Tags Posts tagged with "piatra"

piatra

Deoarece soţia i-a consumat băutura, un bărbat din Alba Iulia s-a răzbunat pe portiera unui autoturism. A fost depistat în scurt timp de un echipaj de jandarmerie şi riscă să fie cercetat penal.

În urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă, sâmbătă, 20 februarie, la ora 16.45, pe strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia, pentru a ajuta un cetăţean căruia i-a fost lovită maşina cu o piatră. Conducătorul auto le-a relatat jandarmilor că, în timp ce conducea, un bărbat i-a lovit portiera din dreapta faţă a vehiculului, fără un motiv evident, după care a fugit. Pornind de la semnalmentele furnizate de păgubit, jandarmii au acţionat pentru prinderea presupusului făptuitor şi au reuşit să-l depisteze în scurt timp. Este vorba de un bărbat în vârstă de 47 de ani, care şi-a motivat gestul prin aceea că are probleme personale. Se afla în avansată stare de ebrietate, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit că, anterior incidentului ce a necesitat prezenţa jandarmilor, fusese implicat şi într-un scandal în familie. Cel mai probabil, motivul conflictului conjugal a fost acela că soţia i-a găsit şi i-a consumat o sticlă de băutură pe care el o ascunsese. După cearta cu soţia, bărbatul a părăsit locuinţa extrem de nervos, iar acum este principalul suspect în săvârşirea unei infracţiuni de distrugere. Cauza urmează să fie cercetată de Poliţia Municipiului Alba Iulia.

Un bărbat din Alba Iulia a ajuns la spital, fiind lovit cu o piatră în zona feţei. Din verificările efectuate de jandarmi se pare că piatra ar fi fost aruncată dintr-o locuinţă situată pe strada Vasile Alecsandri din municipiul reşedinţă de judeţ, iar proprietarul acesteia riscă să fie cercetat penal.
În urma unui apel la 112, recepţionat marţi, 7 octombrie la ora 21.30, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Alba Iulia deoarece un bărbat a semnalat faptul că a fost lovit de o piatră în zona feţei. La locul indicat în solicitarea telefonică a fost identificat un tânăr de 19 ani care prezenta o leziune la nivelul unei arcade, iar atât el cât şi prietena sa au relatat că obiectul cu care a fost lovit este o piatră aruncată din curtea unei case pe lângă care au trecut. La faţa locului a fost chemat şi un echipaj SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale şi l-a transportat ulterior la spital pentru continuarea investigaţiilor de specialitate şi constatarea eventualelor zile de îngrijiri medicale.
Interpelat de jandarmi, proprietarul locuinţei indicate de cei doi tineri a recunoscut că a aruncat cu pietre din curte înspre stradă, dar a menţionat că a făcut acest gest deoarece, iniţial, pietrele fuseseră lansate de persoane necunoscute asupra gardului şi acoperişului locuinţei sale. În conformitate cu normele de procedură penală, în cauză a fost întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate, act care va fi înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

Vineri, 20 iunie 2014, de la ora 17.30, ÎPS Irineu, arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, va pune piatra de temelie pentru o nouă biserică în cartierul Orizont din municipiul Alba Iulia.

Părintele Sabin Vodă, parohul din Parohia Alba Iulia-Orizont a declarat :„Este şi un nou început pentru noi, dar şi un moment de împlinire. Sunt paroh aici de trei ani şi jumătate şi, de când am venit, mi-am propus ca mai întâi să formez biserica cea vie, adică comunitatea credincioşilor şi apoi, împreună să zidim şi locaşul de închinare. Gândul pe care l-am avut când am început lucrarea pastorală aici a rămas, anume: de a ridica o biserică de zid, în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, un centru cultural-catehetic, dedicat Părintelui Arhimandrit Teofil Părăian, centru care va avea şi un altar închinat Sfântului Ierarh Grigorie Palama – unde vom sluji până la finalizarea lucrărilor bisericii şi o casă parohială, pentru a putea fi în mijlocul credincioşilor. După ce am obţinut terenul necesar unui astfel de proiect, Dumnezeu mi-a scos în cale arhitectul care să dea viaţă acestor gânduri: Dorin Ştefan Adam, originar din Alba Iulia, profesor de arhitectură la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti.

Pentru că este un proiect pentru comunitate ne-am propus să-i facem o prezentare publică, joi, 19 iunie, de la ora 19.00, la centrul cultural-catehetic de la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia. Proiectul va fi prezentat de autorul lui şi alături de credincioşii parohiei noastre invităm pe toţi cei care doresc să vadă acest proiect şi să-l sprijine material şi financiar.

Vă invităm şi vă aşteptăm pe cât mai mulţi să fiţi alături de noi, în rugăciune, la acest început de drum: zidirea unei biserici în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

La paraclisul bisericii se află o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa – vindecătoarea de cancer, icoană donată de Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Accesul spre cartierul Orizont se face de pe Calea Moţilor, la ieşirea spre Miceşti, pe strada Albac.

Începând din această săptămână, în funcţie de cum va permite vremea, se va interveni la reprofilarea drumurilor de pământ şi piatră. Obiectivele vizate sunt altele decât cele afectate de reţeaua de canalizare.

Corectarea acestor drumuri se face prin aplicarea unor cantităţi de piatră care să elimine gropile şi făgaşurile formate. Asta după intervenţia prealabilă cu utilaje specifice pentru înlăturarea eventualelor straturi de pământ (autograder).

Iată câteva dintre străzile pe care se vor desfăşura astfel de lucrări în perioada următoare:

Izvorului spre cartierul Recea, Rojomal – spre centrul de cercetare al Universităţii 1 Dcembrie, Ştefan Luchian, Varesse, zona Orizont – Emil Racoviţă, zona Kogalniceanu –  Ionel Pop de unde se termină asfaltul.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook