Tags Posts tagged with "proiect"

proiect

Pe Firul Basmelor este un proiect care continuă un demers început în februarie 2015, când trupa de teatru DelArt, compusă din elevii care activează în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis, a prezentat un spectacol pentru copii în 3 locaţii (şcoli şi centre sociale) din Alba Iulia şi judeţul Alba.

Spectacolele pentru cei mici sunt importante, ele dând viaţă minunatei lumi a poveştilor şi arătând că teatrul este un spectacol viu. Dorim să deschidem gustul copiilor pentru teatru dar mai ales să le prezentăm lumea basmelor mai mult decât este ea în paginile şi imaginile din cărţile de poveşti. Lumea basmelor este o lume a personajelor vii, o lume în care în faţa noastră apar ca prin farmec regi, regine, vrăjitoare şi spiriduşi vicleni şi jucăuşi!

Cu susţinerea Asociaţiei din care fac parte, membrii trupei DelArt – Diana Bîrsan; Ivan Denisa; Antonella Serafino; Maria Botezan; Cezar Stehan; David Chismorie, Alexandru Năstase – au lucrat la dramatizarea a două basme scrise de Fraţii Grimm, reuşind să creeze două spectacole de teatru pentru copii. Cele două spectacole vor extinde repertoriul grupului şi vor da un plus de încredere celor care îl compun, provocându-i să se autodepăşească răspunzând provocării teatrului adresat copiilor.

Prin proiectul derulat spectacolele vor fi prezentate gratuit copiilor din mai multe grădiniţe, scoli şi centre sociale din Alba Iulia şi judeţul Alba. Vom juca în spaţii neconvenţionale (săli de clasă; camere de zi). Ne vom adresa atât unui public lipsit de astfel de evenimente, care deja s-a arătat dornic să participe şi ne-a cerut să revenim cu spectacole noi, cât şi unui public nou care ne va provoca la a-l cuceri.

- Viorel Cioflică, Preşedinte Asociaţia Grupul Skepsis

Proiectul Pe firul basmelor este finanțat prin mecanismul Cercului de Donatori Alba, o inițiativă a Fundației Comunitare Alba. Cercul de Donatori aduce la un loc persoane sau companii care susţin şi încurajează proiecte care unesc comunitatea, oferindu-le sprijinul financiar pentru implementare şi un cadru de interacţiune cu alți membri ai comunității. Cercul de Donatori e un mecanism de tip „live crowdfunding” și aduce împreună oameni implicaţi, care cred în puterea exemplului pozitiv. Prin acest mecanism vrem să activăm oamenii din comunitatea locală care îşi asumă rolul de a schimba în bine viitorul” – Dorin Sava, director executiv al Fundației Comunitare Alba. Cercul de Donatori Alba este parte a rețelei naționale TFN România, o inițiativă a Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network.” – Dorin Sava, Director Executiv al Fundaţiei Comunitare Alba.

 Tagdiv, un start-up lansat in Alba Iulia cu trei ani in urma, a reusit sa redefineasca strategia de business si performanta pe piata extrem de competitiva a industriei de software online, depasind un volum total de vanzari de un milion dolari si avand 20.000 clienti in intreaga lume.

Doi tineri informaticieni din Alba Iulia, ghidati de pasiunea comuna pentru web development au pus bazele unei mici afaceri in domeniul IT. Radu Oprea (29 ani) si Marius Padureanu (30 ani) au demarat proiectul TagDiv in 2012.

Eu si asociatul meu, Marius, am ales cea mai grea cale de a ne urma pasiunea: am pornit fara prea multe resurse pe un drum nebatatorit de altii, bazandu-ne doar pe propriile noastre forte. Eram angajati in alta parte sau in alte proiecte, amandoi lucram in timpul nostru liber, pe PC-urile de acasa. Ne-am luptat aproape un an pana cand am putut sa ne sustinem financiar din acesta activitate. Acum tintim pozitia de lider pe nisa aplicatiilor destinate website-urilor de stiri”, isi aminteste Radu cum a inceput proiectul tagDiv.

Cei doi tineri au renuntat la locurile de munca pe care le aveau si s-au dedicat programarii. Au urmat apoi doi ani de dezvoltare puternica. Computere, servere, infrastructura si personal specializat. In 2013 au fost lansate primele teme de stiri pe Themeforest Envato Market, cea mai mare piata online de software cu sediul in Australia. “Nu a fost un inceput exploziv. Nu ne intampinat nimeni cu urale. Dar nu am renuntat. Am invatat continuu si am dezvoltat temele. Newspaper este una dintre cele mai populare teme de stiri de pe Themeforest. Muncim mult la fiecare detaliu, iar clientii nostri apreciaza calitatea produselor pe care le dezvoltam”, povesteste Marius.

La inceput, in cateva ore, noi doi reuseam sa solutionam problemele clientilor si in restul de timp ramas faceam dezvoltare. Pe masura ce numarul de clienti a crescut, a crescut si numarul de solicitari la helpdesk. In luna august 2013 am angajat primul programator care sa ne ajute si am decis sa separam activitatea. Am creat un centru de suport, unde acum lucreaza o echipa de 5 IT-isti si o echipa de development – alcatuita din programatori si designeri care lucreaza la dezvoltarea aplicatiilor”, relateaza Radu.

Echipa tagDiv creaza aplicatii complexe destinate website-urilor de stiri care odata instalate pe WordPress transforma modul in care continutul site-ului este afisat. Mai precis, odata instalata tema, in cateva minute orice fel de site primeste designul si functionalitatea unui website specializat de stiri.

In urma cu cateva zile, TagDiv a depasit un volum total de vanzari de un milion dolari si si-a castigat statutul de “Power Elite Author” pe Themeforest Envato Market. Logo-ul companiei din Alba Iulia va fi publicat pe “Zidul celebritatilor” unde in acest moment mai sunt promovati doar 42 de autori din intreaga lume.

Suntem mandri ca am reusit sa depasim acest prag. Este un moment special pentru noi pe care l-am sarbatorit impreuna cu echipa. Speram ca exemplul nostru sa inspire si alti tineri sa isi urmeze visele. Noi credem ca exemplele pozitive sunt importante pentru societatea in care traim. Reteta noastra este: multa munca, persistenta, seriozitate, curiozitatea de a explora si sprijinul unei echipe puternice”, a concluzionat Radu Oprea.

Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială și Asociația SM Speromax Alba, a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, conferința de lansare a proiectului ”Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile”. Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în cadrul Apelului COERENT și are o durată de implementare de 11 luni. Valoarea finanțării este de 206.877,26 Euro.

În cadrul conferinței de lansare au fost prezentate obiectivele proiectului, activitățile propuse spre derulare, precum și rezultatele așteptate, care vor contribui la dezvoltarea măsurilor de combatere a discriminării și de reducere a excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile de la nivelul municipiului Alba Iulia.

Proiectul se adresează reprezentanților autorităților publice locale și sectorului neguvernamental, precum și grupurilor vulnerabile reprezentate de persoanele de etnie romă și bolnavii cronici. De asemenea, proiectul propune elaborarea unor instrumente specifice destinate combaterii sau a reducerii discriminării și a inegalității în acces la serviciile publice oferite de municipalitate – un studiu, un manual al reprezentantului administrației publice în ceea ce privește reducerea discriminării, sesiuni de instruire adaptate și adecvate reprezentanților administrației publice locale, servicii specializate în cadrul unui centru de resurse și o rețea de transfer de bune practici între reprezentanții administrației publice locale.

În cadrul evenimentului, domnul Nicolaie Moldovan, Administratorul Public al municipiului Alba Iulia a subliniat importanța centrului de resurse propus spre înființare în cadrul proiectului în contextul oportunităților de accesare a fondurilor europene adresate acţiunilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunităţii (CLLD) alocate prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman: „Principala așteptare a Primăriei este înființarea centrului de resurse pe care îl va găzdui într-una din vechile centrale de termoficare ale orașului. Acesta poate fi valorificat în contextul noilor programe de finanțare din anvelopa financiară 2014-2020. (…) În această toamnă se va depune o scrisoare de intenție pentru realizarea unei strategii de dezvoltare adresată comunităților defavorizate din Alba Iulia, o strategie care ar urma să fie elaborată de un Grup de Acțiune Locală (GAL). Dacă va fi admisă, ulterior se va depune documentația pentru a primi bani din partea Ministerului Fondurilor Europene în vederea realizării strategiei. Întregul proces se va întinde pe cursul a cel puțin un an de zile. După finalizarea strategiei vor putea fi depuse proiectele statuate în cuprinsul acesteia. Vor putea fi proiecte de natura investițiilor în infrastructura de locuire – locuințe sociale, proiecte de finanțare a unor structuri de economie socială, proiecte de infrastructură medicală, educațională sau culturală, centre comunitare care se adresează grupurilor vulnerabile etc. Valoarea totală a proiectelor din strategie finanțabilă cu fonduri nerambursabile din cele două programe menționate, se va cifra la aproximativ 10 milioane euro”.

La conferință au participat peste 50 de persoane, reprezentanți ai autorităților locale, ai societății civile active în domeniul socio-medical, precum și reprezentanți mass-media.

Mai multe informații despre proiect pot fi solicitate la adresa de e-mail a proiectului: intervin.frds@yahoo.com, persoană de contact Dora MĂRGĂRIT, Expert PR.

Consiliul Județean Alba a demarat procedura de achiziție echipamente pentru colectarea separată în cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor

Consiliul Județean derulează o nouă procedură de achiziție publică în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. Este vorba despre contractul ”Furnizare echipamente pentru colectarea separată a deșeurilor și unități de compostare individuală”. Ofertele pot fi depuse până în data de 9 septembrie 2015, ora 10.00, urmând ca în aceeași zi, la ora 12.00, să aibă loc deschiderea acestora.

În cadrul acestui contract vor fi achiziționate următoarele bunuri:

1. Containere pentru colectarea deșeurilor de hârtie și carton (1,1 mc) – 1.448 buc

2. Containere pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal (1,1 mc) – 1.441 buc

3. Containere pentru colectarea deșeurilor de sticlă (1,1 mc) – 1.486 buc

4. Unitați de compostare individuală – 16.133 buc

5. Containere pentru colectarea deșeurilor periculoase menajere (6 mc) – 13 buc

6. Containere pentru colectarea deșeurilor voluminoase (15 mc) – 23 buc

7. Containere pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (30 mc) – 9 buc.

Valoarea estimată a contractului este de 10.109.652 lei, fără TVA. Activitățile specifice contractului cuprind furnizarea bunurilor, transportul la amplasamentele de predare, asigurarea pieselor de schimb și a service-ului în perioada de garanție, respectiv asigurarea documentațiilor tehnice, a certificatelor de conformitate și a tuturor documentelor comerciale, de transport și de plată aferente produselor livrate. Containerele destinate colectării selective a deșeurilor (hârtie și carton, plastic și metal, sticlă) vor fi amplasate în toate comunele, orașele și municipiile județului Alba, criteriul distribuției acestora fiind cel al numărului de locuitori.

Proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” introduce un concept nou menit să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri ce va ajunge la depozitul conform de la Galda de Jos – compostarea individuală. În acest sens, toate unitățile de compostare individuală ce vor fi achiziționate prin acest contract vor fi distribuite gratuit, prin intermediul administrațiilor locale, la gospodării din mediul rural. Prin intermediul acestor unități, deșeurile menajere biodegradabile din gospodărie vor putea fi transformate într-un îngrășământ bogat în nutrienți, denumit compost, ce va putea fi utilizat în agricultură.

Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei. Informații complete despre proiect pot fi obținute pe site-ul www.ecoalba.ro.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu

Un număr de 40 de străzi din Blaj se află în acest an în vizorul administrației publice. Asta pentru că acestea intră într-un proces de modernizare substanțială. Proiectul, sub numele de „Marea asfaltare” a fost o urmare firească și programată după încheierea lucrarilor de extindere a sistemului de canalizare spun reprezentanții primăriei.

„Suntem la momentul în care putem pune cireașa pe tortul reprezentat de cea mai mare investiție post revoluționară la Blaj, extinderea sistemului de canalizare. Nu a fost ușor, orașul a fost sub imperiul șantierelor, șoferii și pietonii au avut mult de suferit. Ne aflăm acum cu bucurie în momentul în care prin modernizarea străzilor canalizate ștergem practic orice urmă a inconveniențelor suferite. În același timp însă rămânem cu o investiție pe care nu ne-am fi permis-o niciodată din fonduri proprii, extinderea canalizării pe întreaga suprafața a municipiulu”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Dacă anul trecut au fost modernizate prin turnarea unui nou strat asfaltic străzi pe o lungime de 8 km, anul acesta practic indicatorii s-au dublat.

Practic pe 16 km de străzi de pe raza municipiului Blaj s-au turnat 9.800 de tone de asfalt în ultimele luni.
Străzile deja asfaltate sunt: Republicii, Mitropolit Vancea, Artarului, Aurel Vlaicu, Caisului, Câmpul Libertății, Ioan Lemeny, Clujului, Costache Negri, Eroilor (partial), Fabricii, Gării, Gheorghe Foja, Gheorghe Magheru, Ion Ionescu de la Brad, Luncii, Măceșului, Prundului, Salciilor, Tudor Vladimirescu (partial), Dr. Vasile Suciu, Petru Maior, Samuil Micu, Ion Heliade Radulescu, Mitropolit Andrei Saguna, Iuliu Maniu (partial), Alexandru Borza, Lt. Niculescu Popa, si strada Principala din Petrisat.

De asfaltare după canalizare vor mai beneficia în următoarea perioada 25 de strazi din localitatea componenta Tiur precum și străzile: Salcâmului, Pârâului, Gutuiului, Sipotului, Arinilor, Oborului, Mihai Eminescu, Arinilor si Oborului.

Având în vedere că lucrările de extindere a canalizarii din localitatea Tiur s-au finalizat doar anul acesta există posibilitatea ca edilii să amâne asfaltarea pe aceste străzi pentru anul viitor. Motivul îl reprezintă necesitatea ca tasarea naturală pe porțiunile de sant să se facă pe o perioada de cel puțin 6 luni.

Tot în această vară a fost reabilitata și modernizată complet strada Axente Sever, valoarea investiției fiind de 240.000 lei.

Valoarea totală a investiției în ceea ce se dorește „schimbarea la față” a sistemului rutier ca urmare a extinderii canalizării se ridică la suma de 3,2 milioane lei.

Cu un buget mai mare cu 35 % față de anul trecut, municipalitatea blajeană a alocat în acest an cifre record pentru investiții și reparații capitale, nu mai puțin de 38,6% din venituri fiind îndreptate către acest capitol de dezvoltare urbană.

În perioada 23-26 iulie a.c. a avut loc cea de-a treia mobilitate realizată în cadrul proiectului „Cetăţenie şi educaţie prin media în context european – DIDA MEDIA EUROPE” – finanţat de Comisia Europeană prin Programul Lifelong Learning, Comenius Regio, proiect implementat de Consiliul Judeţean Alba împreună cu Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Casa Corpului Didactic Alba şi Asociaţia „Alba-Manche Împreună” – AMI.

Consorţiul italian, partener al proiectului, a fost reprezentat de inspectori şcolari, directori de şcoli, reprezentanţi ai unor asociaţii de prestigiu din regiune, delegaţia fiind condusă de prof. Gianna Prapotnich, manager de proiect, inspector şcolar regional în cadrul Ufficio Scolastico Regionale din regiunea Le Marche, Italia.

Vizita partenerilor italieni a început vineri, 24 iulie a.c. la sediul Consiliului Judeţean Alba, beneficiarul proiectului, unde au fost întâmpinaţi de preşedintele Ion Dumitrel alături de echipa de implementare. Temele abordate au fost educaţia tinerilor pentru cetăţenie europeană, bunele practici diseminate în cadrul proiectului, dar şi perspectivele de colaborare în contextul actual al programelor finanţate de Comisia Europeană pentru exerciţiul financiar 2014-2020 pentru domeniile educaţie, cultură, dezvoltare regională, dezvoltare durabilă, schimburi transnaţionale.

În cursul zilei au avut loc întâlniri de lucru la ADR Centru – Centrul de informare Europe Direct, la Primăria Municipiului Alba Iulia precum şi la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

La Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru au fost prezentate delegaţiei italiene de către experţii agenţiei, Regiunea Centru, premisele şi potenţialul de dezvoltare al regiunii, experienţa în implementarea de proiecte transnaţionale, dar şi activităţile desfăşurate prin Centrul de informare Europe Direct. Acest schimb de informaţii a fost întregit de prezentările delegaţiei italiene care au vizat noile oportunităţi de finanţare 2014-2020 în cadrul Programului Erasmus+, cetăţenia europeană, comunicarea folosind mijloace media, fiind accentuată ideea conform căreia CREATIVITATEA este importantă pentru derularea proiectelor viitoare.

Delegaţia italiană a fost întâmpinată la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia de către administratorul public, domnul Nicolaie Moldovan, care a prezentat câteva dintre proiectele de comunicare şi promovare a Cetăţii Alba Carolina. În cadrul întâlnirii s-au identificat teme de interes comune, dat fiind faptul că în Senigallia, oraşul unde s-a desfăşurat MEET Film Festival, ediţia I, activitate în cadrul proiectului, se găseşte Cetatea Rocca Roveresca, datând din vremea romanilor.

Întâlnirea de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a permis partenerilor italieni să cunoască domeniile de pregătire universitară oferite în Alba Iulia şi proiectele de colaborare externă ale universităţii. De asemenea au fost abordate ariile de interes pentru proiecte comune viitoare în cadrul Programului Erasmus+, dar şi a altor programe de finanţare.

Programul delegaţiei italiene a cuprins şi activităţi de diseminare a rezultatelor proiectului în judeţul Alba (comuna Rimetea, comuna Câlnic) dar şi în judeţul Sibiu (oraşul Sibiu, Capitală Culturală Europeană în anul 2007).

Scopul proiectului, implementat de Consiliul Judeţean Alba în cadrul unui consorţiu local în parteneriat transnaţional cu Ufficio Scolastico Regionale per Le Marche din Italia, a fost dezvoltarea conceptului de cetăţenie europeană în rândul tinerilor, folosind mijloacele media.

Prin activităţile organizate în cadrul proiectului s-au stabilit contacte între autorităţi locale, unităţi de învăţământ, asociaţii civice din cele două regiuni, în vederea promovării bunelor practici în metodele de lucru cu tinerii, aceasta fiind una din preocupările majore ale Comisiei Europene cu privire la politicile publice destinate tinerilor, în contextul economic şi politic actual al Uniunii Europene.

În perioada 10 – 20 iulie s-a desfășurat la Aiud cea de-a X-a ediție a Taberei Internaţionale de Creaţie pentru Tineret – Inter-Art. Au trecut 10 ani de când a fost inițiat de către Fundația Inter Art Aiud și Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud acest proiect, unic în desfășurarea atelierelor de lucru, autentic prin valorile culturale pe care le promovează, după cum susţin organizatorii.  206 tineri din 9 țări (Bulgaria, Franța, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România) au partcipat în perioada 2006 – 2015 la unul dintre cele mai ample proiecte culturale dedicate tinerilor.

Tabăra de Creaţie pentru Tineret Inter-Art, ediția a X-a,  s-a încheiat duminică, 19 iulie, la Aiud. Au participat tineri artiști plastici din Franţa, Portugalia, Ungaria, Bulgaria şi România, tabăra fiind organizată sub forma unor ateliere de creaţie, colografie, linogravură, modelaj şi pictură. Tabăra a cuprins, de asemenea, în cele 10 zile, şi vizite de documentare în Aiud, Rimetea şi Alba Iulia, seri de muzică ( cu participarea Centrului de Cultura Augustin Bena, Alba, ateliere de teatru (cu participarea Trupei Skepsis), expoziţia internaţională de artă, expoziția elevilor de la Colegiul Bethlen Gabor Aiud, carnaval, simpozionul „Arta din țara ta” etc.

Expoziţia finală, organizată în Galeriile Inter- Art Aiud, a fost, și în acest an, o amplă prezentare a lucrărilor realizate în această perioadă, dovada talentului tinerilor artişti, dar şi a valorii artistice şi didactice a profesorilor care au coordonat atelierele. Valoarea şi calitatea exponatelor, îndrăzneala şi dăruirea în definirea culturală a spaţiului contemporan artistic au impresionat publicul prezent.

„Unică în felul ei de predare a unor tehnici artistice, tabăra rămâne, după această a X-a ediţie, un element important în stabilirea de proiecte şi programe culturale şi artistice între tinerii Europei. Tinerii participanţi devin ambasadorii culturii româneşti în ţările de unde provin, îmbogăţind în acelaşi timp cultura românească cu valori şi tradiţii culturale ale ţărilor pe care le prezintă. 206 tineri din 9 țări ( Bulgaria, Franța, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România) au partcipat în perioada 2006 – 2015 la unul dintre cele mai ample proiecte culturale dedicate tinerilor”, arată organizatorii.

Închiderea gropii de gunoi de Pârâul Iovului și transportarea deșeurilor la Cristian a afectat mai multe orașe din Alba, din cauza modificărilor de preț la serviciul de colectare al deșeurilor. Cea mai recentă mărire a tarifelor a fost făcută la Aiud în ședința care a avut loc la data de 17 iulie. Prețurile au crescut cu 1,5 lei pentru persoanele fizice și 17 lei pentru firme.

Proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din municipiul Aiud a fost votat de 11 consilieri locali. Potrivit raportului de specialitate, majorarea tarifelor este motivată de creșterea prețului la conbustibil, creșterea salariilor și transportul deșeurilor la groapa de gunoi de la Cristian.

Prețurile au crescut de la 7,2704 la 8,8288 lei/ persoană/ lună cu TVA pentru persoanele care locuiesc la bloc, de la 6,9685 la 8,0865 lei/ persoană/ lună cu TVA pentru persoanele cu locuință individuală și de la 52,1785 la 70,7760 lei/ mc pentru agenții economici.

„SC Greendays Valorizacao Dos Residuos, Proteccao Do Ambiente, sucursala Aiud, în calitate de operator al serviciului public de salubrizare din municipiul Aiud, prin adresa nr. 648/22.06.2015, înregistrată la sediul municipiului Aiud cu nr. 9654/22.06.2015, a solicitat modificarea tarifelor, motivată de creşterea costurilor de exploatare datorată modificării condiţiilor de operare, ca urmare a necesităţii transportului deşeurilor menajere la rampa de deşeuri din localitatea Cristian, judeţul Sibiu”, se arată în documentaţia de proiect.

Totodată, solicitarea este motivată şi de influenţa unor factori ca: evoluţia indicelui preţurilor de consum IPC total – mai 2015 faţă de aprilie 2011 este 109,70; creşterea preţului la combustibil de la 5,44 lei/litru în anul 2011 la 5,89 lei/litru în prezent, de evoluţia cursului valutar care are influenţă asupra redevenţei lunare plătite de operator (de la 4,215 lei/1 euro în 2011 la 4,4685 lei/1 euro în 2015); majorarea salariului minim pe economie de la 670 lei aferent anului 2011 la 1050 lei în luna iulie 2015.

Conform propunerii operatorului, tarifele propuse pentru activitatea de „Precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeuri menajere, cu excepţia celor cu regim special” sunt:

– condominii – 3,7052 lei fără TVA
– locuinţe individuale: 3,1066 lei fără TVA
– agenţi economici: 33,3274 lei fără TVA

Costurile aferente transportului şi depozitării deşeurilor menajere la rampa de deşeuri din localitatea Cristian, judeţul Sibiu, conform documentelor depuse de operator sunt:

Tariful de depozitare, conform contractului de prestări servicii încheiat între operator şi S.C. TRACON S.R.L. este de 55 lei/tonă fără TVA;

Operatorul propune aplicarea tarifului de depozitare adiţional tarifului de „Precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeuri menajere, cu excepţia celor cu regim special”, conform algoritmului de repartizare a cheltuielilor pe persoană, respectiv agenţi economici prezentat în documentaţia depusă de operator, anexată prezentului raport. Tariful de depozitare rezultat din algoritmul de repartizarea a cheltuielilor cu depozitarea este de 0,7908 lei/ persoană pentru persoanele fizice (condominii şi locuinţe individuale) şi de 5,50 lei/mc pentru agenţii economici.

De asemenea, operatorul propune aplicarea tarifului de transport adiţional tarifului de „Precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeuri menajere, cu excepţia celor cu regim special” şi „Depozitare”, luând în calcul pentru stabilirea repartizării cheltuielilor cu transportul deşeurilor la halda de la Cristian, distanţa de 95 km Aiud – Cristian, tariful de 5,7629 lei/tonă/km aprobat prin HCL nr. 98/2011 şi un coeficient de rentabilizare a transportului de 3, explicaţia operatorului fiind că se transportă cu un container cu o capacitate de 3 ori mai mare decât cel prevăzut iniţial. Algoritmul de repartizare este prezentat în documentaţia depusă de operator, anexată prezentului raport.

Tariful de transport rezultat din algoritmul de repartizarea a cheltuielilor cu transportul este de 2,6240 lei/ persoană pentru persoanele fizice (condominii şi locuinţe individuale) şi de 18,25 lei/mc pentru agenţii economici.

Precolectare, colectare

Transport

Depozitare

Tarif total fără TVA

Tarif total cu TVA

UM

Condominii

3,7052

2,6240

0,7908

7,1200

8,8288

Lei /pers

Locuinţe individuale

3,1066

2,6240

0,7908

6,5214

8,0865

Lei /pers

Agenţi economici

33,3274

18,2500

5,5000

57,0774

70,7760

Lei /mc

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook