Tags Posts tagged with "RYMA"

RYMA

Spaţiile RYMA din Cetatea Alba Iulia încheie frumos perioada verii.

Trupa Les Elephants Bizzares va concerta sâmbătă, 27 septembrie 2014, în spaţiile RYMA de pe latura de nord a Cetăţii Alba Iulia.

Cea mai bună combinaţie de indie, pop, rock şi jazz pentru iubitorii muzicii de calitate din Alba Iulia într-un eveniment muzical.

Aşadar, sâmbătă, 27 septembrie 2014, ora 20.00, nu vă faceţi program! În spaţiile RYMA are loc un concert de calitate şi after party.

Preţul biletului de intrare este 10 lei.

Trupa Les Elephants Bizzares a fost înfiinţată în anul 2007 de Claudiu Ştirbei – tobe, Mihai Marin – bas, Cătălin Rădoi (aka Proka) – chitară şi Ştefan Matei – voce.

Alba Carolina Cup Dog Show va avea loc în perioada 16-17 august 2014 în Spaţiile RYMA din Cetatea Alba Iulia.

Ajunsă la cea de-a şasea ediţie, competiţia prilejuieşte întâlnirea cu sute de căţei din cele mai diferite rase.

Cele mai frumoase exemplare se vor lupta pentru titlul de Supreme Best In Show.
Programul evenimentului

Sâmbătă, 16 august 2014:

Ora 10.00 Expoziţii de club, târg de adopţii canine
Ora 15.00 Începerea arbitrajelor
Orele 13.00-15.00 Acces în expoziție/control veterinar
Ora 15.00 Deschiderea expoziției
Orele 15.00-18.30 Arbitraje la ring
Ora 18.30 Demonstraţii de dresaj
Ora 19.00 Best in Show

Duminică, 17 august 2014:

Ora 10.00 Târg de adopţii canine
Ora 10.00 Începerea arbitrajelor
Orele 8.00-10.00 Acces în expoziție/control veterinar
Ora 10.00 Deschiderea expoziției
Orele 10.00-13.30 Arbitraje la ring
Ora 13.30 Demonstraţii de dresaj
Ora 14.00 Best in Show.
Foto: vistawallpapers.ro

 

Spaţiile RYMA din Cetate vor găzdui prima întâlnire a viitorilor Junior Rangers din Alba Iulia. Obiectivul stabilit este formarea unui grup de 25 de copii cu vârste cuprinse între 5-11 ani care să fie educaţi în spiritul ecologic şi al dragostei pentru natura prin drumeţii şi activităţi nonformale care ţin de punerea în valoare a ariilor naturale protejate din judeţul Alba. Întâlnirea va avea loc astăzi, 27 iunie, la ora 17:00, la RYMA.

Pe parcursul verii se vor organiza 4 excursii GRATUITE cu copiii (în limita locurilor disponibile), la Râpa Roşie, Rimetea, Valea Frumoasei şi Ampoiţa. Copiii vor fi însoţiţi de animatori pentru natură dar pot veni şi însoţiţi de părinţi. O dată la două săptămâni la RYMA vor avea loc întâlniri cu  animatori pentru natură şi ghizi montani alături de care copiii se vor juca inteligent, vor învăţa şi îşi vor cultiva dragostea pentru natură şi drumeţii.

Obiectivele proiectului sunt educarea și creșterea implicării tinerilor din şcoli în activităţi de tip Junior Rangers şi în acţiuni de voluntariat; integrarea unor cursuri de educaţie ecologică în cadrul şcolii de vară „Aventura din Cetate” care va avea loc vara aceasta la RYMA; realizarea unui birou de reprezentare şi recrutare de voluntari şi membrii a ONG-urilor partenere, a unui punct informare ecoturistică şi a unei expoziţii cu itinerarii turistice prin implicarea partenerilor proiectului; colaborarea cu instituții şi organizații care doresc să realizeze tabere şi programe educative pentru copii și tineri prin valorificarea infrastructurii turistice existente la RYMA:camping, hostel, infopoint, galerie de artă şi a informaţiilor şi serviciilor furnizate de Asociaţia RYMA cu suportul partenerilor din proiect.

Asociaţia RYMA va înfiinţa acest club în cadrul proiectului „Promovarea ariilor naturale protejate din Judeţul Alba prin activităţi de informare şi de tip Junior Ranger” finanţat prin programul Spaţii Verzi de către Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. Partenerii proiectului sunt Asociaţiile Trăscău Corp, Ecouri Verzi, Albamont şi Consiliul Judeţean Alba.

Pentru înscrieri trimiteţi un mail la juniorrangers.alba@gmail.com sau puteţi să vă prezentaţi astăzi, la ora 17:00, la RYMA.

Afis Play for MayÎn acest weekend, „Play For May” redă startul distracției și al  bunei dispoziții în Cetatea Alba Carolina. Asociația RYMA (Revolutionary Youth Movement for Arts) se mândrește cu al 6-lea an consecutiv de voie bună, muzică de calitate și mediu ideal de relaxare în compania artiștilor și a prietenilor.

Organizatorii au pregătit 2 seri dedicate exclusiv domeniului muzical, iar cea de a 3-a vă va aduce zâmbetul pe buze printr-un spectacol de Stand-Up Comedy memorabil alături de Dan Badea, Marius și Spanciu. În timpul zilei sunt pregătite numeroase activități şi jocuri cu premii ( ping-pong, slackline, climbingwall , badminton etc) ce vă vor ține ocupați, într-o atmosferă susţinută de DJ pe scena mare începând cu orele 16:00. Sâmbătă după-masa echipa Airsoft Superdaddys va vace o demonstraţie de Airsoft şi concursuri de tras la ţintă. Duminică după-masa este dedicată copiilor, când începând cu ora 16:00 micuţii se vor întâlni cu Ping şi Pong, cu Zâna Julie care pictează pe faţă şi cu membrii  Asociaţiei Stop Autism care vor susţine activităţi şi jocuri pentru copii. Activităţile şi concertele  de pe  timpul zilei sunt gratuite şi sunt sprijinite financiar de Primăria Municipiului Alba Iulia. Cei care dorescîşi pot monta corturile în camping. Campingul este gratuit  şi are o capacitate de 50 de corturi. Pentru că vremea se anunţa instabilă organizatorii s-au pregătit cu 300 de pelerine de ploaie, aşa încât nimic nu va putea strica distracţia la PLAY FOR MAY!!!

Program festival:

Vineri,  Scena 1 : 16:00 Octa 17:00 Ecos 18:00 Badea Funk 19:00 Kito 20:30EXILE & MISTIC 21:00 OMU GNOM & DJ PILU 22:30 SUBCARPAȚI –––––––- Scena 2 00:00 Power pe Vinil 01:30 Dj Muh’Fucka 03:00 Ecos

Sâmbătă, Scena 1: 16:00 Groove On Live DJ Session cu Jo.E & guests Radio Kwaye (Electroclown & Bogdan) , Zekarjah (reggae) 21:00 SHADOWBOX 22:30 BASSKA Scena 2 00:00 INJEKTAH 02:00 DJ DEX 03:30 SYL

În fiecare seară de concerte se vor lansa lampioane, vor fi jonglerii cu foc şi workshop de percuţii.

Duminică, ora 16: Jocuri şi activităţi pentru copii ;   ora  21:00 Scena 2 – Stand Up Comedy Show – Dan Badea , Marius și Spanciu  Rezervări mese: 0755741878 , cu menţiunea ca în ziua spactacolului preţul biletului pentru acest spectacol  este 20 lei. Pentru iubitorii de muzică Asociaţia RYMA a pregătit un miniabonament la preţ special pentru serile de 16-17 mai la preţul de 25 lei iar preţul unui bilet normal pe zi este de 15 lei.

Festivalul PLAY FOR MAY este organizat de Asociaţia RYMA şi Primăria Municipiului Alba Iulia şi este transmis LIVE de Groove On Radio .

Tres CourtsÎn perioada 9-11 mai 2014 în Spaţiile RYMA din Cetatea Alba Iulia are loc Festivalul Internaţional Tres Courts (Film Foarte Scurt).

De notat că este a VII-a ediţie găzduită de oraşul Alba Iulia.

Programul Festivalului Tres Courts:

Vineri, 9 mai, ora 20.30 Selecţia Naţională de filme – intrarea LIBERĂ!
Sâmbătă, 10 mai, ora 20.30 Selecţia internaţională urmată de concertul trupei Ţapinarii – intrarea 10 lei
Duminică, 11 mai, ora 17.00 Selecţia filmelor pentru copii şi pictură pe faţă pentru copii – intrarea liberă!

Festivalul de film foarte scurt îşi propune o selecţie de filme venite din toată lumea şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durate filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată.

Sunt prezente toate genurile de filme: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental.

Festivalul Tres Courts are loc în 2-11 mai 2014 în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 20 sunt din România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova. În total, 28 de ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul.

Organizatorul festivalului în România este Institutul Francez din Cluj, coordonând şi evenimentele similare din Ungaria, Slovacia şi Moldova.

TineretÎn perioada 2-9 mai 2014 la Alba Iulia au loc evenimentele din cadrul Săptămânii Naţionale a Tineretului, eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor.

Programul Săptămânii Tineretului cuprinde: dezbateri pe tematică de tineret, Târg de joburi pentru tineri, „Start – Crosul Tineretului” şi concursurile sportive „Cupa Ziua Tineretului” şi alte activităţi culturale ntr-o oază de verdeaţă din Cetatea Alba Iulia: Spaţiile RYMA.

Programul Săptămânii Naţionale a Tineretului:

Vineri, 2 mai 2014

Ora 19.00 – Masa Rotundă: Intâlnirea tinerilor cu membrii Grupului de teatru „Skepsis”
Locaţia: Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia

Marţi, 6 mai 2014

Ora 9.00-13.00 „Târg de Joburi pentru Tineri”
Invitaţi: firme din judetul Alba, ONG-uri, tineri 14-35 ani
Locaţia: Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia

Ora 14.00 Dezbatere pe tema „Tinerii Europei”- şansele tinerilor în UE de astăzi
Workshop „Voluntariat şi antreprenoriat pentru tineri”
Locaţia: Casa de Cultură a Studenţilor

Miercuri, 7 mai 2014

Ora 10.00 „Crosul Tineretului
Locaţia: Sanţurile Cetăţii (zona restaurantului Gothic), aprox. 2.700 m
Participanţi: tineri 14-35 ani
Categorii de vârstă: 14-17 ani (F+M) şi 18-35 ani (F+M)

Ora 12.00 – premierea se va face pe categorii de vârstă (F+M), locul I, II, III
Se vor acorda medalii, diplome, materiale sportive
Se va premia cea mai „funny” costumaţie

TOMBOLA: Premiul – o bicicletă

Ora 16.00-19.00 Competiţii sportive „ Cupa Tineretului” la fotbal, tenis, tenis cu piciorul, tenis de masă (F+B)
Participanţi: tineri 14-35 ani
Locaţia: Clubul Winner’s Club Ţălnar Alba Iulia
Se vor acorda premii: medalii, diplome, materiale sportive

Vineri, 9 mai 2014 – Spaţiile RYMA

Ora 16.00-21.00 Workshop GRAFFITI
Alte activităţi: volei, panou de căţărare, darts, etc
Invitaţi: AEMINIUM (George Grosu)

RYMAAsociaţia RYMA a fost selectată pentru a treia oară de către Fundaţia pentru Parteneriat pentru realizarea unui proiect din cadrul programului „Spaţii Verzi” finanţat de către MOL România.  RYMA este singura asociaţie nonguvernamentală din judeţul Alba care a reuşit să acceseze aceste fonduri de la înfiinţarea acestui program de finanţare până acum şi nu doar o dată, ci de trei ori.

După două finanţări de succes în 2011 şi 2013 pe componenta „Spaţii verzi urbane” în urma cărora s-au amenajat la RYMA campingul, grădina de promenadă şi spaţiul de joacă „Aventura din Cetate”, anul acesta Asociaţia RYMA a aplicat pe componenta „Arii naturale protejate”, dorind să îşi extindă sfera de activitate în afara Cetăţii Alba Iulia, folosindu-se totodată de infrastructura turistică, în curs de realizare la RYMA.

Proiectul se numeşte „Promovarea ariilor protejate din judeţul Alba prin activităţi de informare şi de tip Junior Rangers” şi are ca scop principal promovarea şi conştientizarea importanţei ariilor protejate în rândul localnicilor şi turiştilor prin dezvoltarea unui parteneriat durabil cu custozii parcurilor din judeţul Alba privind activităţi de tip Junior Rangers şi amenajarea unui Info Point în Cetatea Alba Iulia.

Printre activităţile proiectului se numără educarea și creşterea implicării tinerilor din şcoli în activităţi de tip Junior Rangers şi în acţiuni de voluntariat, înfiinţarea clubului Junior Rangers Alba şi iniţierea de excursii în ariile protejate, integrarea unor cursuri de educaţie ecologică în cadrul cursurilor de vară de la locul de joacă „Aventura din Cetate” de la RYMA, realizarea unui birou de reprezentare şi recrutare de voluntari şi membrii ai ONG-urilor partenere, a unui punct informare ecoturistică şi a unei expoziţii cu itinerarii turistice în spaţiile interioare de la RYMA cu ajutorul partenerilor proiectului, promovarea şi conştientizarea necesităţii conservării rezervaţiilor naturale şi a biodiversităţii în rândul localnicilor, turiştilor şi agenţilor economici, colaborarea cu instituţii şi organizații care doresc să realizeze tabere şi programe educative pentru copii și tineri prin valorificarea infrastructurii turistice existente la RYMA: camping, infopoint, galerie expoziţională şi a informaţiilor şi serviciilor furnizate de Asociaţia RYMA cu suportul partenerilor din proiect.

Valoarea proiectului este de 29.875 lei, din care valoarea finanţării este de 19.970 lei, restul de 10.105 reprezentând contribuţia Asociaţiei RYMA şi a eventualilor sponsori şi partenerilor atraşi în proiect.

Partenerii Asociaţiei RYMA sunt Asociaţia „Trascău Corp” Zlatna şi Asociaţia „Ecouri Verzi” din Cluj Napoca, custozi ai ariilor protejate din judeţul Alba . Proiectul se va desfăşura în perioada 1.05.2014 – 15.09.2014.

INSANE BEATSInsane Beats este un proiect care a pornit de la simpla idee de party, dar pe parcursul a 3 ediţii a adunat mai mulţi Dj şi MC precum Razy şi Wave Skope din Timişoara , Elementrix şi Dj Muh’fucka din Arad şi MC care au fost implicaţi sunt Exile şi Presto din Arad.

Insane Beats vrea să promoveze atât la nivel local cât şi la nivel naţional muzica underground aducând de fiecare dată alţi artişti fie la început de drum fie artişti cu experienţă.

Pe parcursul celor 3 ediţii acest proiect a adunat tot mai multă lume care simţea lipsa muzicii underground. Fondatorul acestui proiect este Dj Muh’fucka care a început acest proiect din dorinţa de promovare a muzicii bune, dar de care lumea nu prea a auzit.

TERAPIE DE BASM(comic book)

În vremuri obsesiv-compulsive, într-o societate cu deficit de atenție, depresia, nevroza, anxietatea, și tulburările de panică nu au ocolit nici măcar tărâmul basmelor.

Într-o lume tot mai dură, în care oamenii și-au pierdut răbdarea de a le mai asculta povestea, atunci când nici farmecele, buzduganele și zânele nu le mai pot veni în ajutor, personajele noastre preferate, înfrânte și aflate în culmea disperării, se văd și ele nevoite să facă apel la…terapie.

În “Sala Epavelor”, sub conducerea unui misterios terapeut, vom afla adevărata poveste a cavalerilor, a fiicelor de împărat, a necuvântătoarelor fermecate și a zmeilor înspăimântători. Acum putem fii martori la ședințele de terapie, unde vom afla ce a fost cu adevărat odată ca niciodată.

De aceea vă invităm la lansarea primului număr din banda desenată Terapie de basm. Lansarea va avea loc de la ora 20:00!

Line-up format din:

Dj Muh’fucka (Hip-Hop) *AR*
Fondatorul Insane Beats responsabil la party cu muzica Hip-Hop , scratching şi puţin Funk.
Membru Fabrica de spirt
–––––––––––––––––––––––––––––––-
Presto *AR*
Va întreţine atmosfera cu un concert la miezul nopţii.
Fondator Fabrica de spirt
––––––––––––––––––––––––––––––––
Şmirghel (DNB ,Dubstep)*AR*
Va fi responsabil de afterparty oferinduva o doză de DNB şi Dubstep.
Membru Fabrica de spirt
––––––––––––––––––––––––––––––––

Locaţie: Club Ryma Alba Iulia

Oră: 21:00

Intrare: 5 lei după ora 21:00

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook