Tags Posts tagged with "primar"

primar

Primăria Municipiului Aiud anunță noi precizări cu privire la drumul de acces al cetățenilor din satul Gâmbaș care au reclamat cu ceva timp în urmă faptul că, din cauza lucrărilor de pe tronsolul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, nu au acces spre terenurile agricole. În urma întâlnirilor dintre primarul Mihai Horațiu Josan, prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer și reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, s-a stabilit că accesul provizoriu la terenuri se va realiza prin șantier, utilizând cele două puncte: punctul de intersecție cu drumul agricol de exploatare de sub coastă și punctul identificat în zona Cimitirului Reformat din localitatea Gâmbaș.

„Așa cum deja probabil se știe, luni 22 iunie 2015, localnicii din Gâmbaș au organizat un protest, blocând drumurile tehnologice de pe tronsonul 3 al autostrăzii Sebeș – Turda. Nemulțumirea cetăţenilor se datora faptului că proiectantul autostrăzii nu a prevăzut un drum care să le permită accesul spre terenurile agricole și la cimitirul reformat al localității, deşi înaintea demarării lucrărilor, acesta îi asigurase că are în vedere rezolvarea tuturor căilor de acces solicitate.

Deplasându-se la fața locului, primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, a constatat că revendicările cetățenilor sunt îndreptățite, astfel că a hotărât, de comun acord cu aceștia, convocarea unei întâlniri de urgență cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și cu cei ai societății constructoare Tirenna Scavi, pentru a găsi o soluție la problemele ridicate de locuitorii din Gâmbaș.

La întâlnirea astfel planificată și care a avut loc miercuri, 24 iunie 2015, la Gâmbaș, a participat și prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, în calitate de reprezentant al Guvernului României în teritoriu și nicidecum în calitate de arbitru, așa cum, în mod eronat este considerat de către unele persoane.

Discuțiile au continuat apoi în sala Ion I. C. Brătianu a Primăriei municipiului Aiud, dar prefectul nu a mai participat la acestea. În schimb, au participat reprezentanții beneficiarului Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj: Sabău Vasile și  Florea Mioara, reprezentantul societății Tirrena Scavi – Ștefan Kovrig, reprezentanții municipiului Aiud – primar Mihai Horațiu Josan, director executiv Delia Florea și director SPAPL Ștefan Rodean, iar din partea cetățenilor localității Gâmbaș au participat Ioan Varro, Moricz Francisc, Silviu Popa și  Liviu Gruia.

Conform minutei întâlnirii, încheiate din dispoziția primarului municipiului Aiud, în patru exemplare, câte una pentru fiecare parte și transmisă prefectului județului Alba, întâlnirea a avut ca scop soluționarea problemelor tehnice legate de accesul cetățenilor din localitatea componentă Gâmbaș, către terenurile agricole aflate în proprietate sau în exploatare, iar în urma discuțiilor purtate s-a stabilit că accesul provizoriu la terenuri se va realiza prin șantier, utilizând cele două puncte: punctul de intersecție cu drumul agricol de exploatare de sub coastă și punctul identificat în zona Cimitirului Reformat din localitatea Gâmbaș.

Acelaşi document, încheiat la sediul Primăriei municipiului Aiud ne demonstrează că o altă decizie care s-a adoptat cu prilejul întâlnirii a fost aceea că drumul provizoriu de sub coastă va fi întreținut permanent, de către firma care execută lucrările, până la realizarea accesului definitiv în acea zonă.

Mai mult decât atât, vineri, 26 iunie 2015, primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan a fost anunțat că în urma reproiectării, accesul definitiv la terenurile agricole se va face pe un drum ce va subtraversa autostrada, drum ce va avea o lățime de 5 metri și 5 metri înălțime ,” au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Considerăm așadar, că Primăria municipiului Aiud, prin domnul primar Mihai Horațiu Josan, a depus toate eforturile pentru ca problemele cetățenilor afectați de lucrările la autostrada Sebeș-Turda să fie rezolvate într-un termen cât mai scurt, iar soluțiile identificate în urma demersurilor pe care le-am prezentat mai sus vor fi în avantajul acestora. Ne bucură faptul că şi ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor statului se preocupă, aşa cum este şi firesc, de rezolvarea problemelor care apar la nivelul comunităţilor locale, dar de la acest lucru şi până la a-şi aroga merite care nu le aparţin, este o cale lungă.

Preşedintele PMP Alba încă nu este decis dacă şi unde va candida în 2012. Întrebat dacă va candida la primăria Alba Iulia, deputatul PMP de Alba Clement Negruţ a precizat: „Încă nu m-am decis: la Primăria Alba Iulia sau la Consiliul Judeţean Alba. Când voi decide, vă voi anunţa, dar în momentul când am decis, nu mă mai răzgândi”.

Negruţ a răspuns la întrebarea dacă nu ar fi tentat să candideze la Primăria comunei Ciugud, împotriva lui Gheorghe Damian, PSD: „Nu candidez la Ciugud. Eu privesc doar în sus: dacă mă decid să candidez, candidez la Primăria Alba Iulia sau la Consiliul Judeţean Alba”.

Negruţ a amintit o întâmplare din urmă cu 15 ani: „În 2000 dl Damian a intrat în turul 2 cu ajutorul voturilor PD. Noi aveam atunci peste 300 de voturi. Dl Damian candida independent împotriva primarului PNL, dna Magda. L-am ajutat în ideea că va veni la noi. Îmi aduc aminte că erau Zilele Pădurii, iar dl Damian planta un copac împreună cu dl Ioan Rus. Dl Damian spunea: „Acum îngropăm PD-ul”. E greu de crezut că va veni la PMP, dar în politică niciodată nu e bine să spui niciodată… În rest am doar cuvinte de laudă la dresa lui Damian, e un primar bun!”.

„Atunci aveam o adeziune semnată de dl Damian să vină la PD”, mai spune deputatul Negruţ. Până la urmă Gheorghe Damian a ales PSD-ul, fiind primar ales şi reales.

Catre Primaria Sebes,

Noi, angajati ai Kronospan Sebes, va cerem Domnule Primar sa interveniti imediat, conform responsabilitatilor impuse de lege, pentru a dezamorsa conflictul aparut in comunitatea locala. Conflictul a fost declansat pe baza informatiilor false referitoare la activitatea, pe care firma la care lucrăm, o desfasoara in Sebes. Va cerem sa va indepliniti sarcinile de serviciu desemnate si sa dati raspunsuri la intrebarile ridicate de cateva persoane din comunitatea in care traim. Daca nu detineti informatiile necesare pentru a raspunde la toate intrebarile, va cerem sa convocati autoritatile competente care detin aceste informatii si sa le cereti sa raspunda imediat intrebarilor cetatenilor.
Datorita neimplicării Dvs., comunitatea s-a împartit in doua tabere. Dvs. dispuneţi de toate instrumentele necesare, pentru a face lumina in ceea ce priveste acuzatiile neadevarate lansate in ultima vreme.
Noi vrem sa punem capat presiunilor venite din partea unor locatari ai Municipiului Sebes, mai nou avem si alti cetateni angrenati în acest scandal, si cerem sa fie aratat adevarul.
Noi, ca cetateni ai orasului Sebes, ne platim taxele la bugetul local, taxe din care primiti salariul, in consecinta D-le Primar trebuie ne reprezentaţi si pe noi.
Va cerem sa interveniti imediat pentru a lamuri acuzele care se aduc firmei in care lucram si pe care noi le consideram minciuni sfruntate.

Angajatii Kronospan Sebes.

Procurorii parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au decis punerea în arest la domiciuliu a primarului din Vinţu de Jos.

Gheorghe Vlad este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată: edilul este acuzat că a folosit în mod nejustificat bunurile Primăriei (a folosit în interes personal combustibilii instituţiei).

Aceeaşi decizie îl vizează pe Valentin Nicolae Groza, economistul primăriei.

În acelaşi timp judecătorul a decis respingerea controlului judiciar faţă de cele două persoane.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 21.02.2015, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Vlad Gheorghe – primar în cadrul Primăriei Vințu de Jos, județul Alba, pentru săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată și Groza Valentin Nicolae – șef birou buget, finanțe, contabilitate, impozite și taxe locale, strategii, programe în cadrul aceleiași unități administrative, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu sub formă continuată și participație improprie la fals material în înscrisuri oficiale.
Față de inculpatul Groza Valentin Nicolae s-a dispus reținerea pe o durată de 24 de ore începând cu data de 21.02.2015 ora 1000.
În cursul zilei de 21 februarie 2015 a fost sesizată Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru ambii inculpați.
Judecătoria Alba Iulia a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă și luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile față de ambii imculpați. Împotriva încheierii judecătorului de drepturi și libertăți, procurorii au formulat contestație, care va fi soluționată de Tribunalul Alba.
În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 – 11 august 2014, inculpații au angajat, înregistrat și efectuat cheltuieli și consumuri nejustificate de materiale de curățenie, precum și de produse ce nu se regăsesc în inventarul entității, iar în unele cazuri a achiziționat materiale – piese pentru autoturism (pentru o altă marcă de autoturism ce nu se află în dotarea primăriei).
De asemenea, inculpații au angajat, ordonanțat și efectuat plata de cheltuieli cu carburanți (benzină, motorină și uleiuri minerale) fără respectarea prevederilor legale. O parte din carburant a fost consumat de inculpați pentru deplasări în interes personal, precum și de alte persoane cu acceptul acestora.
Activitatea infracțională a mai constat în faptul că, inculpații au angajat, înregistrat și efectuat cheltuieli și plăți nelegale pentru prestarea unor servicii de cazare și masă la hoteluri din Băile Felix județul Bihor. Totodată, inculpatul Vlad Gheorghe a dispus unui martor, șofer în cadrul Primăriei Vințu de Jos, să efectueze lucrări cu buldoexcavatorul unei persoane fizice a cărei contravaloare nu a fost achitată.
Pe parcursul fazei de urmărire penală, inculpatul Vlad Gheorghe a continuat să săvârșească acte de abuz în serviciu pentru care s-a dispus extinderea urmăririi penale constând în aceea că în datele de 19.02.2015 și 20.02.2015 s-a deplasat împreună cu membrii familiei cu un autoturism aparținând Primăriei Vințu de Jos în Municipiul Alba Iulia.
Inculpatul Groza Valentin Nicolae le-a determinat pe două martore să antedateze înscrisuri și să modifice mențiuni în registrele de corespondență ale Primăriei Pianu în perioada efectuării controlului de audit.
Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba, Direcția Generală Anticorupție Alba – Serviciul Județean Anticorupție Alba.
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de S.R.I. – Direcția Județeană de Informații Alba.
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

A trecut Valentines Day, s-a terminat cu dragostea. Urmează răboiu total, măcelu: DNA-ul e decis să mai rărească din parlamentarii României: ultima este Madam Udrea, spre disperarea aşa-numiţilor băsişti.

PMP Alba a decis să nu mai ţină conferinţe de presă… pentru un timp, până se mai liniştesc apele învolburate. Cu mama la puşcărie şi cu tatăl beţiv fugit de-acasă e cam greu pentru bietul Milu să dea explicaţii privind situaţia „de acasă”…

Un alt partid aflat la apusul carierei este PP-DD Alba: viceprimarul de Alba Iulia Dorin Şerdean mai are vreo 5 zile până va fi schimbat din funcţie de către majoritatea PDL-PNL din Consiliul Local Alba Iulia. Nu ştim de ce graba asta la noii liberali, că doar Şerdean era bun la Primăria Alba Iulia, ca pătrunjelu-n zamă.

Primarul din Cîmpeni s-a certat rău de tot cu consilierii liberali (PDL-PNL) la ultima şedinţă de Consiliu Local. Nu a fost mult până să se bată: preşedintele de şedinţă (consilierul liberal Dan Borteş, care întâmplător este finul lui Andreş) era cât pe ce să-l scoată afară din sală pe primarul neascultător. Motiv pentru care primarul Călin Adreş a dat o replică antologică: „Aţi sărit calul, domnule. Nu vă vedeţi lungul nasului”.

Şi pentru că tot suntem la Cîmpeni, îl felicităm pe harnicul primar care din 2004 până astăzi şi-a asfaltat de 3 ori drumul pe care merge acasă (str. Horea), în timp ce Moţilor e plină de gropi…

Încă una de la Cîmpeni, dacă tot l-am prin la colţ pe Andreş: consilierul judeţean Cristi Paşca a spus că preţul trădării liberalului Andreş care a plecat la PSD era de 130 de miliarde de lei (vechi, dar miliarde). În schimb Primăria Cîmpeni a primit în 2015 de la Bugetul de Stat 2 miliarde lei (vechi). Adică, cum se spune la români, a pus botul sau ţeapă, vrăjeală…

Şi dacă tot suntem în Apuseni, în Capitala Ţării Moţilor, să ştiţi că moţii au un secretar de stat la Ministerul Agriculturii, colonelul Ioan Uţiu, membru PLR. Acelaşi partid, PLR Alba are un veterinar pe care doreşte să îl pună secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi o secretară focoasă specializată în dactilografie şi cafele cu zahăr dintr-o comună de lângă Sebeş (nu-i dăm nume) pe care vor să o pună secretar de stat la Ministerul Economiei…

E-moţii

Primarul comunei Cut, Vasile Mutu a fost prezent astăzi în cadrul conferinţei de presă a PSD Alba. Edilul din Cut a făcut câteva referiri la investiţile ce se derulează în localitatea pe care o conduce în ultimii doi ani.
Vasile Mutu a precizat că înainte de mandatul său în Cut nu era derulat nici un proiect.

În acest moment la nivelul comunei Cut se derulează, conform declaraţilor edilului Vasile Mutu, un proiect important pentru viața și confortul concetățenilor.

Este vorba de proiectul „ Infiintare retea de colectare si tratare ape uzate in localitatea Cut, județul Alba” – o lucrare extrem de necesară și de așteptată de către toți cetățenii comunei. Valoarea unui astfel de proiect, în sumă de 3.485.177 lei este asigurată în proporție de 95 % de către Administrația Fondului de Mediu, banii fiind deja alocați iar lucrarea propriu – zisă este executată, la începutul anului 2015 în proporție de 15 %.

Proiectul „ Amenajare strazi in comuna Cut” în valoare de 4.940.669 lei așteaptă lansarea sesiunii de depunere a proiectelor cu finantare europeana.

„Suntem convinşi de faptul că, munca Guvernului Ponta se va reflecta și în îmbunătățirea confortului rural al comunei noastre prin proiectele pe care dorim să le accesăm în continuare legate de asfaltarea străzilor din Cut, o zonă de agrement pe care o merităm cu toții, modernizarea si reabilitarea Caminului Cultural din localitate, asfaltarea unor drumuri agricole pe noul PNDR, reabilitarea si modernizarea Scolii Generale cu cls. I-VIII, ,,Septimiu Albini,, Cut precum și alte gânduri bune de viitor pe care, doar cu sprijin de la un guvern responsabil și serios cum este Guvernul Ponta o să le putem realiza” a declarat Vasile Mutu, primarul comunei Cut.

Sâmbătă, Adriean Videanu a fost arestat de poliţilti: fost primar al Bucureştiului a fost ridicat de acasă de poliţişti.

La scurt timp Vasile Blaga a anunţat demisia din PDL a lui Adriean Videanu. Fostul primar al Capitalei a deţinut până în ultimele zile funcţia de preşedinte PDL Bucureşti, fiind un lider marcant al vechiului PDL.

Adriean Videanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar privind despăgubiri ilegale la ANRP: în dosarul instrumentat de procurorii DNA mai sunt implicaţi Dorin Cocoş (fostul soţ al Elenei Udrea), Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul său consilier Florentin Mihăilescu de la DIICOT.

Videanu este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu. Alina Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi vândă nişte acţiuni, după ridicarea sechestrului asigurator pe 80 de acţiuni care valorau circa 277.000 lei.

Alin Cocoş (fiul vitreg al Elenei Udrea) a fost dus de poliţişti în arest, Florentin Mihăilescu s-a predat de bună voie la arestul Poliţiei Capitalei.

NOTĂ: Omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal într-un dosar pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Elena Udrea este sub control judiciar, fiind obligată să se prezinte periodic la Poliţie.

Foto: sursazilei.ro

Venit la Bucureşti pentru al 61-lea termen dintr-un dosar propriu, primarul municipiului Constanţa a lansat o uriaşă provocare premierului Victor Ponta.

Primarul Radu Mazăre a declarat: „Eu dacă pierdeam alegerile la primăria Constanţa îmi depuneam demisia, nu dădeam vina pe organizaţiile mai mici…”.

„Şi eu sunt supărat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta şi al lui Dragnea. O să discut cu organizaţia din Constanţa şi o să luăm o decizie. În ciuda a ceea ce se spune despre mine, eu nu fac nimic de capul meu”, a mai spus Mazăre.

Primarul Constanţei nu prea ştie ce va face în perioada următoare, nu ştie dacă va rămâne în PSD sau i se va alătura lui Mircea Geoană în noul său proiect politic.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook