Tags Posts tagged with "Pianu"

Pianu

Trei bărbați din comunele Pianu şi Mihalţ au fost prinși la braconaj piscicol pe râul Mureş. Aceștia aveau peste 120 de peşti și unelte pe care le foloseau pentru prinderea lor.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Blandiana au prins în flagrant, în zona localităţii Sărăcsău, pe M.N. (53 de ani) şi O.I. (38 de ani), ambii din comuna Pianu, respectiv pe B.D. (48 de ani), din comuna Mihalţ.

Cele trei persoane desfășurau activități de braconaj piscicol pe râul Mureş, asupra lor fiind găsită cantitatea de 122 bucăți de pește, precum și uneltele folosite la săvârșirea faptei.

A fost confiscată atât cantitatea de pește, cât și a bunurile găsite asupra celor trei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de braconaj piscicol.

Astăzi, în ultima zi de campanie electorală, judeţul Alba a avut parte, oare de ce doar acum?, de două evenimente importante în ce priveşte infrastructura.
Primul a fost inaugurarea tronsonului III al autostrăzii Orăştie-Sibiu, Cunţa-Sălişte, unde au venit premierul-candidat,Victor Ponta, care a participat doar din autobuz pentru că, probabil, nu a vrut să calce pe teritoriul lui Iohannis, ministrul Transporturilor, Ioan Rus şi directorul CNADNR, Narcis Neaga. O veste bune deoarece vom putea circula de la Deva la Sibiu pe autostradă, deşi mai sunt cîteve lucruri de pus la punct.
Şi dacă tot au venit în Alba, Ioan Rus şi Narcis Neaga au dat o fugă la Pianu, la Centrul de întreținere și coordonare al autostrăzii Orăştie-Sibiu, şi au semnat, după lupte seculare, contractele cu constructorii loturilor 1 şi 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ce vizează 41,2 kilometri de la Sebeş până la intrarea în Aiud. Potrivit lui Neaga, se va circula de la Sebeş la Turda pe autostradă din 2016.
Lucrările la amebele loturi au o valoare totală de un miliard o sută de lei fără TVA.
Faza de proiectare pentru cele două loturi se face în iarnă. Lucrările încep în aprilie”, a declarat şeful CNADNR, Narcis Neaga.
Lucrările sunt în derulare pe celelalte două tronsoane, de la Aiud la Turda.
Licitația pentru executarea lucrărilor la lotul 1 a fost câștigată de Asocierea Impresa Pizzarotti SpA&Pomponio Constructii SRL, iar pentru lotul 2, de către Asocierea Aktor și Euroconstruct Trading 98 SRL.
Durata contractului pentru ambele loturi este de 70 de luni, din care proiectarea și execuţia 22 de luni, iar perioada de garanție, de 48 de luni.
Valoarea lucrărilor este de 541.739.137,21 lei pentru lotul 1, iar pentru lotul 2 – 549.332.393,62 lei.
Ambele loturi sunt finanțate prin Fondul de coeziune (85%) și din Bugetul de stat (15%).
Viitorul tronson de autostradă va asigura „o legătură directă între Autostrada A1, Sibiu – Sebeş – Orăştie – Deva – Timişoara – Arad – Nădlac, parte din Coridorul IV Pan-European şi Autostrada A3, Braşov – Făgăraş – Târgu Mureş – Turda – Cluj Napoca – Oradea – Borş, numită şi Autostrada Transilvania“, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

foto: tecuci.olx.ro
foto: tecuci.olx.ro
foto: tecuci.olx.ro

Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată, ieri, 07.11.2013, de către o persoană din comuna Pianu, cu privire la un incident ce a avut loc pe raza satului Purcareţi.

Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un bărbat de 38 de ani, din comuna Pianu, în timp ce tăia, într-o anexă a casei la circular un buştean, ajutat fiind de o altă persoană, datorită vibraţiilor circularului, persoana care il ajuta, a scapat din mână o bucată de lemn, care s-a prins în pânza circularului, rotindu-se şi lovindu-l în cap pe V.C., de 75 de ai, din comuna Pianu. În urma loviturii V.N.  a decedat.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea decesului bărbatului.

foto: mercador.ro
foto: mercador.ro
foto: mercador.ro

Poliţiştii Postului de Poliţie Pianu, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea unui furt, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată în cursul aceleiaşi zile.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 31.07/01.08.2013, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, din comuna Daia, au sustras componente de la utilaje agricole din incinta unei foste ferme agricole situată pe raza comunei Pianu.

Prejudiciul reclamat de reprezentantul societăţii comerciale a fost estimat la 20.000 de lei.

Cercetările sunt continuate faţă de cei 4 suspecţi sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale şi recuperării prejudiciului.

emisiune„Noi primarii ar trebui să urmărim strict interesul cetăţeanului şi mai apoi cel de partid. Doar anul acesta am semnat trei contracte de finanatare prin PNDR, în suma de 6 milioane de euro. Adică asfaltări de străzi, staţie de înmagazinare a apei, centru de zi, reabilitări de cămine culturale şi chiar şi un centru de infoarmare turistică.”


Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook