Tags Posts tagged with "preot"

preot

Grupul Skepsis a reluat comedia „Ursul” (Farsă într-un act), de această dată pe scena Căminului Cultural din Vinerea. Peste 200 de persoane, printre care şi primarul Adrian Teban şi directorul Casei de Cultură, Rodica Florea, au răspuns invitaţiei la teatru adresată de către Biserica Ortodoxă Vinerea II.

Evenimentul Skepsis face parte din proiectul intitulat „O tempora, o mores!” organizat de biserica din Vinerea în colaborare cu Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir, Şcoala „Ioan Mihu” Vinerea, Casa de Cultură Cugir şi Casa Studenţilor Alba Iulia.

În deschiderea evenimentului a avut loc un program susţinut de elevii claselor I-VIII şi de membrii grupului Anotimpuri (aflat la debut), pregătiţi de pr. Adrian Cebotari.

La organizarea evenimentului şi-au adus contribuţia cadrele didactice Luminiţa Cebotari, Szilagyi-Tomoiu Mihaela, Enescu Luminiţa, Herlea Ana şi Buda Ioan. Practic, acţiunea a fost rodul unui parteneriat dintre Biserica Ortodoxă Vinerea II şi instituţiile educative şi de cultură, cu scopul de a cultiva gustul pentru arta teatrală şi respectul faţă de adevăratele valori.

Fostul nostru coleg de breaslă Florin Soare, care locuieşte în SUA unde este preot într-o comunitate de români dîn Chicago, ne-a declarat că în zona unde locuieşte a început procesul de vot.
Aşa cum s-a întâmplat la primul tur el aşteaptă ca după slujba Sfintei Liturghii (în Chicago este aproape ora opt dimineaţa) afluenţa românilor să fie mai mare la vot.
„Da, unde sunt eu se va putea vota! În Chicago se va putea vota astăzi după programul cunoscut. Se așteaptă însă o fluență mult mai mare de oameni după biserică…
La turul întâi au votat aproximativ 880 de persoane, ceea ce a fost un record pâna acum”, ne-a declarat preotul Florin Soare.

Fraţi întru Hristos care calcă pe lângă… neutralitatea politică!

Un preot ortodox din Maramureş i-a îndemnat pe enoriaşi să voteze cu … un candidat de stânga, adică Victor Ponta.

Este vorba de părintele duhovnic Sebastian de la Mănăstirea Ţeghea (judeţul Satu Mare) care a făcut recomandări politice în slujba de duminică. Asta deşi Biserica Ortodoxă Română interzice propaganda politică în bisericile sale.

Iată ce a declarat preotul maramureşean: „Noi nădăjduim şi ne dorim ca în această ţara să fim împreuna fraţi întru Hristos, care mărturisim credinţa ortodoxă. Trebuie să învăţăm că în sufletul unui ortodox nu trebuie să existe vicleşug. Ortodoxia nu stă la masă cu viclenia. (…) Noi toţi, oamenii care sunt creştini şi ortodocşi, să mergem şi să dăm un vot pentru ţara noastră… Este în jurul nostru şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, care şi el este ortodox, şi el este împreună cu noi, şi ne îndeamnă şi el pe toti să fim uniţi şi să votăm. Să votăm cu cei care sunt ortodocşi. Cu Victor Ponta! Căci el poate să ne unească, să ne ajute să ne ducem viaţa noastră pe calea desăvârşirii”.

Ce uită preotul este că în perioada 1945-1989 regimul de stânga din România (comuniştii de atunci) a distrus zeci de biserici şi mănăstiri, a aruncat în temniţe mii de preoţi din România, greco-catolici, romano-catolici, evanghelici, dar şi ortodocşi.

Sursa video: Nord Vest TV

 

Augustin Capalnas2Ofiţerul de la Poliţia Rutieră, Augustin Căpâlnaş, cercetat pentru că deţinea un permis de conducere fals, a reuşit timp de ani de zile să ocupe funcţii pentru care nu avea niciun drept. În trecutul „glorios” al lui Căpâlnaş mai apare şi faptul că a fost arhidiacon la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, pentru o perioadă de 10 ani, în condiţiile în care acesta fusese exmatriculat de la Facultatea de Teologie din Cluj.

Augustin Căpâlnaş şi-a început activitatea ca preot în 1996, iar mai apoi, în 2000 devine asistentul şi şoferul arhiepiscopului de Alba Iulia, Înalt Prea Sfinţia sa Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului.

„Să ştiţi de la mine că era un băiat tare bun şi atent. Îl cunosc de mult timp şi nu mi-am închipuit acest lucru că circula cu un permis fals. El conducea bine şi nu a avut niciodată un accident. A condus de câteva ori şi maşina cu care circulam eu dar niciodată nu a comis un accident sau un lucru care să îmi atragă atenţia că nu ar ştii să conducă. Nu am observat că ar fi teribilist, atunci era un om de caracter şi nu mi-aş fi închipuit să facă aşa ceva”, a spus mitropolitul Clujului pentru stiridecluj.ro.

Rămâne totuşi o enigmă cum a fost primit să slujească în biserică, în condiţiile în care decanul Facultăţii de Teologie din Cluj, Vasile Stanciu, a declarat pentru Antena3 că Augustin Căpâlnaş a fost exmatriculat: “A fost studentul şcolii în anul 1993 şi după un an de zile a fost exmatriculat. Nu ştim exact motivul. Cel puţin eu nu cunosc motivul pentru care a fost exmatriculat”.

Potrivit unor surse, numele care apare pe permisul de conducere fals este foarte asemănător cu numele lui real. Mai exact, numele de familie de pe documentul „fabricat” este al unui bărbat cu numele Augustin Căpâlna, lipsind doar ultima literă.

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, avea atribuţii legate de educaţia rutieră. Recent, acesta ar fi vrut să se mute pe o altă linie de muncă şi a fost nevoit ca, printre alte documente, să facă şi dovada faptului că deţine permis de conducere.

În acest context, poliţistul ar fi recunoscut în faţa colegilor săi că nu are permis. Aceştia l-au întrebat cum a condus până acum, atât maşina de serviciu cât şi autoturismul personal, iar Căpâlnaş ar fi arătat un permis care nu era al lui, au precizat sursele citate.

Pe numele lui Căpâlnaş a fost deschis un dosar penal. În plus, acesta este cercetat disciplinar de către superiorii săi din IGPR.

 

Sursa foto: Antena3

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook