Tags Posts tagged with "perchezitii"

perchezitii

În cadrul activităţilor desfăşurate 9 dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost identificate şi conduce la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost găsite şi ridicate documente de evidenţă contabilă şi importante sume de bani.

Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea, prinderea şi conducerea la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor a persoanei care nu a fost identificată cu ocazia percheziţiilor.

Până la această oră, poliţiştii au emis Ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, faţă de 7 dintre aceste persoane care au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, urmând ca la data de 18.02.2016, să fie prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propuneri legale.

La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 11 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne.

La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, efectuează 11 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Alba, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la 7 persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013–martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip „fantomă”, ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializată în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate „la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Şapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA Alba Iulia coordonează percheziţii, vineri, în 9 locaţii din Maramureş, Hunedoara şi Bucureşti, pentru fapte de corupţie din perioada 2011-2015. Surse judiciare au menționat că în judeţul Hunedoara, la Deva, descinderile au loc la sediile Administraţiei Finanţelor Publice şi Termogaz şi că ancheta vizează contracte nerentabile privind importul de cărbune şi retehnologizări.

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.

În cursul zilei de 17 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba”, se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că sunt efectuate percheziții la Administrația Finanțelor Publice Deva și la compania Termogaz, fiind vizat modul în care au fost încheiate contracte nerentabile privind importul de cărbune și contracte de retehnologizare.

Revenim cu amănunte.

foto: gazetabt.ro

În urma percheziţiilor efectuate ieri, 17 iunie., de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, au fost identificate înscrisuri şi documente contabile ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Două persoane au fost reţinute, iar 7 vor fi cercetate sub control judiciar.

La data de 17 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului General al Poliţiei Române – S.I.A.S., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acestea au vizat domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane din judeţele Alba, Sibiu, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi municipiul București. Acţiunea s-a desfășurat cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie din judeţele Ilfov, Sibiu, Călăraşi, Giurgiu şi Poliţiei Capitalei şi cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații si Protecție Internă.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2010 – 2015, unele dintre persoanele în cauză ar fi achiziționat, fără forme legale, piei de animale (bovine), pentru care ulterior ar fi obţinut documente fictive, de la societăţi comerciale cu comportament tip „firma fantomă”, pentru a fi comercializate unor mari procesatori din Comunitatea Europeana, cu scopul de a solicita şi obţine rambursare de T.V.A..
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.200.000 de lei.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de două dintre persoanele vizate, iar 7 au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a dispus faţă de acestea măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmează ca azi, 18 iunie a.c., M.G., de 29 de ani şi F.C., de 40 de ani, reprezentaţi ai unei societăţi comerciale din Sinteşti, judeţul Ilfov, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cercetările sunt continuate.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 21 de percheziţii domiciliare şi pun în executare 18 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 17 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului General al Poliţiei Române – S.I.A.S., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 21 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane din judeţele Alba (1), Sibiu (2), Călăraşi (1), Giurgiu (1), Ilfov (14) şi municipiul București (2).

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2010 – 2015, persoanele în cauză ar fi achiziționat, fără forme legale, piei de animale (bovine), pentru care ulterior ar fi obţinut documente fictive, de la societăţi comerciale cu comportament tip „firma fantomă”, pentru a fi comercializate unor mari procesatori din Comunitatea Europeana, cu scopul de a solicita şi obţine rambursare de T.V.A..

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.200.000 de lei.

Vor fi puse în executare 18 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, care urmează să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfășoară cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie din judeţele Ilfov, Sibiu, Călăraşi, Giurgiu şi Poliţiei Capitalei.

Suportul de specialitate este asigurat de Departamentul de Informații si Protecție Internă.

Procurorii DIICOT Braşov şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Brașov, cu sprijinul polițiștilor Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Alba și Cluj, au efectuat 17 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani, printre cei vizaţi fiind şi soţul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

Mircea Bica, soţul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara, iar alte patru persoane, între care şi liderul grupării, Dan Vasile, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Mircea Bica a fost adus la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, miercuri, în jurul orei 12.30, cu o maşină a procurorilor, el fiind audiat alături de alte zece persoane implicate în acest dosar, între care şi liderul grupării de presupuşi evazionişti, Dan Vasile.

Întrebat dacă Bica a avut vreo legătură directă cu Dan Vasile, şeful DIICOT Braşov, Borcoman Căîtălin, a spus, conform mediafax, că „faptele lui Bica sunt comise în legătură cu una din societăţile unui alt suspect”.

„Pentru a deduce impozitul pe profit şi TVA au fost înfiinţate două societăţi de tip conductă şi o societate de tip fantomă prin intermediul cărora erau înregistrate operaţiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate în cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin numerar de la ATM-urile unor unităţi bancare”, a explicat Borcoman potrivit mediafax.

Acesta a precizat că ancheta a fost declanşată ca urmare a unei sesizări formulate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală cu care procurorii au colaborat de-a lungul anchetei, solicitând o serie de controale.

„În această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Brașov au efectuat 17 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

La data de 3 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Brașov, cu sprijinul polițiștilor Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Alba și Cluj, au efectuat 17 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

6 percheziții au fost efectuate la locuințele unor persoane din localitățile Jibert, Lisa și Făgăraș, județul Brașov, iar 11 la sediile unor societăți comerciale implicate în circuitul financiar contabil și comercial creat și utilizat de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor.

În urma acestor activități, 11 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2010, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, format din 6 persoane, în scopul iniţierii şi coordonării unui circuit evazionist prin intermediul unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Braşov, Alba şi Cluj.

Societățile ar fi fost controlate direct sau prin interpuşi de membrii grupării, aceștia urmărind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale generate de activităţile economice desfăşurate prin intermediul societăților în cauză.

Persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate achiziţii fictive de mărfuri şi prestări servicii de la firme de tip fantomă, generând astfel cheltuieli nereale. Plăţile efectuate către firmele fantomă pentru achiziţiile fictive erau transferate prin circuite bancare către alte firme, fiind ulterior retrase în numerar.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 3.850.000 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit sustras de la plată.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Brașov.” se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit surselor judiciare, liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunţul de la DNA al lui Ovidiu Tender, potrivit căruia acesta ar fi luat, împreună cu Mircea Bica, soţul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC Făgăraş.

Numele lui Bica şi al lui Dan Vasile sunt menţionate în denunţul făcut de omul de afaceri Ovidiu Tender împotriva Alinei Bica, în care a arătat că i-ar fi dat mită, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar.

În denunţul făcut în 28 ianuarie, Ovidiu Tender arăta că a fost nevoit să-l angajeze consilier pe Florin Mihăilescu, fost poliţist, care îi era consilier Alinei Bica, pentru a avea şansa unei susţineri din partea fostei şefe a DIICOT în soluţionarea în interesul său a dosarului Carom. Tender a scris în denunţ că i-a oferit lui Florin Mihăilescu salariu şi alte avantaje solicitate.

Totodată, Tender a arătat că, la solicitarea lui Mihăilescu şi a soţului Alinei Bica, a înstrăinat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Făgăraş, preţul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de un milion de euro trebuia să fie în cash, nefiind înregistrată în contabilitate.

Tender ar fi menţionat că Dan Vasile, „aflat în relaţii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu soţul acesteia”, a cumpărat acţiunile la UPRUC CTR SA, după ce i-ar fi fost virată suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia într-un cont al său din Austria.

Dan Vasile, care are calitatea de martor într-unul din dosarele Alinei Bica, cunoscut ca dosarul Bica 2, ar fi spus că preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la SC UPRUC CTR SA a fost făcută pentru Horia Enciu, care mai încercase să achiziţioneze acţiuni la acea societate, însă nu reuşise.

În dosarul Bica 2, fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată în 25 februarie, alături de Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.

Alina Bica este acuzată, printre altele, că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2013, după preluarea funcţiei de procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, în urmărirea intereselor lui Ovidiu Tender, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare în dosarul Carom, a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată în cauza respectivă, de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu executare în regim de detenţie.

Alina Bica a susţinut că Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, i-a cerut să reanalizeze situaţia lui Ovidiu Tender, în dosarul Carom, dată fiind poziţia în Africa a acestuia din urmă şi contractele pe care urma să le deruleze, arăta instanţa supremă în motivarea uneia din deciziile de arestare, luată în dosarul Bica 2.

Bica a precizat în declaraţie că îl informa pe Coldea în legătură cu fiecare termen de judecată care se acorda în dosarul lui Ovidiu Tender, susţinând însă că nu a făcut „niciun demers de uşurare a situaţiei inc. Tender”.

În decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

sursa mediafax.ro

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013 – 2015.

În cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara, Mureș și Cluj, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Perchezitiile sunt facute la Administratia Bazinala de Ape Mures, Agentia de Protectia Mediului Hunedoara si Administratia Geoparcului Dinozaurilor – Tara Hategului, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii fac cercetari in legatura cu constructia unei hidrocentrale in Geoparcul Dinozaurilor.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Arad şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au efectuat, la data de 17.04.2015, un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Alba, Botoşani şi Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul statelor membre U.E.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii martie 2015, suspecţii F.Ş., S.O.S, T.P., M.V.E., T.M.A. şi B.B.P., au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi suspecţii B.M.L., M.C., Ş.V., R.G. şi B.I., cu scopul săvârşirii de infracţiuni contra patrimoniului.

S-a reţinut că în noaptea de 28/29.03.2015, suspecţii, prin efracţie şi escaladare au pătruns mascaţi în incinta unui depozit situat pe raza localităţii Aubange, Belgia, de unde au sustras un număr de 371 biciclete, în valoare totală de 620.316,97 euro.

u ocazia percheziţiilor domiciliare au fost recuperate un număr de 235 biciclete şi alte bunuri provenite din activităţi infracţionale.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Arad au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

Acţiunea a fost efectuată în colaborare cu autorităţile judiciare belgiene.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook