Tags Posts tagged with "rutier"

rutier

Duminică, 19 aprilie 2015, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată prin 112 că între localităţile Daia Română şi Sebeş s-a produs un accident rutier.

Poliţiştii au reconstituit faptele: în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106 K, C.M.C., de 35 de ani, din comuna Daia Română nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Şoferiţa a suferit traumatisme abdominale şi de coloană, fiind transportată la spital.

Testată cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferiţa nu consumase băuturi alcoolice.

Foto: arhivă

Miercuri, 15 aprilie 2015, poliţia oraşului Cugir a fost sesizată că pe strada Rozelor din Cugir a avut loc un accident rutier, soldat cu victime omeneşti.

Poliţiştii au constatat faptele: în timp ce conducea un autoturism pe strada Rozelor Cugir, la intersecţia cu strada Doinei, I.S.I. (de 25 de ani din Cugir) a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma accidentului o tânără în vârstă de 29 de ani, pasageră în autoturismul condus de I.S.I, a fost transportată la spital, prezentând leziuni corporale uşoare.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Joi, 19 martie 2015, în timp ce desfășurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN1, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control, un autoturism condus de B.A.M., de 24 de ani, din Iernut, judeţul Mureş.

Oamenii legii au constatat că pe certificatul de înmatriculare prezentat de conducătorul auto, apăreau menţiuni false privind inspecţia tehnică periodică.

Şoferul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.

În seara de marţi, 3 martie 2015, poliţiştii din Cugir a fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada 21 Decembrie 1989 din Cugir s-a produs un accident rutier.

Poliţiştii l-au identificat pe T.I., de 60 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism pe strada 21 Decembrie 1989, l-a surprins şi accidentat pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Cugir, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără se asigure.

În urma accidentului pietonul a suferit leziuni corporale uşoare, fără a rămâne internat în spital.

Testat cu aparatul etilotest, şoferul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marţi, 2 martie 2015, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, M.D.V. (de 43 de ani din Alba Iulia) nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul care se deplasa în faţa sa şi care era condus de o femeie în vârstă de 66 de ani, din Alba Iulia, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului conducătoarea celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spitalul din Alba Iulia unde a primit îngrijiri medicale.

Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Foto: arhivă

Miercuri, 25 februarie 2015, Guvernul României a aprobat Master Planul General de Transport al României în vederea transmiterii acestuia la Comisia Europeană pentru îndeplinirea de către România a condiționalității ex-ante necesare pentru accesarea de fonduri structurale în cadrul Programului Operațional Sectorial Infrastructură Mare.

Cele mai importante cifre ale Master Planului General de Transport al României:

Pentru sectorul de transport rutier:

a) Autostrăzi: 1.300 km, valoare 13,739.17 miliarde euro
b) Drumuri expres: 1.825,9 km, valoare 9,978 miliarde euro
c) Drumuri Transregio: 2874 km, valoare 1,691 miliarde euro
d) Drumuri TransEuro: 343 km, valoare 190,05 milioane euro

Pentru sectorul feroviar:

a) Reabilitare linie de cale ferată: 2.883 km, valoare 10,740 miliarde euro
b) Electrificare: 489 km, valoare 1,122 miliarde euro
c) Linii de cale ferată pentru marfă: 439 km, valoare 1,436 miliarde euro
d) Linii de cale ferată PPP: 421 km, valoare 810,40 milioane euro
e) Linii de cale ferată cu viteze sporite: 1.001 km, valoare 274,15 milioane euro

Pentru sectorul naval: total investiții: 3,395 mld euro din care:

a) Portul Constanța: valoare investiții 865,363 milioane euro
b) Portul Galați: valoare investiții: 110,758 milioane euro
c) Portul Drobeta Turnu Severin: valoare investiții: 20,201 milioane euro
d) Alte porturi: 685,240 milioane euro
e)Șenal navigabil: 640 km, valoare 279 milioane euro

Pentru sectorul aerian: (15 aeroporturi) total investiții: 1,327 mld euro:
a) Aeroportul București Otopeni: 668,900 milioane euro
b) Aeroportul Timișoara: 111,573 milioane euro
c) Aeroportul Cluj Napoca: 131,143 milioane euro
d) Aeroportul Iași: 93,525 milioane euro

Pentru Centre Multimodale: 10 centre multimodale, cu o valoare de 281,45 milioane euro.

Valoarea totală a proiectelor identificate în cadrul Master Planului General de Transport este de 45,451 miliarde de euro, care include proiecte de investiții în infrastructura de transport a României pentru sectorul de transport rutier, feroviar, aerian, naval și multimodal.

În ceea ce privește strategia de implementare a proiectelor, Guvernul României a aprobat miercuri, 25 februarie 2015, lista de proiecte prioritizată în conformitate cu metodologia stabilită de Comisia Europeană.

România intră astfel într-o nouă etapă/filosofie de realizare a investițiilor în infrastructură, acordând prioritate acelor proiecte care corespund criteriilor de performanță economică, criteriilor de conectivitate, dar și obiectivelor de investiții urmărite de Uniunea Europeană pe teritoriul României se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Spre exemplu, în sectorul rutier, Guvernului României consideră a fi prioritare în ceea ce privește dezvoltarea rețelei de autostrăzi proiecte de investiții precum: Sibiu-Pitești, Sibiu-Brașov, Brașov-Bacău, Târgu Neamț- Pașcani – Iași – Ungheni, Brașov – Comarnic(PPP), Pitești – Craiova(PPP) sau Suplacu de Barcău – Borș, cu o valoare totală estimată la aproximativ 9,642 miliarde euro. Aceasta înseamnă construcția a 1094,80 km de autostradă, cu un cost estimat de 8,8 mil euro/km, ținând cont de faptul că 118 km din lungimea acestor autostrăzi urmează să fei construite în zona de munte.

Proiectele de infrastructură de transport rutier sunt incluse la finanțare în funcție de punctajul obținut, ciclul de implementare a proiectelor și sursele de finanțare disponibile.

Referitor la ciclul de implementare a proiectelor au fost identificate două categorii: proiecte complexe, pentru care studiul de fezabilitate (SF) se elaborează în 2 ani, iar execuția lucrărilor are loc în 4 ani; respectiv proiecte uzuale, pentru care SF se elaborează într-un an și execuția lucrărilor are loc în 3 ani.

În ceea ce privește strategia de finanțare a Master Planului General de Transport, suma disponibilă este de 2,7 miliarde de euro din Fondul de Coeziune (aici fiind inclusă și cofinanțarea de la bugetul de stat), respectiv 2,1 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Aceste sume sunt destinate sectorului rutier.

Suma totală pe care România o are la dispoziție, în perioada de programare 2014-2020 pentru cele 4 sectoare de transport (rutier, feroviar, naval, multimodal) este de 6,843 mld euro. La acestea se adaugă un plafon suplimentar de 7 mld euro pe care Guvernul României l-a aprobat astăzi, 25.02.2015, (care vor proveni din împrumuturi publice – IFI- și din acciza pe carburanți), în vederea asigurării surselor de finanțare necesare implementării proiectelor din sectorulrutier, cu prioritate pentru autostrăzi.

Astfel, valoarea totală a finanțării pentru sectorul infrastructurii rutiere, în perioada de programare 2014-2020, este de 13,8 miliarde de euro.

Planul financiar al Master Planului General de Transport urmează să fie prezentat în ședințele reunite ale Comisiilor de Transport din Parlament înainte de trimiterea acestuia la Comisia Europeană – se mai arată în comunicatul Guvernului.

În seara zilei de luni, 23 februarie 2015, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control, pe Calea Moţilor din Alba Iulia, un autoturism condus de Ş.C.D., de 25 de ani, din Băileşi, judeţul Dolj.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar permisul de conducere prezentat poliţiştilor era fals.

Şoferul este cercetat în continuare sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals şi uz de fals.

În dimineaţa zilei de luni, 23 februarie 2015, a avut loc un accident pe strada Gheorghe Doja din Alba Iulia, la intersecţia cu strada Tudor Vladimirescu.

În timp ce conducea un microbuz de marfă, T.C., de 24 de ani, din comuna Ighiu, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de o tânără în vârstă de 22 de ani, din Abrud, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului conducătoarea celui de-al doilea autovehicul a suferit leziuni corporale ușoare şi a fost transportată la spitalul din Alba Iulia unde a primit îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook