Tags Posts tagged with "premierul"

premierul

Liderii PSD au cerut oamenilor să vină la vot la referendumul din 2012: „Am îndemnat oamenii să vină la vot”, a recunoscut premierul Victor Ponta (preşedinte al PSD-ului) înaintea unei audieri la Parchetul General, subliniind că toate partidele fac acest lucru, pentru că participarea populaţiei la vot este o parte importantă a democraţiei.

Responsabilii USL pentru referendumul din 2012 erau Liviu Dragnea (PSD) şi Eduard Hellvig (PNL).

Victor Ponta a mai declarat că a cerut el însuşi să fie audiat în dosarul în care este cercetat Liviu Dragnea – preşedintele executiv al PSD.

Devenit celebru în ultimele zile, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reţinut în noaptea de marţi, 17 februarie 2015, de poliţişti la cererea procurorilor DNA Ploieşti.

În momentul reţinerii Iulian Herţanu şi alţi 2 ani de oameni de afaceri se aflau de 17 ore în sediul DNA Ploieşti, unde era audiat.

În cursul dimineţii de marţi procurorii au făcut mai multe percheziţii la SC Exfin SRL, societate care se ocupă de contabilitate, înfiinţată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta.

Firma a fost infiintata de mama lui Victor Ponta si este controlata de sora si cumnatul premierului.

Procurorii DNA cercetează fapte de coruptie şi fraudare de fonduri europene. Din surse judiciare s-a aflat că faptele vizate sunt deturnare de fonduri europene de peste 7 milioane de lei şi evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 2,5 milioane lei. Faptele ar fi fost comise în perioada 2011-2015.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Astăzi se aşteaptă arestarea prevenitvă pentru 30 de zile a lui Iulian Herţanu.

Foto: mediafax.ro

„Marcăm astăzi a 156-a aniversare a unirii Mol­dovei cu Țara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza – un moment istoric care ne arată că eforturile depuse pentru împlinirea proiectelor comune ale poporului român și viziunea unificatoare au întotdeauna forța de a schimba în bine destinul țării noastre.

Mă bucur că anul acesta sărbătoarea națională își găsește un corespondent în atmosfera politică generală, dar și în dorința de solidaritate manifestată de români. Îmi doresc ca în 2015 să fim mai uniți în jurul unor proiecte comune, facem mai puțină politică și mai multă administrație, să fim mai puțin preocupați de ambiții și bătălii interne și mai interesați de soarta românilor de pretutindeni, de îmbunătățirea nivelului de trai și de locul României în lume.

După un an 2014 extrem de încărcat și tensionat, în care am trecut împreună prin două campanii electorale care au avut din păcate un efect de polarizare și divizare, cred că reușim în prezent să depășim conflictele politice și să punem bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante pentru România. Iar aceasta cred că este învățătura cheie a Zilei Unirii Principatelor – să fim uniți în Europa!”

 

Victor Ponta, primul ministru al României

Contestatarii lui Ponta au devenit mai vizibili în ultimele zile şi îşi măresc numărul. După ce a scăpat de excludere din partid, Cătălin Ivan vrea să candideze la şefia PSD-ului. În ultimele 24 de ore, alţi doi „baroni” PSD i-au arătat cartonaşul galben lui Ponta: este vorba de Radu Mazăre – şeful PSD Constanţa, şi Marian Oprişan – PSD Vrancea.

„Mă înscriu în cursa pentru şefia PSD. Candidez pentru că vrem o altă variantă decât cea propusă de Liviu Dragnea. E mai important proiectul pe care îl propunem. Cu Ponta am avut un proiect comun care s-a încheiat după aceste alegeri (n.a. – prezidenţiale)”, a afirmat Cătălin Ivan la Antena 3.

După pierderea alegerilor prezidenţiale, liderii PSD au afirmat necesitatea organizării unui congres cât mai repede în 2015, luna martie fiind aleasă de cei mai mulţi. Deşi acceptase iniţial organizarea congresului în luna martie, premierul Ponta nu se simte prea bine cu un congres la puţin timp după înfrângerea de la alegerile prezidenţiale şi prin urmare a programat Congresul pentru septembrie 2015, când se vor mai atenua sentimentele anti-Ponta născute după pierderea alegerilor.

Europarlamentarul Cătălin Ivan se află în conflict deschis cu Liviu Dragnea, secretarul general al PSD-ului şi omul de încredere al premierului Ponta. În urmă cu câteva săptămâni, Dragnea ceruse excluderea lui Ivan din PSD pentru jigniri aduse unor colege, dar Ivan a spus că altele erau motivele lui Dragnea.

Cătălin Ivan are doar 37 de ani (fiind născut pe 23 decembrie 1978 la Galaţi).

Foto: psnews.ro

Luni, 5 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta s-a întors la Palatul Victoria. Prima întâlnire de lucru este cu vicepremierul Gabriel Oprea, unul din partenerii de bază ai liderului PSD Victor Ponta.

„După câteva zile perfecte cu copiii – back to work! Prima întâlnire cu VPM Oprea – mulţumiri celor care au muncit pt noi toţi de Sărbători”, a scris Ponta pe o reţea de socializare.

Ponta îi laudă evident pe jandarmi, poliţişti, pompieri etc pentru efortul depus în perioada vacanţei. Iată ce scrie premierul pe Facebook:

„Peste 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și alți angajați ai MAI au lucrat în perioada sărbătorilor pentru a asigura liniștea și siguranța tuturor cetățenilor români. Totodată, echipajele ISU au avut aproape 10.000 de misiuni și au salvat peste 900 de persoane aflate în situații limită.

Vă mulțumesc tuturor foarte mult pentru eforturile depuse în aceste zile (de vacanță pentru majoritatea românilor)! V-ați făcut foarte bine datoria și am încredere că, în perioada de iarnă care urmează și oricând va fi nevoie, veți fi pregătiți să interveniți și să ajutați”.

Premierul Victor Ponta şi-a făcut un obicei din a se lăuda cu realizările altora: sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă, artişti ş.a.m.d. Propbabil pentru că Guvernul Ponta s-a dovedit impotent în a scoate România din criza economică, pentru că nu a făcut nimic în doi ani şi jumătate de guvernare.

La auzul veştii că un german născut la Arad, în România, a luat premiul Nobel pentru chimie, Victor Ponta s-a gândit să scrie pe Facebook: „O veste extraordinară! Cercetătorul Stefan W. Hell, născut la Arad, a câştigat astăzi Premiul Nobel pentru Chimie, alături de Eric Betzig şi William Moerner. Felicitări pentru această reuşită şi pentru munca depusă – de o valoare inestimabilă pentru umanitate! Orice astfel de performanţă trebuie salutată şi felicitată!”.

Câştigătorul Nobelului pentru chimie (alături de alţi 2 cercetători) se numeşte Ştefan Walter Hell. El s-a născut pe 23 decembrie 1962 la Arad, dar nu prea are legătură cu România, doar că s-a născut aici. Şi-a petrecut copilăria în comuna Sântana, unde a urmat şi şcoala generală, între 1969 şi 1977. În 1977 s-a înscris la Liceul German „Nikolaus Lenau” din Timişoara. În 1978 a plecat cu familia în Germania, stabilindu-se la Ludwigshafen. Devenirea sa ştiinţifică nu are nici o legătură cu România, unde cercetarea este la pământ. A se vedea cazul dezastrului de la Institutul de vaccinuri Cantacuzino, pus pe butuci de guvernele ultimilor ani.

Încă dinaintea campaniei electorale, premierul candidat Victor Ponta şi toată propaganda lui Ponta a atacat originea etnică a lui Klaus Iohannis (faptul că acesta este etnic german, sas ardelean), au atacat faptul că are religia evanghelică (protestantă) şi nu este, Vezi Doamne, ortodox. Ei bine, Ştefan Hell este german ca Iohannis, aşadar ambii ar merita dispreţul lui Ponta… sau aprecierea lui.

Lukoil este acuzată de spălare de bani şi evaziune de 230 milioane euro, motiv pentru care procurorii au pus sechestru

În şedinţa de guvern, premierul Ponta a afirmat că este îngrijorat de soarta salariaţilor companiei ruseşti, criticând modul în care procurorii anchetează unul dintre cele mai mari cazuri de spălare de bani din România.

Nici o zi nu a trecut după intervenţia premierului, iar procurorii au ridicat sechestrul pus pe conturile companiei ruseşti.

Dar – spun analitii – vina aparţine integral companiei Lukoil, cea care se face vinovată de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Ponta a sugerat că trebuie păstrate şi plătite salariile, dar responsabilitatea rişilor de la Lukoil era să respecte legea şi a procurorilor să ceară respectarea legii româneşti.

„Ceea ce noi sperăm – nu avem nici un drept să intervenim în anchete şi nici nu ne dorim acest lucru – ne dorim totuşi ca vineri să poată să plătească salariile şi ca activitatea să continue normal, după care, sigur, în urma anchetei penale, să se recupereze prejudiciul şi să fie sancţionaţi oamenii care au încălcat legea”, a spus Victor Ponta în şedinţa de guvern.

În acest caz a intervenit inclusiv ambasada Federaţiei Ruse de la Bucureşti i-au acuzat pe procurori că au dispus oprirea activităţii la rafinăria Lukoil din Ploieşti. Total fals! Procurorii nu au închis activitatea rafinăriei Petrotel-Lukoil Ploieşti, ci au pus sechestru pe anumite active. Firma rusească a închis activitatea pentru a crea o presiune…

La solicitarea sindicaliştilor, premierul Ponta i-a acuzat că acţiunea leaglă a procurorilor periclitează salariile „a peste 3.500 de muncitori” sunt afectate. În realitate, procurorii nu au pus sechestru pe salarii iar activitatea rafinăriei a fost oprită de Lukoil.

Pentru a opri intervenţia procurorilor, Lukoil putea foarte bine să depună într-un cont suma de bani considerată de procurori drept prejudiciu.

Declaraţiile premierului Victor Ponta în cazul Lukoil vor analizate acum de Consiliul Superior al Magistraturii.

La finalul săptămânii trecute, Parchetul General a anunţat că procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti investighează un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală în care este vizată activitatea companiei Lukoil, mai exact platforma de rafinare de la Ploieşti.

„În ziua de 6 octombrie 2014 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii, prin ridicarea parţială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti să îşi desfăşoare activitatea curentă în condiţii de normalitate cu terţii şi să plătească drepturile salariale şi contribuţiile la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Ploieşti.

 

*Un lucru este cert: Premierul vrea să se aibă bine şi cu ruşii, dar şi cu angajaţii Lukoil. Ce nu trebuie să uite conducătorii vremelnici ai Statului Român este ţeapa uriaşă dată de nişte aşa-zişi investitori ruşi la Mechel Câmpia Turzii, firma care a preluat şi pus pe butuci vechea firmă Industria Sârmei Câmpia Turzii.

Am constat că și înainte și după Congresul de fuziune PNL-PDL au tot apărut voci din PSD, în frunte cu Victor Ponta, care și-au tot dat cu părerea despre Partidul Național Liberal și viitorul acestuia. De fapt, toate acele declarații reflectă nervozitatea și disperarea PSD-iștilor și a lui Victor Ponta personal. Toată lumea înțelege acum cât de mult s-a temut stânga de o dreaptă unită. Este motivul pentru care PSD a făcut tot ce a putut pentru a dezbina această parte importantă a scenei politice.

Am constatat, de asemenea, cu toții, presiunea extraordinară care s-a exercitat (mai ales începând cu luna februarie a acestui an) asupra Partidului Național Liberal, o presiune care viza marginalizarea PNL pe scena politică a țării, sau chiar dispariţia acestuia din rândul actorilor politici semnificativi. Din păcate, cei care, din diferite motive, au încurajat sau încă mai încurajează formulele unei drepte divizate, fac indirect jocul PSD-ului. Pentru că se pare că nu există o fericire mai mare pentru PSD decât o dreaptă scindată şi măcinată de orgolii.

Liderii PSD se tem de Partidul Național Liberal pentru că știu ca șansele lui Victor Ponta de a câștiga bătălia de la prezidențiale în fața dreptei unite, au scăzut serios odată cu momentul 26 iulie. De altfel, experiența alegerilor prezidențiale din ultimii 25 de ani ne arată că PSD a pierdut mereu când s-a confruntat cu candidați ai dreptei unite. De asemenea, ori de câte ori forțele de dreapta au fost dezbinate, stânga a obținut victoria.

Astăzi slăbiciunea dreptei este de domeniul trecutului, iar Victor Ponta și PSD știu acest lucru și se tem de înfrângerea pe care o vor suferi în toamna acestui an. Vremea în care dreapta politică în România era dezbinată a apus. Noul PNL, marele partid de dreapta, se poate lupta de la egal la egal cu PSD. Avem mai mulți primari și aleși locali decât PSD-ul și putem forma majorități în cea mai mare parte din Consiliile Județene din România. În plus, Partidul Național Liberal va propune o viziune pentru România următorului deceniu. Nu este vorba de o construcţie îndreptată împotriva stângii, nu este o reacţie la un PSD din ce în ce mai hegemonic şi mai autoritar, ci este vorba despre o construcţie pentru români şi pentru România.

Prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba

Foto: stiripesurse.ro

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook