Tags Posts tagged with "prefect"

prefect

Guvernul a hotărât astăzi retragerea din funcții a unui număr de zece prefecți, printre care și cel al județului Alba, Gheorghe Feneșer. În cadrul aceleiași hotărâri, primul ministru Dacian Cioloș a numit și interimari pentru funcțiile rămase vacante. Astfel, în biroul nr.1 al Instituției Prefectului Județului Alba a fost numit Cornel Murg, până astăzi, subprefect al județului Alba. Sursele noastre spun că în spatele ușilor închise din capitala țării, negocierile au fost extrem de aprinse. Conducerea PSD nu a vrut în ruptul capului să piardă controlul în anumite județe unde activul este destul de serios.

De altfel, Cornel Murg nu este singurul subprefect avansat, alături de el este și fostul subprefect al județului Bistrița-Năsăud, Frenț Ovidiu-Victor, care astăzi a fost și el înaintat în funcție.

Conform comunicatului oficial, Guvernul a luat astăzi măsuri pentru înlocuirea unor prefecți și subprefecți, decizii bazate pe rezultatele analizei privind activitatea reprezentanților Executivului în teritoriu.

Sursele noastre ne spun că aceste numiri sunt provizorii și că numele vehiculate în cursul zilei de astăzi pentru funcțiile de prefect rămân în cărți, până la finalizarea negocierilor dintre PSD, PNL și primul ministru Dacian Cioloș.

Miza rămâne extrem de fierbinte, respectiv organizarea alegerilor locale și generale din acest an, iar cei care vor fi la numărătoare vor putea înclina, în frumosul stil românesc, balanța.

Prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer s-a întâlnit joi, 3 decembrie a.c. cu reprezentanţi ai asociaţiilor crescătorilor de animale din judeţ şi Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Alba, pentru a discuta nemulţumirile acestora privind interzicerea păşunatului oilor în terenurile agricole începând cu data de 06 decembrie a.c. Conform Legii nr.407/2006, Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic modificată prin Legea nr. 149/2015, art. 23, aliniat c. păşunatul animalelor domestice în terenul agricol este interzis în perioada 6 decembrie şi 24 aprilie.

„ În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de animale din judeţ, voi face o intervenţie la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin care voi solicita eliminarea sau cel puţin revizuirea paragrafului din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, care prevede interzicerea păşunatului animalelor domestice în terenurile agricole în perioada 6 decembrie şi 24 aprilie. Consider că nu este posibil să ţii oile închise în ţarc pe o perioadă atât de lungă. Voi cere totodată şi sprijinul parlamentarilor judeţului nostru pentru a mă susţine în acest demers” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Oficial, începând cu data de 30 iulie 2015, județul Alba are primul serviciu privat de ambulanță. Crucea Roșie Filiala Alba și-a inaugurat, joi, Serviciul Privat de Ambulanță. Acesta dispune de patru ambulanțe, un dispecerat, cameră de sterilizat și o cameră de odihnă. La eveniment au luat parte reprezentanți ai administrației județene și locale, reprezentanți a IPJ Alba dar și ai cluburilor sportive din Alba.

Acest noul serviciu privat de ambulanță a Crucii Roșii Filiala Alba va oferi servicii de consultanță medicală de urgență, transport asistat și neasistat în țară și în străinătate, servicii de ambulanță la solicitarea pacientului, asistență medicală la competiții, manifestări sau alte evenimente.

”Dorim să facet transport asistat și neasistat pentru pacienți în țară, în străinătate, oriunde este necesar, dorim să dezvoltăm servicii de ambulanță pentru pacienți la cerere și dorim să paricipăm la cât mai multe competiții sportive asigurând primul ajutor la manifestări publice culturale, sociale, la diverse evenimente, la baze de agrement, sportive, târguri, expoziții și așa mai departe. Acest serviciu va fi practic deservit de patru ambulanțe dotate conform standardelor în vigoare, toate echipamentele de pe aceste mașini sunt noi, tot ce s-a cumpărat este 100% nou, am vrut să investim în calitate șiu ulterior să investim în servicii de calitate”, a declarat directorul directorul Crucii Roșii Filiala Alba, Adrian Dușa.

În ceea ce privește personalul medica, acesta este compus din medici, asistenți medicali, ambulanției, șoferi, toți cu o bună experiență și cu o formare profesională deosebită. Astfel, au fost autorizate patru ambulanțe, duă dintre acestea sunt de tip B1 (ambulanțier, asistent, medic), B2 (asitent, ambulanțier atunci când se impune). O altă ambulanță este tip A1 pentru transport pacienți și o altă ambulanță este de tip AMD pentru consultații de pacienți la domiciliu.

Investiția se ridică a aproape 200.000 de lei, bani obținuți, o parte din cotizații, din campaniile de 2% sau cursuri, și o parte de la Crucea Roșie Germană.

Servicul de ambulanță va funcționa prin sistemul integrat 112, după încheierea unui contract cu CAS, lucru care se va face în aproximativ 2 luni, sau la numerele de telefon ale Crucii Roșii Filiala Alba.

„Prin relație contractuală cu CAS, dorim să facem transport asistat și neasistat pentru pacienți, în țară, în străinătate, oriunde este necesar. Dorim să dezvoltăm servicii de ambulanță pentru pacienți la cerere și să participăm la cât mai multe competiții sportive unde putem să asigurăm primul ajutor.” a precizat acesta.

Pacienții vor fi deserviți de medici de urgență, asistenți medicali şi ambulanțieri, toți cu o foarte bună pregătire profesională și cu vechime în acest domeniu de activitate.

Prezent la eveniment, prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer a declarat: ”cred că rolul nostru este de a vă sprijini în permanență și o să încercăm și pe alte căi pentru că nu mi se pare normal, cei din partea Crucii Roșii Române să fie sprijiniți doar prin autofinanțare, iar în alte state, cum ne place de cele mai multe ori să ne comparăm cu cei din Germania, sunt sprijiniți în proporție de 60 la sută de stat. Cred că și statul ar putea să facă mai mult aici, la dotare, la cursuri de perfecționare a oamenilor dumneavoastră. Eu vă promit că după 15 septembrie când se termină concediile la Instituția Prefectului, voi avea o ședință cu tot personalul și sunt convins că toți vor dona acel leu pentru Crucea Roșie pentru că o vom face pentru noi, pentru toți care vor avea nevoie”.

Elevii din județul Alba care fac naveta se vor putea bucura în perioada următoare de un număr de 18 microbuze noi. Asta, în urma aprobării suplimentară a mijloacelor de transport al elevilor pentru Alba, se pare că datorită demersurilor efectuate de prefectul Gheorghe Feneșer.

Astfel, prin ordinul comun al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și al Ministrului Educației și Cercetării Științifice nr. 332/4567/2015 au fost repartizate judeţului Alba, 18 microbuze tip 16+1 destinate transportului şcolar.

Unităţile administrativ-teritoriale care au primit microbuze sunt următoarele: municipiile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, oraşele Abrud, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş, Zlatna, Teiuş şi comunele Bistra, Fărău, Galda de Jos, Horea, Mogoş, Scărişoara, Şugag, Arieşeni, Noşlac.

„Urmează ca în viitorul apropiat să fim informaţi asupra datelor când putem să ridicăm aceste mijloace de transport, pentru ca ele să ajungă la destinaţie cât mai repede posibil.” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au comis o gafă astăzi la Alba Iulia la o conferinţă, organizată de ei, ce a avut ca temă reducerea poluării apelor și solului cu nutrienți din surse agricole.
Invitat la eveniment, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a avut surpriza să constate că organizatorii l-au transformat în Prefect de Prahova!
În momentul în care a luat cuvântul, prefectul Gheorghe Feneşer le-a spus organizatorilor că este prefect al judeţului Alba şi nu al judeţului Prahova cum era trecut pe plăcuţele de pe masa cu numele fiecărui invitat.

Miercuri, 14 ianuarie 2015, într-o conferinţă de presă prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a suspendat procedura de acordare a autorizaţiei intergrate de mediu pentru noua fabrică de formaldehidă de la Sebeş (conform unei informări de la Ministerul Mediului, după cum precizează prefectul Feneşer).

Prefectul de Alba spune că a luat act de protestele de duminică, 11 ianuarie 2015, de la Sebeş, când peste 2.000 de persoane au protestat împotriva companiei austriece Kronospan.

Feneşer spune că Ministerul a primit 2 contestaţii (din partea Prima Natura Alba Iulia şi Centrului Independent pentru Protecţia Mediului Sebeş) privind decizia revizuirii autorizaţiei integrate de mediu pentru noua fabrică a Kronospan Sebeş.

Ministrul mediului a dispus demararea analizei contestaţiilor înregistrate. Pe perioada analizei, APM Alba nu poate elibera autorizaţia integrată de mediu.

De precizat că în autorizaţia de mediu, societatea din Sebeş este oligată să monteze o instalaţie de monitorizare a nivelului de formaldehidă emisă…

Veşti bune pentru elevii din zonele mai izolate din Alba. Ca urmare a demersurilor prefectului Gheorghe Feneşer la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a soluţionat favorabil problema transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile de învăţământ la care sunt arondaţi.

În prima etapă, care se va desfăşura în perioada iulie-septembrie a.c., vor fi repartizate un număr de 12 microbuze şcolare 16 + 1 locuri, unităţilor administrativ teritoriale: Arieşeni, Bucium, Ceru-Băcăinţi, Ciugud, Lupşa, Noşlac, Râmeţ, Sântimbru, Săsciori, Şibot, Vidra, Vinţu de Jos.

În cadrul următoarei etape, care se va desfăşura în perioada octombrie – decembrie a.c vor fi repartizate un număr de 9 microbuze şcolare, către următoarele unităţi administrativ teritoriale: Albac, Bistra, Fărău, Galda de Jos, Mogoş, Poşaga, Scărişoara, Şugag, Valea Lungă.

„ Sunt extrem de mulţumit, că am reuşit să soluţionăm favorabil problema transportului şcolar al elevilor. Suntem conştienţi cu toţi, cât de greu le este acestor copii din localităţile rurale îndepărtate şi ce eforturi considerabile fac părinţii acestora pentru a-i trimite la şcoală. Sper ca prin demersul nostru să venim în sprijinul real al acestor micuţi, care vor beneficia acum de condiţii de transport sigure şi moderne către unităţile şcolare la care învaţă” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

comisie prefectura 3O problemă veche în Alba Iulia, care încă nu şi-a găsit rezolvare, atrage din nou atenţia. Centrele ce aparţin Congregaţiei „Sf. Iosif” se află în aceeaşi stare deplorabilă ca în urmă cu câţiva ani, când unele instituţii au mai efectuat o serie de controale, rămase fără niciun rezultat concret. În urma unor sesizări, inspectori din cadrul AJPIS Alba, în frunte cu directorul instituţiei, Flaviu Cozuc, au efectuat astăzi un control inopinat alături de inspectori DSP şi DSVSA Alba, verificări la care a luat parte şi prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer. Condiţiile în care au fost găsiţi bătrânii la căminele congregaţiei sunt de neimaginat, întrecând orice limită a bunului simţ. Cu toate că situaţia este una care datează de ani de zile, fără să fie nicio schimbare în peisajul sumbru al bătrânilor care trăiesc în acele cămine, responsabilii congregaţiei au mai primit un răgaz de 30 de zile pentru a-şi remedia problemele.

În urmă cu câţiva ani, mai exact în 2009, căminele pentru persoane vârstnice, care aparţin Congregaţiei „Sf. Iosif” au fost controlate tot în urma unor sesizări de mai multe instituţii abilitate de la nivel judeţean. Deficienţele depistate la acea vreme au fost numeroase şi scandalos de grave:  lipsa totală de minimă igienă, medicamente expirate, mâncare alterată, dată spre consum, lipsa documentelor care să justifice banii pe care vârstnicii îi plătesc pentru îngrijire, persoane fără documente de identitate (viză de flotant), personal necalificat şi insuficient, iar lista poate continua. Ce s-a întâmplat în urma respectivelor controale? … nimic.

camin batrani 6Dovadă a acestui fapt stă controlul de astăzi, care a scos la iveală aceleaşi probleme vechi, aceleaşi condiţii inumane în care trăiesc bătrânii. Comisia mixtă constituită a fost formată din inspectori ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Alba, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Cea mai gravă problemă constatată este legată de mizeria şi condiţiile în care se găteşte şi se păstrează mâncarea.

Aşezămintele sociale aparţin Fundaţiei Congregaţiei „ Sfântul Iosif” din Alba Iulia. Este vorba despre Căminul pentru Persoane Vârstnice situat pe strada Aurel Vlaicu, cu 37 beneficiari, Căminul pentru Persoane Vârstnice situat pe strada Barbu Lăutaru  cu 15 beneficiari, Cantina Congregaţiei.

Cu ocazia controlului au fost constatate o serie de deficienţe dintre care menţionăm:

 • Congregaţia nu are stabilit prin decizie a forului superior un cost lunar/beneficiar;
 • Căminul pentru Persoane Vârstnice situat pe strada Aurel Vlaicu nu deţine autorizaţie sanitar  veterinară, cu toate se găteşte zilnic în această unitate;
 • Nu există probe alimentare, nu se elaborează meniu zilnic de hrană cu stabilirea caloriilor;
 • Nu este stabilită suma alocaţiei zilnice de hrană/beneficiar;
 • Existenţa spaţiilor, în marea lor majoritate murdare şi urât mirositoare;
 • Dormitoarele nu sunt încălzite, beneficiarii fiind gros îmbrăcaţi şi acoperiţi cu pături şi plapume;
 • Nu există personal specializat pentru activitatea de preparare a mesei;
 • Medicamentele sunt depozitate în condiţii improprii, în acelaşi spaţiu cu instrumentele de scris, acte ale beneficiarilor, etc;
 • Unele alimente aveau termenul de valabilitate expirat;
 • Nu există elaborate evaluări psihologice şi medicale;
 • Nu există dosare constituite, decât foi volante;
 • Nu există o evidenţă a sumelor de întreţinere plătite de beneficiari sau aparţinători, etc.

camin batrani 5Din declaraţiile prefectului şi ale inspectorilor, imaginea găsită este una dezolantă: găleată cu scutece folosite, aflată sub masa din bucătărie, pâine ţinută pe un pat, lângă haine murdare şi lenjerie intimă, mâncare expirată de două săptămâni, miros greu de suportat, etc.

Cu toate acestea, responsabilii căminelor au primit din nou un răgaz pentru a remedia situaţia. Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer spune că dacă în 30 de zile nu sunt rezolvate problemele măcar parţial, va închide căminele. Acesta a motivat amânarea luării unei decizii radicale, cu lipsa de spaţii în celelalte cămine din judeţ, unde să fie relocaţi bătrânii din căminele fundaţiei.

Mai mult, condiţiile găsite în cele trei centre verificate, l-au determinat pe prefect să dispună efectuarea de controale în toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Alba. Verificările vor fi făcute în perioada imediat următoare, în acelaşi regim mixt.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook