Tags Posts tagged with "PNL"

PNL

Guvernul a hotărât astăzi retragerea din funcții a unui număr de zece prefecți, printre care și cel al județului Alba, Gheorghe Feneșer. În cadrul aceleiași hotărâri, primul ministru Dacian Cioloș a numit și interimari pentru funcțiile rămase vacante. Astfel, în biroul nr.1 al Instituției Prefectului Județului Alba a fost numit Cornel Murg, până astăzi, subprefect al județului Alba. Sursele noastre spun că în spatele ușilor închise din capitala țării, negocierile au fost extrem de aprinse. Conducerea PSD nu a vrut în ruptul capului să piardă controlul în anumite județe unde activul este destul de serios.

De altfel, Cornel Murg nu este singurul subprefect avansat, alături de el este și fostul subprefect al județului Bistrița-Năsăud, Frenț Ovidiu-Victor, care astăzi a fost și el înaintat în funcție.

Conform comunicatului oficial, Guvernul a luat astăzi măsuri pentru înlocuirea unor prefecți și subprefecți, decizii bazate pe rezultatele analizei privind activitatea reprezentanților Executivului în teritoriu.

Sursele noastre ne spun că aceste numiri sunt provizorii și că numele vehiculate în cursul zilei de astăzi pentru funcțiile de prefect rămân în cărți, până la finalizarea negocierilor dintre PSD, PNL și primul ministru Dacian Cioloș.

Miza rămâne extrem de fierbinte, respectiv organizarea alegerilor locale și generale din acest an, iar cei care vor fi la numărătoare vor putea înclina, în frumosul stil românesc, balanța.

Primul ministru Dacian Cioloș a pasat cartoful fierbinte care este alegerea primarilor din două tururi, forurilor legiuitoare, respectiv Senartului și Camerei Deputaților. După cum a declarat presei centrale, citind printre rânduri, decizia ar fi prea importantă pentru a fi tratată de executiv, astfel ca responsabilitatea trebuie să și-o asume legislativul.

Pe de altă parte, Vasile Blaga, co-președintele PNL a declarat că la Senat, se poate crea o majoritate pentru susținerea în plen a proiectului de lege înregistrat în Camera superioară referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

 „Legea alegerii primarilor în două tururi este în Senat. Are votul pozitiv al Comisiei juridice. Să își parcurgă drumul și să ajungă în plen. (…) Am văzut o posibilă deschidere a UNPR din acest punct de vedere și eu cred că în Senat se va putea crea o majoritate în favoarea legii”, a declarat luni Vasile Blaga.

Un comunicat emis astăzi de PNL Alba și semnat de Marius Hațegan, secretarul general al organizației, ne arată că visul lui Traian Ursaleș, primarul comunei Meteș, de a fi dat afară din partid, este pe cale să se producă.

În fapt, comunicatul anunță că organizația locală Meteș a PNL are o nouă echipă de conducere. În urma ședinței de marți, 19 ianuarie, a orgnizației reunite, formată atât din membrii fostului PNL cât și din membrii fostului PDL, a fost aleasă o nouă echipă de conducere ce îi are drept co-președinți pe Ioan Man și Marin Todea. Alături de aceștia, din echipa de conducere mai fac parte secretarul general Ștefan Irimie, secretarul general adjunct Floricica Moga și 11 membri proveniți din cadrul celor două partide unificate.

Primarul în funcție al comunei, domnul Traian Ursaleș, face în continuare parte din partidul nostru, dar nu mai deține nici o funcție de conducere, fiind simplu membru al PNL. În următoarea ședință a biroului județean al PNL Alba se va discuta și propunerea organizației locale Meteș de excludere a sa din rândurile PNL.

Traian Ursaleș a declarat în cursul săptămânii trecute că el dorește să fie exclus din PNL, pentru că el este cel mai mare băsist.

Alina Gorghiu, copreședinta PNL a anunțat că va cere primului ministru Dacian Cioloș să emită o ordonanță de urgență care să oblige organizarea a două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor și presedinților de consilii județene. Acțiunea vine ca urmare a unei declarații a deputatei PNL Andreea Paul, care solicita acest lucru.

Conform site-ului stiripesurse.ro, Alina Gorghiu a precizat ca PNL este avantajat de alegerile intr-un singur tur, dar cu toate acestea doreste o competitie reala si alegeri din care sa rezulte un primar cat mai reprezentativ pentru comunitatea sa, care sa aiba un numar insemnat de voturi in spate, nu sa castige, prin absurd, cu un procent de 15%.

 

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad și Emil Boc, primarul municpiului Cluj-Napoca, sunt trei dintre cei 20 de candidați ai PNL pentru primăriile reședințelor de județ prezentat, pe surse de site-ul evz.ro.

Conform aceleiați informații, lista, care va fi prezentată luni, 18 ianuarie, conține doar o parte dintre numele stabilite deja și nu conține primăriile de sector din București, unde se pare că lucrurile nu au fost încă bătute în cuie.

Prezența președintelui Klaus Iohannis la ceremoniile de instalare a noilor miniștri ai Apărării, Externelor și Afacerilor Interne marți seară nu a fost pe placul prim-vicepreședintelui PNL, Ludovic Orban. Orban a scris miercuri pe Facebook că ar fi preferat să-l vadă pe șeful statului „la instalarea oficială a noului ministru al educației, a noului ministru al culturii, a noului ministru al sănătății, a noului ministru al economiei, chiar al noului ministru al justiției”, se arată într-o știre publicată de cotidianul.ro.

 

Mai multe puteți citi aici.

Surse politice susțin pentru STIRIPESURSE.RO că soluția cea mai facilă în acest moment și care ar conveni ambelor blocuri politice ar fi un Guvern de uniune națională.

În acest fel liberalii ar scăpa de sarcina de a face un guvern în condițiile în care acesta ar fi unul minoritar și ar pierde masiv ca imagine, în timp ce PSD are destul timp până la alegeri să își revină cu noua conducere.

Liberalii au decis deja să îi propună președintelui soluția anticipatelor, dar e aproape 100% că soluția nu e viabilă fără un acord global al tuturor forțelor parlamentare care în acest moment nu poate fi obținut.

Mai multe puteti citi aici.

Partidul National Liberal, filiala Alba Iulia, alături de organizația municipală a TNL, vă invită duminică, 18 octombrie, incepând cu ora 12:00, la evenimentul devenit deja tradiție, „Tropote în țara vinului”, ce va avea loc în Poligonul Jandarmeriei din Micești.

Organizatorii au pregătit, și în acest an, concursuri de călărie viteză și tracțiune, recompensate cu diplome și premii în bani și saci cu cereale. Aspiranții la câștigarea celor două competiții sunt așteptați să se inscrie începând cu ora 10:30. Publicul prezent va îndeplini și rolul de juriu, pentru a premia „Cel mai frumos cal”.
Atmosfera sărbătorii de toamna va fi întreținută de artiști și formații din județul nostru și nu numai.

Programul evenimentului, începând cu ora 12:00:

1. Parada cailor înscriși în concurs
2. Prezentarea Regulamentului la Secțiunea călărie – viteză
3. Concursul de călărie
4. Prezentarea Regulamentului la Secțiunea tracțiune
5. Concursul de tracțiune
6. Concursul „Cel mai frumos cal” – premiul publicului
7. Premierea câștigătorilor la toate cele trei probe.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook