Tags Posts tagged with "Muresan"

Muresan

Fostul şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan este urmărit penal într-un nou dosar.
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, joi seară, cererea formulată de DNA Structura Centrală pentru redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului procuror șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, și al procurorului DIICOT Costel Chirilă. Ambii au calitatea de făptuitori

”Înalta Curte de Casație și Justiție confirmă redeschiderea urmăririi penale”, de arată pe sit-ul ICCJ.

DNA Structura Centrală a cerut redeschiderea urmăririi penale, nefiind de acord cu rezoluția pusă de DNA Alba în dosarul celor doi procurori DIICOT, cercetați pentru fapte de corupție.

sursa: gazetadedimineata.ro

Astăzi, 2 aprilie, şi mâine, vineri 3 aprilie, pe rolul ICCJ se află cererea de redeschidere a urmăririi penale în cazul foştilor procurori Ion Mureşan şi Nicolae Cean. Cererea procurorilor vine după audierea a peste 30 de martori în dosarul “BERBECEANU” .

În cazul celor doi, Mureşan şi Chirilă, judecătorii ÎCCJ se vor pronunţa joi şi vineri dacă vor confirma redeschiderea urmăririi penale.

Prima cerere a DNA va fi judecată joi, 2 aprilie, şi se referă la redeschiderea urmării penale faţă de Ioan Mureşan şi Costel Chirilă (procuror DIICOT Alba).

Dacă despre primul personaj, opinia publică ştie deja cine este şi ce acuzaţii de corupţie i se aduc, numele procurorului Costel Chirilă este mai puţin cunoscut. Asupra celor doi făptuitori planează suspiciunea că l-au făcut scăpat pe Luca Anversa, liderul unei grupări infracţionale. Procurorul Costel Chirilă este cel care a scris ordonanţa de reţinere a omului de afaceri Luca Anversa, care nu a mai fost pusă în aplicare.

A doua cerere a DNA va fi judecată vineri, 3 aprilie. Aceasta vizează redeschiderea urmăririi penale faţă de inculpaţii Traian Grancea, Ion Cristian Opruţa, Luca Anversa şi Nicolaie Cean.

Cristian Opruţa (poreclit “Procurorul”) este proprietarul mai multor fonduri de vânătoare, este implicat în dosarul în care a fost anchetat Luca Anversa şi este rudă cu fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan. În spaţiul public au apărut acuzaţii grave la adresa acestuia şi al relaţia pe care o avea cu procurorii DIICOT şi cu inculpaţii din dosarele penale “Prostituate pentru VIP-uri” şi “Pomponio”.

sursa:hunedoaralibera.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis zeci de martori în procesul în care sunt judecați fostul procuror șef al DIICOT Alba- Ioan Mureșan, fostul procuror DIICOT – Nicolaie Cean și fostul ofițer de crimă organizată, Alin Muntean. Instanța a stabilit, totodată, și termenul la care vor fi audiați martorii care în unele cazuri sunt comuni, atât ai apărării cât și ai acuzării.
Zeci de martori sunt în dosarul în care sunt judecați procurori DIICOT și polițiști de crimă organizată, după ce instanța de la Înalta Curte a admis rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție în dosarul în care fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, este parte vătătmată.
Astfel, Direcția Națională Anticorupție, cea care îi acuză pe Ioan Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean de represiune nedreaptă, fals în înscrisuri și complicitate la represiune nedreaptă, a propus aproape 60 de martori. Printre aceștia sunt ofițeri BCCO, foști colegi ai lui Traian Berbeceanu, dar și oameni de afaceri hunedoreni de care DIICOT-ul spunea că Berbeceanu îi favoriza, dar și persoane din lumea interlopă cercetate și condamnate în urma acțiunilor fostului șef de la BCCO Alba, de la care procurorii DIICOT au obținut, prin presiuni și favoruri, declarații împotriva lui Berbeceanu.
Alin Muntean a propus 13 martori, în timp ce Ioan Mureșan-fostul șef al DICOT Alba a propus 50 de martori. De la ofițeri SCCO, la procurori DIICOT sau actuamlmente DNA, până la fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu sau colonelul Borhină-Direcţia Judeţeană Hunedoara a Serviciului Român de Informaţii sau Marius Filimon de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Hunedoara. Tot Mureșan i-a propus ca martori pe afaceriști hunedoreni, dar și pe Lunca Anversa, pe care l-ar fi favorizat, precum și pe inspectorul şef IPJ Alba chestorul principalIoan Căbulea.
Instanța de la Înalta Curte a admis crerile inculpaților de eliberare de copii de pe suporţii optici existenţi la dosarul cauzei, dar și proba cu înscrisuri solicitată de Mureşan Ioan.
Fostul procuror șef al DIICOT Alba nu vrea să fie audiat de Înalta Curte, în timp ce Nicolaie Cean nu a propus niciun martor în favoarea lui.
Instanța va audia martorii până în noiembrie anul viitor.
Următorul termen a fost stabilit pentru 14 ianuarie.
Ioan Mureșan, fostul procuror șef al DIICOT Alba, este judecat pentru abuz în serviciu, fals intelectual și represiune nedreaptă. Un alt fost procuror DIICOT, Nicolaie Cean, este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu asimiliat infracțiunilor de corupție, în timp ce Alin Muntean este judecat pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la represiune nedreaptă.
În rechizioriul procurorilor anticorupție se arată că Ioan Tarnu (fostul șef al SRI Alba și Liviu Schiau-fost ofițer de crimă organizată) au vrut să se răzbune pe Berbeceanu, în urma dosarului instrumentat de acesta și DIICOT Hunedoara, dosar care a fost trimis în judecată.
”Au manifestat (Tarnu și Schiau-n.r.) dorința de răzbunare împotriva lui Berbeceanu Traian, sens în care au înțeles să colaboreze cu inculpatul Muntean Alin în mod direct, pentru a furniza acestuia persoane dispuse să dea declarații necorespunzătoare adevărului, care să ajute la inculparea lui Berbeceanu Traian”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție.
sursa: http://gazetadedimineata.ro/infractionalitate/zeci-de-martori-in-dosarul-de-la-dna-al-lui-berbeceanu-muresan-s-a-inconjurat-de-politisti-procurori-avocati-si-sri-isti/

Un nou episod s-a consumat miercuri în cazul acuzatorilor fostului şef al BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu. Miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc primul termen în judecata fostului şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fostului procuror Nicolae Cean şi a ofiţerului BCCO, Alin Muntean. Aceştia sunt acuzaţi de represiune nedreaptă împotriva fostului comisar șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu.

În urma şedinţei de judecată instanța Înaltei Curţi de Casaţie şi Jusţiţie a dispus următoarele:
“Admite cererile formulate de inculpaţii Cean Nicolaie şi Muntean Alin Mirel şi, în consecinţă: Revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din 18 iulie 2014 faţă de fiecare dintre inculpaţii Cean Nicolaie şi Muntean Alin Mirel. Soluţia se va comunica instituţiilor prevăzute de art.215 alin.5 Cod procedură penală. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.
Ioan Mureșan a fost de sub controlul judiciar, în data de 20 august.
În urma acestei decizii cei trei inculpați vor fi cercetați în libertate, putând părăsi ţara, aceștia nemaifiind obligați să se prezinte periodic în faţa organelor de poliţie.
În iulie 2014 DNA a decis trimiterea celor trei în judecată pentru următoarele acuzaţii:

MUREȘAN IOAN, procuror șef al DIICOT – ST Alba, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:
– abuz în serviciu;
– represiune nedreaptă;
– fals intelectual;

CEAN NICOLAIE IOAN, fost procuror DIICOT în perioada 07.12.2009 – 15.08.2013, în prezent pensionat, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție;

MUNTEAN ALIN MIREL, ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:

– abuz în serviciu;
– fals intelectual, în formă continuată;
– complicitate la infracțiunea de represiune nedreaptă.

Miercuri la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj a avut loc întâlnirea anuală a membrilor Tribunalului Ordinar. În cadrul întrunirii, desfășurată cu binecuvântarea Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul Curiei, s-au discutat aspecte care privesc funcționarea și organizarea Tribunalului.
La finalul discuțiilor, membrii Tribunalului Ordinar au fost primiți de Preafericirea Sa Cardinal Lucian, care le-a mulțumit pentru activitatea desfășurată până acum și le-a acordat binecuvântarea sa pentru noul an judecătoresc.
sursa:http://www.e-communio.ro/stire2019-blaj-intalnirea-anuala-a-membrilor-tribunalului-ordinar

Cazul comisarului Traian Berbeceanu, fost şef al BCCO Alba Iulia revine în prim plan după câteva luni de pauză. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis începerea judecăţii acuzatorilor comisarului Traian Berbeceanu, ex procurorii Ioan Mureşan(fost şef al DIICOT Alba), Nicolaie Cean şi a ofiţerului Alin Muntean.
Aceştia sunt acuzaţi de fapte fapte de represiune nedreaptă împotriva fostului comandant al BCCO Alba Iulia.
Decizia instanţei de la ÎCCJ poate fi contestată la o instanţă superioară.
”Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Mureşan loan şi Muntean Alin Mirel. Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală din dosarul nr.212/P/2013 în care a fost emis rechizitoriului din 15.07.2014 al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Mureşan Ioan, Cean Nicolaie Ioan, Muntean Alin Mirel. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii: •Mureşan Ioan pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu; fals intelectual; represiune nedreaptă. •Cean Nicolaie Ioan pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie. •Muntean Alin Mirel pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu; fals intelectual, în formă continuată; complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. Stabileşte termen de judecată la dată de 15 octombrie 2014, ora 09.00, Completul nr.3, Sala Secţiei Penale. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 18 septembrie 2014”, se afirmă în minuta afişată pe site-ul ÎCCJ.

tlivia_muresanLivia Mureșan a fost aleasă în funcția de viceprimar a municipiului Blaj în ședința ordinară a Consiliului Local de marți, 16 iulie.

Livia Mureșan a fost aleasă în funcția de viceprimar al municipiului Blaj cu 15 voturi pentru și 2 împotrivă din totalul de 17 voturi exprimate.

«Având în vedere ca sunt prima femeie aflată într-o funcție publică la Blaj după Revoluție, simt că trebuie să demonstrez că încrederea acordată de domnul primar Rotar a fost una întemeiată.

Mulțumesc colegilor pentru vot și sper ca activitatea mea în Primărie să aducă plus-valoare »,a declarat proaspătul viceprimar .

Livia Mureşan a fost aleasă consilier local din partea Partidului Democrat Liberal la alegerile locale din iunie 2012 fiind la al doilea mandat.

Are 53 de ani, este profesor de geografie la Colegiul Național I.M.Clain și până anul trecut , timp de 18 ani, a fost directorul Școlii Generale P.P.Aron.

Noul viceprimar a fost ales ca urmare a renunțării la mandat a fostului viceprimar Liviu Basaraba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook