Tags Posts tagged with "piata Cetatii"

piata Cetatii

Doi minori de 13 respectiv 14 ani, ambii din Alba Iulia, sunt cercetați de polițiști pentru distrugere. Aceștia au rupt un segment din lancea unei statui, ce reprezintă un soldat roman, aflate în Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 august 2015, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe doi minori, în vârstă de 13 şi 14 ani, ambii din Alba Iulia, care sunt bănuiţi de comiterea unei fapte de distrugere, în legătură cu care poliţia a fost sesizată la începutul lunii iunie 2015.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că în data de 3 iunie, în jurul orelor 14.00, în timp ce se aflau în Piața Cetăţii din Alba Iulia, au rupt un segment din lancea unei statui ce reprezintă un soldat roman.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Albaiulienii și nu numai sunt așteptați, vineri, 24 iulie de la ora 21.00, la un spectacol de artă stradală, susținut de Grupul Aglaja, Belgia. Spectacolul face parte din turneul european de evenimente prilejuite de sărbătorirea a 50 de ani de existență ai grupului și va avea loc în Piața Cetății din Alba Iulia.

Grupul Aglaja reprezintă una dintre cele mai vechi companii de treatru și dans din Belgia, dedicată tinerilor și exprimării artistice a acestora.

Fragmentele de muzică clasică și momentele de coregrafie cu steaguri fac spectacolele Aglaja să fie unice în lume.

50 de tineri belgieni recompun și transpun muzica în reprezentații coregrafice care au fascinat deja, în cadrul turneului de anul acesta, peste 25 de orașe și capitale europene, precum Berlin, Viena, Budapesta sau Atena.

Belgienii au ales Alba Iulia, înainte de a fi prezenți la Budapesta, ca singura destinație în care vor performa în România.
Astăzi sute de copiii, de la 14 grădiniţe şi şcoli din Alba Iulia şi Sebeş, au au participat la Târgul de Flori din Piaţa Cetăţii organizat de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în parteneriat cu ISJ Alba şi Asociaţia Micul Prinţ, care face parte din proiectl Florile Cetăţii.

Evenimentul a surprins prin faptul că preşcolarii şi elevii au fost cei care au vândut florile crescute de ei. În urmă cu două luni acestor copii le-au fost dăruite de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis ghivece, pamânt pentru flori și bulbi de flori, urmând ca ei, sub atenta îndrumare a doamnelor educatoare și învățătoare să planteze bulbii în ghivece, să pună ghivecele în locuri prielnice dezvoltării plantelor, să le ude și să le îngrijească.

Acum după două luni ei şi-au prezentat și valorificat florile pe care le-au plantat și îngrijit în acest timp.

Principalii cumpărători au fost părinţii, bunicii şi prietenii iar banii rezultaţi vor fi folosiţi în interesul copiilor. Micii grădinari au ţinut la preţ şi au câştigat sume frumuşele de pe urma florilor. Felicitări organizatorilor, copiilor, educatorilor, învăţătorilor şi părinţilor şi sperăm ca proiectul să continue.

Primăria Alba Iulia le pregăteşte o surpriză duminică 21 decembrie albaiulienilor. Aceştia sunt aşteptaţi în Piaţa Cetăţii de la ora 16:30 la CRACIUNU’ DIN 21.

Reprezentanţii administraţiei locale îi invită pe toţi albaiulieni să devanseze Craciunu’ şi să-l sărbătorească pe 21: CRACIUNU’ DIN 21!
Primăria Alba Iulia îi aşteapta pe fiecare, de la cel mai mic la foarte mare, pe 21 decembrie, de la 16.30, în Piaţa Cetaăii, la mini Crăciunu’ Din 21, locul în care poveştile prind viaţă iar noi ne bucurăm de fiecare poveste î0n parte.
„Aici se vor auzi colindele, aici sărbătoarea va fi la ea acasa, aşa cum am aşteptat-o veselă şi frumoasă.
Cei mici sunt aşeptaţi să-şi primească darurile de la Moş, cei mari să-şi încălzească sufletele cu un colind şi-un vin fiert, să ne bucurăm împreuna de luminile Cetăţii şi să aprindem un foc de tabără uriaş, să ne lumineze sărbătorile” ne transmit reprezentanţii administraţiei locale din Alba Iulia.
”Craciunu’ din 21” se întâmplă duminica, de la 16.30, în Piaţa Cetăţii Alba Carolina.

Dacă îţi e somn nu contează unde eşti te opreşti şi tragi un pui de somn. Cam aşa s-a gândit şi o femeie care obosită a tras pe o bancă din Piaţa Cetăţii şi s-a odihnit, mângâiată de razele unui soare frumos de toamnă. Ce putem să-i spunem: Noapte bună şi somn uşor!
Bilă neagră pentru poliţiştii locali care patrulează în aceea zonă.

Afis Spectacol Lectura Publica 2014 wwwProiectul Consiliului Județean Alba, de a aduce cartea cât mai aproape de public, cu ajutorul Bibliobusului – biblioteca mobilă a CJ Alba – continuă și în această săptămână, cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” și al Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Sub deviza „Scriu sau recit de dragul tău…”, un eveniment de lectură publică  va avea loc vineri, 7 martie, între orele 09.00 – 19.00 în Piața Cetății din Alba Iulia, având ca public țintă trecătorii.

Proiectul Bibliobusului a luat naștere în urma parteneriatului existent între județul Alba și Departamentul La Manche din Franța, vehiculul fiind donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, în anul 2011.

Bibliobusul este utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă; vehicul educațional; vehicul de animație culturală, fiind implicat în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

patinoar-site-300x182Şi în acest an la Alba Iulia se va deschide Parcul de Crăciun în Piața Cetății. Deschiderea va avea loc pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae de la ora 18:00. Invitaţi speciali la deschiderea Parcului Sărbătorilor de Iarnă sunt Mihai Trăistariu şi foşti concurenţi la Vocea României şi X Factor.
Ca și anul trecut în Piața Cetății vor fi amplasate mai multe căsuţe din lemn pentru produse alimentare şi de artizanat specifice sărbătorilor de iarnă dar şi noi podoabe decorative faţă de anul trecut.
De asemenea, nu va lipsi de aici Căsuţa lui Moş Crăciun, un brad înalt de 16 metri şi o scenă în aer liber unde se vor desfăşura în permanenţă spectacole.Totodată, în incinta acestui parc va fi amenajat patinoarul artificial demontabil – foarte apreciat anul trecut de amatorii sporturilor de iarnă în aer liber. Patinoarul va avea o suprafaţă de 600 mp, o cabană de lemn cu rol de casă de bilete, garderobă şi centru de închiriere patine către public şi va fi dotat cu instalaţie de sonorizare. Biletul de intrare va fi 10 lei. Tot 10 lei vor plăti şi cei care doresc să închirieze una dintre cele 200 perechi de patine puse la dispoziţie.

Surprizele de Crăciun vor continua pe parcursul săptămânilor viitoare între 9 şi 22 decembrie. În fiecare zi din săptămâna cei mici, dar şi cei mari, vor putea participa la concerte, piese de teatru pentru copii, toate dedicate marii sărbători. Echipe de colindători, spiriduşii lui Moş Crăciun şi alte personaje de poveste vor împânzi Piaţa Cetăţii pe toată perioada menţionată.

Albaiulienii se vor putea bucura de toate acestea, până pe 15 ianuarie, cât va fi închis Parcul Sărbătorilor de Iarnă.

bere gratisAstăzi de la ora 21:00 albaiulienii pot cânta împreună cu trupa Bere Gratis binecunoscuta piesă În faţa ta pe scena din Piaţa Cetăţii cu ocazia Zilelor Oraşului Alba Iulia.

Trupa Bere Gratis a fost înființată în 1998 de Mihai ‘Miță’ Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) şi Marius Dobre (chitară), trei băieți ce cântau la acea vreme în formația „Ghost”. Împreună cu Mihai ‘Magga’ Suciu (tobe) şi Marius Mirea (bass) au pus bazele unei noi formații pe care au numit-o Bere Gratis.

De unde „Bere Gratis”? Un bun prieten al băieţilor, Alexandru Catona (Cato) le-a sugerat să adopte un nume românesc care să atragă publicul. A fost ales „Bere Gratis”, cu speranţa că mulţi oameni vor veni la concerte văzând pe afiş că se dă… bere gratis. Şi aşa a şi fost, la primele concerte audienţa înfierbântată după bere gratis a fost răsplătită însă cu… Bere Gratis.

Odată cu trecerea timpului, publicul s-a obişnuit că Bere Gratis este sinonim nu numai cu vara, soarele, apa, berea, distracţia, dar şi cu iubirea, prietenia, melancolia, declaraţiile de dragoste şi în general muzica de calitate, făcută cu profesionalism, seriozitate şi respect pentru „Măria Sa, Publicul”.

Data simbolică de naştere a formației este 20 septembrie.

Componenţa de start a fost: Mihai Georgescu – voce, Robert Anghelescu – clape, Marius Dobre – chitară, Marius Mirea – bass, Mihai Suciu – tobe. Componenţa actuală: Mihai „Miță” GEORGESCU (voce), Robert ANGHELESCU (clape), Marian SĂRACU (tobe), Colaboratori permanenți: Marius „Neuro” BOB (chitară) şi Radu VAŞTAG (bass).

Primele înregistrări au fost făcute în ultima parte a anului 1998, iar piesa „Fără ruşine” a apărut pe compilația „Tu poți fi vedeta” (la A&A Records), alături de alți artişti în lansare: Stigma, Drepturi Egale, Zenit, Carmen Stanciu, New Entry, MBX, Profil, Harap Alb, Sens Unic, Rapsodique, Pur şi Simplu.
1999

În primăvara lui 1999 Matei Damian-Ulmu ia locul lui Marius Dobre la chitară.

Piesele „Cea mai frumoasă fată” şi „Ce mişto” sunt înregistrate în Magic Sound Studio (casa de producție „East & Art”) şi publicate pe primul CD single al formației.

În vara anului 1999, Ovidiu Hălmăgean (ex-Genius) devine producătorul formației, cu ajutorul acestuia trupa înregistrând în Studio Voices (Iaşi) primul album în perioada noiembrie-decembrie 1999.

Primăvara anului 2000 marchează semnarea primului contract de producție (cu casa de discuri Nova Music Entertainment) şi apariția pe piață a primului album, „De vânzare” (25 mai 2000).

Piesa „Ce mişto”, primul single de promovare al acestui album, intră ulterior în listele de heavy-rotation ale radiourilor. Următoarele piese promovate au fost „Ultrafete” şi „Curtea şcolii” (piesă apărută în toamna anului 2000).

Noi schimbări au loc în componența formației: cu Vlad Vedeş la bass şi Oliver Sterian la tobe apare al doilea album intitulat „Vino mai aproape” (28 noiembrie 2001), album prin care Bere Gratis se impune în peisajul muzical pop-rock românesc.

Primul single de pe acest album a fost „Unu Mai”. Au urmat „Señor, señor”, „Vino mai aproape” (piesă compusă de Mihai şi inspirată din viața unuia dintre prietenii formației) şi „Nebun” (piesă compusă de Robert în 1996).

În februarie 2002, Marian Săracu îl înlocuieşte la tobe pe Oliver Sterian. În vara anului 2002 trupa face o deplasare în Fribourg, Elveția, unde înregistrează (la „Relief Studio”) trei dintre piesele următorului album: „La tine aş vrea să vin”, „Străzi albastre” şi „Cineva mă iubeşte”. Cristi Solomon se alătură trupei în calitate de producător muzical. În noiembrie 2002 este lansată melodia „Străzi albastre”, piesă compusă de Robert.

În prima parte a anului 2003, noua piesă „La tine aş vrea să vin” s-a menținut câteva săptămâni în primele 10 locuri ale Romanian Top 100. Pe 26 iunie este lansat în cadrul unui concert susținut „La Motoare” (Bucureşti) cel de-al treilea album al formației, intitulat „Acolo sus”. Sound-ul mult îmbogățit dovedeşte creşterea din punct de vedere muzical al formației.

Al treilea single de pe albumul „Acolo sus”, intitulat „Poveste de oraş”, este lansat cu ocazia aniversării a 5 ani de la înființarea formației (în septembrie 2003). Piesa este compusă de Vlad, inspirat fiind de evenimentele din viața lui Robert.

Pe 26 ianuarie 2004 a avut loc concertul „Electrika”, primul mare eveniment dintr-o serie de concerte ce au folosit aceeaşi locație – Teatrul Național din Bucureşti – devenită reprezentativă pentru spectacolele aniversare.

Pe 7 iulie, la Hollywood Multiplex Bucureşti este lansat oficial DVD-ul „Electrophonica – Live la TNB”, înregistrat cu ocazia concertului aniversar de 5 ani, primul DVD surround al unei formații româneşti.

În toamna anului 2004 este lansat „Post Restant”, al patrulea album de studio al trupei, iar primul single promovat de pe acest album a fost „Eu nu am să te las” (în luna noiembrie).

7 februarie 2005 este data unui nou mega-concert la Teatrul Național din Bucureşti intitulat „Post Restant”. Playlist-ul a conținut atât piese mai vechi, cât şi piese de pe albumul omonim lansat în a doua parte a anului trecut.

În luna martie începe promovarea single-ului „Câmpuri de luptă”, iar după câteva luni, piesa „Post Restant” îşi face apariția pe posturile TV muzicale cu un videoclip extras din concertul de lansare a albumului.

Pe 29 aprilie 2006este lansat videoclipul primului extras pe single de pe viitorul album, piesă intitulată „Speranța din priviri”. Pe 1 iunie formația lansează printr-un concert la Music Club (Bucureşti) E.P.-ul „Ediție de buzunar”. Din luna septembrie începe promovarea piesei „Ce n-a văzut Parisul”.

Luna februarie 2007 marchează noi schimbări în componența formației: Vlad Vedeş îl înlocuieşte la chitară pe Matei Damian-Ulmu, iar pe postul vacant (chitară bass) vine Nicu Avram.

În luna iulie băieții de la Bere Gratis se deplasează în Elveția, unde participă la Festivalul „Eté T’chaux 2007″ din localitatea La Chaux-de-Fonds. Formația a evoluat sub numele „The Postcards”, nume sub care au lansat şi un E.P. cu două piese în limba engleză, „Where We Go” („Unde mergem”) şi „Rosy” („Câmpuri de luptă”). Discul a fost realizat de Dom Torche în „Relief Studio” (Fribourg) şi publicat la casa de discuri W2prod – Wave2prod SA (Elveția).

Pe 30 octombrie este lansat videoclipul piesei „În brațe” ce a precedat următorul album Bere Gratis intitulat „Revoluție de catifea” (apărut pe piață în luna decembrie 2007).

Pe 21 martie 2008 se filmează videoclipul unui nou extras pe single de pe acest album, piesa „Curcubeu”. Finalul anului 2008 aduce câteva piese noi, dintre care „Vacanță la Roma” – extrasă pe single – a fost aleasă pentru a promova următorul mega-concert aniversar.
2009

Pentru 10 ani de activitate artistică, pe 23 februarie 2009 formația „Bere Gratis” a oferit concertul aniversar „Bere Gratis – 10 ani”, în aceeaşi locație de sărbătoare – Teatrul Național Bucureşti. Un spectacol de excepție în care muzica, versurile, luminile şi emoțiile au creat, într-adevăr, o atmosferă de neuitat. Cu această ocazie a fost lansată şi o ediție limitată a single-ului „Vacanță la Roma”.

La mijlocul lunii iunie a apărut albumul „Live X”, un dublu CD audio înregistrat cu ocazia concertului aniversar din februarie. Piesa care promovează acest nou material marca Bere Gratis este „Gloria”.

În cadrul Festivalului Internațional „Cerbul de aur 2009″ ce a avut loc în Braşov în perioada 2-6 septembrie, două piese din repertoriul Bere Gratis s-au auzit în secțiunea Interpretare. Rusul Nikolay Demidov a ales „Curcubeu”, iar estonianul Rolf Jr. a cântat într-o manieră originală piesa „În brațe”. Festivalul s-a deschis cu un moment al evergreenurilor în care Mihai a interpretat piesa „I want to break free” a legendarei formații Queen.

În luna decembrie Bere Gratis definitivează un nou album de studio intitulat „Pe marele ecran”. Discul conține, pe lângă „Vacanță la Roma” şi „Gloria”, încă 8 piese nou-nouțe şi un remix. Piesa care a promovat acest disc este „Pas în doi”.

În anul 2009 băieții de la Bere Gratis au participat la câteva acțiuni cu scop civic: „March on Stage” la Hard Rock Cafe Bucureşti (în sprijinul copiilor cu Sindromul Down), „Gala UNICEF în România” (ajunsă la a treia ediție şi găzduită de TVR) şi două acțiuni ecologice: „Mişcarea de reciclare” (primul proiect național de educare a publicului larg în privința reciclării) şi „ECO Litoral” (pentru ecologizarea litoralului românesc). Una dintre cele mai importante campanii umanitare ale anului 2009 (Campania 858 pentru înființarea departamentului de cardiochirurgie la Spitalul de copii „Marie Curie” din Bucureşti) s-a încheiat pe 26 iulie 2009 printr-un concert la care cap de afiş au fost formațiile Bere Gratis şi Bucharest Wind Orchestra (prima orchestră simfonică de suflători din România).
2010

Anul începe cu o nouă schimbare în componența trupei: Vlad Vedeş şi Nicu Avram sunt înlocuiți de Marius „Neuro” Bob (chitară) şi Radu Vaştag (bass).

În luna martie piesa „Pas în doi” obţine premiul pentru „Cel mai bun cântec pop-rock” al anului 2009, distincţie acordată la Galele Premiilor Radio România Actualităţi.

Activităţile caritabile la care formaţia Bere Gratis a participat au continuat în 2010 cu concertul „Cântec pentru Haiti” (pe 19 februarie) dedicat copiilor din acest stat afectat de un puternic seism. Acţiunile umanitare organizate de Fundaţia Salvaţi-vă Îngerii în scopul strângerii de fonduri pentru noul Spital de copii Marie Curie din Bucureşti nu au lăsat indiferente personalităţile din viaţa culturală, socială şi sportivă a României. Alături de nume mari ale muzicii pop şi rock româneşti, Bere Gratis a participat pro-bono la mega-concertul „Rock pentru Viaţă” organizat pe 1 iunie, de Ziua Copilului, iar pe 1 septembrie Mihai a jucat „Fotbal pentru Viaţă” într-un meci caritabil care a reunit zeci de sportivi şi artişti pe acelaşi teren pentru o cauză umanitară.

A doua parte a lunii decembrie aduce pe piaţă un nou album Bere Gratis ce poartă titlul „O colecţie”. Regăsim „o colecţie” de cântece sensibile, pline de speranţă şi optimism, un album liniştitor, tocmai bun de ascultat la gura sobei alături de cei dragi în preajma sărbătorilor de iarnă. Albumul conţine doar balade, piese compuse în cei 12 ani de activitate ai formaţiei şi rearanjate, precum şi două melodii noi: „Stai pe acelaşi drum” şi „Flori de câmp la fereastră”.

Un nou concert Bere Gratis cu binecunoscuta marcă ”TNB” a avut loc pe 28 februarie 2011, un mărţişor muzical la care au participat invitaţi de marcă: Gheorghe Zamfir („Iertat”, „Îţi mai aduci aminte”), Paula Seling („Stai pe acelaşi drum”), Smiley („La dolce vita”), Guess Who („hEroina”) şi Robert Turcescu („Ce mişto”). Intitulat „Stai pe acelaşi drum”, concertul de la Teatrul Naţional din Bucureşti a lansat cel mai recent album al formaţiei, „O colecţie”.

În Gala Premiilor Radio România Actualităţi din luna martie, piesa „Stai pe acelaşi drum” a fost desemnată „Cel mai bun cântec pop-rock” al anului 2010.

Printre cele aproximativ 40 de concerte ale anului susţinute în cadrul unor evenimente publice în cluburi, săli de spectacole şi aer liber se pot aminti: „Live în Garajul Europa FM” (Bucureşti), seria de concerte de pe Plaja Belona (Eforie Nord) şi festivalurile „Rock pe Mureş” (Arad) sau „Sinaia Forever”.

Ca un preambul la următorul album al trupei sunt lansate două noi piese: la începutul lunii ianuarie 2012 – „Ringul de dans”, un cântec indie-pop cu influențe electro(nice), iar pe 2 mai în direct la Europa FM – „Povestea mea”.

Pe 30 mai a avut loc un nou concert „Live în Garajul Europa FM” prilejuit de lansarea celui de-al 8-lea album de studio al trupei Bere Gratis, intitulat „În fața ta”. Albumul a fost distribuit în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor din 14 iunie.

Următorul eveniment major pe care trupa îl pregăteşte va fi concertul „În fața ta” programat pe 19 noiembrie la Teatrul Național Bucureşti. Playlist-ul va conține atât piese de pe noul album lansat în acest an, cât şi piese mai vechi înregistrate în cei 14 ani de activitate ai trupei.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook