Tags Posts tagged with "programare"

programare

 Tagdiv, un start-up lansat in Alba Iulia cu trei ani in urma, a reusit sa redefineasca strategia de business si performanta pe piata extrem de competitiva a industriei de software online, depasind un volum total de vanzari de un milion dolari si avand 20.000 clienti in intreaga lume.

Doi tineri informaticieni din Alba Iulia, ghidati de pasiunea comuna pentru web development au pus bazele unei mici afaceri in domeniul IT. Radu Oprea (29 ani) si Marius Padureanu (30 ani) au demarat proiectul TagDiv in 2012.

Eu si asociatul meu, Marius, am ales cea mai grea cale de a ne urma pasiunea: am pornit fara prea multe resurse pe un drum nebatatorit de altii, bazandu-ne doar pe propriile noastre forte. Eram angajati in alta parte sau in alte proiecte, amandoi lucram in timpul nostru liber, pe PC-urile de acasa. Ne-am luptat aproape un an pana cand am putut sa ne sustinem financiar din acesta activitate. Acum tintim pozitia de lider pe nisa aplicatiilor destinate website-urilor de stiri”, isi aminteste Radu cum a inceput proiectul tagDiv.

Cei doi tineri au renuntat la locurile de munca pe care le aveau si s-au dedicat programarii. Au urmat apoi doi ani de dezvoltare puternica. Computere, servere, infrastructura si personal specializat. In 2013 au fost lansate primele teme de stiri pe Themeforest Envato Market, cea mai mare piata online de software cu sediul in Australia. “Nu a fost un inceput exploziv. Nu ne intampinat nimeni cu urale. Dar nu am renuntat. Am invatat continuu si am dezvoltat temele. Newspaper este una dintre cele mai populare teme de stiri de pe Themeforest. Muncim mult la fiecare detaliu, iar clientii nostri apreciaza calitatea produselor pe care le dezvoltam”, povesteste Marius.

La inceput, in cateva ore, noi doi reuseam sa solutionam problemele clientilor si in restul de timp ramas faceam dezvoltare. Pe masura ce numarul de clienti a crescut, a crescut si numarul de solicitari la helpdesk. In luna august 2013 am angajat primul programator care sa ne ajute si am decis sa separam activitatea. Am creat un centru de suport, unde acum lucreaza o echipa de 5 IT-isti si o echipa de development – alcatuita din programatori si designeri care lucreaza la dezvoltarea aplicatiilor”, relateaza Radu.

Echipa tagDiv creaza aplicatii complexe destinate website-urilor de stiri care odata instalate pe WordPress transforma modul in care continutul site-ului este afisat. Mai precis, odata instalata tema, in cateva minute orice fel de site primeste designul si functionalitatea unui website specializat de stiri.

In urma cu cateva zile, TagDiv a depasit un volum total de vanzari de un milion dolari si si-a castigat statutul de “Power Elite Author” pe Themeforest Envato Market. Logo-ul companiei din Alba Iulia va fi publicat pe “Zidul celebritatilor” unde in acest moment mai sunt promovati doar 42 de autori din intreaga lume.

Suntem mandri ca am reusit sa depasim acest prag. Este un moment special pentru noi pe care l-am sarbatorit impreuna cu echipa. Speram ca exemplul nostru sa inspire si alti tineri sa isi urmeze visele. Noi credem ca exemplele pozitive sunt importante pentru societatea in care traim. Reteta noastra este: multa munca, persistenta, seriozitate, curiozitatea de a explora si sprijinul unei echipe puternice”, a concluzionat Radu Oprea.

bani-euro671Prima versiune a Acordului de parteneriat 2014-2020 este rezultatul colaborării tuturor ministerelor implicate în atragerea fondurilor europene. Ministerele responsabile cu elaborarea strategiilor sectoriale au transmis rezultatele analizelor socio-ecomice pe domenii, prin care au fost identificate nevoile de dezvoltare ale României, dar şi priorităţile propuse pentru a fi finanţate în perioada 2014-2020.

Ministerul Fondurilor Europene este instituţia care a integrat documentele de programare primite de la ministerele de linie şi care a asigurat coordonatoarea întregului proces de programare 2014-2020.

Documentele de programare au fost supuse consultării publice şi au fost dezbătute în cadrul Comitetului Interinstituţional pentru elaborarea Acordului de Parteneriat (CIAP), for consultativ constituit în acest scop.  CIAP este constituit din 64 de entităţi, dintre care 70% reprezintă instituţii publice centrale şi locale, iar 30% sunt organizaţii reprezentative ale mediului economic şi social, ale sindicatelor, mediului academic, organizaţii nonguvernamentale, respectiv alţi reprezentanţi ai societăţii civile. Prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020 a fost transmisă membrilor CIAP în data de 27 septembrie a.c. Ulterior, în data de 1 octombrie a.c., prima versiune a Acordului de Parteneriat a fost publicată pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro. Documentul a fost analizat recent, în data de 7 octombrie a.c., în cadrul celei de a cincea reuniuni CIAP.

Ministerul Fondurilor Europene urmează să transmită serviciilor Comisiei Europene, informal, prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020. În continuare, negocierile cu reprezentanţii Comisiei se vor desfăşura în cadru informal până la aprobarea regulamentelor europene pentru perioada 2014-2020.

Prima versiune a Acordului de parteneriat 2014-2020 stabileşte modalitatea în care vor fi concentrate investiţiile din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii  în viitoarea perioada de programare pentru a promova competitivitatea, convergenţa şi cooperarea, în vederea încurajării obţinerii unei dezvoltări inteligente, bazate pe creştere economică şi incluziune socială. Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii alocate României pentru perioada 2014-2020 sunt în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, sumă calculată în preţuri curente 2012. La această valoare s-a ajuns prin actualizarea sumei comunicate anterior, de circa 39 miliarde de euro, care era calculată în preţuri curente aferente anului 2011.

Documentul nu prezintă încă alocarea financiară a fondurilor disponibile pentru finanţarea priorităţilor identificate, deoarece aspectele financiare nu au fost definitivate la nivelul regulamentelor europene. Există încă aspecte importante asupra cărora nu s-a ajuns la un acord final la nivel european, cum ar fi:  alocările financiare la nivelul ficărui fond prin care se acordă finanţările europene,  condiţionalităţile ex-ante, Iniţiativa Comunitară privind Ocuparea Tinerilor, Fondul de Ajutor European pentru Persoanele cele mai Defavorizate, cuantumul rezervei de performanţă. Cu toate acestea, în procesul de elaborare a Acordului de Parteneriat autorităţile române au luat în considerare şi planificarea financiară, astfel încât odată cu definitivarea şi aprobarea cadrului financiar european să fie disponibilă o propunere coerentă.

Cum va folosi România fondurile europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro alocate pentru perioada 2014-2020

Priorităţile de dezvoltare ale RomânieiObiectivul tematic
Competitivitatea1. Consolidarea cercetării, a dezvoltării tehnologice şi a inovării
2. Îmbunătăţirea accesului,  utilizării şi calităţii tehnologiilor informatice şi de comunicare
3. Creşterea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, a sectorului agricol şi a sectorului pescuitului şi acvaculturii
Oamenii şi societatea8. Promovarea ocupării şi sprijinirea mobilităţii forţei de muncă
9. Promovarea incluziunii sociale şi combaterea sărăciei
10. Investirea în educaţie, competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii
Infrastructura2. Îmbunătăţirea accesului,  utilizării şi calităţii tehnologiilor informatice şi de comunicare
7. Promovarea transportului durabil şi eliminarea blocajelor apărute în infrastructura reţelelor importante
Resursele4. Sprijinirea trecerii la o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele
5. Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor
6. Protejarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor
Administraţia şi guvernarea11. Creşterea capacităţii instituţionale şi o administraţie publică eficienţă
2. Îmbunătăţirea accesului,  utilizării şi calităţii tehnologiilor informatice şi de comunicare

Cum va atrage România fondurile europene în perioada 2014-2020

Prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020 descrie cadrul general pentru atragerea fondurilor europene alocate pentru perioada 2014-2020. Este prevăzută reformarea actualului sistem prin simplificarea structurii instituţionale, în scopul eficientizării. Sistemul va fi mult mai bine coordonat, fiind stabilite atribuţii de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere:

· Ministerul Fondurilor Europene pentru managementul a patru programe operaţionale: Infrastructura mare (transport, mediu şi energie); Competitivitate (cercetare – dezvoltare, Agenda Digitală); Capital Uman şi Asistenţă Tehnică;

· Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru managementul programelor de dezvoltare regională, a programelor dedicate cooperării teritoriale europene şi a programului Capacitate Administrativă;

· Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru managementul programelor dedicate agriculturii, dezvoltării rurale şi pescuitului şi acvaculturii.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook