Tags Posts tagged with "pamflet"

pamflet

Martie 2015. Astfel se încheie la Alba Iulia Luna Muierii (Femeii)… sau luna Parcului Custozza.

Ministrul PSD Liviu Pop (un fel de ministru la un minister inventat) are veşti bune pentru fabrica arme de la Cugir, fabrică ce pare că va fi iată salvată. Fabrica are şanse măricele să nu moară: cică războaiele se înteţesc în jurul României şi e nevoie de arme. Deci e de bine. Pentru noi, vasăzică…

Avem o veste bună şi pentru firmele de pavele din judeţul Alba: o echipă din America vrea să ajungă în Univers, pe Marte. Pământenii au şanse de a pava o parte a Planetei Marte şi de a rade spaţiile verzi de pe Planeta marţienilor.

Revenind la plaiurile noastre mioritice, gri şi maronii… Hoţii din Sebeş au decis să marcheze anticipat Ziua Poliţiei Române, adică ziua de 25 martie: în ultimele 2 săptămâni la Sebeş s-au dat câteva spargeri la oamenii „de treabă”, cei cu mulţi bani: unul este marele producător de biscuiţi (pavele) din Petreşti, altul este un mare traficant cu maşini de import… Păgubiţii nu au declarat valoarea bunurilor dispărute, adică furate… e decât câteva jdemii de euro.

Practic marile lovituri din Sebeş nu au fost date publicităţii. Ne aducem aminte că
şi la Alba Iulia casa primarului Mircea Hava a fost călcată de hoţi…. în urmă cu exact 9 ani! În seara de 31 martie spre 1 aprilie… 2006. Vă mai amintiţi ?

Şi dacă tot se aproprie 1 aprilie, facem câteva anunţuri, cu rugămintea dvs: PLR-ul lui Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, premierul cu 5 nume şi 5 neveste,… partidul lui aşadar a ajuns la 0,52 la sută din voturi. La Alba Iulia are ca membri 5 oameni: 2 barmani, un ospătar, un boss şi o pipiţă.

Deputatul PMP Clement Negruţ a decis să candideze, dar nu la Ciugud, că nu vrea să se certe cu toate neamurile.

UNPR-ul lui Gabriel Oprea vrea în numele interesului naţional să fuzioneze cu PSDR-ul lui MIrcea Geoană şi Marian Vanghelie, care ba este ba nu este.

De asemenea, Guvernul PSD condus de Victor Ponta a anunţat că de la 1 aprilie salariul mediu pe economie va creşte la 1.200 de lei. Cred că râd toţi „investitorii” din ţară… sau din Alba Iulia.

Şi la final, o veste frumoasă: Doamna Sofia din Alba Iulia a împlinit 100 de ani. Ea a fost recompensată de Primăria Alba Iulia cu 500 de lei. Impresionant! Bine că nu i-au dat anticipat 500 de pavele, loc central, în zona Maieri.

Apriluş

Mare bucurie mare pentru copiii care vor cu entuziasm să facă ora de religie… Iartă-ne, Doamne, că suntem în Post. Se pare că sunt câteva milioane de părinţi care au semnat pentru ca ai lor copii să meargă la ora de religie. După ultimele rezultate de la Simularea Naţională (40 la sută în judeţul Alba) credem că părinţii ar trebui să semneze o petiţie ca juniorii lor să meargă la orele de matematică, română şi eventual istorie, geografie…

DNA-ul a ajuns la Primărie! Dar nu vă bucuraţi degeaba: nu este vorba de Primăria Alba Iulia. DNA-ul l-au săltat pe Darius Vâlcov – fost primar de Slatina, actual ministru al Finanţelor. În acelaşi timp procurorii DNA l-au legat şi pe primarul care este la Sectorul 5 Bucureşti… Procurorii DNA au înregistrări de acum 8 ani !!! E un motiv de optimism că vom afla şi de manevrele de la Primăria Alba Iulia, cu parandărătul de 10 % pentru Madam Nuţi şi 20 % pentru primarul MirCe Ghe.Hava în parteneriat cu Daniil Sabou. Cei doi au restaurat Cetatea Alba Iulia şi n-a fost ieftin. Decât vreo 70 milioane de euro de la Europa.

De când s-au unit liberalii şi democraţii nu se prea omoară cu conferinţele de presă la Alba Iulia. Se pare că nu prea au ce zice lumii, deşi Guvernul lui Ponta dă în gropi…

Popa Pistol vrea giratoriu şi la Oarda, în curba de la Elit. Noi, ca albaiulieni cumsecade, suntem de acord. Îi facem o ofertă de nerefuzat: 80.000 de euro. Dacă e de acord don Hondola.

De când a trecut la PLR, primarul din Cîmpeni nu mai are linişte: PIB-ul oraşului a scăzut cu 20 la sută, 200 de oameni au emigrat din oraş şi nimeni nu a mai făcut copii. Şi să mai spună careva că e bun traseismul la ceva. Traseismul politic, în cazul nostru…

Simpaticul nostru prieten Clement Negruţ (deputat PMP de Alba) afirmă că se poate lupta cu Ghiţă Damian la Primăria comunei Ciugud, dar că el (Milu) a ajuns la un nivel prea înalt şi totuşi se va bate cu cineva mai mare: ori cu Nelu Dumitrel – şeful CJ Alba – ori cu Mircea Hava la Primăria Alba Iulia. Suntem siguri că Negruţ are deja un vot: al verişorului său, Sandru Pereş.

Havarnam

Tic-tac, tic-tac, timpul trece… Edilul Ilie Tomuş din Şibot are zile numărate în fruntea comunei sale. Oile pe care le-a păstorit Tomuş îs foarte nemulţumite de matrapazlâcurile la care s-a dedat Păstorul lor. Dar nu-i asta problema, ci Justiţia care i-a dat un an de Zuhaus (închisoare) cu…. suspendare.

Eu nu înţeleg ce înseamnă închisoare cu suspendare ! E o enigmă totală. Ori îl bagi la Zuhaus ori nu… Una din două!

Veşti bune de la noi, din Italia. Primarele Mircea Hava a venit din vacanţa pesagistică (ce fain sună) din Italia, unde a văzut parcuri verzi. Cu copaci, cu iarbă etc… Nu cu pavele şi maşini, aşa cum e pe la noi prin urbe. Mircea ne-a adus şi câţiva copaci, vreo 40. I-a plantat imediat, fără remuşcări: 2 la primărie, 2 la prefectură, 1 la PSD, unul în Parcul Custozza, 2 în zona Schitului, 3 pe strada Toporaşilor, 2 la Miceşti, 2 la Oarda… pe strada lui Pistol… În total să fie vo 40 de copaci noi-nouţi…

Cu acest prilej anunţăm o altă revenire de top. Un alt primar sau viceprimar sau fost viceprimar ce se repatriază: după ce a văzut Dubaiul şi finala turneului cu Simona Halep, ex-viceprimarul Dorin şerdean pleacă în Spania, la căpşunari, ca să vadă meciul Real Madrid-Villa Dolorosa (ceva de genul ăsta, nu ştim exact că nu ne pricepem la spanioloaică sau dubaineză).

La Alba Iulia au avut loc manifestări care au marcat împlinirea a 230 de ani de la tragerea pe roată a marilor eroi Horea, Cloşca şi Crişan. Puţină lume, foartă puţină lume, pe Dealul Furcilor şi la Obelisc. Poate din cauza vremii. Siguuur…. În schimb la Rimetea, la Îngroparea Fărşangului, au fost câteva mii de oameni…

 

Acest text este un pamflet !

Februarie nu este numai luna iubirii, este şi luna plimbărilor edililor noştri. Viceprimarul oraşului Alba Iulia Dorin Şerdean este plecat în Dubai şi, prin urmare nu a putut fi înlocuit de majoritatea PNL-PDL din Consiliul Local Alba Iulia.

Liberalii (PNL-PDL) trebuie să mai aştepte 2-3 zile până îşi vor numi un nou vice la Primăria Alba Iulia: Gabriel Pleşa, care îl va înlocui pe demisul Dorin Şerdean (vicele Şerdean a fost destituit în şedinţa din 20 februarie 2015, dar pentru că nu a fost în ţară nu i s-a putut comunica oficial DEMITEREA şi astfel nu poate fi pus în pită noul vice…

Tata Hava este plecat în Italia să vadă câteva oraşe cu parcuri şi copaci verzi. Primarul Mircea Hava a fost invitat în Italia de două companii din domeniul… amenajării peisagistice. Cum la Alba Iulia nu mai este nici un parc (decât parcul din Oraşul de Jos, care are sub un hectar), experienţa italiană a lui Mircea Hava pare a fi de nepreţuit.

Încă ceva: Hava nu a dorit să-l ducă cu el pe Simone Albani, nu pentru că Simone n-ar şti italiană, ci pentru că stâlceşte în mod grav limba română.

Pe această cale, dorim să-l salutăm pe primarul din Cîmpeni. Mai are un an şi 3 luni de mandat, din ultimul mandat. Moţii s-au cam săturat de edilul care conduce Capitala Apusenilor, care din 2004 nu a făcut mai nimic… în afară de faptul că a asfaltat de 3 ori strada care duce spre casă.

Un alt primar, tot traseist ca şi Andreş, este cercetat de procurori pentru mici găinării cu banii Primăriei. PSD Alba oricum are puţini primari, dar procurorii vor să-i mai şi rărească.

Încheiem cu un alt edil, un fost viceprimar de Alba Iulia: actualul deputat PSD Călin Potor a anunţat că va face două denunţuri majore în următoarele zile. Deputatul Călin Potor cere lui Simion Creţu (directorul ADR Centru) şi Mircea Hava (primar de Alba Iulia) detalii privind parandărătul de 10 la sută pe care l-a primit fostul ministru Elena Udrea în vremea când dădea în Alba Iulia zeci de contracte pe bani publici, europeni, deci româneşti.

Edil Boc

Un nou pamflet muzical face furori pe youtube. Se numeşte „Nu plânge Leana”, parafrazează actualul hit „Nu plânge Ana (zorile se varsă)”, care este un remake după celebra piesă a lui Ioan Bocşa).

Noul pamflet muzical a făcut peste 122.000 de vizualizări în 4 zile.

Personajele principale sunt evident Elena Udrea şi Laura Kodruţa Kovesi – şefa DNA.

Videoclip:

De bună voie şi nesilit de nimeni…

Aşa începe de multe ori calvarul unor oameni, simpli, frumoşi, liberi. Ceaţa îmbătătoare a societăţii îi face pe mulţi să-şi piardă uzul raţiunii şi să comită iremediabil actul fatal. Să spună DA.

O prietenă mai tânără (şi cu un exerciţiu redus al vieţii) s-a dus zilele astea la Bucureşti la cel mai mare Târg Naţional de Nunţi. Evident că e o naivitate, ca să folosesc un eufemism.

Un succes mult mai mare l-ar avea la români un Târg Naţional de Divorţuri. Oferta este inepuizabilă: de la farfurii şi pahare până la cozi de mătură, tigăi, topare, sape, furci, bâte de baseball…

Doritorii nu au nevoie de o mare investiţie prealabilă… pentru că apartamentele şi casele ajung evident ori la unul, ori la celălalt dintre împricinaţi… de obicei la cel care a moştenit imobilul respectiv.

Promoţional, pot fi oferiţi avocaţi ieftini, amanţi latini scumpi şi martori negociabili.

Gratuit, doar la primele 3 divorţuri se oferă notari moca (adică gratis).

În urmă cu o zi am văzut un Breaking Niuz la TV: Cel mai mare site de manele a fost atacat de islamişti. Ceea ce înseamnă că vom avea în perioada următoare mai puţine nunţi cu manele sau/şi că islamiştii au totuşi bun gust.

Vorba aia: văzut, plăcut, căsătorit…. şi divorţat!

Latin Lavăr

Foto: wowbiz.ro

Preşedintele ales al României a făcut un anunţ foarte important la Alba Iulia, chiar de Ziua Naţională.

Klaus Iohannis a anunţat care este noul prim-ministru: este vorba de Mircea Hava, primarele de Alba Iulia.

Viitorul premier a promis că va face autostrăzi, 1.000 km de autostrăzi pe an. Noile autostrăzi se vor face din pavele. Contractul cu autostrăzile aparţine unei firme din judeţul Alba, nu dăm nume. Dar e din Petreşti.

Îi urăm drum bun… Ura, ura, ură!

tpamfletarlogoSă vezi minune, cine se mută frăţioare în vecinătatea PDL-ului.

De aceeaşi sorginte şi cu aceeaşi, sau mă rog, o parte, dintre aceeaşi membri, noul partid moşit în laboratoarele de creaţie politică ale palatului cu nume de stadion.

Controceni, bineînţeles. Pe numele lui de mişcare, populară, PMP cu ai săi conducători şi-au tăiat panglicile şi panglicuţele, ca să se bucure toată lumea de eveniment.

Şi printre cei bucuroşi au fost consilierul Alba ca Zăpadă, Sebyca Lazaroiu, Papahagi, de la tinerii intelectuali, un deputat Tomac, preşedinte la distracţia asta de partid şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Alba, deputatul Clement Negruţ.

Şi în sfârşit preşedinte, adică omul care conduce, deputatul Clement Negruţ.

Cum adică dacă e acelaşi Negruţ care a mai plecat din PDL?

Normal că e acelaşi, pentru că oameni buni, să ştiţi că este imposibil să existe doi.

Adică şi dacă ar exista al doilea, în mod sigur nu ar fi aşa de revoluţionar şi pus pe fapte mari ca al nostru.

Şi eu îl înţeleg foarte bine.

Când ai un preşedinte, în umbra bineînţeles, atât de sexy, precum Lenuta U. fosta C., şi când te-ai săturat de lipsa de reforme din partid, îţi cam vine să îţi bagi picioarele în echipă cu care ai lucrat atâţia ani de zile şi să pleci.

Şi să le arăţi că politică se face şi altfel decât ştiu ei să facă.

Cei şapte pitici.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook