Tags Posts tagged with "permise de conducere"

permise de conducere

În perioada 30 iulie – 5 august poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”. De această dată au fost efectuate 30 de filtre rutiere, reţinute 27 de permise de conducere şi 24 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 1.086 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 221.506 lei.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, transmite IPJ Alba.

De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba, iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acționat punctual în trenurile de călători şi în gări.

În perioada 30 iulie – 5 august 2015, poliţişti din structurile menţionate mai sus au constatat 35 de infracţiuni, din care 27 în flagrant delict, cele mai multe (26) la regimul rutier.

A fost efectuate 30 de filtre rutiere, reţinute 27 de permise de conducere şi 24 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate 1.086 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 221.506 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 945 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 92 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 12/1990 privind comerţul şi 3 la alte acte normative.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica activităţile de prevenire a accidentelor rutiere şi cele de combatere a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Acţiunea „Blocada” este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Nouă permise reţinute, 23 de infracţiuni constatate şi amenzi de aproape 100.000 de lei. Acestea sunt rezultatele poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cadrul acţiunii „Blocada”, în perioada 25 – 30 iulie. Campania este destinată prevenirii comiterii de fapte antisociale, dar şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 – 30 iulie, poliţiştii au constatat 23 de infracţiuni, din care 15 în flagrant delict şi 468 de abateri contravenţionale, cele mai multe (361) pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 99.595 lei.

În luna august, în judeţul Alba, se desfășoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba acţionează pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Opt şoferi au rămas fără permise şi alţi aproape 200 au fost amendaţi, vineri, 31 iulie, în urma unei acţiuni organizate de Serviciul Rutier Alba, pentru creşterea gradului de siguranță al participanţilor la traficul rutier precum şi combaterea ilegalităţilor comise de aceştia. De asemenea, şase bărbaţi s-au ales cu dosare penale, pentru conducere fără permis sau sub influenţa alcoolului.

La această acţiune au participat poliţiştii din structurile de poliţie rutieră precum şi poliţiştii de ordine publică din mediul rural.

Au fost depistate şi sancţionate 202 abateri contravenţionale, comise de către participanţii la traficul rutier, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 42.420 lei.

La ora 10.30, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe T.N., de 48 de ani, din Cîlnic, judeţul Alba, care conducea pe strada Călăraşi din municipiul Sebeş, un autoturism neînmatriculat. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că plăcuţele de înmatriculare aplicate pe autoturism erau false. Faţă de T.N., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

La ora 19.43, pe strada Biruinței din Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control, un moped condus de C.I.L., de 26 de ani, din Alba Iulia. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

La ora 21.40, pe strada Mitropolit Vancea din Blaj, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe S.S., de 41 de ani, din Blaj, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de S.S., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La ora 23.35, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe D.J.M., de 29 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Peste 230 de amenzi, din care 169 pentru depășirea limitei vitezei au fost aplicate de polițiștii rutieri din județul Alba În urma unei acţiuni ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea indisciplinei rutiere.

La data de 28 iulie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile unde există risc de producere a accidentelor datorate vitezei excesive, o acţiune ce a urmărit prevenirea evenimentelor rutiere dar şi combaterea excesului de viteză şi a indisciplinei rutiere.

La acţiune au participat poliţiştii rutieri din judeţ, care au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţiei rutieră.

Au fost constatate 233 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 48.930 lei.

Dintre sancţiuni, 169 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 34 pentru neportul centurii de siguranţă şi 20 pentru alta abateri constatate.

Totodată au fost suspendate trei permise de conducere şi constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Potrivit IPJ Alba, la ora 07.16, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, l-au depistat pe I.M., de 54 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Republicii din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 grame/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de I.M., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Săptămâna trecută, poliţiştii din Alba, au aplicat,  peste 140 de sancţiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei, în urma unei acţiuni ce avizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de marfă şi persoane.

În perioada 20 – 26 iulie , poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat, în conformitate cu Planul de operaţiuni al TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), în cadrul campaniei BUS & TRUCK, pentru reducerea riscului rutier în transportul de mărfuri și persoane.

În urma acestei acţiuni, poliţiştii au depistat şi sancţionat contravenţional, 120 de abateri comise de către transportatorii de mărfuri şi 26 de abateri comise de către transportatorii de persoane.

Au fost reţinute un permis de conducere şi 3 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 26.590 lei.

Potrivit raportului pe şase luni al Poliţiei Rutiere Alba, s-au înregistrat mai puţine accidente rutiere faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Totuşi, peste o mie de şoferi au rămas fără permise şi poliţiştii au dat peste 20.000 de amenzi în trafic. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor rutiere grave.

Poliţiştii au organizat 740 de acţiuni ce au avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea încălcării normelor legale de către participanţii la traficul rutier. Abaterile constatate în trafic au fost sancţionate cu peste 26.000 de amenzi, iar faţă de 1.112 conducători auto a fost luată măsura suspendării permisului de conducere. Totodată, în activitatea desfășurată în teren, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au descoperit 387 de infracţiuni.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc miercuri evaluarea rezultatelor obţinute de efectivele de poliţie rutieră, în primele 6 luni ale anului 2015.

_DSC4655Din analiza indicatorilor statistici înregistraţi în primul semestru al anului 2015, rezultă că în judeţul Alba s-au înregistrat 55 accidente rutiere grave (mai puţine cu 1 faţă de 6 luni 2014), soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a 62 persoane și rănirea ușoară a 27 de persoane, dar şi 112 accidente uşoare de circulaţie, mai puţine cu 11 faţă de primul semestru al anului 2014, soldate cu rănirea uşoară a 130 de persoane.

În mediul urban s-au produs 32 accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 37 persoane, iar în mediul rural s-au produs 23 accidente grave de circulaţie, soldate cu 5 morţi și 25 răniţi grav.

Pe DN1 şi DN7 s-au produs 11 accidente grave, soldate cu decesul a 4 persoane și rănirea gravă a 10 persoane.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere uşoare, în mediul urban au fost înregistrate 71 de astfel de evenimente, soldate cu 87 de persoane rănite uşor, iar în mediul rural s-au produs 35, soldate cu rănirea uşoară a 37 de persoane, în vreme ce pe DN 1 şi DN 7 au fost înregistrate 4 accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 4 persoane.

Principalele cauze ale accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la conditiile de drum, traversare neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor şi nepăstrarea distanţei între vehicule.

În primele 6 luni ale anului 2015, efectivele de poliţie rutieră, în colaborare cu poliţiştii de la ordine publică, au constatat 387 de infracţiuni, din care 226 la regimul circulaţiei şi 161 de altă natură.

Pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală au fost constatate 81 de infracţiuni, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice neînmatriculat sau neînregistrat au fost constatate 53 infracţiuni, iar pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere au fost constatate 58 infracțiuni.

_DSC4657La regimul rutier au fost aplicate 26.022 sancţiuni contravenţionale, din care 11.641 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 414 pentru depăşire neregulamentară, 147 pentru consum de alcool, 237 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 1.451 pentru indisciplina pietonilor şi 3.719 sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 1.122 permise de conducere şi au fost retrase 731 certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA.

Totodată, au fost executate 740 de acţiuni tematice, în special în locurile cu risc de producere a accidentelor rutiere, la acestea participând şi poliţişti de ordine publică dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de colaborare, cu atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi controlul traficului rutier.

Pentru verificarea legalităţii transporturilor de mărfuri şi persoane, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R – Agenţia Alba şi ai Registrului Auto Român – Filiala Alba, au organizat 18 acţiuni în cadrul cărora au constatat 768 de abateri contravenţionale comise de transportatorii de mărfuri şi 310 comise de conducătorii de autovehicule destinate transportului rutier public de persoane. Taximetriştilor le-au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenţionale.

În perioada analizată efectivele de poliţie rutieră au ridicat, în vederea confiscării, 166 mc material lemnos, dar şi alte bunuri industriale, valoarea totală a confiscăriilor fiind de 29.650 lei.

Chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, prezent la activitatea de evaluare a activităţii efectivelor de poliţie rutieră, le-a cerut poliţiştilor să intensifice acţiunile de combatere a indisciplinei rutiere şi să manifeste fermitate şi intransigenţă faţă de orice abatere comisă de participanţii la trafic.

Totodată, le-a recomandat să continue activităţile informativ-preventive menite să conducă la conştientizarea, de către cetăţeni a importanţei respectării regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, acordând atenţie sporită, pietonilor, bicicliştilor, mopediştilor şi motocicliştilor.

Poliţiştii din Alba au continuat, în acest sfârșit de săptămână, seria acţiunilor de amploare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Astfel, în perioada 17 – 19 iulie, peste 450 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Oamenii legii au dat amenzi de peste 200.000 de lei, au făcut peste o sută de controale în pieţe, târguri şi alte locaţii, au reţinut 24 de permis de conducere şi au descoperit 30 de infracţiuni economice.

În cadrul acestei acţiuni, au fost efectuate 142 de controale în pieţe, târguri şi alte locaţii de interes operativ şi au fost verificate 152 de societăţi comerciale, în scopul combaterii evaziunii fiscale, a comerţului ilicit şi a contrabandei cu produse accizabile.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei precum şi pentru prevenire accidentelor rutiere şi sancţionarea abaterilor comise de conducătorii auto.

În urma acestei acţiuni au fost constatate 49 de infracţiuni, din care 30 de natură economico – financiară, 11 la regimul circulaţiei rutiere, 5 de natură judiciară şi 3 de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 913 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 214.339 lei, din care din care 108 la legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 52 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 713 privind circulaţia pe drumurile publice şi 40 la alte acte normative şi au fost confiscate bunuri în valoare de 7.952 lei precum şi suma de 2.790 lei.

Totodată, au fost reţinute 24 de permise de conducere, din care 5 pentru consum de alcool şi au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Zeci de şoferi au rămas fără permisele de conducere, miercuri, după ce au fost prinşi de poliţiştii rutieri din judeţul Alba, în timp ce depăşeau neregulamentar. Alţi 159 s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea altor reguli de circulaţie.

Poliţiştii Serviciului Rutier Alba precum şi poliţiştii birourilor şi compartimentelor rutiere de la poliţiile municipale şi orășenești au acţionat, miercuri, pe raza întregului judeţ, în zonele cu risc de producere a accidentelor rutiere cauzate de depăşiri neregulamentare.

Cu ocazia acesteia acţiuni au fost aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.535 lei, din care 16 conducătorilor auto care s-au angajat în depăşiri neregulamentare.

Complementar amenzii, faţă de cei 16 şoferi ce nu a respectat regulile privind depăşirea, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Depăşirea neregulamentară reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în ţara noastră.

“Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, poliţia vă recomandă să respectaţi toate regulile privind circulaţia pe drumurile publice”, transmit IPJ Alba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook