Tags Posts tagged with "retinuti"

retinuti

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat 4 tineri din Sebeş, care sunt bănuiţi de comiterea unui furt dintr-o locuinţă din Alba Iulia. Pentru recuperarea prejudiciului, în valoare de peste 8.000 de lei şi obţinerea de probe, poliţiştii au efectuat 4 percheziții la domiciliile bănuiţilor. Toate bunurile furate au fost recuperate.

La data de 23.02.2016, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba, i-au identificat pe E.P.R., de 23 de ani, A.A.G., de 24 de ani, M.B., de 26 de ani şi C.A., de 31 de ani, primii 3 din municipiul Sebeş, iar ultimul din comuna Maieru, judeţul Bistriţa Năsăud, dar care locuieşte fără forme legale în municipiul Sebeş, ca persoane bănuite de comiterea unui furt din locuinţă ce a fost reclamat poliţiei la data de 8 februarie a.c.

În sarcina celor 4 tineri s-a reţinut faptul că, în perioada 07-08.02.2016, au pătruns, prin efracţie, într-un apartament nelocuit din Alba Iulia ce aparţine unei femei din municipiu şi au sustras produse electronice, în valoare de peste 8.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale şi recuperarea prejudiciului cauzat prin fapta lor, la data de 23.02.2016, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, au efectuat 4 percheziţii, pe raza municipiului Sebeş, la domiciliile celor 4 bănuiţi de furt.

Cu această ocazie au fost găsite bunurile sustrase din apartamentul din Alba Iulia, iar doi dintre tineri au fost identificaţi la domicilii.

Faţă de M.B. şi C.A. a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 24.02.2016, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii desfășoară activităţi specifice, în vederea depistării şi luării măsurilor legale şi faţă de ceilalţi doi bănuiţi de furt.

Cercetările sunt continuate.

În cadrul activităţilor desfăşurate 9 dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost identificate şi conduce la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost găsite şi ridicate documente de evidenţă contabilă şi importante sume de bani.

Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea, prinderea şi conducerea la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor a persoanei care nu a fost identificată cu ocazia percheziţiilor.

Până la această oră, poliţiştii au emis Ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, faţă de 7 dintre aceste persoane care au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, urmând ca la data de 18.02.2016, să fie prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propuneri legale.

Trei tineri în vârstă de 37, 28 și 25 de ani din Alba Iulia și Sântimbru au fost reținuți de polițiști, pentru furt. Aceștia sunt bănuiţi de comiterea unui număr de șase furturi sau tentative de furt din societăţi comerciale şi a unui furt dintr-un aşezământ social. În urma percheziţiei efectuate la domiciliul unuia din ei, poliţiştii au găsit mai multe bunuri provenite din furt, precum şi îmbrăcăminte folosită de tineri la comiterea faptelor. 

Poliţiştii din Alba Iulia i-au identificat pe trei tineri din Alba Iulia şi Sântimbru, care sunt bănuiţi de comiterea unui număr de șase furturi sau tentative de furt din societăţi comerciale şi a unui furt dintr-un aşezământ social, transmite IPJ.

În urma unei percheziţii de domiciliu, poliţiştii au găsit mai multe bunuri provenite din furt precum şi îmbrăcăminte folosită de tineri la comiterea faptelor. Cei trei au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Parchetului, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe B.C.F., de 37 de ani, din Alba Iulia, S.N., de 28 de ani, din Alba Iulia şi M.N., de 25 de ani, din comuna Sântimbru, care sunt bănuiţi de comiterea, în perioada 26 iulie – 4 august 2015, a unui număr de 7 furturi sau tentative de furt.

În sarcina celor trei tineri s-a reţinut faptul că, fie împreună, fie individual, au pătruns, prin efracţie, pe timp de noapte, în cinci magazine alimentare şi localuri publice din municipiul Alba Iulia de unde au sustras ţigări şi diverse sume de bani.

Totodată, poliţiştii au reţinut faptul că în noaptea de 28/29 iulie, S.N. a încercat să pătrundă, prin efracție, într-un magazin alimentar situat pe strada Arnsberg din Alba Iulia, iar în perioada 30 iulie – 1 august a pătruns prin efracție într-un aşezământ social din Alba Iulia, de unde a sustras un laptop, o tabletă, două aparate foto, o unitate PC, haine, alimente şi produse cosmetice.

Pentru obţinerea de probe şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele celor trei, la data de 6 august, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziție la reşedinţa din Alba Iulia a lui B.F.C., ocazie cu care au fost găsite mai multe dintre bunurile provenite din furturi precum şi genți de voiaj şi îmbrăcăminte ce erau folosite la comiterea faptelor.

Poliţiştii au luat, faţă de cei trei, măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca vineri, 7 august, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Miercuri, 21 ianuarie 2015, poliţiştii din Baia de Arieş au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de doi tineri care sunt bănuiţi de comiterea mai multor fapte cu violenţă.

Poliţiştii au reconstituit faptele: în ziua de 1 decembrie 2014, în jurul orei 3.00, V.C.D. de 21 de ani, din comuna Lupşa, împreună cu D.A., de 23 de ani, din Baia de Arieş, în timp ce se aflau într-un local public din Baia de Arieş, l-au agresat pe un bărbat, provocându-i leziuni pentru vindecarea cărora au fost necesare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

În noaptea de 17/18 ianuarie 2015, în timp ce se aflau într-un local public din comuna Lupşa, cei doi tineri au agresat nişte clienţi, provocându-le leziuni pentru vindecarea cărora au fost necesare 7, respectiv 3 zile de îngrijiri medicale.

Cu ocazia scandalurilor provocate, tinerii au distrus bunuri în valoare totală de 4.000 de lei şi au tulburat ordinea şi liniştea publică.

Cei doi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi, 22 ianuarie 2014, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni cu propunere de sesizare a instanţei de judecată şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cele trei persoane cercetate în dosarul maşinilor de lux, furate din Italia, conduse, ieri 14.07.2014, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.  Astăzi aceştia urmează să fie prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim faptul că luni, 14 iulie a.c., poliţiştii au identificat şi indisponibilizat 4 autoturisme de lux şi suma de 18.100 euro.

Dosarul se află în instrumentare la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în care, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în perioada 2013 şi până în prezent, grupul infracţional cercetat, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, care introduc autoturismele furate din Italia pe teritoriul României, a indigenizat 5 autoturisme de lux (an fabricaţie 2012, 2013), din gama mărcilor BMW, MERCEDES şi AUDI, cauzând prin aceste fapte un prejudiciu estimat la 520.000 lei.

bar-distrusPoliţiştii din Cîmpeni au continuat cercetările cu privire la fapta de ultraj contra bunelor moravuri comisă în noaptea de 14/15.12.2013 într-un local public din Cîmpeni.
În urma datelor obţinute în anchetă, cercetările au fost extinse, poliţiştii stabilind că la scandalul provocat de N.I.D., de 24 de ani şi B.A.V., de 20 de ani, din Cîmpeni, a participat şi S.N.A., de 21 de ani, din Cîmpeni, cei 3 distrugând mai multe bunuri şi adresând expresii jignitoare persoanelor aflate în local.
Faţă de cei 3 suspecţi poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 17.12.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri ţi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

foto: svnews.ro
foto: svnews.ro
foto: svnews.ro

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos i-au identificat şi reţinut pe principalii suspecţi de comiterea, în lunile septembrie şi octombrie 2013, a mai multor infracțiuni de furt, din anexele unor locuinţe din localitatea Ampoiţa.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în noaptea de 23/24.09.2013, Florin Mihai M., de 19 ani, din municipiul Blaj, împreună cu Ieronim B., de 24 de ani, din comuna Meteş, au escaladat gardurile locuințelor şi au pătruns în curţile a 3 cetăţeni din localitatea Ampoiţa, comuna Meteş iar din anexe au sustras 3 motoferăstraie mecanice.

În noaptea de 24/25.09.2013, cei doi, folosind acelaşi mod de operare, au sustras alte două motoferăstraie din curţile locuinţelor altor doi cetăţeni din localitatea Ampoiţa.

Ulterior cele 5 drujbe furate, în valoare de 6.800 de lei, au fost vândute unor cetăţeni din comuna Unirea şi din orașul Ocna Mureş.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubiţilor iar faţă de cei doi învinuiţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii, în cursul zilei de ieri, 09.10.2013, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Parchetul şi-a însușit propunerea poliţiştilor şi i-a prezentat pe cei doi instanţei de judecată care a dispus cercetarea lor în stare de arest preventiv, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi inculpaţi.

foto: ziaruloval.ro
foto: ziaruloval.ro
foto: ziaruloval.ro

DIICOT. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba au desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii traficului de persoane. Astfel, a fost începută urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală faţă de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori,  prev. de art. 13 alin. 1 din Legea nr. 678/2000 modificată, cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod penal; proxenetism,  prev. de art. 329 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod penal;  prostituţie, prev. de art. 328 Cod penal.

S-a reţinut că, în cursul anului 2013, inculpaţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale diferite de timp au recrutat mai multe minore domiciliate în municipiul Aiud, jud. Alba şi având între 15 şi 17 ani, în scopul exploatării lor sexuale, intermediind legăturile cu diverşi „clienţi” şi transportând minorele la domiciliile acestora. Mai mult, inculpatul N. R. A., în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale diferite de timp, a înlesnit practicarea prostituţiei şi unor persoane de sex feminin  majore, activitate de pe urma căreia, acesta a obţinut foloase materiale injuste. Inculpaţii au încercat zădărnicirea aflării adevărului prin influenţarea unor părţi sau martori.

Inculpaţii au fost reţinuţi prin ordonanţele procurorului emise la 25.09.2013, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a se formula propunere de arestare preventivă  la Tribunalul Alba, instanţă competentă material şi teritorial. Inculpaţii beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

BCCO Alba. Membrii unui grup infracţional sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe minore şi tinere cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în urma investigaţiilor efectuate, au documentat activitatea infracţională a două persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

Cei în cauză sunt suspectaţi că, în cursul acestui an, la intervale diferite de timp, au recrutat mai multe minore din Alba în scopul exploatării sexuale, intermediind legăturile cu diverşi clienţi şi transportând minorele la domiciliile acestora.

Unul din suspecţi este bănuit că a înlesnit practicarea prostituţiei şi unor femei majore, activitate de pe urma căreia a obţinut foloase materiale injuste. De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi încercat zădărnicirea aflării adevărului prin influenţarea unor părţi sau martori.

Suspecţii au fost reţinuţi, la data de 25 septembrie a.c., urmând a se formula propunere de arestare preventivă la Tribunalul Alba, instanţă competentă material şi teritorial.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook