Tags Posts tagged with "prevenirii"

prevenirii

timg_4971Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba desfăşoară în perioada 30.09 – 03.10.2013 sesiunea de formare „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinată personalului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, ofiţerilor din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale. Sesiunea de formare adresată unui număr de 25 de jandarmi va însuma 32 ore de învăţare (4 zile) şi se va desfăşura la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba. Sesiunea de formare se inscrie in prevederile protocolului de colaborare incheiat intre Agentia Nationala Antidrog si Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane in domeniul formarii personalului I.G.J.R.

Demersul formativ urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe ale specialiştilor IGJR cu privire la influenţa drogurilor ilegale asupra consumatorilor, acestia fiind familiarizaţi cu aspecte precum: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri (factori de risc şi protecţie, etapele unei campanii de prevenire, evaluarea unei campanii de prevenire, prevenirea în mediul şcolar etc), fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive etc.

Formarea specialiştilor IGJR reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa şi conştientiza personalul MAI şi societatea civilă cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu.

t11Începând de azi, 30 septembrie 2013, pe parcursul a cinci zile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, cea de a VIII-a ediţie, în cadrul căreia vor fi desfăşurate intense activităţi cu caracter informativ-preventiv, pe linia principalelor priorităţi de acţiune ale inspectoratului, activităţi dedicate siguranţei cetăţenilor.

Ca de fiecare dată, poliţiştii structurii de prevenire beneficiază de sprijinul colegilor de la Compartimentul Poliţiei de Proximitate, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba,  împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii şi combaterii comiterii de infracţiuni.

Azi, 30.09.2013, începând cu ora 11,00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost prezentat programul activităților planificate a se desfăşura în acesta an în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”

Astfel, ziua de azi, 30 septembrie, este dedicată prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe, poliţiştii urmând  să  se întâlnească cu administratorii asociaţiilor de proprietari în vederea informării acestora cu privire la importanţa montării sistemelor de securitate în scările blocurilor. De asemenea vor atrage atenţia cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, precum şi modalităţile de depozitare în siguranţă a materialelor pentru casele aflate în construcţie.

Marţi, 01.10.2013, vor fi desfăşurate activităţi ce au drept scop prevenirea infracțiunilor de tâlhărie. Astfel, poliţiştii vor fi prezenţi în unităţile de învăţământ şi vor prezenta materiale care vizează pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor şi a cadrelor didactice. Astfel de activităţi vor fi desfăşurate de asemenea în parcuri, pieţe săptămânale, târguri, gări, autogări, mijloace de transport în comun şi centre de zi pentru vârstnici.

Ziua de miercuri, 02.10.2013, este dedicată prevenirii delicvenţei juvenile. Vor fi desfășurate întâlniri cu elevii cu temele Delincvenţa juvenilă – o problemă reală, Cauze şi consecinţe ale delincvenţei juvenile; Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ, Prevenirea absenteismului şcolar, Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice). De asemenea vor fi desfăşurate activităţi de informare privind prevenirea implicării minorilor în săvârşirea de fapte antisociale în centrele de protecţie rezidenţiale şi centre educaţionale (casele de copii).

Joi, 03.10.2013, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea victimizării minorilor, elevii urmând să fie informaţi cu privire la metodele pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor, consecinţele consumului de droguri şi prevenirea traficului de minori.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere. Între orele 07.30-08.30, atât în mediul rural cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficului rutier.

De asemenea vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Tot vineri, între orele 10,30 -14,30 la  Centrul de informare rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia va avea loc lecţia deschisă intitulată „Ştiu să circul corect!”, la care vor participa elevi din clasele V – VIII din şcolile gimnaziale din Alba Iulia.

Şeful Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a subliniat importanța activităţii de prevenire şi le-a mulţumit celor prezenţi pentru buna colaborare şi implicare în programele şi proiectele iniţiate de poliţie.

La conferinţa de presă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel precum şi directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului Alba, domnul Sorin Valerian Chirilă, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba care au apreciat ca foarte bună colaborarea cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, exprimându-şi disponibilitatea atât pentru continuarea proiectelor comune cât şi pentru iniţierea de noi proiecte cu caracter preventiv, menite să aducă un plus de siguranţă cetăţenilor din judeţul nostru.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook