Tags Posts tagged with "puternic"

puternic

Preşedintele României Klaus Iohannis a venit, luni după amiază la începutul noi sesiuni parlamentare, în faţa camerelor reunite ala Parlamentului. Iohannis a ţinut un discurs scurt, de 22 de minute, în faţa parlamentarilor vorbind în spech-ul său de parlament, eliminarea populismului, campanii electorale, de schimbarea legistlaţiei, securitate şi apararea drepturilor şi libertăţii individului.
Şeful statului a precizat că îşi doreşte pentru viitor un parlament mai mic dar care să fie mai eficient şi mai puternic.
„Ca președinte al României, îmi asum o relație de colaborare instituțională corectă și de parteneriat cu Parlamentul. Un asemenea parteneriat răspunde spiritului Constituției și așteptărilor cetățenilor, dar, în același timp, are și însemnate rațiuni practice. Puterile statului, deși separate, sunt, de fapt, chemate să lucreze împreună în serviciul cetățenilor. Progresul unei națiuni nu se poate naște dintr-un conflict permanent între cei chemați să o reprezinte, ci din efortul lor comun. Momentul de astăzi nu va rămâne unul singular în decursul mandatului meu. În spiritul acestui parteneriat, îmi propun să vin în fața dumneavoastră la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, pentru a vorbi despre priorități, despre temele care îi preocupă pe români și despre soluțiile posibile. Nu intamplator, mesajul transmis, astăzi, de la tribuna Parlamenutului vine dupa o serie de consultări cu partidele politice și cu președinții celor două Camere și cu reprezentanți ai societății civile. Acesta este modul în care înțeleg să dau conținut rolului de mediator și integrator al președintelui. O spun direct: îmi doresc un Parlament puternic, pentru că un Parlament slab înseamnă o verigă slabă în construcția democratică, pentru că un Parlament lipsit de credibilitate nu face decât să îndepărteze cetățenii de politică și să lase loc îndoielii, resemnării sau cinismului. Parteneriatul președintelui cu Parlamentul răspunde nevoii de a restabili încrederea în această instituție fundamentală a democrației, dar este important ca și acțiunile dumneavoastră, deopotrivă, să fie în acelasi sens” a .

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

 

14 martie, ora 12 – 15 martie, ora 10

 

În intervalul 14 martie, ora 12 – 15 martie, ora 10, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 … 70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80 … 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită. 

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook