Tags Posts tagged with "pentru"

pentru

sireneInspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba desfășoară lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

La nivel național au loc exerciții destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Astfel, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 -11.00, sunt acționate sirenele de alarmare publică existente în toate județele.

În această lună, simulările încep miercuri, 03 ianuarie a.c. și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

În conformitate cu prevederile O.M.A.I nr.1259/2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si asigurarea activitatii de instiintare, avertizare, prealarmare si alarmare in situatii de protectie civila, specificaţia semnalelor de alarmare a populaţiei este următoarea:

Alarma aeriană – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;

Alarma la dezastre – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;

Prealarma aeriană – se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;

Încetarea alarmei – se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor județene pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

bani putiniÎn conformitate cu legislația în domeniul ajutorului de stat, Guvernul a aprobat astăzi, prin Memorandum, declanșarea procedurilor necesare pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru întreprinderile cu angajați ce beneficiază de scutiri la plata impozitului pe venit, conform art. 60 din Codul fiscal, astfel încât să se mențină acest statut fiscal special, iar salariile nete pentru salariații din această categorie să nu fie diminuate în contextul transferului contribuțiilor aferente angajatorului către angajat, începând cu 1 ianuarie 2018.

Ulterior aprobării acestui memorandum, se va elabora și aproba schema de ajutor de minimis prin hotărâre de Guvern care va cuprinde și procedurile necesare de accesare a acestui tip de ajutoare de minimis de către întreprinderile care au angajați din domeniul IT (programatori), cercetare-dezvoltare, persoane fizice cu handicap grav sau accentuat și angajați sezonieri.

Principalele caracteristici ale schemei de ajutor de minimis

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de minimis, în care se vor emite decizii de aprobare a cererilor pentru finanțare și vor fi efectuate plățile, va fi 2018-2020, iar numărul total estimat de beneficiari pe întreaga durată de valabilitate este de 8.760 de întreprinderi, cu o medie anuală de 2.920 de beneficiari.

Ajutorul de minimis urmează să fie acordat sub formă de sume nerambursabile, alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor Publice, în baza unor decizii de aprobare a cererilor de finanțare.

Bugetul total prevăzut pentru acordarea acestui ajutor de minimis este de 300 milioane lei, sumă repartizată în mod egal pentru cei trei ani calendaristici ai perioadei de valabilitate a schemei de ajutor.

Beneficiarii măsurii de finanțare trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe criterii, inclusiv cel de a avea angajați în baza unor contracte de muncă cu normă întreagă valabile în luna decembrie 2017, care beneficiază de scutiri în baza art. 60 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

În conformitate cu prevederile reglementate prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, începând cu 1 ianuarie 2018, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate sunt transferate din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, fiind datorate de acesta în cotă de 25%, respectiv 10%.

În sarcina angajatorului rămâne ca obligație din perspectiva celor două contribuții sociale doar contribuția de asigurări sociale datorată pentru condiții deosebite de muncă sau pentru condiții speciale de muncă, astfel cum sunt prevăzute de lege.

În acest cadru legal, cheltuielile angajatorului reprezentând contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale datorate până la 31 decembrie 2017 ar trebui să se transfere, în procent de 20%, în costurile salariale ale angajatorului aferente angajatului.

Pentru menținerea efectului neutru din punct de vedere fiscal, la nivelul angajatului, s-a redus concomitent și cota de impozit pe venit, de la 16% la 10%.

În aceste condiții, angajații scutiți de la plata impozitului pe venit, conform art. 60 din Codul fiscal, care nu beneficiază de efectele reducerii cotei de impozit, sunt într-o situație specială, fiind necesară o majorare suplimentară a cheltuielilor angajatorului pentru a putea fi menținut nivelul veniturilor primite de categoriile de angajați menționate.

politisti cu masiniApropierea Sărbătorilor de Iarnă aduce un plus de aglomeraţie în traficul rutier, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă în trafic, poliţiştii vor acţiona, pentru fluidizarea circulaţiei, respectiv, prevenirea blocajelor rutiere şi a evenimentelor negative în punctele cu risc ridicat de accidente, în zona centrelor comerciale şi la orele cu trafic intens.

Solicităm conducătorilor auto să respecte prevederile legale, să nu depăşească autovehiculele oprite în coloană la semafor, să nu oprească ori să staţioneze neregulamentar şi să nu pătrundă în intersecţie, chiar şi atunci când semnalul semaforului permite deplasarea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei, nu o pot traversa. Procedând astfel, centrul intersecţiei va rămâne liber, circulaţia pe direcţia transversală fiind posibilă, în condiţii normale.

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor evenimente rutiere, le recomandăm şoferilor:

– să nu conducă dacă sunt obosiţi;

– să evite consumul de băuturi alcoolice;

– să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc maşina;

– de asemenea, atragem atenţia asupra manevrei de depăşire, considerată a fi manevra cu gradul cel mai ridicat de dificultate. Dacă un partener de trafic s-a angajat într-o depăşire hazardată, trebuie încetinită viteza, facilitându-i astfel reintrarea, fără pericol pe partea dreaptă.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Tot în această perioadă, se înregistrează şi o creştere a traficului pietonal.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate şi marcate corespunzător, doar după ce s-au asigurat, în prealabil, sau la culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni.

Recomandăm conducătorilor auto, să sporească atenţia atunci când observă persoane care intenţionează să traverseze, în special copii sau persoane în vârstă.

În speranţa că veţi respecta sfaturile noastre, vă dorim Sărbători Fericite, fără evenimente rutiere!

P1010980Jandarmii din Alba sunt pregătiţi pentru sezonul rece şi vor participa la asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă pe timpul Sărbătorilor de Iarnă. Jandarmii montani sunt în dispozitiv şi gata în orice moment să vină în ajutorul populaţiei.

Efectivele de jandarmi vor fi organizate atât în echipaje auto şi subunităţi de intervenţie, cât şi în patrule de menţinere a ordinii publice, independente sau mixte ( alături de poliţişti ). Acestea vor avea misiunea de a veghea la prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase sau cultural – artistice organizate în judeţul Alba, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Echipajele de jandarmi vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia violenţelor și a faptelor antisociale.

Jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Alba sunt pregătiţi să contribuie la prezervarea climatului de normalitate civică în perioada Sărbătorilor de Iarnă şi să intervină pentru ajutarea celor aflaţi în dificultate în zona montană a judeţului. Ei vor fi în măsură să dea informaţii referitoare la zonele considerate dificile şi care trebuie evitate, la modul corect de echipare şi la conduita în caz de pericol. Totodată, vor putea oferi date cu privire la zonele acoperite de reţeaua de telefonie mobilă, fapt care s-ar putea dovedi deosebit de important îndeosebi în zona Muntelui Şurianu, unde se ştie că aceasta funcţionează discontinuu. De asemenea, prin contactarea jandarmilor montani, turiştii sau localnicii amatori de sporturi de iarnă îşi vor putea revizui cunoştinţele despre prevederile legale care reglementează utilizarea pârtiilor şi traseelor de schi. Jandarmii montani recomandă să nu se folosească pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul ( ATV), să nu se coboare pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi să nu acceadă pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând alt echipament decât cel adecvat pentru practicarea schiului sau snowboardingului deoarece pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru prima situaţie şi cu amendă de la 25 la 200 lei pentru celelalte două.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială.

De asemenea, celor aflaţi la munte în această perioadă, le solicităm să rămână în preajma pârtiilor amenajate şi să evite călătoriile solitare, să fie echipaţi corespunzător şi să-şi doteze mijloacele de transport pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi, foarte important, să respecte indicatoarele şi semnalizările care atrag atenţia asupra unui drum / traseu turistic închis circulaţiei în acest anotimp.

Totodată reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

AdesgoPR visual-01Baba Dochia ți-ar spune să porți 10 cojoace, noi însă credem că nu e cazul să renunți la confortul personal și, mai mult, la stilul tău feminin și individual, doar pentru că vremea este capricioasă. Pentru că n-ai nevoie de 10 cojoace groase, ai nevoie de câteva mici trucuri de frumusețe și produsele potrivite pentru outfit-ul tău.

Cum să te simți mai fresh și mai plină de energie în zilele friguroase?

Specialiștii ne recomandă să nu renunțăm la mișcarea zilnică, nici măcar în zilele în care temperatura coboară sub 10 grade Celsius. De ce? E simplu: organismul uman are nevoie de mișcare. Chiar și o scurtă plimbare de cateva minute, în ritm alert, te poate energiza și ajuta să depășești mai bine zilele monotone în care nu-ți vine să ieși de sub plapumă.

Așadar, încearcă să incluzi în programul tău zilnic o plimbare, cât de mică, fie și în drum spre birou sau, de la birou spre casă (mai lasă maşina sau mijloacele de transport în comun). Dacă vremea nu este prietenoasă, fă plimbarea într-un pas mai alert și respiră pe nas, nu pe gură, ca sa nu răceşti.

Alege-ți cu atenție hainele!

În loc să pui cele 10 cojoace legendare pe tine, începe prin a-ți alege corect lenjeria intimă. De exemplu, lenjeria Magic Modelator semnată Diamond By Adesgo are dublu efect benefic pentru organismul tău. Pe de-o parte dacă o porți cu regularite te poate ajuta în lupta infinită cu inperfecțiunile cauzate de kilogramele în exces sau cutele făcute de haine. Pe de altă parte, datorită materialului de cea mai bună calitate din care este realizată lenjeria Magic Modelator, îți ajută corpul să fie protejat mai bine în cazul temperaturilor mici. De la ingenioșii boxeri și până la maioul modelator care îți va fi extrem de util pe sub hainele groase, lenjeria Magic Modelator nu trebuie să-ți lipsească din șifonier.

Iar dacă vorbim despre ținutele feminine și nu vrei să renunți la a purta rochii sau fuste, chiar și în sezonul rece, alege dresurile Opaque Prestige Aloe Vera 40 DEN. Pe lângă aspectul elegant, aceste dresuri speciale îți răsfață picioarele datorită extractului de Aloe Vera imprimat în fibra materialului din care sunt realizate. Astfel senzația de frig este stopată iar senzația de oboseală a picioarelor este diminuată.

Încă un truc pe care îl poți încerca dacă ai probleme cu circulația periferică ar fi masajul cu ulei de ardei iute. Se recomandă masarea mâinilor sau picioarelor dimineața și seara folosind o cantitate extrem de mică din acest ulei, pe care îl poți chiar prepara la tine acasă. Atenție însă, senzațiile de după masaj sunt destul de…fierbinți!

recomandare sezonul rece-01Cu siguranță știi deja că în perioada rece corpul tău are nevoie de o protecție suplimentară pentru a face față cu bine temperaturilor scăzute. Asta se întâmplă pentru că organismele noastre nu mai sunt atât de rezistente cum erau acum câteva sute de ani. Astăzi nu mai avem activități atât de intense peste zi și nici nu consumăm alimentele cele mai sănătoase. Chiar și dietele bogate în fructe și legume sunt incerte datorită simplului motiv că nu știm din ce culturi provin.

Una peste alta, un lucru e sigur: trebuie să îți ajuti organismul să fie hidratat, să fie odihnit și, de ce nu, răsfățat pe toată perioada rece.

Răsfață-ți și îngrijește-ți bine picioarele!

Specialiștii susțin că una din cinci persoane are probleme cu circulația periferică. Unul dintre remediile cele mai folosite împotriva sindromului ”picioarelor reci” este masajul. Fie îți faci un obicei din a sta seara cu picioarele în apă călduță, fie folosești crema reparatoare pentru călcâie de la Herbagen – pe perioada sezonului rece picioarele tale au nevoie de atenție specială, pielea trebuind îngrijită constant. Dacă nu vrei să capete un aspect uscat și nesănătos, folosește zilnic, după baie,  una din cremele  Keritogen Uree 10% 20% sau 30%.

Fă-ți un obicei din băile calde, la final de zi

Medicii ne recomandă băile calde. Nu fierbinți, deoarece apa fierbinte în exces nu este tocmai un prieten al organismului uman. Însă o baie caldă, la finalul unei zile grele poate fi ingredientul fericirii pielii tale.

Dacă îți mai oferi și un mic ritual de infrumusețare după baia caldă cu ulei de masaj antistres de la Herbagen, o să vezi rezultatele pozitive imediat. Uleiul de masaj Ayurveda este un amestec sinergic de uleiuri esențiale de scorțișoară, cuișoare, mentă, eucalipt, camfor și mentol și contribuie la detensionarea epidermei, relaxarea generală a corpului și eliminarea stresului.

Nu uita de îngrijirea pielii tale!

Ştiai că pielea este cel mai mare organ pe care îl ai? Are nevoie de hidratare, atenție și îngrijire constantă. Cu atât mai mult cu cât în sezonul rece suferă din cauza temperaturilor mici. O cremă de corp bogată în antioxidanți naturali și cu proprietăți revitalizante este exact ceea ce are nevoie pielea ta, şi nu doar iarna, ci pe tot parcursul anului. Crema de corp cu micronizat de strugure roșu de la Herbagen este special concepută pentru a proteja intens organismul și epiderma. Extractul de strugure roșu are un efect regenerator pentru epidermă și o folosire constantă aduce cu sine rezultate vizibile.

Aplică cele 3 remedii de mai sus cu regularitate și vei ajunge să iubești anotimpul rece. Ȋnsă cel mai important este să te iubești pe tine!

Ion Dumitrel, lider al marelui PNL Alba şi preşedintele al CJ Alba, a declarat într-o conferinţă de presă că este PENTRU organizarea alegerilor pentru primărie şi consiliul judeţean în două tururi de scrutin.

„În 2016 vrem să câştigăm cât mai multe posturi de primar şi de preşedinţi de consiliul judeţean, ca să echilibrăm lucrurile, pentru că PSD ne domină la acest capitol”, a declarat Ion Dumitrel.

Din anul 1992 încoace PSD (fostul FDSN, PSDR) nu a câştigat niciodată funcţia de preşedinte al CJ Alba.

„Indiferent ce candidat va avea PNL în 2016, va câştiga cu peste 50 la sută din primul tur de scrutin”, a precizat Ion Dumitrel.

Pe plan naţional PDL-PNL are 1.000 de primari din 3.188 câţi sunt în total. În septembrie 2014, în urma punerii în aplicare a Ordonanţei de Guvern care a suspendat Legea Traseismului, au trecut peste 400 de primari în tabăra PSD-PC-PLR, cei mai mulţi primari traseişti fiind primari PNL-PDL.

În judeţul Alba, Ordonanţa Guvernului Ponta i-a adus PSD-ului 5 primari traseişti, toţi veniţi de la PNL-PDL.

Tradiționalul de acum spectacol pe care Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului îl desfășoară în fiecare vineri în fața Porții a IV-a va avea loc săptămâna aceasta la ora 18.00.
Motivul acestei schimbări este dorinţa organizatorilor ca spectacolul oferit de reenactorii albaiulieni să nu se suprapună cu celelalte evenimente organizate în Cetate în cadrul Alba Iulia Music&Film Festival.
Pentru acest weekend, dacii şi romanii v-au pregătit demonstraţii de lupte, dar şi dansuri romane, unele în premieră. Totodată, acesta a reamintit că septembrie este ultima lună în care au loc aceste demonstaţii săptămânale pentru albaiulieni şi turişti.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook