Tags Posts tagged with "PSD"

PSD

Guvernul a hotărât astăzi retragerea din funcții a unui număr de zece prefecți, printre care și cel al județului Alba, Gheorghe Feneșer. În cadrul aceleiași hotărâri, primul ministru Dacian Cioloș a numit și interimari pentru funcțiile rămase vacante. Astfel, în biroul nr.1 al Instituției Prefectului Județului Alba a fost numit Cornel Murg, până astăzi, subprefect al județului Alba. Sursele noastre spun că în spatele ușilor închise din capitala țării, negocierile au fost extrem de aprinse. Conducerea PSD nu a vrut în ruptul capului să piardă controlul în anumite județe unde activul este destul de serios.

De altfel, Cornel Murg nu este singurul subprefect avansat, alături de el este și fostul subprefect al județului Bistrița-Năsăud, Frenț Ovidiu-Victor, care astăzi a fost și el înaintat în funcție.

Conform comunicatului oficial, Guvernul a luat astăzi măsuri pentru înlocuirea unor prefecți și subprefecți, decizii bazate pe rezultatele analizei privind activitatea reprezentanților Executivului în teritoriu.

Sursele noastre ne spun că aceste numiri sunt provizorii și că numele vehiculate în cursul zilei de astăzi pentru funcțiile de prefect rămân în cărți, până la finalizarea negocierilor dintre PSD, PNL și primul ministru Dacian Cioloș.

Miza rămâne extrem de fierbinte, respectiv organizarea alegerilor locale și generale din acest an, iar cei care vor fi la numărătoare vor putea înclina, în frumosul stil românesc, balanța.

PSD rămâne piua întâi a guvernării. Pentru a arăta că s-au dezlipit de Guvernul Ponta, cu acordul lui Dacian Cioloș, social-democrații sub atenta coordonare a noului vicepremier Vasile Dâncu au mișcat strategic pioni importanți, se arată într-o știre publicată de site-ul stiripesurse.ro.

Astfel atotputernicul secretar general al Guvernul Ponta, discretul Ion Moraru a fost mutat pe un post de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, iar în locul său a fost adus Sorin Sergiu Chelmu, fost secretar general la Agricultură. Pe loc a rămas pe post de secretar de stat în aceeași Cancelarie a premierului și Andrei Rizoiu, mâna dreaptă a lui Ion Moraru.

Mai multe puteți citi aici.

Comitetul executiv al PSD-ului din județul Alba se retrage in munți in data de 06.10.2015 la ora 16.00 pentru discuții pe linie de partid. Probabil ca discuțiile au loc ca urmare a ultimelor evenimente (demisia Guvernului Ponta), se arată într-o știre publicată pe site-ul orionsebes.ro. De ce nu a ales domnul deputat Dârzu, președintele PSD Alba, sa organizeze aceasta întâlnire in Alba Iulia, Sebes, Aiud, Blaj sau oricare oraș mai apropiat? Probabil că la Câmpeni nu sunt protestatari in STRADĂ sau  aerul este mai curat si vor analiza mai bine  eșecurile PSD-ului. Este posibil ca dupa întâlnirea de la Câmpeni, de la hotel Tulnic, cei din PSD sa coboare mai curați, ”mai verzi”? La întâlnire participa si primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila. Oare aceste discuții au loc in colegiul domniei sale pentru a-si spală din păcate sau pentru a-și întări poziția in zona.

Surse politice susțin pentru STIRIPESURSE.RO că soluția cea mai facilă în acest moment și care ar conveni ambelor blocuri politice ar fi un Guvern de uniune națională.

În acest fel liberalii ar scăpa de sarcina de a face un guvern în condițiile în care acesta ar fi unul minoritar și ar pierde masiv ca imagine, în timp ce PSD are destul timp până la alegeri să își revină cu noua conducere.

Liberalii au decis deja să îi propună președintelui soluția anticipatelor, dar e aproape 100% că soluția nu e viabilă fără un acord global al tuturor forțelor parlamentare care în acest moment nu poate fi obținut.

Mai multe puteti citi aici.

„După aproape 4 ani în care nu am fost implicat politic dar întotdeauna atent la ceea ce se întâmplă pe șcena politică locală și națională am hotărât și am luat decizia de a mă implica într-un partid naționalist alături de vechiul și bunul meu prieten BOGDAN DIACONU – președintele PARTIDULUI ROMÂNIA UNITĂ.
   A fi naționalist înseamna însă, nu numai a-ți iubi neamul și semenii ci și a-l respecta pe cel care, de alt neam fiind e naționalist. Echilibrul care se crează între aceste forțe, sincere și puternice, e unul natural.  Nu putem condamna minoritățile din România ca țin mai mult la neamul lor decât la al nostru. Nu înțeleg însă pretenția absurdă, a lor de a ne cere să tolerăm noi naționalismul lor pe teritoriul țării noastre.  Dacă vor înțelege să fie naționaliști la ei acasă, noi nu putem decât să-i respectăm! Nu este o crimă că ne iubim țara, chiar dacă, în acest sentiment, picurăm și puțin exces.
  Trebuie să ne întoarcem la normalitate, la demnitatea de a fi român. Pentru acest scop trebuie, însă, adunate toate forțele neamului, toți cei care iubesc această țară, aceste meleaguri, care mai au idealuri, pentru ca împreună să provocăm o trezire a conștiiței românești. România Unită este, până la urmă o chemare la luptă,  la renașterea națională.
  Îmi doresc un oraș „verde” și curat SEBEȘ – unde locuiesc împreună cu familia, îmi doresc un județ prosper – ALBA și îmi doresc o țară – ROMÂNIA ,  unde să-ți fie drag să locuiești și unde tinerii să învețe și să muncească fără gândul de a mai pleca de aici niciodată, nicăieri.

     Cu stimă,
  DOREL BOGDAN
  Președintele PARTIDUL ROMÂNIA UNITA – Filiala ALBA

PNL – 41%, PSD – 37%, acesta este rezultatul sondajului realizat de CSCI, în ceea ce privește intenţia de vot a românilor.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, 41% dintre români ar vota noul PNL, iar 37% ar opta pentru PSD, se arată într-un sondaj CSCI realizat în perioada 10-17 august.

41% dintre români ar vota noul PNL (PNL+PDL), iar 37% ar acorda încrederea PSD, arată ultimul sondaj CSCI. Față de decembrie 2014, PNL a scăzut în sondaje cu aproximativ 10 procente, în acea perioadă având încrederea a 52% dintre alegători, în timp ce PSD a înregistrat o creștere — de la 35% la 37% în august 2015.

UDMR și M10, partidul Monicăi Macovei, ar fi votate de 5% dintre alegători, în timp ce ALDE (PLR+PC), PMP și PRU ar câștiga, fiecare, câte 3% din voturile românilor. UNPR ar obține 2% din voturi la alegerile parlamentare. Pentru un alt partid ar opta 1% dintre alegători.

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eșantion de 1.021 de persoane, fiind folosită metoda CATI. Eșantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2009 și a recensământului populației din 2002. Eroarea tolerată este de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

foto: ziuaveche.ro

În urma votului la ședința de miercuri a Comitetului Executiv al partidului, Liviu Dragnea a fost desemnat preşedinte executiv interimar al PSD. Votul a fost secret cu buletine, iar contracandidatul lui Dragnea a fost Rovana Plumb. Reamintim că funcţia a rămas vacantă după ce premierul Victor Ponta a renunţat la conducerea partidului, în contextul în care este urmărit penal de DNA în dosarul Turceni-Rovinari.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunțat miercuri că social-democrații vor avea congres în luna noiembrie.

„L-am susținut (pe Liviu Dragnea — n.r.) pentru că eu cred că are calitățile necesare — bun organizator, într-o perioadă în care e nevoie. Urmează Congresul, care trebuie pregătit. Deci el e omul care poate. (Congresul va fi — n.r.) în noiembrie. S-a propus și toată lumea a fost de acord”, a anunțat Iliescu, după ședința CExN a PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, că va face politică numai în PSD și că va sprijini conducerea partidului, indiferent cine este liderul interimar.

Victor Ponta le-a solicitat social-democraților sprijinul, afirmând că eforturile sale, pe viitor, se vor concentra în proporție de 99% pe guvernarea țării, astfel încât rezultatele măsurilor Guvernului Ponta să servească PSD în viitoarele alegeri.

„Vreau să vă rog un singur lucru: să mă sprijiniți în continuare. Acum, 99% din eforturile mele (…) merg spre guvernare, însă în final dvs., politic, la anul, veți avea bătăliile la locale și parlamentare și eu vreau să ne folosească rezultatele guvernării și să zicem că încă o dată PSD a luat țara din prăpastie și a dus-o într-un loc bun”, a mai afirmat Ponta.

sursa: agerpres

Prezent la conferința de presă susținută joi, la sediul PSD Alba Iulia, europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat, bilanțul activității sale după mai bine de un an de mandat. Acesta a trecut în revistă principalele realizări, dar a prezentat și o parte din obiectivele pe care le are în viitor.

Europarlamentaru Victor Negrescu, care este și vicepreședinte al PSD Alba, a dorit să puncteze principalele realizări cu care se mândrește după un prim an de mandat. Acesta a amintit despre proiectul cu privire la accesul la serviciile medicale din mediul rural, lansarea Delegației Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului și reprezentanței Țării Moților la Bruxelles și despre obținerea unor resurse financiare importante pentru crearea locurilor de muncă. De asemenea, a menționat că vrea ca proiectele să aibă continuitate, iar una dintre luptele sale rămâne aderarea României la spațiul Schengen.

În ceea ce privește realizările vicepreședintelui PSD Alba, acesta a amintit că este ”foarte mândru să spun că am reușit să obțin acel proiect pilot în valoare de un milion de euro pentru accesul la servicii medicale în mediul rural. Proiectul a început în urmă cu trei săptămâni la nivelul Comisiei Europene. Am demarat proiectul și va urma o a doua etapă în care va exista o consultare cu specialiștii urmând, ca în final, să invităm autoritățile publice din Alba, să participe la o discuție direct cu Comisia în care se vor selecta localitățile câștigătoare și unde se vor implementa aceste proiecte. Întâlnirea va avea loc în a doua perioadă a acestui an și atunci vom trimite o invitație către toate autoritățile publice locale din Alba, indiferent de culoarea politică, pentru a participa la acest dialog cu Comisia Europeană pentru selectarea localităților. Dacă proiectul își va atinge obiectivele se va beneficia, ulterior, de finanțare suplimentară de trei milioane de euro pe care sper să o aducem tot în România, sper în județul Alba, în măsura în care localitățile sunt competente și pot sprijini un astfel de proiect”.

Totodată, europarlamentarul Victor Negrescu a menționat că ”în această săptămână am primit un aviz pozitiv din partea Comisiei Europene pentru alte două acțiuni pregătitoare în valoare totală de 6 milioane de euro. Sunt două proiecte care se axează pe partea de dezvoltare și inovare și pe partea de dezvoltare a industriei românești. Aceste două proiecte au primit cel mai mare calificativ, A, din partea Comisie Europene. Sunt singurele proiecte depuse de un europarlamentar român care primesc un astfel de calificativ. Urmează ca în septembrie să fie aprobate în proiectul de buget al UE.

Pe lângă aceste realizări, au mai fost menționate lansarea, în primăvară a delegației Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului și reprezentanța Țării Moților la Bruxelles. ”Ne plănuim proiectele pentru a doua perioadă a acestui an. Sunt două idei în curs: o conferință în care să prezentăm europarlamentarilor din alte țări ce înseamnă această zonă, care e specificul local, și ce oportunități sunt pentru investiții, dezvoltare, în zonă, și invit pe cei care doresc să realizăm împreună un material, un document, o publicație, vom vedea care e forma exactă, în care să prezentăm oportunitățile turistice, iar acest material va fi distribuit către toate reprezentanțele României în exterior, ambasade, centre culturale, agenții de turism etc.”, a declarat vicepreședintelen PSD Alba, Victor Negrescu.

Victor Negrescu a mai afirmat că mass-media din România l-au numit ca fiind cel mai activ europarlamentar român, precizând că nu își dorea neapărat acest lucru și vrea să fie un demnitar cu rezultate concrete.

Tot la capitolul realizări intră și avizul Comisiei juridice pentru crearea biroului procurorului european pe care l-a făcut, precum și obținerea a aproape 100 de milioane de euro pentru crearea locurilor de muncă prin acel fond european pentru ajustare la globalizare care a venit inclusiv în România pentru partea de investiții.

Victor Negrescu a amintit că a primit și acel premiu de europarlamentarul anului pentru agenta digitală și că el coordonează activitatea europarlamentarilor social-democrați sub 40 de ani.

În ceea ce privește obiectivele pe care le are pentru anul următor, europarlamentarul Victor Negrescu a mnționat: ”În al doilea an de mandat îmi propun să creștem acele lucruri pe care le-am realizat. V-am spus de acele proiecte de 6 milioane de euro pe care vreau să le aduc în țară unde, de această dată, este menționată explicit România ca beneficiar direct”.

Acesta a spus că un alt proiect important care va fi lansat în septembrie se referă la ”pregătirea României pentru președinția Consiliului European din 2019”.

El a mai arătat că una dintre ”luptele lui” se referă la integrarea României în spațiul Schengen. ”Am trimis o scrisoare către toți miniștrii de Interne și de Justiție din spațiul Schengen, am primit deja 6 răspunsuri pozitive. Chiar săptămâna trecută am primit din partea Slovaciei și Cehei două scrisori de susținere clară a aderării”.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook