Tags Posts tagged with "presedinte"

presedinte

„După aproape 4 ani în care nu am fost implicat politic dar întotdeauna atent la ceea ce se întâmplă pe șcena politică locală și națională am hotărât și am luat decizia de a mă implica într-un partid naționalist alături de vechiul și bunul meu prieten BOGDAN DIACONU – președintele PARTIDULUI ROMÂNIA UNITĂ.
   A fi naționalist înseamna însă, nu numai a-ți iubi neamul și semenii ci și a-l respecta pe cel care, de alt neam fiind e naționalist. Echilibrul care se crează între aceste forțe, sincere și puternice, e unul natural.  Nu putem condamna minoritățile din România ca țin mai mult la neamul lor decât la al nostru. Nu înțeleg însă pretenția absurdă, a lor de a ne cere să tolerăm noi naționalismul lor pe teritoriul țării noastre.  Dacă vor înțelege să fie naționaliști la ei acasă, noi nu putem decât să-i respectăm! Nu este o crimă că ne iubim țara, chiar dacă, în acest sentiment, picurăm și puțin exces.
  Trebuie să ne întoarcem la normalitate, la demnitatea de a fi român. Pentru acest scop trebuie, însă, adunate toate forțele neamului, toți cei care iubesc această țară, aceste meleaguri, care mai au idealuri, pentru ca împreună să provocăm o trezire a conștiiței românești. România Unită este, până la urmă o chemare la luptă,  la renașterea națională.
  Îmi doresc un oraș „verde” și curat SEBEȘ – unde locuiesc împreună cu familia, îmi doresc un județ prosper – ALBA și îmi doresc o țară – ROMÂNIA ,  unde să-ți fie drag să locuiești și unde tinerii să învețe și să muncească fără gândul de a mai pleca de aici niciodată, nicăieri.

     Cu stimă,
  DOREL BOGDAN
  Președintele PARTIDUL ROMÂNIA UNITA – Filiala ALBA

Decretul de promulgare a Legii privind pensiile militare de stat a fost semnat joi de președintele Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut de Adminstrația Prezidențială.

Actul normativ a fost adoptat la data de 30 iunie de Camera Deputaților și prevede că baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în șase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.

Potrivit legii, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art.3 lit.a)—c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Actul normativ prevede totodată că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Președintele Iohannis a mai promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea și completarea Art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe și Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, potrivit unui anunț făcut de Administraţia Prezidenţială. 

Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente modifică regulile de alegere a senatorilor și deputaților și, totodată, conferă Autorității Electorale Permanente (AEP) atribuții sporite atât în perioadele electorale, cât și în cele dintre alegeri.

Cea mai importantă modificare a actului normativ este aceea că senatorii și deputații vor fi aleși prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale. Astfel, proiectul de lege privind alegerile parlamentare prevede că alegerile vor fi pe liste parlamentare, cu prag electoral de 5%, iar norma de reprezentare să fie un deputat la 73.000 locuitori şi un senator la 168.000 locuitori. Potrivit acestei norme de reprezentare, ar urma să fie 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, 134 de senatori şi numai șase parlamentari de diaspora (doi senatori şi patru deputaţi, menţinându-se numărul actual al celor care îi reprezintă pe românii din străinătate).

În anul 2012, la ultimele alegeri parlamentare, au fost aleși 412 deputați și 176 de senatori. Alegerile s-au făcut în baza votului uninominal prin compensare, introdus în 2008, sistem care prevede că intră direct în Parlament candidatul care a câştigat 50% plus unu din voturile exprimate în colegiu, la care se adaugă un sistem de redistribuire a mandatelor, în funcţie de procentele obţinute de partide la nivel naţional.

Totodată, Legea introduce o facilitate specială pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în altă țară: vor fi organizate secții de votare și în localitățile unde își au domiciliul sau reședința cel puțin 100 de alegători români, potrivit Registrului electoral.

Potrivit noii legi, Autoritatea Electorală Permanentă va fi cea care va comunica Ministerului Afacerilor Externe localitățile din străinătate în care trebuie să fie înființate secții de votare, precum și numărul acestora și va stabili, prin hotărâre, sediile secțiilor de votare, cu avizul MAE.

O altă noutate a noului act normativ o reprezintă înființarea Corpului experților electorali. ”Este vorba despre o bază de date ce cuprinde persoanele care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de Autoritatea Electorală Permanentă. Admiterea în corpul experților electorali se face pe baza avizului favorabil acordat de AEP”, se precizează într-un comunicat transmis de AEP.

Pirn intrarea în vigoare a legii promulgate de Iohannis, se revine practic la sistemul electoral practicat până în 2008. Parlamentul a modificat şi legea alegerilor locale, astfel încât, în 2016, preşedinţii de consilii judeţene nu vor mai fi aleşi nici ei prin vot direct, uninominal, ci prin votul secret al majorităţii consilierilor, iar primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin.

sursa: agerpres.ro, realitatea.net

Într-o conferinţă de presă, marţi, 31 martie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre un nou guvern, unul liberal. Dar când va fi acesta investit ?

Klaus Iohannis: „Guvernul nu s-a schimbat în esenţă, doar în anumite poziţii eliberate datorită unor proceduri care nu au pus guvernul într-o lumină bună, mă refer la fostul ministru de Finanţe, cercetat de procurori, de exemplu. Nu aştept de la acest guvern să devină mai eficient. Când va veni alt guvern, e o întrebare care trebuie pusă în esenţă partidelor politice. Eu nu am de gând să preiau rolul opoziţiei, eu rămân şi mă rezum la rolul de preşedinte. Dacă opoziţia adună suficiente voturi, vom avea alt guvern. Dacă nu vom reuşi, atunci vom avea alt guvern în 2016”.

Întrebat dacă îşi mai doreşte un guvern al său, personal, Iohannis a răspuns: „Cred că orice preşedinte îşi doreşte un guvern al lui, dar să detaliez ce înseamnă al meu. E un guvern cu care poate lucra efectiv, şi formal şi informal în toate problemele care privesc statul. Să nu rămânem doar în zonă foarte teoretică, eu mi-aş fi imaginat că un guvern care vrea să lucreze cu mine, înainte să prezinte modificări semnificative la Copdul Fiscal vine la mine, le discutăm. Ori acest lucru nu s-a întâmplat, şi în alte chestiuni guvernul a considerat că poate merge mai departe fără să se consulte cu mine”.

Astăzi se împlinesc 100 de zile de când Klaus Iohanns a devenit preşedintele Romnâniei, înlocuindu-l în funcţie pe Traian Băsescu. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale de la finalul anului trecut, în două tururi în faţa candidatului PSD Victor Ponta.

Klaus Iohanns a marcat cele 100 de zile de când se află în fruntea ţări printr-un mesaj video postat pe contul de facebook.

„Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Președintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună. ” se arată în mesajul lui Iohannis de pe facebook.

Joi, 18 martie 2015, membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis retragerea sprijinului acordat președintei CNA, Laura Georgescu. Noua hotărâre a CNA-ului va fi transmisă Parlamentului şi o cerere de revocare a Laurei Georgescu din această funcţie.

„Este un vot simetric, în opoziție cu votul formulat în CNA în data de 28 decembrie 2012, când în aceleași condiții — ședință secretă și vot secret — Consiliul a votat candidatura doamnei Laura Georgescu, a înaintat-o Parlamentului și acesta a dat un vot secret. Acum procedeul este oarecum invers”, a declarat Radu Călin Cristea, membru al CNA, conform Agerpres.

Decizia CNA de joi a fost luată cu șase voturi „pentru”, unul „împotrivă” – votul fiind unul secret. La şedinţă au participat 8 membri CNA, din care unul nu are încă drept de vot (Radu Herjeu).

Laura Georgescu este susţinută de PSD, un partid care deţine controlul asupra CNA-ului.

NOTĂ: Laura Georgescu, preşedintele CNA, a dat în judecată, pe 9 martie 2015, CNA-ul, dar şi şase membri ai CNA (Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea şi Viorel Vasile Buda), care, în septembrie 2014, i-au redus atribuţiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al instituţiei.

Laura Georgescu conduce CNA-ul din 2012, dar în ultimul an s-a aflat în permanenţă în stare de conflict cu anumuţi membri ai Consiliului…

 

Foto: ziuaconstanta.ro

Aflat în vizită în Polonia, preşedintele României Klaus Iohannis a declarat joi la Ambasada României din Varşovia că după mulţi ani de „dezamăgiri și nereușite” se va putea construi o Românie din care cetățenii săi să nu mai fie tentați să plece, conform Agerpres.

„După ani de dezamăgiri și nereușite, vă spun astăzi cu toată sinceritatea că vom putea construi împreună acea Românie pe care ne-o dorim — un loc în care ne vom bucura să trăim, din care nu vom mai fi tentați să plecăm și la care dumneavoastră vă veți putea întoarce cu inima deschisă. Oricâte eforturi și sacrificii ar cere, vom reuși, cu viziune, calm și răbdare, să clădim o societate românească în care să primeze valorile democratice, încrederea în instituții și în statul de drept, toleranță, respectul pentru muncă, educație, cultură. Această reconstrucție a început deja. Am pornit procesul deloc simplu, dar necesar, de schimbare a modului în care arăta politica românească și de reformare a instituțiilor politice. Fără îndoială, la acest capitol un aspect esențial îl reprezintă asigurarea condițiilor pentru participarea la vot a românilor din diaspora”, a declarat Iohannis, în discursul susținut la Ambasada României din Varșovia.

Fiul fostului mare lider ţărănist, Ioan Raţiu, Nicolae Raţiu a declarat în cadrul unui interviu că fostul preşedinte al României Emil Constantinescu este un nimeni. Asta deşi în 1996 Constantinescu a fost ales din partea Convenţiei Democratice din care făcea parte şi PNŢCD.

Nicolae Raţiu a mai precizat că Emil Constantinescu a fost cel mai slab preşedinte al României.

„Nu am niciun pic de respect pentru el. Nu a realizat nimic în cei patru ani de mandat, a fost o dezamăgire uriașă, avea tot soiul de complexe în cap, sentimente de inferioritate. E un NIMENI. Și continuă să fie un NIMENI.(…)
De la PNȚCD care a vrut să candidez la președinție în 2000. Tatăl meu a murit în ianuarie, a fost ironic, pentru că țărăniștii nu îl vroiau pe tata la Președinție, dar vroiau să candidez eu. Le-am spus să dispară, dar le-am spus ceea ce gândesc despre ei, având în vedere modul în care s-au purtat cu tatăl meu. Iar părerea mea despre partidele politice este aceeași ca a majorității” a declarat Nicolae Raţiu.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook