Tags Posts tagged with "ordonanta"

ordonanta

Actul normatv prin care Guvernul Ponta a dat liber la trasesim pentru 45 de zile pentru a-i asigura candidatului de atunci Victor Ponta un profit electoral a fost adoptat de Camera Deputaților prin votul majorității PSD fără a se respecta cerințele judecătorilor Curții Constituționale. După săptamâni întregi în care PSD a refuzat să discute acest subiect în comisiile de specialiate, miercuri, 25 februarie, majoritatea controlată de PSD, în frunte cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a respins toate amendamentele depuse de liberali prin care se stabilea procedura clară pentru aducerea legii în cadrul constituțional, lucru cerut de judecătorii Curtii în motivația de neconstituționalitate.

„PSD girează în continuare abuzul și încalcă deciziile Curții Constituționale. În legea de respingere a ordonanței care a legiferat traseismul politic, Curtea ne-a cerut foarte clar să reglementăm în Parlament efectele acestei OUG. Încă de când am sesizat Curtea Constituțională noi, liberalii, am susținut că cei care au trădat votul liber exprimat al cetățenilor la alegerile din 2012 trebuie să-și piardă mandatul. Asta am și propus prin amendamente – aleșii locali, fie ei consilieri locali sau județeni, fie primari sau președinți de Consilii Județene să rămână fără mandate pentru că au înșelat electoratul, iar sumele privind indemnizaţiile încasate de aceştia să fie recuperate. Așa este normal și moral, cei care au încălcat legea, trebuie să plătească cu funcția, dar și cu returnarea sumelor încasate în perioada în care erau în ilegalitate. Chiar dacă legea a trecut de Camera Deputaților așa cum a vrut PSD-ul, la Senat. sunt convins că senatorii liberali vor amenda textul în acord cu aceste principii. Mai mult, am și anunțat deja că vom ataca din nou la Curtea Constituţională Legea de respingere a Ordonanţei 55 privind migraţia aleşilor locali dacă actul normativ va trece şi de Senat în forma PSD, fără reglementarea efectelor şi fără ca traseiştii să-şi piardă mandatele”, a declarat deputatul PNL de Alba Dan Simedru, present la dezbaterea din Camera Deputaților.

PSD a dovedit că nu are decența să respecte o decizie a Curții Constituționale, ci rămâne în continuare tributar metehnelor partidului-stat pentru care instituțiile de drept ale statului sunt simple anexe și, pe cale de consecință, sunt ignorate.

Biroul de Presă al PNL Alba

Ca urmare a intrării în vigoare a decizii Curții Constituționale a României nr.669/12.11.2014 cu privire la înscrierea la ora de religie, Consiliul Județean al Elevilor Alba îi îndeamnă pe elevi să participe la ora de religie doar dacă doresc să facă acest lucru, conform propriei libertăți de conștiință.
Decizia Curții Constituționale a intrat în vigoare pe 23 ianuarie, la data publicării în Monitorul Oficial al României, dar nicio instituție de învățământ din țară nu respectă până în prezent această decizie. Conform decizii Curții, participarea la ora de religie se face printr-o solicitare scrisă a elevului dacă acesta este major sau a părintelui/tutorelui legal în cazul în care este minor, motivarea curții fiind aceea că trebuie respectată libertatea de conștiință și religie a elevului.
Așteptăm cu interes adoptarea de către Parlamentul României a proiectului de lege care să conformeze Legea Educației Naționale la decizia CCR și milităm totodată pentru implementarea de urgență a unei metodologii prin care să se efectueze înscrierea sau nu la ora de religie. O dată cu intrarea în vigoare a deciziei Curții, ora de religie se desfășoară momentan ilegal, până la normarea juridică a textului de lege din LEN de către Parlamentul României. Astfel, elevii din întreaga țară nu mai pot fi constrânși să participe la ora de religie, ei putând să facă totuși acest lucru printr-o solicitare scrisă.
„Consiliul Județean al Elevilor Alba îî îndeamnă pe elevi să nu se lase manipulați de eventualele presiuni din partea unor cadre didactice care să îi oblige să se înscrie la ora de religie. De asemenea îi încurajăm pe elevi să semnaleze posibilele abuzuri organelor de justiție și Inspectoratului Școlar Județean Alba” se arată într-un comunicat de presă.

Majoritatea din jurul PSD din Comisia juridică şi cea pentru administraţie ale Camerei Deputaţilor au adoptat marţi, 17 februarie a.c., un raport pe cererea de reexaminare a Curţii Constituţionale pe OUG 55/2014, prin care se respinge ordonanța, dar nu sunt prevăzute şi efectele respingerii ei, adică pierderea mandatelor aleșilor care au migrat.
Partidul Național Liberal consideră că nereglementarea situației aleșilor locali care au migrat nu corespunde solicitării CCR, care spune explicit că ”Parlamentul urmează să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014, pentru a le pune în acord cu decizia CCR”. Mai mult, Curtea a indicat și modul în care trebuie reglementate aceste efecte, în sensul încetării mandatelor aleșilor locali care au schimbat partidul din partea căruia candidaseră la alegerile locale din 2012.
PNL a depus amendamente prin care se reglementa încetarea mandatelor celor care au migrat politic. Acestea au fost respinse.
Din păcate, PSD dă, din nou, dovadă de lipsă de maturitate politică, adoptând un proiect de lege care, practic, legalizează traseismul politic. În măsura în care formula adoptată de Parlament nu este în acord cu decizia CCR, PNL va sesiza din nou Curtea Constituțională cu prevederile legii de respingere a OUG 55.

Dan Simedru,
Deputat PNL de Alba

Întrebat de situaţia primarilor traseişti, preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat: „Nu ştiu atitudinea Avocatului Poporului în această chestiune, dar vreau să transmit un mesaj: le spun primarilor să n-aibă emoţii. Nu-şi vor pierde mandatul”.

Pe 17 decembrie 2014 Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţională ordonanţa Guvernului prin care s-a permis migrarea primarilor părăsirea partidelor din partea cărora au candidat şi însrierea în alte partide, cel mai adesea în partidele puterii.

În judeţul Alba, înaintea alegerilor prezidenţiale, Ordonanţa Guvernului Ponta care suspenda prevederile Legii Traseismului politic a adus PSD-ului 5 primari: În ultimele 45 de zile, profitând de Ordonanaţa lui Ponta au trecu la PSD următorii primari:

Comuna Arieşeni, PNL – Marin Vasile Jurj
Oraşul Cîmpeni, PNL – Ioan Călin Andreş
Comuna Vinţu de Jos, PNL – Gheorghe Vlad
Comuna Ponor, PDL – Vasile Stan
Comuna Râmeţ, PDL – Vasile Raica.

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat Ordonanţa de Urgenţă 55 privind migraţia aleşilor locali drept neconstituţională. Decizia a venit după sesizarea parlamentarilor PNL.
Vă reamintim că pe 2 septembrie, în preajma alegerilor prezidenţiale , legea privind traseismul politic a fost publicată la Monitorul Oficial. Respectiva Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prevedea că orice ales public îşi poate schimba culoarea politică fără a-şi pierde mandatul. Legea a fost iniţiată de guvernul Ponta.
Prin Ordonanţa de Guvern prevederile Legii Traseismului Politic din 2006 au fost suspendate pentru 45 de zile.
În Alba, PSD a profitat cel mai mult de această ordonanţă. În cele 45 de zile cât a fost valabilă perioada de transferuri politice în PSD Alba au venit: 5 primari, un viceprimar, 2 consilieri judeţeni, 37 consilieri locali.
Primari: Ioan Călin Andreş (Cîmpeni), Gheorghe Vlad (Vinţu de Jos), Arieşeni (Vasile Marin Jurj), Râmeţ (Vasile Raica), Ponor (Vasile Stan)
Viceprimari: Nicolae Hărăguş (Meteş)
Consilieri judeţeni: Gabriel Cîra-Grigorescu şi Cornel Filipescu
De la PSD a plecat un singur viceprimar: Adrian Elisei Florea, comuna Întregalde, care a trecut la PSD.
După cum ştiţi PSD Alba a pierdut clar alegerile în Alba iar primarii care au trecut la PSd auu pierdut categoric alegerile în localităţile pe care le conduc.
lista-migratorilor

Pe ultima sută de metri Ordonanţa Guvernului Ponta care suspendă Legea Traseismului politic face o nouă victimă: este vorba de primarul comunei Vinţu de Jos,

Gheorghe Vlad s-a născut la Sebeş la 3 iunie 1969. În 2012 a câştigat mandatul de primar din partea PNL-ului…

Gheorghe Vlad se află la primul mandat de primar al comunei Vinţu de Jos, însă lucrează în Primărie din 1994, unde a fost casier şi inspector la taxe şi impozite.

Gheorghe Vlad este al 5-lea primar care a profitat de Orondanţa (dată de premierul Ponta în urmă cu o lună şi jumătate) care permite traseismul politic.

Premierul Victor Ponta ne-a învăţat că Guvernul pe care îl conduce adoptă legi sau decizii controversate când premierul este în străinătate.

Aşa s-a întâmplat marţi, 2 septembrie 2014: premierul Ponta era în vizită de lucru la prietenul popor chinez, iar vice-premierul Liviu Dragnea a executat ordinele şefului de partid.

În aceeaşi zi a fost publicat la Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care orice ales public îşi poate schimba culoarea politică fără a-şi pierde mandatul.

Prin Ordonanţa de Guvern prevederile Legii Traseismului Politic din 2006 au fost suspendate pentru… 45 de zile.

Până în 16 octombrie prostituaţii politici pot schimba partidul în mod legal, fără a fi penalizaţi de legislaţie.

Fraţilor, e liber la traseism! Să vină oportuniştii, trădătorii, prostituaţii!

Principalul beneficiar al Ordonanţei care a suspendat Legea migraţiei politice este Călin popescu Tăriceanu şi partidul său de trădători liberali, PLR.

În cadrul unei întâlniri ACL la Iaşi, Klaus Iohannis a spus că opoziţia va iniţia o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta în sesiunea parlamentară care începe luni, 1 septembrie 2014.

„Vom veni cu moţiune de cenzură, S-a discutat acest lucru la întâlnirea comună a grupurilor parlamentare PNL-PDL de la Iaşi şi răspunsul este da, vom avea moţiune de cenzură în această sesiune”, a declarat preşedintele PNL, Klaus Iohannis, conform Mediafax.

*În guvernul condus de Victor Ponta sunt 3 miniştri PSD care au venit din PDL: este vorba de Liviu Dragnea – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Răzvan-Eugen Nicolescu – ministru delegat pentru Energie, Darius-Bogdan Vâlcov – ministrul delegat pentru Buget.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook