Tags Posts tagged with "protest"

protest

medicalSocietatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) atrag atenţia public Casei Naţionale de Medicina Familiei (CNAS) că are, conform Legii 95, ca principal obiect de activitate asigurarea funcţionării unitare şi coordonate a sistemului de asigurări sociale de sănătate din România. Considerăm că intenţia CNAS de a nu mai continua semnarea actelor adiţionale arată o iresponsabilitate uriaşă faţă de starea sănătate a populaţiei şi o neîndeplinire a obligaţiilor legale pe care le are atribuite de lege!

În condiţiile în care casele judeţene de asigurări de sănătate nu au notificat furnizorii de servicii medicale privind intenţia de a nu mai prelungi perioada de semnare a actelor adiţionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate, considerăm că se încalcă grav legea şi arată dispreţ faţă de aproximativ 4,5 milioane de români care au rămas fără medici de familie prin decizia iresponsabilă a CNAS de azi! Acest fapt este cu atât mai grav cu cât această populaţie se regăseşte în anumite judeţe în care oferta de alţi furnizori de servicii medicale în asistenţa medicală primară este foarte redusă!

copil la medicConstatăm, de asemenea, că această măsură este propusă doar pentru segmentul de asistenţă medicală primară care a avut responsabilitatea socială să atragă atenţia asupra abuzurilor realizate de CNAS şi să protesteze public. În spiritul transparenţei, solicităm organelor în drept să evalueze care este gradul de semnare a actelor adiţionale în acest moment cu celelalte segmente de asistenţă medicală deoarece atragem atenţia public, că procentul de neîndeplinire a procedurilor de semnare a actelor adiţionale este cu mult mai mic decât la furnizorii de servicii de medicină de familie! Acest fapt a fost valabil şi în asistenţa medicală primară în anii anteriori când semnarea actelor adiţionale se putea efectua tardiv, fără a atrage constatarea încheierii contractelor!

CNAS încalcă drepturile pacienţilor de a apela la serviciile medicale ale medicului pe care şi l-au ales, ignorând cu bună ştiinţă faptul că relaţia medic-pacient are un caracter care depăşeşte cadrul administrativ coercitiv pe care CNAS înţelege să îl aplice. Acest fapt demonstrează încă odată justeţea demersurilor organizaţiilor noastre şi evidenţiază caracterul totalitar al unui contract care ar trebui să fie în concordanţă cu codul civil precum şi atitudinea totalitară a unor funcţionari care ar trebui să apere interesele pacienţilor şi nu să împiedice o relaţie normală cu medicul de familie ales!

Din acest motiv cerem demiterea celor responsabili de această decizie: Ministrul Sănătăţii, Preşedintele CNAS, directorii juridici ai MS şi CNAS.

Ce se ascunde în spatele protestului de miercuri al angajaţilor Romsilva. Ironic, unele revendicări ale silvicultorilor par să fie împotriva lor înșiși se arată într-o analiză publicată pe platforma Romania Curata.

Angajații Romsilva pun la cale un protest masiv miercuri, 24 februarie, în fața Guvernului. Aceștia susțin că sunt nemulțumiți de „grupurile de interese”, că doresc 
„salvarea pădurilor României” și „buna administrare a pădurilor”. Însăși lista de       cereri înșirate de Marian Stoicescu, liderul Federației Sindicatelor din Silvicultură    „Silva”, pare mai degrabă o listă de pretenții ale unor ONG-iști idealiști, decât ale  unor angajaţi la Romsilva. O regie care a fost în ultimii ani centrul de comandă de unde s-au permis nenumărate abuzuri asupra pădurilor României, unele dintre ele absurde.

Locul demonstrației este în faţa sediului guvernului, acolo unde îşi are biroul Dacian Cioloș. El ar trebui să le fi intrat la suflet silvicultorilor, din moment ce a cerut înlocuirea lui Crăciunescu,  împlinind astfel primul punct din lista lor de revendicări și anume „stoparea distrugerii Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva de către grupurile de interese”.

De ce aceste proteste acum, împotriva unui premier „proaspăt uns”?

Silvicultorii nu au protestat în tot mandatul Guvernului Ponta, deși Victor Ponta nu doar că l-a susținut pe Adam Crăciunescu, „membru al grupului penal de interese din jurul lui Viorel Hrebenciuc”, la șefia Romsilva, dar MAPN a dat în Guvernarea Ponta contracte firmei fratelui penalului Adam Crăciunescu.

Silvicultorii nu au pichetat guvernul în mandatul de premier al lui Ponta, deși socrul primului ministru, Ilie Sârbu, e asociat într-o controversată microhidrocentrală montană cu directorul Losan România, Daniel Frunză, unul din principalii prelucrători de masă lemnoasă de foioase.

Silvicultorii au ales să nu protesteze în mandatul precedentului cabinet, deși Victor Ponta e deputat de Gorj, locul de baștină al milionarului penal Nicolae Sarcină, cel mai bogat gorjean și exploatator al masei lemnoase inclusiv din parcurile naturale. Sarcină a distrus cu succes pădurile României, în loc să le salveze. Despre Sarcină, presa locală a spus că ar fi apropiatul PSD.

Silvicultorii din cadrul Romsilva au ales să nu organizeze protestul în mandatul de director general al lui Adam Crăciunescu, inculpat tocmai fiindcă face parte dintr-un grup de interese care devaliza păduri, adică fix unul din motivele care-i frământă acum pe silvicultori.

Reamintim pentru cititori că directorul general până mai ieri al Romsilva, Adam Crăciunescu (PSD), e inculpat în dosarul penal prin care eternul și fascinantul Viorel Hrebenciuc (PSD), în complicitate cu Ion Adam (PSD), vroiau să își tragă partea dintr-o retrocedare ilegală. O șpagă enormă, de aproximativ 30 milioane de euro (12.000 ha de pădure dintr-un total de 43.227 ha), Hrebenciuc devansându-l astfel pe Dorin Cocoș, care a încasat „doar” 8-9 milioane de euro șpagă pentru contractul Microsoft.

Miza reală e discreția asupra masei lemnoase tăiate

Enumerăm mai jos lista de solicitări „revoluționare” ale silvicultorilor, din care o bună parte reprezintă doar „cadrul” în care a fost strecurată adevărata miză a protestelor:

1 -stoparea distrugerii RNP Romsilva de către grupurile de interese

2 -menținerea activităților și a locurilor de muncă la RNP Romsilva

3 -modificarea HG 924/2015

4 -demascarea grupurilor de interese care au distrus 400.000 ha de păduri în sectorul privat, iar prin HG924/2015 au acces la distrugerea pădurilor statului român

5 -respectarea legilor României în administrarea pădurilor statului

6 -respectarea Codului Silvic în vederea acordării drepturilor personalului silvic și a subvențiilor proprietarilor de păduri pentru administrarea pădurilor lor

7 -măsuri împotriva grupurilor de interese care instigă la violențe împotriva personalului silvic

Punctele 1 și 5 sunt la fel de actuale acum cât au fost de când există Romsilva însăși, însă angajații Romsilva nu au dovezi care să ateste că au fost prea „măcinați” de lupta cu grupurile de interese. La fel, cererea lor ca de acum încolo să se facă o „bună administrare” a pădurilor e ciudată, pentru că tocmai ei sunt 100% responsabili de administrarea pădurilor, care într-adevăr până acum n-a fost „bună”. Cele două motive indică mai degrabă un protest al silvicultorilor împotriva lor înșiși și a șefilor Romsilva, unii dintre ei condamnați sau trimiși în judecată pentru corupție.

Punctele 6 și 7 sunt la fel de actuale ca în oricare din guvernările precedente, deci nu reprezentau un motiv de „protest” pentru silvicultori, din motiv ce n-au reprezentat „o prioritate” în cei aproape 3 ani și jumătate ai guvernării Ponta. Subit, ele au devenit o prioritate după 3 luni și o săptămână de Guvern Cioloș.

Rămân punctele 3 și 4 (și aluziv 2) care toate fac trimitere la „HG 924/2015”, un act normativ ce reprezintă un cui în coasta Romsilvei, pentru că acest HG îngreunează abuzurile asupra pădurilor și încurcă interesele multor operatori economici „bine înfipți” în pădurile României.

Însuși controversatul ex-director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost extrem de iritat de HG 924/2015 în urmă cu două luni, atacându-și propria șefă, pe ministra Mediului, printr-un comunicat de presă: „Rămâne totuși o întrebare, de o gravitate deosebită: nu cumva lipsa totală de reacție a conducerii ministerului de resort, pentru modificarea HG nr.924/2015, a avut drept scop compromiterea conducerii executive și a Consiliului de Administrație ale RNP-Romsilva, de a căror înlăturare, cu orice preț, aceasta este preocupată, mai presus de bunul mers al lucrurilor, în sectorul forestier?”.

Acum, la mai puțin de o lună și jumătate după înlăturarea lui Adam Crăciunescu de la cârma Romsilva, șefii de sindicat au o linie directoare ce coincide cu cea a fostului director general penal. Ei i-au convocat pe silvicultori să vină cu autocarele la București, ca să protesteze împotriva HG 924/2015, ale cărei prevederi „încurcă socoteli”.

Gardienii din penitenciare au iesit joi in strada sa protesteze impotriva conditiilor in care isi desfasoara activitatea, restantelor salariale si lipsei de personal. Acestia s-au adunat de la ora 9.00 in fata ministerului Justitiei si ii cer ministrului Robert Cazanciuc sa gaseasca solutii la problemele lor, se arată într-o informație apărută pe site-ul obiectiv.info.

Mai multe despre motivele invocate de protestari, puteți citi aici.

Peste 100 de liberali au protestat vineri dimineața în fața Instituției Prefectului Alba pentru a-și arăta susținerea față de moțiunea de cenzură PNL. Aceștia s-au prezentat în stradă cu pancarte, afișe, steaguri tricolore și au cerut demisia premierului spunând că ”dreptul la vot este un drept constituțional pe care nu ni-l poate lua nimeni”.

În rândul protestatarilor s-au aflat și reprezentanți ai administrației locale și județene, precum primarul Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, respectiv mai mulți consilieri locali și județeni.

Manifestarea a început la ora 11.00, cu pancarde care aveau imprimate mesaje precum ”Victor ia-l pe Viorel și du-te”, ”Doar Ponta nu a înțeles de ce a pierdut alegerile”, ”Ponta = schimbare până la capăt”, ”Jos dotore și plagiatore”, ”Votul nu e o lozincă”, ”Jos mâinile de pe Justiție”, ”PSD = corupție”, ”Dacă furi la doctorat, sigur furi și de la stat”.

Şedinţa Legislativului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului Victor Ponta a început vineri, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a 364 de senatori şi deputaţi, din totalul de 554 parlamentari.

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” este semnată de un număr de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Vineri. PNL Alba organizează un protest în fața sediului Prefecturii din Alba Iulia, în timpul citirii moțiunii de cenzură.
„Vineri de la ora 11,00, PNL Alba organizează o acțiune de protest in fata Prefecturii Alba, in timpul citirii moțiunii de cenzura! Ii așteptam alături de noi pe albaiulienii care s-au saturat ca Romania si romanii sa sufere din cauza premierului penal, Victor Ponta, ce se tine cu dinții de scaun!” se arată pe pagina de facebook a copreşedintelui PNL Albab Iulia, Florin Roman.
Vineri, in ziua cu motiunea, PNL va organiza proteste doar in tara, la prefecturile judetene.

Sâmbătă 9 mai la Alba Iulia şi alte 13 localităţi din ţară şi 4 din străinătate vor avea loc proteste pentru salvarea pădurilor din România.

„Din nou în Alba, aici „în curtea noastră”, unde „investiţiile străine” ilegale înfloresc ca ciupercile…otrăvitoare.
Pentru că ne doare odată cu natura, cu oamenii şi cu ţara asta, sâmbătă, 9 mai, în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.
Totodată, ca în multe alte cazuri de „investiţii străine” suspectate de ilegalităţi, aceste companii promit locuri de muncă în cadrul lor, în detrimentul altor mii de locuri de munca locale.
Aduceţi cu voi mesajele voastre scrise şi spuse clar şi răspicat. A venit timpul să ne facem auziţi:
NOUĂ NE PASĂ !” se arată pe grupurile de mobilizare de pe Facebook. La Alba Iulia şi-au anunţat prezenţa deocamdată peste 100 de persoane. Locul întâlniri pentru protestul de sâmbătă este în faţa Cinema Dacia de la ora 16:00.

”Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis de întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie se mai arată în anunțul de mobilizare

Locuitorii din Feneş vor protesta vineri, 17 aprilie 2015, în faţa Primăriei Zlatna. Este un semnal de alarmă faţă de distrugerile pe care le fac porcii mistreţi în grădinile şi fâneţele lor.

Oamenii spun că administraţia locală nu a luat nici o măsură împotriva distrugerilor provocate de mistreţi. Pe de altă parte, locuitorii din Feneş nu au voie să vâneze animalele, acestea fiind protejate de legislaţie.

Distrugerile din grădinile oamenilor ar putea fi oprite dacă s-ar lua o decizie administrativă care să permită vânătorilor să oprească „invazia” turmelor de mistreţi.

Sursa foto: facebook

Marţi, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, membrii Federaţiei Sanitas din România pichetează Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii.

Protestul are loc între orele 10.00-12.00, pentru a atrage atenţia asupra marilor probleme din sistemul sa­nitar românesc şi în semn de nemulţumire faţă de autorităţile care au făcut foarte puţine pentru sistemul de sănătate în ultimii ani.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook