Tags Posts tagged with "Ponta"

Ponta

Greselile Guvernului Ponta aruncate in curtea Guvernului Ciolos

SNFP-Organizatia Finante ataca in instanta taierea salariilor functionarilor din Finantele Publice

Va informam ca, prin articolul 63 din OUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare din 29.10.2015, s-a hotarat ca, incepand cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015, functionarii publici si personalul contractual din Ministerul Finantelor Publice – aparat propriu, Agentia Nationala de Administrare Fiscala – aparat propriu, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili sa beneficiaze de 25 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta, ceea ce reprezinta un drept social castigat.

Avand in vedere ca prevederea prin care s-a dispus marirea salariala a fost abrogata dupa numai 4 zile de la intrarea in vigoare, prin art. 10 al OUG nr. 51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, pentru a obtine in continuare drepturile salariale astfel cum au fost majorate, SNFP-Organizatia Finante Publice, a consultat specialisti din domeniul juridic, care au confirmat faptul ca abrogarea este neconstitutionala si nelegala. Aceasta procedura va fi derulata in fata instantelor judecatoresti precum si a Curtii Constitutionale din Romania.

In prezent urmarim realizarea si punerea in aplicare a unei strategii juridice pentru anularea prevederilor mentionate anterior prin care membrii nostri sunt prejudiciati, precum si castigarea drepturilor retroactive datei la care instantele de judecata vor da castig de cauza, pagubitilor.

Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP), Organizatia Finante Publice, va intreprinde toate demersurile legale pentru o salarizare corecta a tuturor angajatilor sistemului institutional al Finantelor Publice, in functie de importanta si complexitatea muncii prestate, de riscurile si interdictiile la care sunt supusi, etc., uzitand de toate mijloacele sindicale legale in atingerea scopurilor si intereselor celor pe care ii reprezinta.

Liviu TOADER, lider national SNFP Finante Publice

Victor Ponta a anunțat miercuri dimineață că își depune mandatul de premier, după protestul masiv de marți seară din Capitală provocat de catastrofa din club.

„Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa din nou legitimă de a avea responsabilităţi mai mari decât cele ale patronilor de la firma respectivă. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o mare greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici în seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor, sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit, şi al Guvernului României şi fac acest lucru pentru că în anii în care am făcut politică, rezist la orice bătălie cu adversarii politici, niciodată însă nu mă bat cu oamenii şi cred că ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit”, a declarat Victor Ponta la Guvern.

Ponta a făcut declarația după ce liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că premierul își va depune mandatul.

 

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Noul Cod Fiscal a fost adoptat joi cu 279 de voturi pentru, 8 impotriva si 5 abtineri. Acesta va ajunge din nou pe masa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Premierul Victor Ponta a ratat votul pe Codul Fiscal. Desi prezenta sa era asteptata atat de deputatii PSD cat si de presa, premierul a intarziat si a intrat in sala de plen cand deja votul fusese exprimat.

La pupitrul Parlamentului a luat cuvantul presedintele PSD Liviu Dragnea pentru motivarea votului grupului PSD.

Premierul a ratat ocazia sa isi voteze proiectul de suflet pentru ca a crezut ca sedinta de plen urma sa inceapa la ora 12.30, se arată într-o știre publicată pe site-ul stiripesurse.ro.

Într-un material postat pe site-ul Expunere.com, și semnată Florin Piersic, autorul atacă lipsa programelor de investiții ale Executivului condus de Victor Ponta. Semnatarul mai atacă și politica de investiții electorale ale guvernului. Între timp, primarii au fost conectaţi la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei în campania electorală. România este prizo­niera subdezvoltării, se mai arată în postare.

Mai multe puteți citi aici

Cătălin Predoiu – ”Demisiile domnilor Ponta și Șova ar fi un act de decență”
Dl. Ponta a depășit, într-un final, și cele mai indecente și brutale imixtiuni în actul de justiție ale mentorului său, Adrian Năstase. Ieri seară, într-un interviu televizat, a reușit să mistifice complet realitatea în ciuda oricăror evidențe și s-a plasat în afara ordinii constituționale, reușind să fie concomitent deputat, prim-ministru, procuror și judecător:
“Procurorul” Ponta „știe” că cererea privind măsura preventivă a arestării domnului Șova ar fi o “circotecă politică”;
„Judecătorul” Ponta “știe” că inculpatul Dragnea ar fi fost condamnat pe nedrept pentru fraudă electorală;
„Politicianul” și „deputatul Ponta” “știe” că judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea ar fi luat decizia sub amenințarea arestării;
„Prim-ministrul” Ponta “știe” că Justiția ar încălca separația puterilor în stat printr-un control ilegal al puterilor executivă și legislativă.
Multiplicarea competențelor și identităților domnului Ponta nu e gafă, inconștiență sau inabilitate. Nu există zi în care dl Ponta să nu se substituie judecătorilor și procurorilor, să nu indice Justiției care ar fi soluțiile corecte în marile cazuri de corupție, să nu se pronunțe cu privire la cazuri în curs de judecată, să nu atace cu brutalitate instituțiile judiciare care anchetează sau judecă prietenii politici sau de afaceri ai domnului Ponta. Toate aceste declarații sunt un act deliberat de subminare a puterii judecătorești și reprezintă semnale politice către colegii din propriul partid.
Astăzi se discută cazul domnului Șova în Comisia juridică a Senatului. După declarațiile explicite ale lui Ponta de ieri seară, PSD va încerca, din nou, să dribleze legea și deciziile Curții Constituționale pentru a-l proteja pe fostul partener de afaceri al domnului Ponta. Caz în care demisiile domnilor Ponta și Șova ar fi actul normal de decență. E însă o altă calitate care le lipsește.
Cătălin Predoiu
Prim-vicepreședinte PNL

Victor Ponta și PSD încearcă, din nou, printr-o crasă ipocrizie politică, să se împăuneze cu meritele promovării măsurii de dublare a alocaţiilor. Pe lângă faptul că personal nu a votat amendamentul promovat de PNL, chiar dacă se afla la şedinţa de plen din Camera Deputaţilor, iar PSD s-a împotrivit acestei idei în primă instanţă, acum premierul Victor Ponta vrea să confişte politic o măsură bună.

Guvernul este obligat să aplice legile, chiar dacă Victor Ponta în multe cazuri consideră că este un lucru opţional.
Îi solicităm premierul Victor Ponta să publice urgent în Monitorul Oficial legea care prevede dublarea alocaţiilor, promulgată pe 1 iunie de preşedintele Klaus Iohannis. Dacă pe actualul şef al Guvernului îl interesa în mod sincer situaţia copiilor, şi nu doar pentru a face bravadă la televizor, s-ar fi asigurat ca actul normativ să apară până în acest moment în Monitorul Oficial, instituţie aflată în subordinea Guvernului.

Măsura dublării alocaţiilor, iniţiată de PNL, este dovada faptului că pot exista situaţii fericite în care societatea civilă şi partidele de opoziţie pot pune cu succes o presiune constructivă pe majoritatea parlamentară.
Alocaţia, în mod diferit de ceea ce enunţă reprezentanţi ai PSD, este un drept al copiilor, iar eventualele măsuri care vizează familiile cu venituri modeste pot face obiectul ajutoarelor sociale bine ţintite.

Astfel, şi în această privinţă, îi solicităm lui Victor Ponta şi miniştrilor săi să facă mai puţine declaraţii politice şi promisiuni deşarte, care în cele din urmă nu se mai materializează, şi să comunice în mod clar care sunt măsurile pe care le susţine, cu precizarea cuantumului şi termenelor precise.

Departamentul de comunicare al PNL

Constatăm cu stupoare că Victor Ponta insistă să-l gratuleze public pe Călin Popescu Tăriceanu cu eticheta de ”liberal”. Despre Tăriceanu se poate spune, însă, orice, numai că este liberal, nu.

Actualul președinte al Senatului a dovedit că rolul său în politică este acela de berbece împotriva Justiției și protector al suspecților de corupție din PSD, capabil să sfideze orice normă democratică în acest scop.

Faptul că Tăriceanu a primit din partea Curții Constituționale două decizii consecutive (cazul Șova) care au confirmat că a girat încălcarea principiilor statului de drept arată fără dubiu că își folosește funcția publică pentru a presta orice serviciu la comanda PSD, fiind doar o păpușă manevrată de Victor Ponta.

Ca și mentorul său mai tânăr, Tăriceanu a început să contabilizeze sesizări adresate de CSM Inspecției Judiciare cu privire la încălcarea independenței Justiției. Mai mult, exploatarea emoțională, fără scrupule, a cazului Rarinca pentru a justifica norme facile corupției și furtului din fondurile publice, arată lipsă de caracter și morală.

Singura opțiune decentă pe care ar mai avea-o Călin Popescu Tăriceanu este aceea de a părăsi scena politică pentru a mai salubriza ceva din modul în care PSD înțelege exercitarea funcției publice în folosul cetățenilor.

Departamentul de comunicare al PNL

âProiectul legislativ privind insolvenţa persoanelor fizice s-a materializat într-o lege care protejează persoanele fizice în situaţii speciale, aşa cum s-a întâmplat şi la începutul anului cu creditele în franci elveţieni.

Propunerea legislativă cuprinde o procedură administrativă, în faţa unei comisii de insolvenţă, prin care se dă o reeşalonare a datoriilor în baza unui plan de rambursare cu durată de maxim 5 ani şi o procedură de lichidare, când se află în faţa instanţelor de judecată.

“Printre principalele avantaje ale acestui proiect se numără faptul că în momentul deschiderii procedurii de insolvenţă se suspendă orice procedură de executare silită.
Se acordă preferinţă planului de rambursare, şi nu lichidării bunurilor, se suspendă de drept acumularea dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere şi debitorul poate propune un plan de rambursare a datoriilor care se întinde pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii cu încă un an”, afirmă consilierul local PSD Daniel Zdrînc

În consecinţă, PSD Alba consideră că este o măsură de protecţie socială şi totodată o lege bună, fără ca să pună într-un pericol grav echilibrul şi stabilitatea, persoanelor aflate într-o situaţie dificilă.

Biroul de Presă al PSD Alba

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook