Tags Posts tagged with "record"

record

Mai mult de 1 miliard de oameni s-au logat la rețeaua social media Facebook într-o singură zi, marcând un nou record pentru companie, a anunțat joi cofondatorul și CEO Facebook Mark Zuckerberg, relatează agenția DPA, citată de obiectiv.info.

Antreprenorul în vârstă de 31 de ani a spus că piatra de hotar este „începutul conectării întregii lumi”, potrivit unui mesaj postat pe site-ul său Facebook.

„Luni, unul din șapte oameni de pe Pământ a folosit Facebook pentru a se conecta cu prietenii și familia”, a scris Zuckerberg. Mai multe puteți citi aici.

Astăzi, președintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone va încerca să stabilească pe Transfăgărășan, un prim record mondial de viteză. Și nu cu orice automobil ci cu un Ferrari 458 Italia.

„De la primele teste făcute în România pot să confirm că Transfăgărăşan este într-adevăr cea mai frumoasă şosea din lume”, a afirmat Fabio Barone.

“Cu toate că are peste 90 de km, noi am ales partea din traseu cu vedere panoramică, care va fi închisă traficului graţie colaborării cu instituţile româneşti, şi vom parcurge traseul ales în cel mai scurt timp posibil în prezenţa cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce exploram traseul, la ieşirea din tunel, în mod complet surprinzător, m-am regăsit conducând printre nori. M-am simţit pe autodromul lui Dumnezeu”, a mai spus Fabio Barone, președintele Ferrari Club Passione Rossa, după prima sa vizită în România.

Proiectul a fost prezentat autorităţilor române și italiene, precum şi jurnaliştilor prezenţi în luna iunie, la Roma. Fabio Barone a obtinut anul trecut un rezultat sub opt minute pe circuitul german de la Nurburgring, tot cu “roşia” de Maranello.

„Ideea mi-a venit în urmă cu un an, însă abia în luna iunie 2015 am reușit să îl demarez”, explică Fabio Barone. “Pentru a putea stabili un record mondial este fundamental ca această tentativă să fie bine pregătită, inclusiv cu antrenamente la locaţie, motiv pentru care a fost necesară organizarea închiderii traseului”, a mai declarat Fabio Barone.

Autoritatea Națională pentru Turism a susținut proiectul și a acordat tot sprijinul logistic necesar pentru derularea acestuia.

„Orice idee ce aduce un plus de vizibilitate țării noastre este binevenită. Proiectul domnului Fabio Barone nu a implicat costuri financiare din partea statului român, însă Autoritatea Națională pentru Turism a susținut această inițiativă, la nivel logistic. Sunt sigură că un astfel de eveniment va aduce România pe harta pasionaților de automobilism, dar și a publicului din întreaga lume. Și de ce nu, ne așteptăm ca anul viitor, un alt campion să își dorească să doboare recordul înregistrat anul acesta”, a declarat Mirela Matichescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Turism.

Mașina pe care o va conduce Fabio Barone va fi personalizată special pentru acest eveniment, cu logo-ul de promovare turistică al României. Evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi şi subiectul unui documentar.

Evenimentul va începe luni, 3 august de la ora 09:00, prin deschiderea „box-ului” pentru primirea oaspeților și a presei, amenajat la punctul de pornire al cursei automobilistice, zona Bâlea Cascadă. În jurul orei 10:30, și în funcție de condițiile meteorologice, este prevăzută tentativa de stabilire a recordului de viteză pe Transfăgărășan, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.

Şedinţa Consiliului Judeţean Alba din ziua de 28 aprilie 2015 a durat mai mult decât oricare altă şedinţă din acest mandat: şedinţa a durat 31 de minute.

Este un record pentru consilierii judeţeni care votează de obicei pe bandă rulantă hotărârile – discutate, negociate anterior în comisiile de specialitate.

Şedinţa CJ Alba din 28 aprilie a avut 25 de puncte pe ordinea de zi, după care au urmat declaraţii făcute de Romul Popa şi Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba.

De mulţi ani cele mai importante obiective turistice din Alba Iulia sunt Muzeul Naţional al Unirii, Catedrala Romano-Catolică, Sala Unirii, Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Din păcate, Celula lui Horea nu mai este obiectiv public, fiind luat de o controversată firmă din Alba Iulia.

În anul 2014 Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a înregistrat în anul 2014 un număr de 130.927 vizitatori – un record pentru instituţie.

În anul 2013 au fost 111.972 vizitatori la Muzeul Naţional al Unirii, continuând tendinţa de creştere a numărului de vizitatori din ultimii ani.

2010: 50.117 vizitatori
2011: 54.276 vizitatori
2012: 71.594 vizitatori

Cele mai atractive evenimente la muzeul albaiulian au fost Noaptea Muzeelor, Legiunea XIII Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, precum şi Zilele Orașului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dilema Veche, Festivalul Sărbătoarea Muzicii etc.

Lunile cele mai aglomerate pentru Muzeul Naţional al Unirii şi Sala Unirii au fost: mai – 17.992 vizitatori, iulie – 19.751, august – 30.158 persoane.

Numărul de vizitatori la muzeul albaiulian a crescut în primele 8 luni ale anului. Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a avut 93.088 vizitatori în perioada respectivă. De remarcat că în tot anul 2013 au fost doar… 90.549 vizitatori.

În cursul lunii august muzeul a înregistrat 30.158 vizitatori.

De notat că în luna august a avut loc Festivalul Dilema Veche, dar şi demonstraţiile reenactorilor din cadrul Legiunii XIII Gemina de la Apulum şi de Lupii Apoulonului, două trupe organizate de muzeul albaiulian.

Luni, 18 august, în jurul orei 1.30 dimineaţa, poliţiştii de siguranţă publică din Cugir, au oprit pentru control, un autoturism condus de B.V., de 44 de ani, din Cugir.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul avea o alcoolemie de 1,14 mg/litru alcool pur în aerul respirat. Ulterior cetăţeanul a fost dus la Spitalul Orăşenesc Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

B.V. s-a ales cu un dosar pentru infracțiunea de conducere sub influenţa alcoolului.

În primele 6 luni ale anului 2014 Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a primit 43.678 de vizitatori, conform unui comunicat al instituţiei. Anul trecut, în aceeaşi perioadă s-au înregistrat 38.517 vizitatori.

Creşterea numărului de vizitatori este pusă pe seama manifestărilor culturale desfăşurate de muzeul albaiulian, dar şi prin numeroasele evenimente organizate de Primăria Alba Iulia. Reamintim, doar Noaptea Muzeelor (17 mai), a adus într-o singură seară, pe parcursul câtorva ore, 8.000 de persoane în muzeu.

În fiecare zi de vineri, de la ora 19.00, membrii Legiunii XIII Gemina de la Apulum şi Lupilor Apoulonului fac demonstraţii pentru turişti în faţa Porţii a IV-a: lupte între soldaţi, prezentarea echipamentelor militare dacice şi romane.

muyeuMuzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a înregistrat în primele 10 luni ale acestui an un număr record de vizitatori. Astfel în perioada ianuarie-octombrie 2013, nu mai puţin de 75.456 persoane au trecut pragul muzeului, o cifră impresionantă dacă ţinem cont că anul trecut, tot în acest interval, prestigioasa instituţie albaiuliană avusese 54.773 vizitatori.

De asemenea, se remarcă faptul că cele mai aglomerate luni au fost mai, iunie, iulie şi august, perioadă în care media de vizitatori a depăşit cifra de 10.000.

Spre exemplu, în luna august s-a înregistrat un număr de 14.703 vizitatori.

Această creştere spectaculoasă a publicului poate fi pusă atât pe seama proiectelor de succes iniţiate în ultimul timp de muzeul albaiulian (Noaptea Muzeelor, Garda Romană de la Apulum, Lupii de Fier ai Apoulonului), dar şi a numeroaselor evenimente organizate de administraţia locală în Cetatea Alba Carolina (Zilele Oraşului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dilema Veche, Festivalul Sărbătoarea Muzicii şi altele).

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook