Tags Posts tagged with "Poiana Vadului"

Poiana Vadului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare nowcasting Cod Galben de furtună pentru judeţul Alba, valabilă până la ora 14.30. Este vizată în special zona Munţilor Apuseni.

Se vor semnala descărcări electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului.

Localităţile vizate de atenţionare sunt Arieșeni, Horea, Bistra, Poșaga, Ocoliș, Poiana Vadului, Avram Iancu, Albac, Scărișoara, Gârda de Sus.

Avertizări similare sunt valabile pentru judeţul Suceava.

Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit duminică în loc. Stănești, com. Poiana Vadului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (adăpost de animale). Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Vadului. Intervenția a fost îngreunată de drumul foarte greu accesibil și de lipsa surselor de apă. Ca urmare a acestui eveniment a ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 250 mp confecționat din cărămidă și acoperit cu plăci de azbociment.

Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit joi seara, în satul Duduiești, com. Poiana Vadului pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprietatea lui B.C. Pompierii militari au acționat cu patru autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Vadului. Ca urmare a incendiului au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 35 mp și circa trei tone de fân care era depozitat în podul adăpostului de animale.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri ce trebuie luate în această perioadă, şi anume:
– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații ;
– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat ;
– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

foto: replicaonline.ro
foto: replicaonline.ro
foto: replicaonline.ro

Pompierii din Câmpeni au fost solicitaţi la sfâşitul săptămânii trecute pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată. În această perioadă, mulţi oameni aleg să igienizeze terenurile prin ardere, riscând producerea unor incendii periculoase.

Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit sâmbătă, la ora 14

.55, pe raza loc. Costeşti, com. Poiana Vadului, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 0.5 ha. S-a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poiana Vadului, incendiul fiind lichidat în circa 2 ore. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Tot sâmbătă, la ora 19.21, Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit, pe raza satului Vlădăşesti, com. Sohodol, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha. S-a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sohodol, incendiul fiind lichidat în circa 1 oră. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Reamintim populaţiei faptul că, se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, împotriva celor vinovaţi se iau următoarele măsuri:

  • amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;
  • amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei  persoanelor juridice.

Pompierii atrag atenţia că arderea vegetaţiei  este un fenomen  foarte periculos  care scăpat de sub control conduce la incendierea de păduri, căpiţe de fân, gospodării, etc.. Nu în ultimul rând astfel de incendii pot produce victime în rândul populaţiei.

 

afisAproximativ 100 de elevi aflaţi în taberele şcolare din localităţile Arieşeni şi Poiana Vadului vor afla chiar de la jandarmi care este rolul acestora în societate şi care este implicarea Jandarmeriei Alba în asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică la nivel judeţean. Acţiunea de informare face parte din campania “În siguranţă, alături de jandarmi” şi se va desfăşura miercuri, 21 august, începând cu ora 12.00.

Campania  “În siguranţă, alături de jandarmi” a demarat la începutul lunii mai a anului în curs şi este o iniţiativă a Jandarmeriei Alba. Prima parte a acesteia s-a derulat în oraşul Cugir cu sprijinul primăriei, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba. Cea de-a doua secţiune a avut loc în municipiul Aiud, parteneri fiind primăria din localitate şi inspectoratul şcolar.

Cea de-a treia parte a proiectului iniţiat de Jandarmeria Alba –  “ În siguranţă, alături de jandarmi”  – este derulată cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba. Aceasta se desfăşoară în taberele şcolare organizate pe întreg cuprinsul judeţului şi are ca scop evidenţierea modului activ în care jandarmeria se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi a tipurilor de misiuni pe care  instituţia le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul acestora.

Prima gazdă a celei de-a treia secţiuni a proiectului informativ a fost Tabăra Şcolară Roica. Aproximativ 70 de copii i-au primit miercuri 14 august, pe jandarmi, iar aceştia le-au prezentat materiale educaţionale, le-au distribuit afişe şi pliante, au organizat jocuri de rol şi au purtat discuţii interactive pe marginea materialelor prezentate. Punctul de maxim interes al întâlnirii a fost momentul când un mascat şi-a făcut apariţia şi a prezentat copiilor echipamentul de intervenţie şi protecţie pe care-l poartă pe timpul executării unor misiuni cu grad ridicat de risc.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook