Tags Posts tagged with "Paste"

Paste

salata seminteOricând poți mânca un prânz delicios şi extrem de sănătos. Astăzi vă prezentăm 2 rețete recomandate de către Dr Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice la Clinica Ponderas Academic Hospital Bucuresti: salată cu mix de semințe  & paste integrale cu broccoli și fulgi de migdale.

O gustare ușoară, plină de savoare

Pentru salata cu mix de semințe ai nevoie de patru roșii, doi castraveți, un ardei kapia, o ceapă mică, câteva măsline, mix de semințe Sanovita, mai multe linguri de fasole boabe fierte, două linguri de ulei de măsline și zeamă de lămâie. Roșiile, castraveții și ardeii se taie cubulețe. Se adaugă fasolea, măslinele și semințele. Acum trebuie doar să prepari dressing-ul: amesteci uleiul cu zeama de lămâie și puțină sare. Acest amestec se adaugă peste restul ingredientelor.

Recomand toate semințele, în mod special mixurile. Sunt extrem de benefice pentru organism datorită conținutului de proteine vegetale, de acizi grași esențiali: omega 3, omega 6 și omega 9 (acești acizi grași ajută la menținerea sănătății creierului, inimii și organelor interne) și pentru diferitele proprietăți benefice ale organismului. Cu ajutorul acestui mix îți întreții elasticitatea tegumentelor. În plus, te protejează de posibilele riscuri cardiovasculare. E bine de știut că mixul de semințe ajută și la un tranzit intestinal normal. Recomand mixul de semințe mai ales în salate și supe!”, a declarat Dr Oana Dumitrache.

paste seminteUn preparat sățios și delicios

Tot doamna doctor Oana Dumitrache recomandă și pastele integrale cu broccoli și fulgi de migdale.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:  2 ardei roșii capia, usturoi, 1 broccoli, 4 linguri de ulei, paste integrale din grau, 25 gr fulgi de migdale, coaja rasă de la o lămâie. Este un preparat care se face foarte ușor: pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.  Se pune uleiul la încins, după care adaugi usturoiul și ardeiul tăiat felii.  Se prăjesc cam 3-4 minute la foc mic. Buchețelele de broccoli se țin timp de aproximativ 2 minute în apa pastelor, înainte ca acestea sa fie gata, apoi se scurg și se adaugă împreună cu 6 linguri de apă peste sosul de usturoi și ardei. După 2 minute, adaugi pastele, fulgii de migdale și coaja rasă de lămâie.

Poftă bună!

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia îşi adaptează programul de transport cu prilejul Sărbătorii de Paşte.  În această perioadă vor fi acoperite toate traseele, iar programul de circulaţie al Societăţii de Transport Public S.A. Alba Iulia pentru perioada 11-14 aprilie 2015 în Zonele Metropolitane 1-7 va fi următorul:

-în ziua de 11 aprilie 2015 – program de sâmbătă
-în zilele de 12 i 13 aprilie 2015 – program de duminică
-în ziua de 14 aprilie 2015 – program normal.

Foarte important: autobuzele programate să transporte angajaţii societăţilor comerciale vor circula normal, în funcţie de programul de lucru stabilit anterior! Informaţiile referitoare la programul de circulaţie în zona tarifară 1 se pot obţine de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258.812826 – după cum ne anunţă Stelian Nicola, directorul STP Alba Iulia.

Pentru informaţii legate de programul de circulaţie în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967.

De asemenea, informaţiile sunt disponibile şi pe site-ul www.stpalba.ro.

„Le urăm tuturor călătorilor noştri „Sărbători fericite” şi îi asigurăm de calitatea permanentă a serviciilor STP, inclusiv în această perioadă” – mai spune Stelian Nicola.

Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetăţenilor să îşi cumpere produsele necesare pentru sărbătorirea Paştelui, inclusiv pe cele tradiţionale, numai din spaţii autorizate şi precizează şi cum ar trebui să fie acestea păstrate şi ambalate de comercianţi.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor intensifică acţiunile de control la unităţile care procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi non-animală. Sunt vizate şi unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, seminţe şi conserve, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de tip hipermarket, supermarket şi unităţi Plafar, care comercializează produse alimentare specifice perioadei postului.

În ceea ce priveşte sacrificarea mieilor sau iezilor, cu excepţia celor sacrificaţi pentru consum în gospodărie, legislaţia actuală prevede ca procesul să aibă loc numai în abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor sau caprinelor, care dispun de echipamente şi facilităţi speciale pentru sacrificarea acestor animale, cu respectarea bunăstării animalelor, sau în centre de tăiere temporare care vor fi autorizate să funcţioneze pe o perioadă determinată, sub controlul medicului veterinar repartizat.

Carnea şi organele de miel sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară eliberat de abatorul unde au fost sacrificate animalele şi poartă marca de sănătate

Spaţiile temporare pentru sacrificarea mieilor îşi desfăşoară activitatea pe o perioadă determinată (30 martie – 12 aprilie). Acestea trebuie să fie amenjate corespunzător: locuri special amenajate pentru sacrificarea animalelor, separate fizic de cumpărători, pentru a nu le produce disconfort, spaţii special amenajate pentru cazarea animalelor şi cu posibilităţi de adăpare şi furajare a acestora, sistem de alimentare cu apă potabilă şi apă caldă etc.

Carnea, provenită din sacrificările efectuate în locurile special amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor, va fi comercializată direct consumatorului final, imediat dupa sacrificare, examinare şi marcare.

Şi ouăle valorificate de producătorii particulari trebuie să fie examinate de personalul veterinar. Sunt interzise pentru comercializare ouăle cu coaja crapată sau lovită, acestea vor fi retrase de la vânzare şi vor fi dirijate pentru valorificare în scopuri tehnice, confiscare sau distrugere.

Ouăle proaspete prezintă coaja cu aspect mat, rugos, comparativ cu ouăle vechi la care coaja este lucioasă şi netedă. La un examen simplu a densităţii în apă de robinet, ouăle proaspete trebuie să rămână la fundul vasului în care sunt puse, cu axul longitudinal paralel cu fundul vasului sau acesta să formeze cu fundul vasului un unghi de maxim 30 – 45 de grade.

Produsele din lapte pot fi valorificate de crescătorii de animale în spaţii înregistrate sanitar veterinar în condiţiile în care producătorul deţine: documentul de înregistrare sanitară veterinară pentru vânzare directă sau vânzare cu amănuntul şi certificatul de producător, fişa de sănătate a animalelor vizată de medicul veterinar şi carnetul de sănătate cu viza medicului uman.

Producătorul trebuie să ofere consumatorului date privind identitatea producătorului, sortimentul de produs şi data obţinerii produsului, înscrise pe o etichetă ataşată pe ambalaj. Expunerea produselor trebuie să se facă în vitrine, în recipiente confecţionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat (plastic, ceramică etc.). Comercializarea brânzeturilor trebuie să se facă în ambalaje de unică folosinţă (pungi din plastic sau hârtie cerată de uz alimentar). Sunt permise transportul şi păstrarea în vederea vânzării directe către consumatorul final a brânzeturilor în recipiente confecţionate tradiţional din lemn (putini), cu condiţia ca acestea să fie curate şi identificate corespunzător.

ANSVSA recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că, atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar veterinar şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.

Consumatorii pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail callcenter@ansvsa.ro sau la numărul de telefon 0800 826 787, care funcţioneză în regim de permanenţă şi este apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Acţiunea caritabilă pentru Andrei şi Nicuşor organizată de Asociaţia „Maria Agapia” din Aiud, sprijinită de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”, se desfăşoară în două etape. În data de 28 martie urmează Târgul de Paşte, care va avea loc la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” din localitate.

Acţiune caritabilă a debutat în data de 25 februarie 2015 la Gradiniţa nr. 2 Aiud. În contul fraţilor Marcu a ajuns deja din ziua următoare tot ceea ce a fost colectat. Nu e puţin, dar încă insuficient.

Partea a doua va avea loc la Şcoala Gimnazială „Axente Sever”, unde a fost elev până de curând şi Nicuşor.

„Membrele Asociaţiei confecţionează, cu mult talent, obiecte dedicate sărbătorii pascale ce vor fi vândute în folosul fraţilor Marcu. De asemenea, vom înregistra donaţii cât de modeste dar care contează. Aceşti copii, cu boala gravă, au nevoie de tot sprijinul şi atenţia noastră. Vă aşteptam să vă alaturaţi nouă, e post şi vremea faptelor bune”, precizează dr. Adriana Câmpean, preşedinta Asociaţiei Caritabile „Maria Agapia” din Aiud.

Reamintim:

Nicuşor Marcu are 12 ani, este imobilizat într-un scaun rulant. Are forţa, dorinţa de a învăţa acasă chiar dacă are un handicap grav

Andrei Marcu, are 6 ani, merge la grădiniţă. Doreşte să fie sănătos ca şi ceilalţi copii. Are un handicap grav, chiar dacă nu la fel de grav ca al fratelui mai mare.

Planul de acţiune al acestui proiect umanitar:

1.Recuperare, recuperare Non Stop. Viitorul acestor copii se află în mâinile noastre. Ei trebuie să fie stimulaţi permanent de kinetoterapeut, în săli de kineto sau în staţiuni balneare de profil, specializate în recuperarea copiilor cu handicap locomotor grav. Familia nu îşi permite asemenea cheltuieli;

2.Nicuşor necesită un scaun rulant adecvat stării sale. Familia nu îşi permite acest „lux”;

3.Cocpiii au nevoi speciale de alimentaţie, medicamente, confort. Familia le oferă dragoste şi în rest se descurcă cum poate;

4.Noi putem ajuta. Putem să le uşurăm suferinţa, în principal oferindu-le afecţiune, dar şi suport financiar cu ajutorul întregii societăţi;

Asociaţia Caritabilă „Maria Agapia” din Aiud organizează campania de colectare de fonduri Inimioare pentru un zâmbet, miercuri, 25 februarie 2015, la Grădiniţa nr. 2 Aiud, precum şi un Târg de Paşte la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” în data de 28 martie 2015.

Fondurile colectate cu acest prilej vor fi oferite celor 2 copii, Andrei şi Nicuşor.

Orice poate sprijini familia celor doi copii şi prin depunerea de sume în contul în lei nr. RO80RZBR0000060017469817 deschis de mama copiilor, Nicoleta Maria Marcu la Banca Raiffeisen, filiala Aiud.

piata-volanta-din-alba-iuliaLa sugestia consumatorilor şi a fermierilor din judeţ, dorim să vă aducem în atenţie faptul că în această săptămână piaţa volantă va fi deschisă vineri, 18 aprilie 2014, între  orele  8.00-17.00, şi sâmbătă, 19 aprilie 2014, între orele 8.00-14.00, în parcarea fostei policlinici din cartierul Cetate din Alba Iulia.

Prelungirea programului de Sărbători va fi cu siguranţă un câştig atât pentru vânzători, care îşi pot vinde mai uşor produsele într-un cadru adecvat, cât şi pentru cumpărători, care găsesc aici produse proaspete şi de calitate din gospodăriile sau fermele din judeţul Alba.

În acest an, piaţa volantă organizată de Consiliul Judeţean Alba, va fi deschisă în fiecare zi de vineri între orele 08.00 şi 17.00. Programul de funcţionare al pieţei este astfel prelungit, faţă de anii trecuţi, cu trei ore.

autobuzSocietatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul Sărbătorii de Paște. Programul nu va suferi modificări majore. Doar luni, în a doua zi de Paşte, autobuzele STP vor circula conform programului de duminică.

În această perioadă vor fi acoperite toate traseele, iar programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia, pentru perioada 18.04.2014-22.04.2014,  în Zonele Metropolitane 1-7 va fi următorul:

  • în ziua de 18 aprilie 2014- program normal
  • în ziua de 19 aprilie 2014- program de sâmbătă
  • în zilele de 20 și 21 aprilie 2014- program de duminică
  • în ziua de 22 aprilie 2014- program normal

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior.

Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

tcatedralaSăptămâna Mare începe pentru albaiulieni cu un concert special „Hristos a Înviat”. Evenimentul are loc astăzi, începând cu ora 19:30, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Credincioşii îi vor putea asculta pe Ionuţ Fulea, Mariana Anghel, actrița Maria Ploae, Grupul Cameral Instrumental “Cantores”, solistul de muzică psaltică, preotul Petre Moise și Grupul vocal „Anghelos”, alături de Marcel Anghel.

Cântecele ce vor răsuna în Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia îi va aduce mai aproape, pe toţi cei prezenţi, de spiritul sărbătorilor pascale.

pensionariPensionarii îşi vor primi pensiile în această lună în avans, înainte de Sărbătorilor de Paşte. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta. Surse oficiale au declarat că pensiile vor fi plătite în intervalul 11-18 aprilie.

„Ministrul Plumb (al Muncii-n.r.) mi-a adus o notă şi sper ca Bugetul (ministrul delegat pentru Buget-n.r.) să fie de acord cu plata anticipată a pensiilor pentru această lună, înainte de Paşte, pentru că oamenii au nevoie de bani înainte de Sărbători”, a anunţat Ponta în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul a adăugat că plata anticipată a pensiilor poate fi efectuată.

Plata anticipată a pensiilor a fost decisă periodic în ultimii ani, înaintea Sărbătorilor de Paşte şi Crăciun.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook