Tags Posts tagged with "ninsoare"

ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică privind intensificări ale vântului și ninsori moderate cantitativ la munte, începând de duminică dimineața, de la ora 10,00, până luni dimineață, la ora 10,00.

„În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată zona montană, cu viteze de peste 65…75 km/h, iar pe crestele cele mai înalte, rafalele vor depăși 85…90 km/h. Totodată, la munte vor predomina ninsorile, ce vor fi temporar viscolite și mai însemnate cantitativ în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Pe parcursul zilei de duminică, va ninge, în general slab cantitativ, și la altitudini mai joase în Maramureș și trecător în Transilvania”, precizează ANM.

Potrivit meteorologilor, unele intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar pe spații restrânse și cu viteze de până la 50…60 km/h.

Meteorologii au emis astăzi o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori la munte, valabilă începând de astăzi, 1 aprilie de la ora 13:00, până vineri, 3 aprilie la ora 18:00

„În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăsi local 55…60 km/h. În zona montană vântul va sufla tare, iar pe creste va depăşi la rafală 90 km/h.

La munte vor predomina ninsorile, iar mai ales în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Occidentali izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi şi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

În Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Moldova şi în zonele deluroase din restul ţării, trecător, precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în noaptea de joi spre vineri (2/3 aprilie) şi în cursul zilei de vineri (3 aprilie).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj” se arată în informarea meteorologică.

Cea mai mare parte a ţării (inclusiv judeţul Alba) a intrat sub cod galben de ninsoare.

INMH anunţă că începând din seara de 26 decembrie, de la ora 20.00, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei – conform INMH.

Doar Nord-Vestul ţării nu este vizat de atenţionarea meteorologilor.

Primarul comunei Şugag(n.a. ultima comună din Alba de pe Transalpina),Constantin Jinar a declarat astăzi că acum câteva zile a nins pe Transalpina unde se circulă în condiţii de şantier deşi drumul este dat închis de autorităţi.
„Pe Transalipna se circulă, a nins acum câteva zile. Se circulă deşi drumul a fost dat închis de nu ştiu cine. Este deeschis dar proprietarii de pensiuni din zonă au spus că din cauza deciziei CNADNR de a închide drumul sunt la jumătate din încasările din aceiaşi perioadă a anului trecut. Mulţi turişti care au vrut să meargă pe Translpina au văzut semnul de drum închis în Sebeş sau au auzit din presă de închiderea drumului şi au renunţat să mai vină în această zonă.” a declarat edilul din Şugag, Constantin Jinar.
Primarul a spus că se circulă în condiţii de şantier în anumite zone, în zona podeţelor desfundate unde ar trebui să se intervină cu asfalt. De asemena lipsesc parapeţi pe tot drumul.
Până la terminarea litigiului cu Romstarde din păcate nu se poate interveni la acest drum.

ploiChiar dacă este aproape jumătatea lui aprilie şi ar trebui să ne aşteptăm la temperaturi de primăvară, următoarele două zile vor aduce vreme rece, ploi, lapoviţă şi ninsori. Meteorologii au emis o informare valabilă până vineri seara.

Temperaturile vor scădea drastic în toată ţara, sub mediile climatologice ale perioadei. Se vor înregistra ploi cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În zonele montane, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Informarea meteo este valabilă în intervalul 9 aprilie, ora 18.00 – 11 aprilie, ora 21.00.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook