Tags Posts tagged with "Oarda"

Oarda

Conducerea Consiliului Judeţean Alba şi cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au solicitat sprijinul Primăriei municipiului Alba iulia, în prima parte a acestui an, pentru identificarea unor clădiri din patrimoniul municipiului, care să poată fi puse la dispoziţia unor secţii ale spitalului judeţean, în vederea desfăşurării temporare activităţilor specifice. Acest lucru este motivat în principal de existenţa viitoare a unui muzeu de icoane, situat pe actualul amplasament al Secţiei de Psihiatrie. Având în vedere limitările existente la nivel de spaţii adecvate pentru desfăşurarea în bune condiţii a actului medical, dar şi relaţionarea facilă cu instituţia spitalicească centrală, precum şi unităţi medicale mobile (staţia de salvare, aprovizionare, logistică etc.), discuţiile cu conducerea primăriei au dus la creionarea unei scheme de relocare şi refunctionalizare pentru anumite servicii medicale şi activităţi didactice.

“La momentul în care s-a decis că acesta secţie a spitalului să funcţioneze în acel spaţiu, acum nu ştiu câte zeci de ani, condiţiile erau cu totul altele iar despre o viziune de ansamblu, integrată, nici nu putea fi vorba. Atunci totul era decis “de sus” şi toată lumea se execută. Acum, din fericire, lucrurile stau cu totul altfel, oraşul e altul, Cetatea e altfel, şi e perfect normal să integrăm în Cetate un obiectiv că şi muzeul de icoane Museikon, care să completeze oferta turistică. În plus, personal, cred că spaţiul în sine e impropriu pentru o secţie de spital chiar şi numai din perspectiva amplasării. Însă nu asta e discuţia: noi, municipalitatea, am arătat mereu deschidere maximă faţă de orice idee constructivă şi la fel procedăm şi acum, când încercam să “împăcăm” atât Consiliul Judeţean, cu găsirea unui spaţiu pentru noul muzeu, unic în România, cât şi Spitalul Judeţean, în găsirea unei noi locaţii pentru secţiile din interiorul Cetăţii. Sunt convins că împreună cu toţi cei implicaţi, vom găsi cea mai bună soluţie, care să protejeze şi să nu defavorizeze albaiulienii, dar nici pe cei ce muncesc în insitutiile vizate. Suntem mărginiţi de un inventar de clădiri în care astăzi şi în următoarea perioadă se desfăşoară activităţi. Noi am răspuns acestei situaţii cu soluţii care înseamnă normalitate pentru ce s-a realizat în oraş şi în Cetate”, spune Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

Scoala Postliceală Sanitară se va muta în incita Liceului Dorin Pavel, urmând ca Secţia de Recuperare Medicală şi Fizioterapie să se mute în clădirea de pe strada Petru Dobra. Puntea de legătură imediată va permite relocarea Secţiei de Psihiatrie, pentru o perioadă de timp, în spaţiile pe care le ocupa în prezent Fizioterapia. Este clar că mutarea va fi tempoarară, discuţiile din prezent vizând actualul sediu al şcolii din Oarda, ce urmează să fie evaluat şi refunctionalizat corespunzător pentru a putea găzdui Secţia de Psihiatrie. Execuţia lucrărilor de reabilitare, modernizare şi schimbare a destinaţiei va fi făcută de către Consiliul Judeţean Alba, după includerea acestui obiectiv pe lista de investiţii. În cazul în care aceste mutări se vor produce, copiii aflaţi în prezent în ciclul preşcolar, primar sau gimnazial, nu vor trebui să părăsească cartierul Oarda pentru a merge la şcoală în altă parte . Se are în vedere modernizarea unor spaţii care au aceasi destinaţie, pentru a le crea acestora condiţii de studiu şi mai bune decât în prezent.

Biroul de Presă al Primăriei municipiului Alba Iulia

Deputatul PSD Alba, Călin Potor a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că autorităţile ar dori să mute secţia de Pshiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba în spaţiul Şcolii Generale din Oarda. În acest moment respectiva secţie îşi desfăşoară activitatea vis a vis de Catedrala Ortodoxă.

„Călin Potor şi organiţaia PSD Alba Iulia nu doresc mutarea secţiei de Pshiatrie a Spitalului Judeţean la Şcoala Generală din Oarda, aşa cum am auzit că doresc autorităţile. Vreau să le spun acestora că nu mutăm pavele ci discutăm de oameni. Acolo sunt pacienţi care trebuie ajutaţi iar mutarea trebuie făcută în condiţii bune. Cum s-au cumpărat tot felul de sedii pentru diferite instituţii, poate ar trebui cumpărat unul şi pentru Secţia de Pshiatrie. Se pot găsi şi alte variante. Nu putem să afectăm procesul educaţional al eleviilor din Oarda şi să-i punem pe drumuri”a declarat Călin Potor.

Călin Potor a declarat că PSD Alba Iulia a declanşat un sondaj în Oarda ca să vadă ce părere au oamenii cu privire la această situaţie. Parlamentarul a precizat că se ia în calcul strângerea de semnături în Oarda împotriva mutării Secţiei de Pshiatrie la Şcoala Generală.

Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată sâmbătă cu privire la faptul că pe strada Biruinţei Oarda de Jos, a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că L.I.V., de 28 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Mihalţ, judeţul Alba.

În urma accidentului, şoferii celor două autoturisme şi o femeie în vârstă de 32 de ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare (contuzii şi excoriaţii).

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Un accident de circulaţie a avut loc sambătă sera pe DN 1 la ieşirea din Alba Iulia înspre Oarda.În accident au fost implicate două autoturisme. Două persoane au fost rănite fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. La faţa locului a intervenit şi un echipaj SMURD Alba Iulia.
deoacmdată nu se ştiu cauzele producerii accidntului

foto: ziarulring.ro

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat 5 tineri din Oarda ca fiind persoanele bănuite de comiterea mai multor furturi de bani, din incinta unui bar din Oarda.
Astfel, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 03/04.10.2014, U.A.A., de 17 ani, cu complicitatea lui D.R., de 19 ani, a pătruns, prin escaladarea unui geam, în localul public şi a sustras suma de 100 de lei.
În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că U.A.A., este bănuit de comiterea altor 3 furturi din același local public, fapte la care a fost ajutat de D.R. şi de alţi 3 tineri cu vârste de 18 şi 21 de ani, tot din Oarda.
În cazul acestor 3 furturi tinerii au folosit același mod de operare iar prejudiciul total a fost estimat de persoana păgubită la valoarea de 2.770 lei.
În data de 04.10.2014 poliţiştii au luat măsura reţinerii faţă de U.A.A. şi D.R. primul fiind cercetat pentru furt calificat iar cel de-al doilea pentru complicitate la furt calificat.
Ulterior reţinerii partea vătămată s-a împăcat cu suspecţii iar în baza ordonanţei Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cauza a fost clasată, cei doi tineri fiind puşi în libertate.

bibliobus-la-aiud4Miercuri, 13 august, va avea loc o noua sesiune de lectura publica si animatie culturala cu Bibliobusul Consiliului Judetean Alba, în Alba Iulia, în cartierul Oarda, la Casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii”.
De data aceasta, aproximativ 30 de copii, din cadrul așezământului social, dar și din cadrul comunității locale, , vor avea ocazia de a asculta lecturi de vacanta. De asemenea, ei vor primi in dar carti si jucarii din donatiile stranse pana acum in cadrul campaniei „Calatorim si Daruim cu Bibliobusul” initiata de Consiliul Judetean Alba.
Sesiunea de lectura se va incheia cu un atelier practic intitulat „Joc în plină vară” in cadrul caruia copiii vor invata sa confectioneze semne de carte.

Duminică, 10 august 2014, pe malul Mureşului, la Partoş (Alba Iulia) a avut loc a doua ediţie a evenimentului „Descoperă Rowmania” organizat de Primăria Alba Iulia şi Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23.

Celebrul canotor Ivan Patzaichin, cel care a patronat evenimentul de la Alba Iulia, a câştigat medalii de aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984, dar şi 3 medalii de argint.

Deosebit de deschis, Ivan Patzaichin s-a fotografiat cu doritorii şi şi-a pus semnătura pe tricourile participanţilor.

La start s-au înscris 27 de echipaje care au concurat în serii de câte 3. Echipajele au fost compuse din 10+1 sportivi. În final cei mai buni s-au dovedit a fi cei din echipa Piraţii de pe Mureş…

În semifinale au ajuns 9 echipe:
Semifinala 1. Unlimited Adventure, Rowmaniacii şi Penitenciarul Aiud
Semifinala 2.STP, Piraţii din oarda şi Briza Nerone
Semifinala 3.Amatorii, Sendy Club şi Păduricea Prichindeilor

Celelalte echipe participante, în ordinea clasamentului final: 10.Carolina, 11.Haiducii Albei, 12.Tineretul Democrat Liberal, 13.Observatorii, 14.Jurnaliştii (din care a făcut parte şi Ivan Paţaichin), 15.Lupii Apoulonului, 16.Zimbrii, 17.Olandezul Zburător, 18.Albaiulienii, 19.Chrysopolis, 20.Crucea Roşie, 21.Vânt în Pupa, 22.Tricocenii, 23.Ping şi Pong, 24.Gaz, 25.Scandinavia, 26.Zen Gym, 27.Coca Cola.

Din echipa Albaiulienii au făcut parte şi Florin Roman – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, precum şi consilierii locali Alba Iulia Rareş Buglea şi Gabi Pleşa, ambii PNL.

Marea finală a fost disputată de: Rowmaniacii, Piraţii din Oarda şi Sendy Club. Finala a fost aprig disputată, cele trei echipe mergând una lângă alta până la linia de finish.

Podiumul a arătat astfel:
1.Piraţii din Oarda 27 secunde 23 sutimi
2.Rowmaniacii 30 secunde 35 sutimi
3.Sendy Club 31 secunde 14 sutimi.

Remarcăm că în semifinale şi în finală a câştigat echipajul de pe culoarul din mijloc.

În data de 31 august Piraţii din Oarda vor participa la Tulcea la marea finală Descoperă Rowmania. Echipa de pe locul 2, Rowmaniacii, au câştigat în 2013 competiţia de la Alba Iulia (sub numele de ISU), mergând în finala naţională de la Tulcea.

La final premiile şi diplomele semnate de Ivan Patzaichin au fost acordate de celebrul canotor şi de primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, care a promis că în 2015 evenimentul Descoperă Rowmania va fi organizat la Alba Iulia pe durata a două zile.

*De notat! Concursul Rowmania de la Alba Iulia a avut loc în aceeaşi zi în care echipajul de canoe dublu Alexandru Dumitrescu-Victor Mihalachi a câştigat medaliile de aur în proba pe distanţa de o mie de metri la Campionatele Mondiale de la Moscova. Cu o zi mai devreme, cei doi canotori au câştigat medaliile de argint în proba de 500 de metri.

foto-trei-masini-implicate-intr-un-accident-la-intrarea-floresti_3La orele amiezii în zona stației Petrom din Oarda a avut loc un accident în care au fost implicate trei autoturisme. În urma acestuia o persoană a fost rănită fiind transportată conștientă la Spitalul Județean de Urgență Alba. Traficul este blocat pe sensul de mers Alba-Sebeș.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook