu reprezintă o soluţie pe termen lung pentru comunitatea din Roşia Montană şi protecţia mediului înconjurător.

Cu respect,

Eugen David, preşedintele Alburnus Maior

Foto: cotidianul.ro

salvamontInspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Colonel Nicolae Cornea, a adresat recent o scrisoare de mulțumire salvatorilor montani din Alba, felicitându-i pentru implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în acțiunea de căutare și salvare a victimelor accidentului aviatic produs în Munții Apuseni, în data de 20 ianuarie.

„Iată că munca Salvamontiștilor din Alba este recunoscută la nivel național și modul în care ei și-au îndeplinit misiunea este apreciat ca fiind exemplar, chiar dacă condițiile în care au intervenit au fost extrem de dificile.

Avem oameni foarte bine pregătiți la Salvont Alba și știm că ne putem baza pe ei oricând, fie că vorbim de accidente pe munte, de turiști rătăciți sau chiar în caz de calamități naturale. Turiștii care vin în județul Alba trebuie să știe că aici sunt în siguranță și oricând cineva este gata să le vină în ajutor, dacă au nevoie.

Mă bucur că cum le pot mulțumi public și eu Salvamonțiștilor din Alba și îi asigur că vom fi în continuare alături de ei, ajutându-i să-și facă treaba.”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Vezi aici scrisoarea de felicitare primită de conducerea Salvamont Alba:

Scrisoare Salvamont

salvamontInspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Colonel Nicolae Cornea, a adresat recent o scrisoare de mulțumire salvatorilor montani din Alba, felicitându-i pentru implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în acțiunea de căutare și salvare a victimelor accidentului aviatic produs în Munții Apuseni, în data de 20 ianuarie.

„Iată că munca Salvamontiștilor din Alba este recunoscută la nivel național și modul în care ei și-au îndeplinit misiunea este apreciat ca fiind exemplar, chiar dacă condițiile în care au intervenit au fost extrem de dificile.

Avem oameni foarte bine pregătiți la Salvont Alba și știm că ne putem baza pe ei oricând, fie că vorbim de accidente pe munte, de turiști rătăciți sau chiar în caz de calamități naturale. Turiștii care vin în județul Alba trebuie să știe că aici sunt în siguranță și oricând cineva este gata să le vină în ajutor, dacă au nevoie.

Mă bucur că cum le pot mulțumi public și eu Salvamonțiștilor din Alba și îi asigur că vom fi în continuare alături de ei, ajutându-i să-și facă treaba.”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Vezi aici scrisoarea de felicitare primită de conducerea Salvamont Alba:

Scrisoare Salvamont

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook