Tags Posts tagged with "PNL Alba"

PNL Alba

Actul normatv prin care Guvernul Ponta a dat liber la trasesim pentru 45 de zile pentru a-i asigura candidatului de atunci Victor Ponta un profit electoral a fost adoptat de Camera Deputaților prin votul majorității PSD fără a se respecta cerințele judecătorilor Curții Constituționale. După săptamâni întregi în care PSD a refuzat să discute acest subiect în comisiile de specialiate, miercuri, 25 februarie, majoritatea controlată de PSD, în frunte cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a respins toate amendamentele depuse de liberali prin care se stabilea procedura clară pentru aducerea legii în cadrul constituțional, lucru cerut de judecătorii Curtii în motivația de neconstituționalitate.

„PSD girează în continuare abuzul și încalcă deciziile Curții Constituționale. În legea de respingere a ordonanței care a legiferat traseismul politic, Curtea ne-a cerut foarte clar să reglementăm în Parlament efectele acestei OUG. Încă de când am sesizat Curtea Constituțională noi, liberalii, am susținut că cei care au trădat votul liber exprimat al cetățenilor la alegerile din 2012 trebuie să-și piardă mandatul. Asta am și propus prin amendamente – aleșii locali, fie ei consilieri locali sau județeni, fie primari sau președinți de Consilii Județene să rămână fără mandate pentru că au înșelat electoratul, iar sumele privind indemnizaţiile încasate de aceştia să fie recuperate. Așa este normal și moral, cei care au încălcat legea, trebuie să plătească cu funcția, dar și cu returnarea sumelor încasate în perioada în care erau în ilegalitate. Chiar dacă legea a trecut de Camera Deputaților așa cum a vrut PSD-ul, la Senat. sunt convins că senatorii liberali vor amenda textul în acord cu aceste principii. Mai mult, am și anunțat deja că vom ataca din nou la Curtea Constituţională Legea de respingere a Ordonanţei 55 privind migraţia aleşilor locali dacă actul normativ va trece şi de Senat în forma PSD, fără reglementarea efectelor şi fără ca traseiştii să-şi piardă mandatele”, a declarat deputatul PNL de Alba Dan Simedru, present la dezbaterea din Camera Deputaților.

PSD a dovedit că nu are decența să respecte o decizie a Curții Constituționale, ci rămâne în continuare tributar metehnelor partidului-stat pentru care instituțiile de drept ale statului sunt simple anexe și, pe cale de consecință, sunt ignorate.

Biroul de Presă al PNL Alba

Începând de joi, 19 februarie, la nivelul organizației județene Alba a Partidului Național Liberal a fost constituit și funcționează Comitetul Județean Executiv (CJEX), un organism politic nou, ce va asigura conducerea filialei județene a PNL alături de Biroul Politic Județean comasat paritar, rezultat în urma unificării dintre PNL și PDL.
La nivel de biro o surpriză o constituie numirea preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel în funcţia de purtător de cuvânt al partidului
Format din 25 de mebri, Comitetul Județean Executiv al PNL este condus de doi copreședinți și este alcătuit din 19 reprezentanți ai fostului PDL și 6 reprezentanți ai fostului PNL, la care se adaugă câte 3 membri supleanți din partea fiecărui partid fuzionat. Cu excepția copreședinților, a secretarului general, a secretarului general adjunct și a parlamentarilor, care intră de drept în componența CJE, toți ceilalți membri au fost desemnați de fiecare partid fuzionat, la propunerea Președintelui acestuia, din rândul Biroului Politic Județean al fostului PNL, respectiv din rândul Biroului Permanent Județean al fostului PDL, fiind aprobați în ședința Biroului Politic Județean al fostului PNL, repspectiv în ședința Colegiului Director Județean al fostului PDL.
În uma acestor deliberări a fost stabilită următoarea componență a CJEX al PNL Alba:
Potrivit atribuțiilor stabilite de Consiliul Național al PNL, Comitetul Județean Executiv este cel care organizează și conduce întreaga activitate internă a partidului la nivel județean, între două ședinte consecutive ale Biroului Politic Județean. Deciziile CJEX sunt validate de Biroul Politic Județean.
CJEX este cel care asigură îndeplinirea și ducerea la îndeplinire a hotărârilor și deciziilor organismelor de conducere ale partidului de la nivel național și județean, conduce, îndrumă și controlează activitatea organismelor partidului de la nivel județean și local, coordonează acțiunile partidului de la nivel județean și local, pe baza priorităților și programelor stabilite de organele de conducere ale partidului.
În perioada următoare, se vor constitui și Comitetele Locale Executive ale celor 78 de organizații PNL de la nivel de municipii, orașe și comune, din județul Alba.

Componenţa Comitetul Județean Executiv PNL

pnl
pnl 2

Pe 17 decembrie 2014 Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţională ordonanţa Guvernului 55/ 2014, prin care s-a permis aleșilor locali să părăsească partidele din partea cărora au candidat şi să se înscrie în alte partide. De prevederile Ordonanţei, după cum se știe, a profitat cel mai mult PSD-ul, aflat la guvernare.

Acum câteva zile, domnul deputat Ioan Dârzu încerca să-i liniștească pe aleșii locali traseiști referitor la posibilitatea ca ei să își piardă mandatele. Dincolo de modul în care domnia sa a pus problema, un fapt care ne-a atras atenția în mod special este modul în care domnul deputat se raportează la lege, în condițiile în care, parlamentar fiind, legea reprezintă „obiectul muncii” pentru domnia sa, iar din acest punct de vedere ar trebui ca toate acțiunile și declarațiile domniei sale să reflecte un respect deosebit față de lege, atât în litera, cât și în spiritul acesteia.

Dar, iată exact despre ce declarație discutăm: „La momentul la care s-a făcut trecerea de la un partid la altul, înainte de campania electorală, legea a fost perfect valabilă. Ei că acum, Curtea a decis că nu e constituțională, legea nu se prea aplică retroactiv. La momentul respectiv a fost perfect legală”, a spus Dîrzu.

Citind o astfel de declarație, oricine ar putea să se întreba, în mod legitim: oare PSD-ul înțelege să interpreteze legea și deciziile Curții Constituționale exclusiv după bunul plac și interesul de partid? Oare interesul de partid al PSD se poate situa deasupra legii? Iată doar două întrebări la care, sigur, ar trebui cineva să răspundă.

Însă, până când acel „cineva” va oferi un răspuns (oricare ar fi el), știm un lucru: Nimeni nu este mai presus de lege. Iar aceasta o spune Constituția României la art. 16, alin. 2. Iar după cunoștiințele noastre, România este un stat de drept, în care Constituția este și rămâne legea fundamentală. Iar legea trebuie respectată! Inclusiv de către PSD!

Dan Simedru, deputat PNL de Alba

Partidul Național Liberal constată cu regret că, deși în mai puțin de o săptămână, românii ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie în baza cardului de sănătate, nu toți au intrat în posesia acestuia și, din păcate, mulți dintre aceștia nu cunosc utilitatea cardului de sănătate și beneficiile majore pe care le aduce pentru sistemul sanitar.

Partidul Național Liberal a atras atenția în nenumărate rânduri asupra necesității introducerii de urgență a cardului național de sănătate pentru a putea elimina risipa din sistemul sanitar, însă în tot acest timp Guvernul PSD condus de Victor Ponta nu a făcut altceva decât să piardă timp și bani cu amânarea implementării proiectului. Ceea ce este și mai revoltător este lipsa de respect a Guvernului Ponta față de pacienți și medici, dovedită prin lipsa unei comunicări publice pe un subiect de o importanță majoră pentru sistemul sanitar. Faptul că nu a existat o comunicare publică susținută pentru a aduce la cunoștința populației beneficiile cardului național de sănătate, modul în care acesta se utilizează și ce ar trebui să știe fiecare român în parte, ne demonstrează încă o dată că politicile publice ale Guvernului PSD condus de Victor Ponta nu au la bază nicio strategie.

Sistemul sanitar are nevoie de o finanțare mai bună, de valorizarea medicilor de familie si internarea doar a acelor cazuri care necesită cu adevarat spitalizare, de garantarea unor standarde de calitate, de respectarea drepturilor pacienților, de o mai bună salarizare a medicilor, de acces mai bun la servicii medicale. Cardul de sănătate nu va rezolva toate problemele sistemului, dar cel puțin prin intermediul acestuia vor putea fi oprite o parte dintre fraudele din sistemul de sănătate.

Partidul Național Liberal consideră cardul național de sănătate ca fiind unul din cele mai importante proiecte strategice în domeniul sănătății. Cardul de sănătate reprezintă un instrument esențial pentru transparentizare, pentru o mai corectă și eficientă cheltuire a banilor publici din sănătate. Nu vor mai fi posibile consultații inventate, rețete false, investigații de laborator și imagistice inexistente, pentru că nu se vor valida și plăti decât acele investigații de care vor beneficia cu adevărat pacienții și pe care le vor certifica personal prin utilizarea cardului cu cod personalizat.

De-a lungul ultimilor ani, personaje cheie din sistem, precum și analiști sau jurnaliști independenți au avansat informații că banii care se risipesc în sistemul de sănătate, în lipsa unor date oficiale, semnifică 10-20% din buget. Indiferent însă de amplitudinea fenomenului, după introducerea cardului de sănătate vor rămâne mai mulți bani pentru pacienți reali, pentru spitalizări și investigații necesare, ceea ce va fi un avantaj extraordinar pentru pacient.

Ținând cont de faptul că nu toți asigurații au intrat în posesia cardurilor de sănătate și luând în considerare că nu au existat campanii de comunicare și de explicare a modului în care se va utiliza cardul, PNL consideră că într-o perioadă tranzitorie trebuie descrise toate excepțiile în care decontarea se va face la fel ca în prezent, cu justificarea scrisă a fiecărei situații în parte de către furnizorul de servicii medicale, urmând ca, după această perioadă de tranziție, cardul să devină obligatoriu în toate situațiile. Partidul Național Liberal face apel la responsabilitate și la respectarea drepturilor pacienților de a fi informați cu privire la modul în care pot beneficia de serviciile medicale de care au nevoie.

Prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba

Joi, 15 ianuarie 2015, liberalii, noii liberali din Alba, au marcat 25 de ani de la reînfiinţarea PNL-ului post-revoluţionar.

Liberalii s-au strâns la statuia din Alba Iulia a marelui om politic Ion I.C. Bratianu: printre cei prezenţi s-au numărat Adrian Teban – copreşedinte PNL (PNL-PDL) Alba, Alin Cucui şi Florin Roman – vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alba, Gabriel Pleşa, Tudor Ponoran – copreşedinte al Organizaţia de Tineret a PNL-ului (PNL-PDL) Alba…

Au vorbit celor prezenţi profesorul de istorie Adrian Simion, deputatul Dan Coriolan Simedru.

Cu acest prilej a fost fluturat steagul revoluţiei din decembrie 1989, tricolorul cu gaură. Participanţii au avut o scurtă întâlnire la sediul PNL Alba, unde a fost adus primul Registru al membrilor PNL Cugir, din 1990, având 54 de nume…

Am constat că și înainte și după Congresul de fuziune PNL-PDL au tot apărut voci din PSD, în frunte cu Victor Ponta, care și-au tot dat cu părerea despre Partidul Național Liberal și viitorul acestuia. De fapt, toate acele declarații reflectă nervozitatea și disperarea PSD-iștilor și a lui Victor Ponta personal. Toată lumea înțelege acum cât de mult s-a temut stânga de o dreaptă unită. Este motivul pentru care PSD a făcut tot ce a putut pentru a dezbina această parte importantă a scenei politice.

Am constatat, de asemenea, cu toții, presiunea extraordinară care s-a exercitat (mai ales începând cu luna februarie a acestui an) asupra Partidului Național Liberal, o presiune care viza marginalizarea PNL pe scena politică a țării, sau chiar dispariţia acestuia din rândul actorilor politici semnificativi. Din păcate, cei care, din diferite motive, au încurajat sau încă mai încurajează formulele unei drepte divizate, fac indirect jocul PSD-ului. Pentru că se pare că nu există o fericire mai mare pentru PSD decât o dreaptă scindată şi măcinată de orgolii.

Liderii PSD se tem de Partidul Național Liberal pentru că știu ca șansele lui Victor Ponta de a câștiga bătălia de la prezidențiale în fața dreptei unite, au scăzut serios odată cu momentul 26 iulie. De altfel, experiența alegerilor prezidențiale din ultimii 25 de ani ne arată că PSD a pierdut mereu când s-a confruntat cu candidați ai dreptei unite. De asemenea, ori de câte ori forțele de dreapta au fost dezbinate, stânga a obținut victoria.

Astăzi slăbiciunea dreptei este de domeniul trecutului, iar Victor Ponta și PSD știu acest lucru și se tem de înfrângerea pe care o vor suferi în toamna acestui an. Vremea în care dreapta politică în România era dezbinată a apus. Noul PNL, marele partid de dreapta, se poate lupta de la egal la egal cu PSD. Avem mai mulți primari și aleși locali decât PSD-ul și putem forma majorități în cea mai mare parte din Consiliile Județene din România. În plus, Partidul Național Liberal va propune o viziune pentru România următorului deceniu. Nu este vorba de o construcţie îndreptată împotriva stângii, nu este o reacţie la un PSD din ce în ce mai hegemonic şi mai autoritar, ci este vorba despre o construcţie pentru români şi pentru România.

Prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba

Foto: stiripesurse.ro

Duminică, 22 iunie 2014, în cimitirul Maieri din Alba Iulia a avut loc un eveniment dedicat personalității lui Camil Velican, primul primar român al orașului Alba Iulia.

Părăsind Partidul Naţional Român, dominant în Ardealul de după Marea Unire, Camil Velican a fondat organizația județeană interbelică a Partidului Național Liberal (partid venit din Regatul României, fără tradiţii în Ardeal).

Născut în 1878, Camil Velican a deţinut după Marea Unire funcţiile de primar şi prefect de Alba. Cu multă dărnicie, înainte de 1918 şi-a oferit casa românilor prigoniţi de autorităţile maghiare, casa devenind un centru al unioniştilor ardeleni în istoricul an 1918. S-a stins în anul 1937.

Manifestarea comemorativă a avut loc la cavoul familiei Velican – la cererea familiei urmașilor lui Camil Velican.

Pe lângă urmașii lui Camil Velican, au participat oameni de cultură şi membri ai PNL, între aceştia numărându-se Florin Roman (vicepreședinte al Consiliului Județean Alba și președinte al PNL Alba Iulia) și Gabriel Pleșa (liderul consilierilor locali din cadrul Consiliului Local al municipiului Alba Iulia).

După slujba parastasului de pomenire, părintele protopop de Alba Iulia, Niculiță Pascu a evocat personalitatea lui Camil Velican.

De asemenea a vorbit Ioan Pleșa – istoric, fost director al Direcției Județene a Arhivelor Naționale, Filiala Alba. Ioan Pleşa a amintit și de rolul familiei acestuia în istoria orașului Alba Iulia de după 1918, dar și suferințele familiei din perioada comunistă, perioadă în care, de altfel, o bună parte din arhiva familiei s-a pierdut.

Arhivistul Ioan Pleșa (care este și președinte al Fundației Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Integritatea României) a vorbit de necesitatea realizării unui studiu istoric amplu privind viața și activitatea lui Camil Velican și a familiei sale, studiu care să fie tipărit pentru ca să fie mai bine cunoscută importanța familiei Velican în istoria de după 1918 a orașului Alba Iulia.

La rândul său, Ioan Străjan a lansat o idee foarte interesantă: Casa Velican din Alba Iulia să fie transformată într-un muzeu al românismului transilvan din prima jumătate a secolului trecut.

Florin Roman a precizat că din 2015 va propune, după discuții cu urmașii lui Camil Velican, existența unei burse care să poarte numele acestuia. Spre finalul alocuțiunilor, doamna Mihaela Giurgiuman, strănepoata lui Camil Velican, a mulțumit tuturor celor de față pentru prezență și antevorbitorilor pentru cuvintele frumoase și pline de emoție.

În final, membrii PNL Alba Iulia prezenți la eveniment au depus o coroană de flori în cavoul familiei Camil Velican.

În acest moment, la Cluj-Napoca mai trăiește o nepoată a lui Camil Velican (care are 94 de ani), alături de fiica sa (Mihaela Giurgiuman) și familia acesteia – după cum ne anunţă prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba.

florin_romanPNL Alba este foarte aproape de a avea va avea doi candidaţi pe lista eurocandidaţilor PNL.

Florin Roman – preşedintele PNL Alba Iulia – va fi pe locul 13, ne-eligibil, dintr-un total de 42 de nume care se vor afla pe listă.

Al doilea candidat de Alba este Adrian Constantin Simion, profesor de istorie şi purtător de cuvânt al PNL Alba. Este unul dintre participanţii la Proiectul liberalilor „10 pentru Europa”.

Senatorul de Alba Teodor Atanasiu: „Noi ne-am propus un scor de 25 la sută pe ţară, adică 9 europarlamentari. Pe primele 6 locuri sunt europarlamentarii în funcţie: Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber, Ramona Mănescu, Eduard Hellvig, Cristian Buşoi. Pe locurile 7-9 vor fi: un reprezentatnt al Moldovei, un reprezentant al Centrului (un reprezentant al Bucureştiul) şi un tânăr din campania 10 pentru Europa: Claudia Benchescu – preşedinta Cluburilor Studenţeşti Liberale. pe poziţiile 10-11 urmează primarul Bacăului, care nu va părăsi Primăria, dar cei din Moldova au ţinut foarte mult să fie pe lista de la europarlamentare, apoi Lucia Varga – preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL. Pe 13 va fi Florin Roman.
Pentru PNL Alba miza cea mare este să creştem scorul naţional. 27 la sută este scorul minim pe care-l pot accepta pentru filialele locale. Tot ce este peste… înseamnă un loc de europarlamentar în plus”.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook