Tags Posts tagged with "prezenta"

prezenta

Alba Iulia a fost reprezentată la Târgul Internațional de Turism din Berlin, cel mai important târg de turism din lume

Aflat la cea de-a 49 ediție, ITB dovedește că în vremuri tulburi, turismul reprezintă una dintre piețele cele mai stabile din punct de vedere economic. Peste 10 000 de expozanți din 186 de țări (un nou an cu creștere pentru ITB din 1999), au garantat ocuparea integrală a 26 de pavilioane expoziționale din cadrul Messe-Berlin, cu mai bine de trei luni înaintea deschiderii târgului. Potrivit lui Christian Goke, director executiv Messe Berlin, anul 2014 a însemnat o platformă de afaceri de peste 6,5 miliarde de euro, iar în acest an sunt aici peste 850 de agentii de turism gata să contracteze destinații turistice, fiecare dintre acestea având un buget estimat între 100 000 și 10 milioane de euro, doar pentru afaceri încheiate la ITB.

Cetatea Alba Carolina a fost selectată de căte Autoritatea Națională pentu Turism să reprezinte România, alături de alte companii și instituții, la ITB. Alba Iulia a participat în cele doua zile destinate exclusiv expozanților, la câteva dintre convențiile turistice susținute de experți și specialiști din domeniu. Printre temele abordate în acest an s-au numărat: aplicații turistice bazate pe platforme web (Travel Technology), produse turistice sustenabile și susținerea turismului de nișă-valorificarea siturilor istorice, prezentată de National Geographic (World Legacy Awards). In intervalul atribuit prospectării pieței turistice de către expozanți, miercuri 4 martie, la standul României, s-a organizat o seară romaneasca. Momentul a insemnat o intalnire directa intre reprezentantii municipalității și agenții interesate să includă Alba Iulia pe lista localităților promovate (menționăm că aceste întâlniri au fost confirmate prin platforma electronică destinată expozanților, înainte de deschiderea oficială a târgului). Până la această dată, două agenții de turism cu activitate de peste 15 ani, care gestionează un filon important de turiști germani ce aleg ca destinație de vacanță România, vor include în traseele lor Alba Iulia. Primul grup de turiști germani va vizita Alba iulia în luna iunie a acestui an. De asemenea, au avut loc întâlniri cu organizații din Europa având ca scop promovarea turismului cultural-istoric.
În weekend, ITB își deschide porțile pentru publicul larg. Sunt asteptați să-i treacă pragul peste 200 000 de vizitatori despre care, spun organizatorii, vacanța este mai importantă decât costul ei.

Informații generale de la ITB:

170 de companii isi prezinta oferta de produse si aplicatii destinate segmentului Travel Technology
in 2013, cifra atinsa de inchirierile spatiilor de vacanta a depasit 39 miliarde de dolari, cu potential de crestere pana in 2018, la 46 miliarde de dolari
Mongolia este tara cu statut de partener oficial
160 000 mp este suprafața pe care o ocupă târgul
au loc 140 de conferinte de presa la care participa peste 5000 de ziaristi
anul 2014 a totalizat un număr de 1,4 miliarde turisti în întreaga lume

Potrivit datelor finale furniyate de către Biroul Electoral Central, în Alba s-au prezentat la alegerile pentru Parlamentul European, 36,46% din persoanele cu drept de vot. Județul nostru se situează peste media la nivel național.

În total, în România, prezența la votul de astăzi a fost de 32,16% (28,69 în mediul urban și 36,88% în mediul rural). În județul Alba 34,88% din alegători procin din mediul urban, în timp ce 39,76 din mediul rural.

În topul județelor cu cea mai mare prezență la vot, Alba ocupă locul al 9-lea.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, până la ora 16:00, 20,13% din locuitorii cu drept de vot din Alba s-au prezentat la alegeri. Judeţul nostru se situează peste media prezenţei la vot din ţară.

La nivel naţional, până la ora 16:00, şi-au exprimat opţiunea prin vot, în cadrul scrutinului electoral, 18,41% din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale (17,11% în mediul urban şi 20,18% în mediul rural).

Judeţul Alba se situează pe locul 12 în topul judeţelor, privind prezenţa la urne. La ora 13:00, judeţul nostru se afla pe locul 13, cu o prezenţă de 13,8%.

În Alba sunt așteptați la urne 317.710 alegători, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă. Următoarea comunicare a BEC va fi făcută la ora 20:30.

eleviSimulările pentru examenul de Bacalaureat au început astăzi cu proba la Limba şi Literatura Română. În Alba, prezenţa la această probă a fost de peste 94%, la elevii claselor a XI-a şi a XII-a, care urmează cursurile la zi. În schimb, cei de la seral au înregistrat o prezenţă puţin peste 10%.

În Alba au fost înscrişi la proba de limba şi literatura română în total 7.060 de elevi, dintre care 3.365 de la clasa a XI-a, cursuri de zi şi clasa a XII-a seral, respectiv 3.695 de la clasa a XII-a cursuri de zi şi clasa a XIII-a seral.

Prezenţa la simulare în Alba a fost următoarea:

  • Clasa a XI-a, zi: 3.189 elevi înscrişi, 3.004 prezenţi (94,2%)
  • Clasa a XII-a, zi: 2.856 elevi înscrişi, 2.686 prezenţi (94,04%)
  • Clasa XII-a, seral: 499 elevi înscrişi, 59 prezenţi (10,5%)
  • Clasa XIII-a, seral: 502 elevi înscrişi, 53 prezenţi (11,8%)

Lucrările din Alba sunt corectate în 14 centre. În Alba Iulia sunt organizate centre de corectare la Colegiul Naţional HCC şi Colegiul Tehnic “Apulum”, în Sebeş la Colegiul Naţional “Lucian Blaga” şi Liceul cu Program Sportiv, în Aiud la Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” şi Colegiul Tehnic, în Blaj la Colegiul Naţional “Inochenţie Micu Clain” şi Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea”, în Cugir la Colegiul Naţional “David Prodan”  şi Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”, în Ocna Mureş la Liceul Teoretic “Petru Maior” şi Liceul Tehnologic, iar în Câmpeni la Colegiul Naţional “Avram Iancu” şi Liceul Tehnologic Silvic.

La fel ca la simulările pentru Evaluarea Naţională, lucrările se vor corecta în alte centre faţă de cele în care au fost susţinute testările.

poza primarÎn perioada 24-28 mai 2013, o delegaţie a Primăriei Orașului Cugir condusă de primarul orașului Cugir, Adrian Teban a realizat o vizită în localitatea italiană Casalborgone, la conferința finală a proiectului european “Terra Mirabilis”.

Delegația a fost formată din primarul orașului Cugir – Adrian Teban, viceprimarul orașului Cugir – Horea Rotche alături de consilierii locali: Dan Cherecheș, Mircea Trifan, Claudiu Mărginean, Mircea Teodorescu, Sorin Vasile, Radu Călin Roşian, Ioan Mircea Ferchean, Mircea Simu şi Camelia Dumitrean și doamna Rodica Florea – directoarea Casei de Cultură a orașului Cugir.

Conferința din localitatea italiană Casalborgone va marca finalizarea proiectului “Terra Mirabilis”, demarat în luna septembrie 2011, de către Comisia Europeană, în baza programului “Cetățeni pentru Europa”.

În cadrul ultimei conferințe a proiectului Terra Mirabilis”, temele propuse spre discuție au vizat protecţia şi gestionarea patrimoniului cultural şi a mediilor cultural-istorice, perspectivele de viitor pe care le au teritoriile europene, sustenabilitatea oraşelor din punct de vedere al utilizării energiilor nepoluante.

Obiectivul proiectului este promovarea activităților de schimb de experiență între cetățeni ai Europei, prin participarea acestora la conferințe intenaționale în cadrul cărora problema predilectă a discuțiilor este protecţia mediului şi dezvoltarea domeniului energiilor verzi.

Pe durata întregului proiect au avut loc trei conferințe de acest fel:prima a avut loc în spetembrie 2011 în localitatea Casalborgone și a reprezentat debutul proiectului,a doua ședință s-a desfăşurat în localitatea malteză Mellieha în octombrie 2012, iar ultima conferință a avut loc în perioada la care se face referire în acest material.

Pentru administrația de la poalele Drăganei, cele trei conferințe au reprezentat şansa de a cunoaşte modul în care alte localităţi din Europa au reuşit să implementeze şi să dezvolte energiile regenerabile, un domeniu relativ nou pentru ţara noastră, dar care reprezintă singurul mijloc prin care se poate proteja mediul înconjurător atât de ameninţat de poluare şi de distrugere.

“Mai multe culturi, o singură Europă” – un viitor proeict implementat la iniţiativa Orașului Cugir

În luna ianuarie 2013, orașul Cugir a depus în baza programului “Cetățeni pentru Europa”, proiectul “Mai multe culturi, o singură Europă”. Lider de proiect va fi orașul Cugir.

Membre în proiect vor mai fi cuprinse și localitățiile prietene Cugirului: Casalborgone – Italia, Vecpiebalga-Letonia, localitatea germană – Wasserburg și localitatea franceză – Rive de Gier.

Prin acest proiect administrația locală dorește promovarea imaginii orașului Cugir în Europa din punct de vedere cultural, astfel încât cetățenii europeni să cunoască tradițiile, obiceiurile din zona Cugirului, dar și cel economic, prin dezvoltarea turismului local.

preluare www.cugireanul.ro

Sorin Giurcă 

Monica Macovei  va fi prezentă la Alba Iulia .

Duminica dimineata incepand cu ora 10.00 își va prezenta moțiunea  in fata organizatiei PDL Alba

slide2

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal la Convenţia din 23 martie, afirmă, într-un interviu , că a intrat în această cursă “de 100 de metri garduri” ca să o câştige, dar, pentru ‘Reformişti’, “gardurile sunt mai înalte”. Ea îşi declară ataşamentul faţă de PDL, deşi, după cum susţine, unii cer, din când în când, excluderea sa din partid. Macovei mai afirmă că vede pericolul ruperii PDL în situaţia în care alegerile nu vor fi corecte, dar menţionează că nu din gruparea “Reformiştii” pleacă oameni la PNL sau în altă parte, ci dintre susţinătorii actualului preşedinte al formaţiunii democrat-liberale, Vasile Blaga.

Monica Macovei: O mare parte din membrii PDL, cu care am vorbit în ţară, vor această schimbare pe care eu o propun, vor o perspectivă care să le readucă entuziasmul, ceea ce e firesc. Şi vor să facem o opoziţie reală, zilnică, puternică şi să devenim acel partid puternic şi modern.

 

În urma evaluării ofertelor primite s-a atribuit contractul pentru 1 an de zile către: Cabinetul Medical Veterinar Popa George.

Activitatea efectivă va începe din data de 15 februarie.

În prezent se reiau toate sesizările primite până astăzi, se analizează şi se procedează la stabilirea priorităţilor.

Locuitorii pot solicita prezenţa echipei de intervenţie telefonic la numărul: 0258 81 35 34, de luni – vineri între 8-16.

Vă reamintim că acest contract a fost semnat pentru acoperirea perioadei intermediare, până la finalizarea licitaţiei pentru atribuirea acestui serviciu.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook