Tags Posts tagged with "piata"

piata

În acest an locuitorii din Oraşul de Jos nu vor avea piaţă normală, civilizată, la standarde cât de cât normale.

Piaţa agro-alimentară improvizată în Piaţa Consiliul Europei funcţionează fără autorizaţie dată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

DSVSA Alba a făcut o notificare pentru remedierea situaţiei (intrarea în legalitate), iar Primăria Alba Iulia ar trebui să se conformeze în cel mai scurt timp.

Dacă ar face o plimbare prin zona respectivă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba ar putea sesiza riscurile la care se supun cetăţenii care cumpără alimente de aici. Aşteptăm o amendă pentru remedierea cât mai grabnică a situaţiei din piaţa agro-alimentară improvizată.

Primăria Municipiului Aiud organizează în data de 30.04.2015, ora 1200, licitaţie publică cu strigare pentru închirierea locurilor de vânzare din piaţa agroalimentară.

Locul de desfăşurare a licitaţiei este Piaţa Agroalimentară Dr. Constantin Hagea din Aiud, str. Iuliu Maniu, nr. 38.

Procedura de organizare şi desfăşurare a licitaţiei este prevăzută în regulamentul de funcţionare a pieţei, afişat în perimetrul acesteia.

Cei interesaţi vor depune cerere de închiriere pentru locurile de vânzare solicitate şi vor prezenta certificatul sau atestatul de producător, iar, în cazul comercianţilor, certificatul de înregistrare, până în data de 29.04.2015, ora 1400, la administraţia pieţei.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administraţiei pieţei sau la telefon 0258/863582.

Începând de mâine, 1 aprilie, Piaţa Agroalimentară din Centrul municipiului Alba Iulia se va muta, până în toamnă, în Piaţa Consiliul Europei. Astăzi încă se lucra la amenajarea noii locaţii.

Mutarea temporarară a pieţei este necesară deoarece în respectiva locaţie se vor efectua lucrări de reabilitare şi modernizare a obiectivului.

Programul de funcţionare pentru piaţa temporară vă fi neschimbat, zilnic între 6.30-16.00. Graficul de taxare pentru comercianţi rămâne neschimbat. Primăria va asigura condiţiile ingienico-sanitare, atât în interesul comercianţilor, cât şi pentru public (sursa de apă, grupuri sanitare).

“Am fost nevoiţi să găsim un echilibru just pe perioada în care actuala piaţa se va modenriza complet. Ne-am sfătuit, aşa cum este şi normal, cu cei care vând astăzi şi pentru care vrem să facem condiţii mai bune şi civilizate mâine. Ei au recomandat această locaţie, iar din discuţiile pe care le-am avut cu alte instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, am ajuns la concluzia că locaţia aleasă e un compromis bun. Probabil se vor consemna şi plângeri sau nemulţumiri, dar din păcate decizia asta nu putea fi luată de la tribună parlamentului ci ascultând vocea omului. E o situaţie care va generă un oarecare disconfort, pe care îl regretam, dar va produce şi satisafactie din toamnă, momentul în care Alba Iulia va avea una dintre cele mai moderne pieţe din România” – Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Produsele lactate se vor comerciaza exclusiv în actuala hala agroalimentară, asigurându-se accesul şi pe perioada şantierului. În rest, mărfurile alimentare şi industriale se vor comercializa în noua locaţie.

De săptămâna viitoare, piaţa agroalimentară din centrul oraşului va intra în reabilitare şi modernizare. Din acest motiv, pentru a asigura continuitatea activităţilor în mod corespunzător, s-a luat decizia relocării comercianţilor de pe actuala poziţie, în Piaţa Consiliul Europei, lângă sediul Electrica.

Această operaţiune se va efectua cu celeritate începând de luni, 30 martie, odată cu delimitarea zonei şantierului. Programul de funcţionare pentru piaţa temporară vă fi neschimbat, zilnic între 6.30-16.00. Graficul de taxare pentru comercianţi rămâne neschimbat. Primăria va asigura condiţiile ingienico-sanitare, atât în interesul comercianţilor, cât şi pentru public (sursa de apă, grupuri sanitare).

“Am fost nevoiţi să găsim un echilibru just pe perioada în care actuala piaţa se va modenriza complet. Ne-am sfătuit, aşa cum este şi normal, cu cei care vând astăzi şi pentru care vrem să facem condiţii mai bune şi civilizate mâine. Ei au recomandat această locaţie, iar din discuţiile pe care le-am avut cu alte instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, am ajuns la concluzia că locaţia aleasă e un compromis bun. Probabil se vor consemna şi plângeri sau nemulţumiri, dar din păcate decizia asta nu putea fi luată de la tribună parlamentului ci ascultând vocea omului. E o situaţie care va generă un oarecare disconfort, pe care îl regretam, dar va produce şi satisafactie din toamnă, momentul în care Alba Iulia va avea una dintre cele mai moderne pieţe din România” a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Precizăm că produsele lactate se vor comercializa exclusiv în actuala hala agroalimentară, asigurându-se accesul şi pe perioada şantierului. În rest, mărfurile alimentare şi industriale se vor comercializa în noua locaţie. Termenul estimat pentru finalizarea operaţiunilor de relocare este 1 aprilie. Locuitorii sunt rugaţi să evite parcarea autoturismelor pe viitorul amplasament al pieţei temporare, începând de duminică, 29 martie.

Banca Naţională a României pare absentă de pe piaţa monetară în aceste zile, cel puţin aşa apreciază comentatorii financiari.

În ciuda absenţei BNR de pe piaţă, francul şi moneda europeană au scăzut uşor în ultimele 3-4 zile.

Specialiştii economici spun că ar fi vorba doar de speculaţii pe piaţa valutară.

Francul elveţian:

28 ianuarie 2015: 4.3632 lei
27 ianuarie 2015: 4.4269 lei
26 ianuarie 2015: 4.4840 lei
23 ianuarie 2015: 4.5817 lei
22 ianuarie 2015: 4.5152 lei
21 ianuarie 2015: 4.5054 lei
20 ianurie 2015: 4.4354 lei
19 ianurie 2015: 4.4716 lei
16 ianurie 2015: 4.4228 lei
15 ianurie 2015: 4.3287 lei
14 ianurie 2015: 3.7415 lei
13 ianurie 2015: 3.7346 lei
12 ianurie 2015: 3.7349 lei
09 ianurie 2015: 3.7376 lei
08 ianurie 2015: 3.7372 lei

Cursul francului în ultimii ani:

28 ianuarie 2015: 4.3632 lei
28 ianuarie 2014: 3.6924 lei
28 ianuarie 2013: 3.5227 lei
28 ianuarie 2012: 3.5930 lei
28 ianuarie 2011: 3.2703 lei
28 ianuarie 2010: 2.8151 lei.

Sâmbătă, o femeie de 47 de ani, din comuna Mihalţ, în timp ce a efectuat o manevră de mers înapoi cu un autoturism, în piaţa agroalimentară Cetate din Alba Iulia, i-a surprins şi accidentat pe un bărbat în vârstă de 72 de ani din Alba Iulia şi pe soţia acestuia în vârstă de 70 de ani, care se deplasau pe jos.
În urma accidentului bărbatul a suferit leziuni corporale uşoare iar femeie a suferit o fractură la braţul drept.
Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii au întocmit pe numele ei dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

piata-volanta-din-alba-iuliaLa sugestia consumatorilor şi a fermierilor din judeţ, dorim să vă aducem în atenţie faptul că în această săptămână piaţa volantă va fi deschisă vineri, 18 aprilie 2014, între  orele  8.00-17.00, şi sâmbătă, 19 aprilie 2014, între orele 8.00-14.00, în parcarea fostei policlinici din cartierul Cetate din Alba Iulia.

Prelungirea programului de Sărbători va fi cu siguranţă un câştig atât pentru vânzători, care îşi pot vinde mai uşor produsele într-un cadru adecvat, cât şi pentru cumpărători, care găsesc aici produse proaspete şi de calitate din gospodăriile sau fermele din judeţul Alba.

În acest an, piaţa volantă organizată de Consiliul Judeţean Alba, va fi deschisă în fiecare zi de vineri între orele 08.00 şi 17.00. Programul de funcţionare al pieţei este astfel prelungit, faţă de anii trecuţi, cu trei ore.

informatiiMinisterul Afacerilor Externe salută ridicarea, la 1 ianuarie 2014, a tuturor restricțiilor pe piața muncii din Uniunea Europeană pentru cetățenii români, în conformitate cu prevederile Tratatului de Aderare al României la Uniunea Europeană.

Începând cu 1 ianuarie 2014, în urma ridicării restricțiilor și de către Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franța, Malta și Marea Britanie, cetățenii români își pot exercita  pe deplin dreptul de a lucra în toate statele UE fără un permis de muncă, beneficiind astfel de toate drepturile și libertățile care le revin în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene.

Libera circulație a persoanelor reprezintă un principiu fundamental al UE și un element constitutiv al Pieței Unice.

Ministerul Afacerilor Externe împărtășește poziția de principiu a Comisiei Europene exprimată cel mai recent și de comisarul european pentru muncă, Laszlo Andor, potrivit căreia libera circulație a lucrătorilor mobili, cetățeni ai statelor membre UE, produce, în fapt, efecte pozitive asupra Pieței Unice și asupra adâncirii integrării europene.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă convingerea că cetățenii români vor continua să aducă o contribuție importantă și responsabilă la consolidarea și desăvârșirea proiectului european, în toate componentele sale.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook